Prosím o radu co s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.10.19 20:49

@Annabela11 to už jsme ji říkali. Slušně, asertivně i hodně ostře. Chvíli je nafouklá a příště to je stejné.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
15.10.19 22:56
@Anonymní píše:
Vím, že Tchýni tu bylo psáno nesčetněkrát. Aktuálně řeším, co s tou svou. Od narození dětí měla spoustu problémů. Špatně se jmenují a nabízela různé věci, když pojmenujeme podle ní, pak se jí nelíbilo, že kojim, že děti špatně mluví, že je špatně oblékám, krmím, špatně jim čtu pohádky, mají špatné hračky, spí s námi v posteli, moc je mazlím, málo je biju… Za celou dobu jsem neudělala nic dobře. Pořád jsem se snažila ji vyhovět a omlouvat, že je babička a myslí to dobře.
Manžel ji několikrát pohrozil přerušením styku. V létě s ní jely děti na týden na chalupu. Přežily to. Shodně prohlásily, že s babičkou už nikdy. Aktuálně plánuje podzimní prázdniny, že tam zase pojedou. Když jsem jí řekla, že ne, tak mě úplně ignorovala a dál jim vysvětlovala, co tam budou dělat. Když jsem jí řekla, že máme už zaplacenou chalupu na horách, tak si dál mlela to svoje. Prostě ona rozhodla, tak to tak bude.
Každá návštěva je vymyvarna mozku. Celou dobu řeší s dětmi, co dělají špatně - drží tužku, příbor, špatně se oblékají i svlékají, špatně si utiraji zadek, špatně jedí i pijí… Je schopna to zopakovat i 10× za hodinu - každou věc. Nedávno si stěžovala, že by si chtěla s dětmi hrát, ale ona nemá kdy, protože ji vzali ke hře a ona jim vysvětlila, že to je špatně, protože to není pro ně, jsou na to malé, špatně u toho sedí. Byl tam ohly roh, tak dostaly kázání, jak se mají chovat k hračkám.
Co byste vy udělaly s takovou tchýni?

Znala jsem takovou rodinu a děti matce v dospělosti vyčetly, že je do styku nutila. Někdy to prostě nejde, neuděláš nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.19 06:54

@Lalelale toho se taky bojím. Já je do styku nenutím, ale ani mu aktivně nebráním. Teď už tedy začnu víc. Bojím se, že mi vyčtou, že jsem je měla víc chránit. A naopak, když je budu víc chránit, tak se bojím, že mi vyčtou, že jsem je připravila o babičku. To se stalo zase v mém okolí.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
16.10.19 11:58
@Anonymní píše:
@Lalelale toho se taky bojím. Já je do styku nenutím, ale ani mu aktivně nebráním. Teď už tedy začnu víc. Bojím se, že mi vyčtou, že jsem je měla víc chránit. A naopak, když je budu víc chránit, tak se bojím, že mi vyčtou, že jsem je připravila o babičku. To se stalo zase v mém okolí.

A byl to ve tvém okolí stejný případ, jako u tebe? Tj děti aktivně k babičce nechtěly a rodiče jim pouze vyhověli? Nebo šlo o spory mezi rodiči a prarodiči?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.19 12:03

@Lalelale babička byla podobný případ jako ta naše, tak rodiče přerušili styk úplně. No a v dospělosti jim to děti vyčítají.
Dětem je 4 a 6, za chvíli zapomenou a bojím se, že to pak budou vyčítat. Já aktuálně odmítám jakýkoliv kontakt.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
16.10.19 12:25
@Anonymní píše:
@Lalelale babička byla podobný případ jako ta naše, tak rodiče přerušili styk úplně. No a v dospělosti jim to děti vyčítají.
Dětem je 4 a 6, za chvíli zapomenou a bojím se, že to pak budou vyčítat. Já aktuálně odmítám jakýkoliv kontakt.

Zajímavé, to se vážně divím. V takovém případě bych volila střední cestu. Nenechala bych si nic diktovat a děti bych zásadně nepůjčila na přespání, pokud si to nebudou přát. Ale umožnila bych občasný styk, dokud děti nebudou o něco větší, kdy už se tedy na jejich názor půjde spolehnout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.19 12:52

@Lalelale ona ale jinak nekomunikuje. I když třeba zavolá k narozeninám, tak se to hned změní v přednášku na téma, nejez dorty, budeš mít cukrovku. Když se jí syn pochlubil jedničkou, dostal přednášku, že nic jiného ani nečekala a jak se musí učit, protože musí mít jen jedničky, ale že neví, jestli si je on zaslouží…

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
16.10.19 13:10
@Anonymní píše:
@Lalelale ona ale jinak nekomunikuje. I když třeba zavolá k narozeninám, tak se to hned změní v přednášku na téma, nejez dorty, budeš mít cukrovku. Když se jí syn pochlubil jedničkou, dostal přednášku, že nic jiného ani nečekala a jak se musí učit, protože musí mít jen jedničky, ale že neví, jestli si je on zaslouží…

Já bych položila telefon, a z návštěvy bych se zvedla a odešla. Ale já jsem v tomhle trošičku drsněji vyhraněná, nesnesu takové chování. Jak říkám, pokud se bojíš, že ti to děti jednou budou mít za zlé, ještě bych to teda vydržela ve stylu, že jednou za čtvrt roku bych prišla na návštěvu na odpoledne. A jakmile dětem bude cca deset a nebudou ji chtít vídat, utla bych to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová