Poradna duly
Jana Čurdová
Soukupko, kristyn taky to pasení poslední týden nějak flákáme, asi se chystá vyšší vývojový stupeň ![]()
Sajso na ty požadavky MMB nestačí
, ještě tak v lepším případě Aukro, v horším e-bay a v nejhorším specializovaná internetová prodejna ![]()
Holky já jsem vyflusnutá, úplně zpocená jak vepř, byli jsme s Mišákem na tý rehabce a to bylo teda něco, fakt… Chudák řval jak tur, pak už to byl i hlad, i cizí prostředí a svlíknout do naha a cvičit na míči a pak mačkat reflexní body, no teda
![]()
Je mi ho tak líto, takovej prcek a co musí všechno zažívat. Musíme cvičit při každým přebalování - mišákovo nejoblíbenější činnost, takže teď mu jí zhnusím, super co…
Musela jsem si jít koupit čokoládu, fakt MUSELA
![]()
Až v čekárně ho uklidnila koza, těch dvacet lidí mi bylo fuk…
Ach jo, to se máme na co těšit…
Papu , a co je Mišákovi, že cvičí? Lenivej?
Soukupko , mladej dva týdny skoro nepásl, dal si voraz, a teď zase pase jak vzteklej, klíd.
My měli dnes divný zážitek z kakání, vždycky to prdne, salva, spousta žlutý vody a ní ty kousky sražený bílkoviny či čeho… Dneska celý den nic, na procházce nezabíral, už byl nervózní, tak jsem ho pošimrala v zadečku tyčinkou na uši a vylezlo naprosto pomalu hovínko. Já to nikdy neviděla, lekla jsem se úplně, co mu je! No a za ním tradiční salva s obligátním zvukovým doprovodem, uf, úleva. Máte to taky nějaká, že by prckové dělali bobeček? Přitom krmím pořád stejně, že by to byla ta horká čokoláda, co jsem si včera dala s Agátou v kavárničce s Arabem?
Ta byla dobrá, ta kavárnička (Agáta taky a Emička ještě víc), nekouřilo se tam a vedl to Arab, který byl jediný stavu našeho prcka včera rozusmívat (máma měla depku, tak prcijáš lup ho, měl jí taky).
Jo, my jsme cvičit naopak přestali, nechali jsme se rozmazlit u mé alternativní cvokařky a přijde mi, že se rovná sám.
Dobrý oběd; smíchala jsem zde citované Sajsiny recepty, rozpečená slanina a sušená rajčata na pánvi, do toho uvařené těstoviny (celozrnné a bílé 1:1) a na to na talíři parmazán (nepravý
). Mńamka a rychlovka.
papu a přebaluješ po, nebo před jídlem? Já jsem nehnusila přebalování, ale cvičila před jídlem, pak byla rychle satisfakce…
![]()
Jolmo umím si ty požadavky představit. Ještě k nim ideálně každé ráno namalovat pár portrétů Palackého, aby bylo čím hradit…
![]()
Fazole celý bobík jsme ještě neměli a to jím čokoládu na kila.
Dobrý oběd, dala bych… My měli bramboráky.
fazol jo jo lenivej…chjo, snad to brzo dožene.....
tak hovínko teda to neznám…čokoládu si občas dávám a nic…
Ahoj maminy!
Tkaže jen v rychlosti, protože Jakub právě usnul a tak mám cca 7 minut, než se vzbudí!
Jinak jsem ráda, že si mě pamaujete ![]()
SSlunicko a Papu Ten sraz je ve čtvrtek? Tak to asi neklapne, protože do středy nám píchaj ty atb a zatím nemáme povolený vycházky. Ale na další se moc těším a snad nám do toho nic nepřijde. Možná jsem to v té rychlosti nepochopila, ale vy se scházíte i sólo? To by bylo taky fajn. A to ta kavárna, o který píšete - tak to taky nevim kde je. Jsem nemožná… Nc nestíham, jenom přebaluju nebo krmim nebo chovam. Nic víc nestíhám… Mám chlupatý nohy jako chlap a nestíhám to shodit ![]()
Tak a teď něco o tom našem pokladu. Porodní váhu měl 3340 gramů a v sedmi týdnech měl 3810 g. Takže neprospíval. A to jsem kojila neustále… Tak dr. řekla ať přikrmuju, ale ať nepřestávám kojit. No a když jsme byli teď v nemocnici s tou virozou, tak se na mě dívali jak na matku, která nedá dítěti najíst… Vlastně si nás tam nechali i kvůli tomu, aby ho vykrmili. Takže teď je to tak, že Kubíka zvážim (musela jsem pořídit váhu), nakojim, zvážim - zjistim kolik vypil - a zbytek dorazím sunarem. Měla jsem s sebou Bebu AR/HA (antireflux a hypolalergení bílkovina), ale ťukali si na čelo proč mu dávám tohle a na:,–(ili Sunar. Přišla jsem si tam jako trubice
Když nás přijímali měl malej 3,97 kg a při propouštění po 10-ti dnech 4,41 kg. Tak si tak říkám, že z něj nakonec bude mišeliňák…
Jsem z toho jelen.
Samozřejmě Kubík pije z prsa čím dál míň, takže s kojením asi finišujeme. Snažím se něco odstříkat a dát mu to z flašky (do nemocnice jsem šla se střikačkou - a dokrmovala s ní, ale opět si ťukali na čelo a dali nám flašku).
Co se spaní týče, tak je to utrpení. Přes den skoro nespí a v noci se pořád budí. Snažím se ho naučit na postýlku, ale je to očistec - spal s náma v posteli kvůli neustálému kojení… Jinak je to mamiňák a já se od něho nesmím hnout na krok, jinak křičí
Ale říkám si, že je to jenom přechodný období, i když to už trvá od narození ![]()
Tak to je asi všechno, omlouvám se za délku příspěvku, je mi jasný, že možná ani nemáte čas to všechno číst.
Tak jdu vás ještě kousek dočíst ![]()
sajso, většinou po, ale tak min.půl hodiny…cvičit hodlám tak hodinu po jídle, aby neblinčil. On jak má pak hlad, tak nevydrží ani chvíli, to by byl teprv bengál…
brokyno no teda
, to nechápu, mišák měl 3 kg a v sedmi týdnech 3,38…takže nuc výraznýho, dr mi vždycky řekla, že uvidíme jak příště a pořád to bylo to samý - hraniční, ale příkrmu jsme odolali.
kam chodíš k dr a kde jste byli v nemocnici??_?_ škoda že jsi sem nemohla, mně tady holky dost podpořily, když jsem měla nervy, že mám málo mlíka a mišák nepřibírá.
tak sraz pak domluvíme jiný, to bude aspoň lepší počasí.
papu tak u nás to bylo skoro nutné, Kája zvracela klidně 2,5 hodiny po jídle, navíc jak řvala, tak se tomu nedalo říkat ublinkávání.,..
A řev byl stále maximální, po i před jídlem. Ale jestli je Mišák po jídle klidnější, o to líp. ![]()
Holky, mě dnes píší v mailu z Rodiny, že už se nám definitivně vybarvují oči, ale já nějak nemohu přijít na jakou jako barvu.
Vy už je máte vybarvené?
Sajso tuto otázku zde chci položit již asi měsíc - já snad konečně budu mít dítě s modrýma očima
, přinejhorším se šedozelenýma, když to píšou z Rodiny… Všechny moje děti mají oči až čokoládově hnědé /dark chocco
/, jen Proki je měl od začátku světlejší, tak jsem tiše doufala a doufala… má kolem panenky nahnědlé čárečky, ale hnědá z toho už jistojistě nebude
- můj muž má takové zvláštně šedé, nebo světlounce zelené, jako mořská voda na mělčině ![]()
Papu Chodím k MUDr. Nové v Kaznějovské ul. na Lochotíně. To ona mi taky říká, ať vydržím, že se možná ještě rozkojím… Ale v tý nemocnici u sv. Jiří… Ty mi dali ![]()
Jolmo no já jsem teda zvědavá.
Kája má oči okolo panenky hnědé a zbytek šedomodrý. Fakt zvláštní barva - do pasu jak dělaná.
Daník má zatím modré, ale taky vypadají okolo panenky do hněda. Přijde mi to brzy na definitivní barvu, ale nevím…
![]()
Ahojky,
ten mail o barvě očí už mi taky přišel. Honzík má teď jasně tmavě modré oči, ale myslím, že se mu ještě vybarví, teda zesvětlají, takhle tmavě modré nikdo nemáme ![]()
Hovínko zatím taky nebylo ![]()
papu , tak budeme držet palce, ať to Mišák snáší dobře. Snad mu to cvičení pomůže co nejrychleji ![]()
Jedeme na nákup, lepší počasí než tu chumelenici jsme si vybrat nemohli
, tak pa
ahoj holky,tak u nas se oci vybarvuji dohneda.coz neni nic prekvapujici,vsichni z obou rodin jsou hnedooci.
tady ve zline je dnes taky pekne hnusne pocasi,maleho si vzala babicka a vyjeli na dve hodky do mesta,tak jsem se mohla trosku dospat.od ctyr hodin s nim nespim.ve ctyri zacinaji prdy,on jeste do peti spi,ale ja uz nemuzu a kolem pate uz se budi.dnes pak usnul jen od osni do deviti a pak az do jedne ani tuk. a to si vlozil v noci mezi obvyklou dobu krmeni jeste jedno jidlo.a takovou zachvilku pojdu.
Alinko ,davas mateovi an noc jeste to umelele mlicko?chtela jsem se zeptat,jak to michas.rikala jsem si,ze bych to taky zkusila.
Nemate ted min mlika?mne se teda tvorba docela zmensila,tak nevim,jestli je to tou unavou nebo cim.
ad sedani a paseni ,tak nas matula se pri paseni zacina pokouset o lezeni.strci nohy pod zadek a pak se jednou z nich odrazi.akorat ruce jeste nezvlada,takze pada na pusu.jindy ho dam na bricho a hned se prekuli na zada a strasne se tomu smeje. a sedat se taky snezi.kdyz ho drzim na kline tak mam strach,ze mi za chvilku prepadne dopredu,jak se neustale snazi posazovat