Promoření obyvatel, co si myslíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37145
6.4.20 19:52
@Anonymní píše:
Tohle je strašný.
Mám prarodiče. Babičku s cukrovkou a po operaci srdce. Druhé babičce s těžkým alzhaimrem asi děda nevysvětlí, že nemůžou jít tam a tam, už teď je to těžké. S přítelem čekáme vymodlené miminko, jsem na začátku 8. tt. Mám strach. Přítel dělá ve fabrice a do práce chodí.
Takže teď “zabijou” starý a nemocný lidi a budou vklidu? :nevim:

Hele chápu že je to těžké, ale ono ta karanténa neni udržitelná. Stát nemá neomezene financni možnosti, když bude vše dlouho zavřené a ještě se lidem platit, tak za chvíli nebudou penize na rodicaky, důchody a další dávky. Spoustě lidí hrabne a začnou páchat sebevrazdy, naroste kriminalita. Máš pocit, že tenhle scénář je lepší než to, že bude babička sedět s dědou doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.4.20 19:53
@Lucka1111 píše:
jako, že do září bys nechala zavřené obchody a omezila volný pohyb osob? A v září to uvolnila a stejně by se to začalo šířit? Jako ne vše se dá koupit přes internet. Třeba boty, oblečení…

Ježišmarjá..boty, oblečení..to se nedá koupit po netu nebo co? Dá. A když ti to není, můžeš to vyměnit.
Myslím si, že delší opatření, když by se ten virus vlastně nemohl tak snadno šířit, tak by pak právě nebyl tak invazivní. Počkala bych, až aspoň začnou klesat případy pozitivně testovaných a mrtvých. Země, které to zvládly nejlíp, právě vesměs používají a používaly striktnější opatření.
Ale Prymula je asi chytřejší, je to odborník..Když se kácí les, lítají třísky, že :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.20 19:55

@Kriss Tina
Samozřejmě tohle všechno chápu.
Jen se mi to prostě nelíbí, to je celé.

• Citovat
  • Upravit
37145
6.4.20 19:58
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
Samozřejmě tohle všechno chápu.
Jen se mi to prostě nelíbí, to je celé.

Tak mě se ta představa taky nelíbí, ale ono si člověk nevybere, ať udělají cokoliv, vždycky bude nekdo, kdo na to doplatí. Prostě uz to ted bude o lidech a jejich ohleduplnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.4.20 19:59
@Kriss Tina píše:
Hele chápu že je to těžké, ale ono ta karanténa neni udržitelná. Stát nemá neomezene financni možnosti, když bude vše dlouho zavřené a ještě se lidem platit, tak za chvíli nebudou penize na rodicaky, důchody a další dávky. Spoustě lidí hrabne a začnou páchat sebevrazdy, naroste kriminalita. Máš pocit, že tenhle scénář je lepší než to, že bude babička sedět s dědou doma?

No, vždyť to říkám, o tomhle to vždy je. Na prvním místě jsou peníze :nevim:
Je zajímavý, že některým zemím nedělají striktnější omezení problém a neplánují promořování. Asi jsem z jiného světa, ale pořád je pro mě cennější zdraví a život, než prachy. V dávných dobách se o staré rodiče starali jejich děti, žili společně, na děti se taky nebrali rodičáky. Když měl člověk pole a krávu, vždy se uživil. Ale holt se asi nehodím se svými názory do 21. století, kde je člověk tak moc závislý na systému a systému se kvůli tomu vše musí podvolit. I životy a zdraví lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.4.20 20:00
@Evulina píše:
Je zajímavý, že některým zemím nedělají striktnější omezení problém a neplánují promořování a právě kvůli striktějším opatřením to zvládají dobře. Dosud tomu tak právě je i v ČR. Asi jsem z jiného světa, ale pořád je pro mě cennější zdraví a život, než prachy. V dávných dobách se o staré rodiče starali jejich děti, žili společně, na děti se taky nebrali rodičáky. Když měl člověk pole a krávu, vždy se uživil. Ale holt se asi nehodím se svými názory do 21. století, kde je člověk tak moc závislý na systému a systému se kvůli tomu vše musí podvolit. I životy a zdraví lidí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.4.20 20:01
@Kriss Tina píše:
Tak mě se ta představa taky nelíbí, ale ono si člověk nevybere, ať udělají cokoliv, vždycky bude nekdo, kdo na to doplatí. Prostě uz to ted bude o lidech a jejich ohleduplnosti.

No, tak s tím si právě nedělám iluze. Čech poslouchá, jen když se mu to striktně nařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
6.4.20 20:03

@Evulina zrovna boty se po netu kupují dost blbě. Nakonec jsem to riskla, protože děti už opravdu nemají v čem chodit a dodací doby jsou hodně dlouhé. A jestli tou zemí co to zvládla myslíš Čínu, tak tam ta čísla nejsou vůbec reálná. Zajímalo by mě jestli jsi ten rozhovor s ním poslouchala, nebo jestli vycházíš jen z toho co se napsalo na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
6.4.20 20:04

@Evulina tak dneska asi vetsina lidi kravy nema zejo. Ostatni země vetsinou nemaji takova omezeni jako u nas. A zdraví je sice dulezite, ale ze vzduchu asi vetsina lidí nepřežije a pokud nam stat neda zadarmo bydleni a jidlo, tak tezko muzeme zustat bez příjmů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
6.4.20 20:08
@Lana25 píše:
A myslíte, že se už zdravotnictví za ten měsíc,,připravilo"? Jestli zrušej všechna krizová opatření, tak budem v kratký době tam kde Itálie :think: ale asi jiná cesta není, stejne to spousta z nás má a neví o tom.

Já myslím, že lidi budou opatrnější a sami dodržovat určitá hygienická opatření. A asi neuvolní všechna opatření naráz. :nevim: Snad se to moc nezvrtne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.4.20 20:11
@Kriss Tina píše:
@Evulina tak dneska asi vetsina lidi kravy nema zejo. Ostatni země vetsinou nemaji takova omezeni jako u nas. A zdraví je sice dulezite, ale ze vzduchu asi vetsina lidí nepřežije a pokud nam stat neda zadarmo bydleni a jidlo, tak tezko muzeme zustat bez příjmů :nevim:

Však říkám, že se nehodím do 21. století. Já za základ pro život považuju statek, pole a krávu nebo kozu. Držím se starého statku jak klíště a v novostavbě nebo městě bydlet nechci :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
@Evulina píše:
No, tak s tím si právě nedělám iluze. Čech poslouchá, jen když se mu to striktně nařídí.

A to je prave ten jediny a zasadni problem… :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461

@Malike Jasne ze to neni jako chripka co do zavaznosti. Ale je to jako chripka co do nakazlivosti a trvalosti. A prave jak rikas, na chripku nebo treba na takove vysoce infekcni spalnicky je ockovani, jsou i leky (nevim teda jak na ty spalnicky, ale na chripku ano. A zmizelo neco z toho? Nezmizelo. Dokonce neni ani prilis velka vule k tomu to ockovani vyuzivat a neockovani specialne proti spalnickam je „in“. Pritom zde jsou krome senioru rizikovou skupinou treba i miminka, coz me osobne prijde jeste horsi, protoze ten senior ma jeste jakz takz moznost volby se izolovat nebo ockovat, pokud bude chtit, ale to miminko ne. Jenze chripka i spalnicky jsou tady dlouho, mame tu kolektivni imunitu, virus je oslabeny, mame moznost ockovani, proto to nikoho nestve a vsichni s tim vesele zijeme dal. A u Covidu to bude muset probehnout stejne. Tady je rozdil jen ten, ze je novy, silny a ta kolektivni imunita neni. A jinak, nez postupnym uvolnovanim omezeni to nepujde. Ja jsem teda nikde necetla, ani ze slov Prymuly to nevyplyva, ze by chteli opatreni rusit hrc frc.
A mimochodem, ja mam mezi svymi blizkymi taky rizikove osoby. Tchyne je seniorka, silna kuracka s nadvahou, cukrovkou a chronickymi dychacimi obtizemi. Nebo mame sousedku, moc milou pani, kterou pred koronou nase deti chodily casto navstevovat. Je sice jak rybicka, ale prece jen uz ji kolem 75 let bude. A myslis, ze maji v planu se nechat naockovat, az bude moznost? Houby, ani jedna. Mluvila jsem o tom s nimi. Myslis, ze si nechaji nakoupit a zustanou doma? Houby. Myslis, ze si nezvou navstevy? Houby. Nase sousedka si zvala deti „na kokino“ jeste v dobe, kdy uz byl nouzovy stav a musela jsem to natvrdo zatrhnout s tim, ze ji nechci mit na svedomi. Tak aspon posilam decka casto na dvur, at si s nimi povida z balkonu. A tihle lidi se nedaji jinak ochranit, nez ze to vetsina ostatnich postupne prodela. Oni ti nebudou sedet doma zaverglovani nekolik mesicu, rok, dva, kdyz uz tam nesedi ted. A prave proto potrebuji, abychom tu prvni vlnu meli co nejdriv za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
6.4.20 20:12
@Malike píše:
Jistě jste zaznamenali, že po tom všem, po všech zákazech a vší té rouškománii, jistá část politiků, chce vlastně,,obrátit a promořit,,.
Jak to vnímáte?
Já, že bych podpálila nejraději celý parlament.
Snažím se to moc nesledovat, ale přehled mít musím a už se nestačím divit, těm obratům.
Z určitého hlediska dejme tomu, rychle nastoupí, rychle ustoupí..ale proč tedy ta šaškárna kolem? :nevim:

Logicky..vakcina nebo lek v nedohlednu, takze se do te doby musi existovat jestli nechceme byt o zebracke holi..ani kvuli korone se ekonomika nepolozi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
6.4.20 20:15
@Evulina píše:
Je zajímavý, že některým zemím nedělají striktnější omezení problém a neplánují promořování. Asi jsem z jiného světa, ale pořád je pro mě cennější zdraví a život, než prachy. V dávných dobách se o staré rodiče starali jejich děti, žili společně, na děti se taky nebrali rodičáky. Když měl člověk pole a krávu, vždy se uživil. Ale holt se asi nehodím se svými názory do 21. století, kde je člověk tak moc závislý na systému a systému se kvůli tomu vše musí podvolit. I životy a zdraví lidí.

Jenomze ono o ty zivoty taky prijdes. Jenom se nedaji na vrub primo covidu, ale jinym duvodum. Zadny reseni neni spravny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí