Promoření obyvatel, co si myslíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
7.4.20 06:47
@ivašot. píše:
A co případný krach banky, u které má vaše firma, účet by problém nebyl? Máme firmu v oboru, který je stabilní. Ale zase si umím docela dobře představit situace, které by dolehla i na nás :nevim:Příspěvek upraven 06.04.20 v 21:53

jako že by krachla třeba celá ČS ze dne na den a nikdo z klientů by neviděl ani korunu -) všechny peníze by se někam vypařili? :think: za mě v dnešní době s pojištěním bank atd. scifi, ale třeba nás někdo znalý věci poučí ;) přece nejde jen tak vymazat celou banku, to by jako zmizeli všechny hypotéky atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
7.4.20 08:30
@Keyllah píše:
jako že by krachla třeba celá ČS ze dne na den a nikdo z klientů by neviděl ani korunu -) všechny peníze by se někam vypařili? :think: za mě v dnešní době s pojištěním bank atd. scifi, ale třeba nás někdo znalý věci poučí ;) přece nejde jen tak vymazat celou banku, to by jako zmizeli všechny hypotéky atd.?

Tak i banka může zkrachovat viz třeba americká Lehman Brothers na začátku krize 2008. Já si nemyslím, že to nastane teď u nás i když tŕeba půlroční odklad splátek je pro banku poměrně velký zásah do hospodaření…To byla jen taková poznámka k tématu, že některých oborů se krize nemůže dotknout. A pojištění vkladů kryje jen vklad do výše 100 000 EUR.

Příspěvek upraven 07.04.20 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
7.4.20 08:37
@sakota píše:
Neni tady misto pro dejme tomu byt 2miliony statku… proste ne kazdy tohle muze mit. To je zas od tebe trochu sobecka predstava.
:potlesk: chtěla jsem napsat něco takového také
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
7.4.20 08:41

@Janasas „a prosila jsem babičku“
:mrgreen: vždyť právě staří lidé nemají děti hlídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39415
7.4.20 09:35
@Keyllah píše:
jako že by krachla třeba celá ČS ze dne na den a nikdo z klientů by neviděl ani korunu -) všechny peníze by se někam vypařili? :think: za mě v dnešní době s pojištěním bank atd. scifi, ale třeba nás někdo znalý věci poučí ;) přece nejde jen tak vymazat celou banku, to by jako zmizeli všechny hypotéky atd.?

no vetsina velkych firem nema ucet v jedne bance. Takze ne, nebojim. Navic zalezi, jakou banku si vyberes, ty opravdu velke je v pripade krize ochoten poporit stat, prave aby k uplnemu krachu nedoslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
7.4.20 10:00
@Lana25 píše:
Já tomu čoveče nevěřím, opatrnější budou možná jen senioři nebo oslabení jedinci, ti s úzkostí a ocd :nevim: :mrgreen: a mimochodem, nemůžu ted říct, že bych byla ráda,,promořená" mně stačí to svinstvo, co už mám :nevim: :mrgreen:

Dnes zaslala Lékařská komora vládě otevřený dopis, co si myslí o „promořenosti,“ taky se toho nápadu děsí

https://www.lkcr.cz/…ity-322.html?do[loadData]=1&itemKey=cz_100058

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
7.4.20 10:27
@baimoli píše:
Dnes zaslala Lékařská komora vládě otevřený dopis, co si myslí o „promořenosti,“ taky se toho nápadu děsíhttps://www.lkcr.cz/…ity-322.html?do[loadData]=1&itemKey=cz_100058

Souhlasím s tím naprosto. Dobře, že jsi to sem vložila :palec: a ty kecy jak jak je zdravotnictví dostatecně,,vybaveno ochrannými pomůckami" ehm :roll: :poblion: :poblion: Že se nestydí. Vybavení nejsou, ale klidně nechají zdravotníky bojovat s,,řízeným promořovàním" no tvl. :roll:

• Citovat
  • Upravit
24995
7.4.20 10:38

Tk promoření dřív nebo později přijít muselo, kdo s tím nepočítal byl dost naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.4.20 10:46

Asi mi něco uniklo, to se chtějí hned rušit všechna opatření? Už na začátku omezování někde Babiš řekl, že tohle má za cíl, aby neonemocnělo velké množství lidí najednou, ale postupně. Za mě, mám z té nemoci strach. Mluví se o kolektivní imunitě, byla bych trochu chápavější, kdyby to bylo např. jak neštovice. Ale v zahraničí se lidé nakazili opakovaně, tak si nemyslím, že nějaká kolektivní imunita je spásná. Já naivně doufám v objevení léku, nebo očkování. Kdyby zemřela má babička, určitě se nebudu chlácholit, že byla stará a stejně by za pár let zemřela. Partner - otec malých dětí - je chronicky nemocný a taky bych se neutěšovala tím, že s cukrovkou by se asi stejně nedožil 90 let. A co ty děti třeba vyléčení z rakoviny… I zdraví mladí lidé mohou mít poškozené plíce po prodělané nemoci Covid19. Vím, že nemůžeme zůstat v karanténě donekonečna. Proto doufám v ty léky. Člověka ta procentuálně nízká úmrtnost netrápí, dokud se ho to netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
7.4.20 10:48

@Lana25 zdravotníci padají na hubu a nestíhají ani ted, když je pár nakažených a v nemocnici z nich minimum. Nechápu co budou dělat, až to vláda spustí a nechá promorit populaci. Dopadnem jak v Itálii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
7.4.20 10:57
@Sue2008 píše:
@Malike myslím, že konečně měl někdo koule to přiznat. A teď je za to pranýřován. Ta šaškarna kolem byla proto, aby se zdravotnictví mělo čas připravit a mobilizovat. Případně aby se zjistily slabiny (viz domovy důchodců). Teď to můžou pomalu pouštět a prostě ta nemoc neprojede populaci za měsíc ale za čtyři (to je jen pro představu). Tzn. že těžce nemocných nebude 100 za měsíc ale jen 25.

jj přesně, ono to jinak ani nejde, jde jen o to zpomalit ten nástup… peníze nebude kde brát. Nemoc nezmizí mávnutím kouzelným proutkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
7.4.20 10:58
@karkarka píše:
@Lana25 zdravotníci padají na hubu a nestíhají ani ted, když je pár nakažených a v nemocnici z nich minimum. Nechápu co budou dělat, až to vláda spustí a nechá promorit populaci. Dopadnem jak v Itálii.

co spustí, píšeš to tu, jak kbyby poslali bombu mezi lidi… postupně budou přirozeně ukončovat opatření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
7.4.20 11:09
@Petule030 píše:
Asi mi něco uniklo, to se chtějí hned rušit všechna opatření? Už na začátku omezování někde Babiš řekl, že tohle má za cíl, aby neonemocnělo velké množství lidí najednou, ale postupně. Za mě, mám z té nemoci strach. Mluví se o kolektivní imunitě, byla bych trochu chápavější, kdyby to bylo např. jak neštovice. Ale v zahraničí se lidé nakazili opakovaně, tak si nemyslím, že nějaká kolektivní imunita je spásná. Já naivně doufám v objevení léku, nebo očkování. Kdyby zemřela má babička, určitě se nebudu chlácholit, že byla stará a stejně by za pár let zemřela. Partner - otec malých dětí - je chronicky nemocný a taky bych se neutěšovala tím, že s cukrovkou by se asi stejně nedožil 90 let. A co ty děti třeba vyléčení z rakoviny… I zdraví mladí lidé mohou mít poškozené plíce po prodělané nemoci Covid19. Vím, že nemůžeme zůstat v karanténě donekonečna. Proto doufám v ty léky. Člověka ta procentuálně nízká úmrtnost netrápí, dokud se ho to netýká.

samozřejmě že se nebude vše rušit najednou, naopak některá opatření (jako hromadné akce) podle mě přetrvají spoustu měsíců, třeba i rok, dva, netroufám si odhadovat. Stejně tak je možné že občas třeba bude nějaké zpřísnění třeba na týden či dva. Ale v takovéto karanténě nelze být věčně. Zkus si poslechnout ten rozhovor s Prymulou na DVTV. Např. řekl že kdyby do 3m očekával že bude lék, tak to nechá celé 3 měsíce tak jak to je teď, ale to že rozhodně neočekává. A fungovat v tom stavu co je nyní rok, dva? To opravdu není reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
7.4.20 11:36

Ta nemoc nezmizi a vakcina neni. Musi uvolnovat opatreni…kdyby to udelali az na podzim, tak z hlediska zdravi to bude mnohem vetsi katastrofa…bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
7.4.20 11:37

Já to vidím tak, že se to trochu uvolní, aby se dalo jakž takž fungovat. Dejme tomu roušky v MHD, do obchodů, uzavřených prostorech a vyšší koncentraci lidí, ale už nebudu pravidelně potkávat kontrolující policajty, když se tu jdu projít po polní cestě. V obchodech oezení na počet lidí, rozestupy, roušky, dezinfekce, já nevím. V těch větších si to ochranka ěkně ohlídá, už tady mě nepustí dovnitř, pokud si nenandám jejich jednorázový rukavice. Nepovolovat hromadný akce, festivaly, koncerty… i tak se to dotkne živobytí dost lidí. Takže šířit se to bude, ale ne tak rychle, jako by se neomezovalo nic. S tímhle problém nemám, a to jsem sama riziková a všichni rodiče a prarodič jsou minimálně věkově v ohrožené kategorii.

Ale potřebujeme fungovat. Pamatuju, jak jsme při krizi byli oba bez výplaty - práce byla, ale zákazníci neplatili, nebylo na výplaty… mou firmu to položilo, ale aspoň bylo pár měsíců podpory. muž hledal jinde, ale práce nebyla. A to jsme neměli děti a hypotéky, naštěstí byly dostatečné úspory, ale kdo je dnes má na půl roku? Teď jsem na rodičáku, muž pracuje, ale zakázek méně a méně. Kamarádka kadeřnice, její muž na ho, ale v podstatě nemá do čeho píchnout, nové projekty se nerozjíždějí. Nájemníci on v gastru, ona na rodičáku. A teď ještě zkrouhneme dávky - rodičáky, podpory v nezaměstnanosti… však to nějak ustojíme, ne? Jak dlouho, rok, dva? Než se najde vakcína. Takže jo, bude to krutý, ale pokud to nepustěj všechno najednou, jako že pochybuji, tak s tím souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí