Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, nejsem moc zběhlá v angličtině. Většinu dokážu položit, někdy s pomocí slovníku, ale jsou věty, které nedokážu přeložit do pochopitelné věty. Tato k nim patří, tak prosím o pomoc, díky moc ![]()
„I hope you wont drive me mad“
Co znamená slovo wont? Je to zkrácenina jako třeba can't?
Díky ![]()
will not, budoucí čas se záporem
překlad: Doufám, že se z tebe nezblázním
je to will not,zkracenina budouciho casu
prelozila bych,doufam,ze se z Tebe nezblaznim
Jen dodám , že věta je idiom - pro případ, že bys chtěla pozměnit význam věty (třeba mad za sad
)
snad ti v tom nedělám větší guláš
J.
janac píše:
Jen dodám , že věta je idiom - pro případ, že bys chtěla pozměnit význam věty (třeba mad za sad)
J.
Děkuji za vysvětlení, ale idiom je pro mě absolutně neznámý pojem ![]()
Dragobella píše:janac píše:Děkuji za vysvětlení, ale idiom je pro mě absolutně neznámý pojem
Jen dodám , že věta je idiom - pro případ, že bys chtěla pozměnit význam věty (třeba mad za sad)
J.
To jsou ustálené obraty, které mají specifický význam právě v tom konkrétním slovním spojení
Dragobella píše:janac píše:Děkuji za vysvětlení, ale idiom je pro mě absolutně neznámý pojem
J.
ted me nic inteligentnejsiho nenapada,ale kdyz v Cestine reknes "Ja z Tebe vyrostu " tak tim nemyslis,ze z dotycneho opravdu vyrostes,ale uplne neco jineho ![]()
to je idiom
mmonica píše:Dragobella píše:ted me nic inteligentnejsiho nenapada,ale kdyz v Cestine reknes "Ja z Tebe vyrostu " tak tim nemyslis,ze z dotycneho opravdu vyrostes,ale uplne neco jinehojanac píše:Děkuji za vysvětlení, ale idiom je pro mě absolutně neznámý pojem
J.
to je idiom
Supr, příklad, díky. Konečně se necítím jako idiot a vím, co je to idiom ![]()