Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
On to bere z té praktičtější stránky, říká že až děti budou trochu větší budou jezdit s ním a budou mu pomáhat a že potom s nimi ten čas bude trávit. Pracuje jako OSVČ tak si na sebe musí taky vydělat, ale to neznamená že nás úplně odstřihne od svého života. Co jsem tam pochopila tak jemu se rodiče taky moc nevěnovali, měli zvířata a na děti už jim nezbývalo moc času. Proto po něm teď chci asi moc, aby žil s námi a společně se radoval z těch chvilek co jsou děti ještě malé. Chtěla jsem to ještě zvládnout, odejít od něj byla až úplně ta poslední možnost. Ale moc mi pomohlo že jsem si o tom mohla promluvit s někým nestraným, moc za to děkuju, snad se teď budu cítit silnější bojovat za rodinu.
Ja bejt tebou tak nasetreny penize necham stranou a sporim dal na dobu, az to mezi vama skonci. Budes je potrebovat jako sul. ![]()
Me prijde, ze jste naprosto odlisny lidi.On mamanek a celkem primitiv a ty vyspela sikovna zenska, ale trochu utapla, bez sebevedomi.Ale co ted s tim?
Bud vas vztah skonci nebo zkus si udelat poradek.Jeho matce rekni, at se do vas neplete a razne ji rekni co Ti vadi. Zacni zit po svem, jed s detmi na vylet, na bazen. Zeptej se pritele zda jede s Vami a pokud ne, jed sama.Ukaz mu, ze jsi sebevedoma, samostatna zenska. Nebudes to mit jednoduche, je ve vleku manipulatorske matky.
Tak prvně bych dost viděla chybu v příteli - že s ní vůbec cokoli probírá. Já sama jsem na tohle dost háklivá, mám ráda své soukromí a tohle by mi hodně vadilo.
Za další - chlapi se moc zastat svých partnerek u rodičů neumí, no, ne proto, že by třeba nechtěli, ale protože je nebaví tyhle „hlouposti“ řešit… ale já vám rozumím.
Osobně bych se odstěhovala, abych od ní bydlela dál a pořád se s ní nevídala. Ale chápu, že to nejspíš nejde (my taky bohužel nemáme tu možnost).
Takže další rada je buď si to s ní vyříkat - fakt jí vyhlásit, ať se do vás neplete, nebo to nechat být, nebavit se s ní vůbec a kašlat na to…
Ať se rozhodnete jak chcete, držím palce.
@Anonym 30 No, asi to neuslyšíš ráda, ale takového sis ho vybrala, měla sis to lépe rozmyslet. Ale co dál? Já jsem dost rázná takže když domluvy jsou k ničemu tak bych peníze na dovolenou použila na stěhování a vlastní podnájem, vyřídila si alimenty a příspěvky na bydlení a nechala je všechny svému osudu.
Život s takovým chlapem fakt není terno ani pro tebe ani pro děti ![]()
A mas se kam s detmi vydat? K mamce? Do sveho rodneho mesta najit si byt? Tohle totiz neni problem s tchyni, ale s chlapem a s takovym bych fakt nebyla, uz kvuli detem. Mam stejne stare deti a kdyz vidim, jak vnimaji chod domacnosti, ulohu taty a babicky, tak je znat, ze si vsechno ukladaji do mozecku a ovlivni to jejich budouci zivot
No já bych se ho zeptala, že když si to mám vyřešit sama, zda je srozuměn s tím, že se jí pokusím soudně zakázat přístup na náš pozemek.
Masakr, tohle si nechá někdo líbit? By mi nějaká ženská (bez svatby to není ani rodina) takhle nadávala, tak ji ženu sviňským krokem odkud přišla..Já jsem docela bačkora, většinu sporu řeším v klidu, nesnáším hádky, ale aby mi matinka několik let takhle sprostě nadávala, chtěla na mě volat sociálku, tak to bych si líbit nenechala - na hrubý pytel, hrubá záplata.
To jen k tchýni, ale to není ten hlavní problém, hlavní problém je přítel ala budižkničemu. Tam jedině už ultimátum, pro něj si jen hadr na podlahu a kuchařka, ještě by si vymýšlel, že tohle zrovna nechce, bych mu to hodila na hlavu. Nbeo to, že vás nevezme sebou k matce na oběd, to je strašná neslušnost, dobře ty, ale děti? Promluvit s ním, postavit s emu před televizi, já bych mu ji vypla.
Peníze bych si raději schovala a po uplynutí čekací doby na změnu, bych bez řečí práskla dveřma a odešla do města do nájmu.
Hrozná situace, drž se.
Myslím, že vůbec nejste citlivá. Jestli dělá to, co píšete, tak je to hrůza. Já bych to vydržela tři dny, max. Kamarádi si taky postavili dům naproti jeho matce a nakonec se kvůli ní odstěhovali do jiného města. Hlavní problém podle mě je vztah s přítelem. Vy dva jste teď rodina, on by měl stát za vámi. Přijde mi to jako hodně velké sousto, to vám může rozbít rodinu. Asi bych to začala řešit u psychologa v poradně, aby poradil, jak z toho ven. Tchýni nepředěláte, ale jak to ustát vy jako rodina.
Vím, že Tchýni tu bylo psáno nesčetněkrát. Aktuálně řeším, co s tou svou. Od narození dětí měla spoustu problémů. Špatně se jmenují a nabízela různé věci, když pojmenujeme podle ní, pak se jí nelíbilo, že kojim, že děti špatně mluví, že je špatně oblékám, krmím, špatně jim čtu pohádky, mají špatné hračky, spí s námi v posteli, moc je mazlím, málo je biju… Za celou dobu jsem neudělala nic dobře. Pořád jsem se snažila ji vyhovět a omlouvat, že je babička a myslí to dobře.
Manžel ji několikrát pohrozil přerušením styku. V létě s ní jely děti na týden na chalupu. Přežily to. Shodně prohlásily, že s babičkou už nikdy. Aktuálně plánuje podzimní prázdniny, že tam zase pojedou. Když jsem jí řekla, že ne, tak mě úplně ignorovala a dál jim vysvětlovala, co tam budou dělat. Když jsem jí řekla, že máme už zaplacenou chalupu na horách, tak si dál mlela to svoje. Prostě ona rozhodla, tak to tak bude.
Každá návštěva je vymyvarna mozku. Celou dobu řeší s dětmi, co dělají špatně - drží tužku, příbor, špatně se oblékají i svlékají, špatně si utiraji zadek, špatně jedí i pijí… Je schopna to zopakovat i 10× za hodinu - každou věc. Nedávno si stěžovala, že by si chtěla s dětmi hrát, ale ona nemá kdy, protože ji vzali ke hře a ona jim vysvětlila, že to je špatně, protože to není pro ně, jsou na to malé, špatně u toho sedí. Byl tam ohly roh, tak dostaly kázání, jak se mají chovat k hračkám.
Co byste vy udělaly s takovou tchýni?
Nic, at si mele, prostě tam nejezděte nebo na hodinu a domů. Když ji řekneš, že máte zaplacenou dovolenou a ona dělá, že ne, tak ať si povídá, neřeš
V neděli jednou za měsíc na hodinu na kafe a bábovku a nazdar. Pokud vás nerespektuje, nemá nárok. Samozřejmě ji říct, proč tomu tak je a jak to může napravit.
Tak dobre je, manzel to vidi obdodne a neni mamanek, co by se ji zastaval.