Mám dát všanc psychiku své dcery Vojtově metodě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bella1988
29.7.14 11:32

Mimochodem moc se omlouvám všem matkám, kterých jsem se dotkla tím, že jsem si dovolila napsat, že Vojta není pro každého. Plně si uvědomuji, jak jsem byla drzá a určitě se poučím, příště půjdu s davem a nebudu o věcech přemýšlet, budu to pak mít lehčí. Moc díky za pomoc, opravdu si ji vážím. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Any11
29.7.14 11:34
@Bella1988 píše:
@Anielka však ano. Dítě si nos vertikálně, spousta lidí to tak dělá, i když je to špatně. Děti nemají zralou CNS do jednoho roku a nejsou naprogramovány přírodou do vertikalizace - do věku cca 8 měsíců je to pro ně nepřirozené.
Jinak E. K. znám osobně a myslím, že by ji to bylo jedno, snažila by se Tě přesdvěčit a když by se ji to nepodařilo nechala by to být. Má na práci hodně dětí a maminek, tak proč se zabývat s někým, kdo o její rady nestojí.

To je prave ten zastaraly nazor, viz muj odkaz na clanek. :-) ale je mi jasne, ze kdyz jsi v tom osobne zainteresovana… :) Uz se k tomu vyjadrovat nebudu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2901
29.7.14 11:39

@Bella1988 NECVIČILA BYCH :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
29.7.14 11:40

@Anielka Kdepak, nejsem :-) Jen mám mozek v hlavě a je jasné, že malé dítě není přízpůsobeno. aby se takto nosilo. Ale víš ty co? To mi řekli všichni jak neurolog tak fyzioterapeut i E. K. :-) Já vím, oni jsou všichni zastaralý a pitomý. No naštěstí to není moje dítě. Ahoj.

• Citovat
  • Upravit
4462
29.7.14 11:53

@Bella1988 Omlouvám se, chtěla jsem ti napsat, ale po přečtení druhé stránky diskuzi balím. Chceš radu, ale když ti holky poradily, tak ses obořila, ale jak?! 8o
Nehledáš názor ani radu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
29.7.14 11:59
@Anielka píše:
A Kiedronova se zapomnela 20 let zpatky, staci mi jeji nazor na babyvaky, satky apod. Dite narve do perinky apod. Ja k tomu ani nemam silu se vyjadrovat.

Mohu se zeptat o co jde? Nebo nějaký odkaz na článek? Jak si mám představit - dítě narve do peřinky?- :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.7.14 11:59
@Bella1988 píše:
Mimochodem moc se omlouvám všem matkám, kterých jsem se dotkla tím, že jsem si dovolila napsat, že Vojta není pro každého. Plně si uvědomuji, jak jsem byla drzá a určitě se poučím, příště půjdu s davem a nebudu o věcech přemýšlet, budu to pak mít lehčí. Moc díky za pomoc, opravdu si ji vážím. :palec:

Nejsi drzá a neomlouvej se za to, že tvůj názor je, že je Vojta špatný, je to tvůj názor.
Určitě by ses, ale měla omluvit za to, že založíš diskuzi sdělte mi svůj názor a pak se ti ty názory nelíbí :roll:

Nemá smysl s tebou dále diskutovat, zřejmě si ještě plná hormonů z porodu a kojení a vidíš jen svůj pohled a všechny ostatní pohledy jsou špatné a nerozumí tomu :roll:

Mohokrát jsi zopakovala, že dcera vše umí a je šikovná, nikoho tady o tom přesvědčovat nemusíš, nejsem lékař a z tvého popisu nevím, jestli je to OK nebo ne.
Všechny rady (včetně mé) ať navštívíš dalšího neurologa ignoruješ a píšeš jen o nějaké své známé doktorce a vychvaluješ jejich 20 let zkušeností. Tu dr. neznám, takže ji nechci hodnotit.
Zastavím se jen u věty „co je lepší 20 let praxe nebo módní výsltřelky v medicíně“ 8o 8o 8o 8o trochu mi to připomíná bývalou koleginy z práce, 20 let jsem používala psací stroj a fugovalo to, tak pro mi sem teď cpete počítač :zed: :zed: :zed: :zed: neříkám, že vše nové je zlé, ale tvrdit, že 20 let praxe je lepší než novoty je taky kravina :zed: :zed: :zed: :zed: před 20 lety byly v porodnici matky odděleně od dětí, návšěty jen přes okno a před kojením si musely vydezinfikovat prsa a ruce, dítě pak necítilo přirozebnou vůni matky a kojení bylo pryč, ale hlavní bylo sterilní prostředí. Módní výstřelky došly tak daleko, že je otec na porodním sále a přestřihuje pupeční šňůru, matka je stále sdítětem a po 3 dnech jde domů místo, aby 10 dnů jen ležela a spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.7.14 12:11
@DeTer píše:
Mohu se zeptat o co jde? Nebo nějaký odkaz na článek? Jak si mám představit - dítě narve do peřinky?- :lol:

https://www.youtube.com/watch?… asi takhle..

• Citovat
  • Upravit
4462
29.7.14 12:16

@Anielka Musela jsem se pousmát, protože když tam řikala že dítě se cítí nepohodlně, jezdila s ním přes drny. Pak přejela na chodník a najednou ( ale je to peřinkou) bylo klidné. E. K. vyloženě nezavrhuju, ale to, aby leželo na měkkém teda tvrdě odsuzuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
29.7.14 12:21

@DeTer Mne cele to video uplne cili (ale mne ten pelisek nevadi, ale vadi mi, ze se tim nahrazuje ten matersky kontakt), hlavne, ze tam pak doporucuje krosnicku, ktere je pro mensi dite uplne nevhodna, protoze kdyz usne, nema tam zadnou oporu, pripadne ta stimulace takhle malych deti je uplne zbytecna… :nevim:

Ale to je jedno, kazda si to udelame po svym, ja se svym miminkem prvni mesice spala v posteli, pres den spal sam v postylce uplne bez problemi, nosila jsem venku v satku (v kocarku ho to moc nebralo), nikdy jsem ho nemusela uspavat a musim rict, ze jsem mela milionove dite… takze si to stejne kazda udelame tak, jak nam to vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
4462
29.7.14 13:04

@Anielka Já jsem teda malého nenosila, ale i tak je mazlivý a hodný taky :mrgreen: Řikám to pořád, že mám nejlepší mimčo na světě :mrgreen: Ale souhlasím, ať si to každý udělá po svém, hlavně ať mají pevná zádíčka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
29.7.14 13:43

@Bella1988 nějak nerozumím tomu co vlastně chceš. Náš první syn se narodil před 10lety použitím kleští, přidušen v 6 týdnech začal plně cvičit vojtovku-nepamatuju si že by u cvičení nebrečel, do dnes se bojí doktorů má z nich hrůzu a ano přisuzuje se to i cvičení které prodělal-cvičil do 1 roku, ale pokud byl nemocný a necvičilo se okamžitě to vývoj zpomalilo bylo to hodně znát-nelituji toho že cvičil.
Druhý syn cvičil také ale až od 9měsíců, rehabilitční sestra nám řekla rovnou že v tomto věku už je to dlouho, jenže on se jen překuloval, nechtěl se plazit natož jít na čtyři a lézt, u cvičení nebrečel i u těch nejhorších cviků byl v klidu a nespolupracoval ani svalově-vše nakonec dohnal i bez cvičení jelikož v jeho případě to nemělo smysl.
Pláč k vojtovce prostě patří, protahují se svaly-dětem je to nepříjemné, pokud dítě nereaguje svalově pak nemá smysl.
Pokud nechceš, necvič, nikdo tě nutit nemůže, ale nečekej pak kladnou odezvu lékařů pokud v budoucnu bude problém-i když si myslím že u vás ten problém až tak vážný nebude. Držím palce ať jste brzo v pořádku a najdete si v klidu to své co vám bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
29.7.14 13:53

@Bella1988 přestože cvičíme od 6 týdnů, já ti rozumím..vojtovka není jediná možná metoda..jste pod dohledem fyzioterapeutky, nelámej to přes koleno..
chápala bych rozhorčení všech, kdybys zaujala pasivní přístup a řekla si, že se to samo spraví..ale to tvůj případ není..
cvičili jsme tak, aby byl malý v dobrém rozpoložení, tj ne hladový, ne prdíky, ne zima(mezi cvičením jsem ho zakrývala nahřátou plenou), cvičili jsme ve vytopené místnosti, po cvičení dostal prso..takový malý rituál..během cvičení brečí, ale spíš než nříkání mi „nadává“..když už ho položím na zádíčka a dávám plenku, směje se a výská si, něco jako „tak jsme to zas jednou zvládli“..po cca 3m jsme se zbavili hypertonie, predilekce hlavičky, pupeční kýly..pro nás to prostě význam mělo..neuroložka byla spokojená, řekla, že vývojově přesně odpovídá věku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20909
29.7.14 14:18

Zdravím @Bella1988,
urážky do diskuze nepatří, tyto příspěvky jsem proto smazala. V tomto tématu se mohou pochopitelně objevit strany pro i proti, snažte se tedy diskutovat věcně a respektujte i názor protistrany.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
29.7.14 14:29

Resila jsem to same, mala mela zatle pesticky a myslim, ze doktorka nejakou dohodu s tou rehabilitacni sestrou, protoze tam posilala asi pulku mimin (spis tech, co cekala, ze matky znejisti a snazive budou delat vsechno). Cvicili jsme „z preventivnich duvodu jak rekla doktorka“ chvili a ja si kladla otazku, jestli to stoji za to… a odpovedela si, ze ne… mala otevrela rucicky ve stejnem mesici jako jeji starsi bracha, ktery taky v 6 tydnech pasl kone na napjatych rukach ( s nim nas ale neposlala nikam, asi tu ta sestra jeste nebyla)… mala mi pak uz rvala pokazde, kdyz jsem ji polozila a byli jsme z toho spatni vsichni… takze jsem prestali, mala se vratila do pohody, do kntrole rikala sestra podivejme, kdyz se usmiva, koli toho zvladne… zadne postizeni nema…Bych tak rekla, ze Vojta by se mel cvicit opravdu az v pripadech, kdy je vyvoj nejak ohrozen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí