Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
macelino i tobe ![]()
ovu stale nikde, tak cekam…
jak se mas pri pondelku?
Já se mám fajn, ve středu mě čeká ultrazvuk na kontrolu folíků, tak jsem zvědavá a nechám se i vyšetřit, poslední dobou mě trápí hustý bílý výtok, myslela jsem že kvasinky, ale nesvědí, tak se radši nechám vyšetřit co to zase je ![]()
jo a jinak k tomu Sarapisu (mám ho doma), k Vánocům jsem dostala od manžela balíček s předtěhotenskejma vitamínama, těhotenskejma testama a byl tam i tenhle Sarapis. Když jsem si přečetla návod tak jsem se smála, spíše pro ženský v přechodu, ale pak jsem taky studovala na internetu a je prý dobrý i pro snadnější otěhotnění, ještě ho mám doma, zobala jsem jen pár tabletek, asi se k němu zase vrátím ![]()
jeee, to je od nej hezky
, to by ten muj nevymyslel…
radsi se nech zkontrolovat, i kdyz s tebou asi hned nic delat nebudou… me dr. minulej tyden rekla, kdyz se o me pokousela mykosa, ze mi nic radsi davat nebude, abysme nezabili spermijky… jenom krem na mazani zvenku a to minimalne 2 hodiny po tuleni… nastesti jsem to za 2-3 dny zahnala…
Zdeníku a můžeš mi napsat jak se ten krém jmenoval, mám nějaký doma, tak ho možná zase použiju, ale nemůžu si vzpomenout na název, juknu se doma…
takže ty jsi fakt tyhle nepříjemnosti zahnala jen jím??
ahoj deckaaaaaa
(tem z Cech se za tento pozdrav omlouvam)
Ja jsem dneska rano utrpela maly sok. V pul devate telefon a sestricka od meho gynekologa, pry mam prijit dneska na krev. No ja uplne vedle, protoze jsem si trosicku pozmenila davkovani tech leku, kvuli mrse, co prisla.
No nastesti mu slo o nejake jine zkousky. Uffffff. ![]()
Uz jsem se bala, ze to sliznu. ![]()
A co u vas noveho? Zdeniku, Lio, Mirulko, Marceli, Abbey, Agatko, aluu, Pafcule, Karotko???
Ja jsem si behem predesleho mailu na chvili odskoncila, a hned mam co cist ![]()
maceli, ja pouzivam fungicidin a manzela mazu Clotrimazolem, protoze fungicidin spatne snasi…
ale vedela jsem, ze to jsou kvasinky, ten vytok byl charakteristickej…
u tebe to klidne muze byt neco jinyho, bakterii, ktery se v pochve muzou premnozit je vic…
radsi se nech vysetrit a udelat kultivaci, nez zacnes neco lecit. protoze se muze stat, ze ta mast prekryje nejaky priznaky a tu potvoru tam budes mit porad… zanet muze zpusobovat i neplodnost - treba zmenou pH nebo dalsima vecma likviduje spermie…
nikdo, to jsi mela nahnano, co? slusnej dr. by to sice pochopit mel, ale ne kazdej to umi… na to tema jsme tu uz nekolikrat diskutovaly ![]()
a jak sis zmenila lecbu?
Víš Zdeníku, já si myslím, že právě tohle je možná můj problém proč se mi zatím nedaří otěhotnět, a na záněty by se přišlo při normální kontrole, cytologii,atd. nebo až třeba laparoskopií??
A určitě mám tu druhou mastičku jakou máš pro manžela. A ještě pro jistotu, kvasinky asi není jen takové husté krémové lotion??
jsem asi natvrdlá, co je to ta „kultivace“ - asi něco jako cytologie ne? Děkuju
maceli, kultivace se dela tak, ze ti tamponkem naberou vzorek vytoku /vyter/ a pak ho poslou do laborky, kde ty bakterie namnozej, aby zjistili, co je to za druh a na jaky prasky jsou cilitivy…
vytok pri kvasinkach je belavej, vetsinou je citit kysele a casto takovej spis hrudkovitej - jako tvaroh… ale ze zacatku byva i hladkej… tak jsem ti asi moc nepomohla, ale tu kultivaci by sis udelat mela nechat…
clotrimazol kdyztk prodavaji i pod jinymi nazvy, dulezita je ucinna latka
díky Zdeníku, jsi moc hodná, poprosim doktorku ať mi tu kultivaci udělá.
Marceli, u kvasinek to ale vetsinou svedi, a mas to „tam“
zarudle a vubec problemy. Priznaky bakterialni infekce muzes nejlip poznat po tuleni. Holky ja myslim, ze je docela tezke neco takoveho prechazet. Je to vetsinou dost neprijemne.
Jinak Zdeni, ten muj doktor nevedel, ze jsem mela ovu, a rikal, ze mam ty hormony zacit brat hned. Ale ja jsem pockala, az do zacatku cyklu. TAk jsem se bala, aby nebyl nabrouseny, ze ho neposloucham. Ale snad to bude v pohode. Kdybych ho poslechla, tak si totalne nabouram cyklus. Protoze tam je od 14. den progesteron, a ja bych ho puvodne brala uz asi 6. den.
Aluu, kdy budou ty vysledky toho prolaktinu?
Nikdo, tak teď jsi asi na to kápla, je fakt, že někdy po tulení se cítím „nepříjemně“, takže je to asi bakteriálního původu. No ve středu naklušu…jasňačka…díky
Ahoj holkýýýý,
Nikduš, ten tvůj pozdrav, „ahojte děcka“, bez něj by to už ani nešlo!!!!
Jen nám ho sem piš dál. Mně se to líbí, i když jsem z Čech.
![]()
Maceli, teda já mám asi taky nějakej problémek. Taky výtok a jsem asi takovej blbec, protože to pořád přecházím. Mažu občas jen tím clotrimazolem, ale je fakt, že manža nic. A pak si to asi přehazujeme. Ale jeho donutit něčím mazat, to je teda umění. Moc nespolupracuje. A co vaši manžové, jsou v tomhle směru v pohodě?
Zdeniku, ještě že tě tu máme! Ta kultivace, to slyším taky poprvý! Ale úplně se bojím si o to říct, abych zase nebyla u Dr. chytrá
. Mně už to asi jednou Dr. dělal, tak jsem se ho pak ptala na výsledky a on, že žádný nemá, takže to podle mě někam zašantročil! Proto už jsem nikdy nic takovýho nevyžadovala!
Anet, já tě naprosto chápu, že když si viděla malé mimčo, že ti to přišlo líto. Já jsem taky pozvaná k mé kamarádce na návštěvu. Je to týden, co porodila. Ale já se ještě nesnažím tak dlouho, takže jsem asi trochu odolnější. Ale jen se vybreč, to vždy uleví. V každé situaci!
Jinak včera jsem koukala na Primě na film Indiáni z Větrova a musím se přiznat, že jsem uronila slzu. Bylo tam i něco o adopci a tak… Takže mě to prostě dojalo. Ty hormony, to je svinstvo. Člověk si pustí večerníček a bulí
Holky, mám problém, teda není to problém, jsou daleko horší věci. Ale mně začal rašit knírek
. To je ale hnus fialovej. Nemáte s tím taky někdo problém? Já, která tam nikdy neměla ani chlup!
Lio, prechazet neco je blby, protoze se to muze sirit i dovnitr a pak zpusobit docela vazny potize, hlavne s otehotnenim ![]()
jinak kdyz mas nejakou infekci tak se musi lecit oba, hlavne kdyz je bakterialni, kvasinky snad nejsou az tak zly, ale chudak manza za tu dobu, co jsme spolu zacal reagovat i na ty kvasinky a loupe se mu chudakovi kuze… takze mazat musi…
nikdo, maceli, to svedeni je pravda, ale jenom vetsinou… kdyz jsem studovala, tak jsem mela mykosu ze stresu tak jednou do mesice a nesvedilo to pokazdy…
nikdo, vzhledem k tomu, ze jsi ms dostala i bez prasku, tak je dobre, ze jsi je nebrala hned
co ze to mas vlastne predepsano?