Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Evulina píše:
Však říkám, že se nehodím do 21. století. Já za základ pro život považuju statek, pole a krávu nebo kozu. Držím se starého statku jak klíště a v novostavbě nebo městě bydlet nechci![]()
Jasny, být na tvém místě, tak sem taky vysmátá a na státu nezávislá
nicmene vetsina lidi prostě potrebuje aby ekonomika nejak fungovala. Pro důchodce by výpadek důchodů byl asi stejně likvidační jako nákaza
stejně tak pro rodiny, kde zivitel prisel o práci dík omezením.
@Evulina píše:
Však říkám, že se nehodím do 21. století. Já za základ pro život považuju statek, pole a krávu nebo kozu. Držím se starého statku jak klíště a v novostavbě nebo městě bydlet nechci![]()
Neni tady misto pro dejme tomu byt 2miliony statku… proste ne kazdy tohle muze mit. To je zas od tebe trochu sobecka predstava.
@Evulina Jenze si vem, ze driv mohl mit kazdy pole a kravu prave proto, ze se bezne umiralo na takove nemoci, jako chripka, tbc, spalnicky a dalsi a dalsi. Lidi nebylo zdaleka, zdaleka tolik. Predstav si, ze by, ciste hypoteticky, si dneska vsichni lidi rekli „tak ja nebudu zavisly na systemu, poridim si kravu a pole“. Kde bys tolik zvirat a pozemku vzala? Tvuj zivotni styl je moc hezky, ale uvedom si, ze ho muzes mit jen diky tomu, ze vetsina lidi tento zivotni styl opustila a sla treba do fabriky vyrabet auta. Nejezdis zrovna ty nahodou denne autem? Predstav si, ze ho nemas. Osedlas si kravu? Nebo ze si nepostavis dum, protoze ti na nej nikdo nevyrobi cihly, tasky atd atd. Musela by sis ho postavis komplet svyma rukama, tak jak to delali lidi driv. Udelat si sve cihly, dosky na strechu, hlinenou podlahu…Pak by prisly povodne, deti dostaly choleru, doktor daleko (nebylo by jich zdaleka zdaleka tolik, protoze ti lidi, co jsou dneska doktori, by meli ty kravy a obdelavali by tu pudu), nebylo by zdravotni pojisteni a nemocnici pro deti bys musela platit na ruku. A pravdepodobnost, ze by ti deti umrely na tu choleru, nebo treba tuberu, spalnicky a jine, by byla mnohem mnohem vyssi, nez dnes. Tak by ti treba umrely deti. Ale jo, mela bys pole a kravu (pokud by neposla pri tech povodnich).
@sakota píše:
Neni tady misto pro dejme tomu byt 2miliony statku… proste ne kazdy tohle muze mit. To je zas od tebe trochu sobecka predstava.
To samozřejmě ne, ale dneska je to obráceně, právěže se do toho nehrne skoro nikdo, lidi chtějí pohodlí, méně práce a i na venkově dají přednost novostavbě s golfáčem a tújema. A pak se divěj, když kolabuje systém, na kterém jsou plně závislí. I kdyby nehospodařili všichni, ale bylo jich hodně, mohli by v dobách krize pomoci ostatním. My taky pro rodinu nespotřebujem všechno mlíko, co koza a kór kráva nadojí. Hele, ber mě s rezervou, já vím, že je jiná doba no, jsem jak ze skanzenu. Ale holt nad tím takhle někdy přemýšlím no.
@shadowbabe píše:
Zrovna dneska sem se bavila s kamoskou, ze kdyby stat neplatil OCR, tak lidi mluvi absolutne jinak a sepisujou naopak petice za otevreni skol a skolek co nejdriv![]()
Ono staci nalistovat ty 2-3 tydny stare duskuze a rozhorceni az hruzu, jestli jako to fakt znamena, ze po tech 9/16 dnech budou doma s tema detma zadarmo. A to se puvodne mluvilo i te skole zavrene jen na 3 tydny.
@Kriss Tina píše:
Jasny, být na tvém místě, tak sem taky vysmátá a na státu nezávislánicmene vetsina lidi prostě potrebuje aby ekonomika nejak fungovala. Pro důchodce by výpadek důchodů byl asi stejně likvidační jako nákaza
stejně tak pro rodiny, kde zivitel prisel o práci dík omezením.
Ale ona je zavisla, akorat si to neuvedomuje. Ma auto. Kdyby nebyli lidi, co ho vyrobi, nemela by ho. Stara se o inkontinentniho seniora, kteremu dava jednorazove pleny. Ta taky musi nekde koupit, potazmo nekdo je musi vyrobit. Kdyby mu davala latkove pleny, musela by je prat v ruce v neckach, protoze by nemela pracku. Moji pribuzni maji taky statek a strasne se holedbali, jak jsou nezavisli. A pak jsme si to jednou trochu rozebrali. Krome vyse zmineneho svagrova treba zjistila, ze jogurty a pecivo, co doma maji, jsou kupodivu z obchodu, kam cca 2× tydne jezdi. Ze i kdyz pestuji brambory, mrkev a jinou zeleninu, ze na celorocni zasobu pro celou jejich rodinu to taky fakt neni. Ze by krom toho vseho, co dela, musela jeste vlastnorucne sit obleceni, protoze to je kupodivu taky z obchodu. Nemela by toaletak, zadny spotrebic jako mycku, lednicku, rychlovarnou konvici, mikrovlnku a asi dalsi pidlion veci, co maji dneska lidi doma. Nemela by elektrinu, plyn, vodu z kohoutku, protoze energie kupodivu taky nekdo musi vyrabet, vodu cisti, nemela by telefon, misto k zubari by chodila ke kovari a rodila by doma s porodni babou.
@shadowbabe dovolím si nesouhlasit, právě okolo jsem měla lidi co nevyužili opatrovné a mohli. Záleží samozřejmě na lidech i v tomto ohledu, že někdo se nemoci nebojí, hlavně, že má příjem, a je doma, někdo to bere tak, že díky bohu má příjem, a bojí se o dítě, a někdo chodí do práce, a řekne si, manžel dělá z domova a děti jsou s ním.
Takže zháleží na tom jak se kdo dívá.. My jsme hned na začátku měli domluveno, že zůstanu co to jde žěch 9 dní a budem se dočit, manžel práce z domova, a prosila jsem babičku..
Nám šlo o zdraví, nevím, jak to kdo má..kdy dáme letní prázdniny bez školky 2 měsíce tak toto by jsme dali i toto, aby jsme vyřešili i nějaké ty finance..
@baimoli píše:
Já myslím, že lidi budou opatrnější a sami dodržovat určitá hygienická opatření. A asi neuvolní všechna opatření naráz.Snad se to moc nezvrtne..
Já tomu čoveče nevěřím, opatrnější budou možná jen senioři nebo oslabení jedinci, ti s úzkostí a ocd
a mimochodem, nemůžu ted říct, že bych byla ráda,,promořená" mně stačí to svinstvo, co už mám
![]()
@Evulina píše:
Ježišmarjá..boty, oblečení..to se nedá koupit po netu nebo co? Dá. A když ti to není, můžeš to vyměnit.
Myslím si, že delší opatření, když by se ten virus vlastně nemohl tak snadno šířit, tak by pak právě nebyl tak invazivní. Počkala bych, až aspoň začnou klesat případy pozitivně testovaných a mrtvých. Země, které to zvládly nejlíp, právě vesměs používají a používaly striktnější opatření.
Ale Prymula je asi chytřejší, je to odborník..Když se kácí les, lítají třísky, že![]()
No jo, ale z čeho budou lidé žít? Třeba kadeřníci, pedikérky, majitelé malých obuví, papírníci, kavárníci, restauratéři, číšníci, ano většina věcí se dá koupit přes net, ale to těm lidem, kteří přišli o příjmy nepomůže ![]()
Víte, mnozí tady píší, ať tedy staří lidé zůstanou doma, nikam nechodí a mladí, zdraví ať se baví. Ale i ti mladí můžou mít skrytou vadu, nemoc. V zahraničí již zemřeli mladí lidé, roční miminko. Vím, že je to „jen pár případů“, ale jen do té doby, než se to bude týkat někoho osobně.
@Hoa Mai ja to chápu, ja to myslela spis v tom krátkodobém smyslu během té karanteny, že nemusí do krámu pro mliko, že neřeší jestli vůbec může vyjít před barák apod. Jak to píšeš ty to uz byla zas diskuze na delší dobu a člověk by došel k tomu, že je závislý i kdyby pral v neckach a šil si obleceni z ručně utkane latky ![]()
Zrovna dneska sem se bavila s kamoskou, ze kdyby stat neplatil OCR, tak lidi mluvi absolutne jinak a sepisujou naopak petice za otevreni skol a skolek co nejdriv