Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno!
Tak a já mám premiéru - poprvé od porodu nachcípaná! Naštěstí jsem na dnešní ráno domluvila, že kámoška přijde vozit. A krásné překvápko hned po ránu (neumytá hlava, roztržená sukně a tak, prostě Fazolka po probuzení jak vyšitá, představujte si…) - přivedla s sebou mou bývalou lásku, už je to pár let, taky už je fotřík, ale stejně jsem instiktivně ty mastný rousy prohrábla, když mi došlo, kdo to na těch schodech hučí…
![]()
Ad bříško - vůbec mě to nenapadlo, nejdřív se musím pořádně vyspat a pak možná dostanu roupy.
Alinko , ty vždycky tak pěkně popíšeš ty pocity, „chráněná“ je dobře zvolený slovo, cítila jsem se tak taky.
Brokyno , to jsem se teda nasrala, když jsem si tě tam představila, jak chceš zůstat s mimískem a oni tě ženou pryč. Fuj, hajzlíci jedni!
Pěkný den všem ![]()
téééda, naše noc opravdu „zábavná“ - ve 3h ráno jsem pouštěla pračku - malej se posrajdil tak nehorázným způsobem, že to bylo všude, po celé koupelně, včetně mě
Uáááááááá…
Má teď asi růstový spurt, nějak mu nestačí mlíčko a namražené zásoby MM už došly, tak jsem včera asi 3× dokrmila Sunarem HA… jenom jako nouzovku, aby mi tu neřval hlady, než se ta tvorba mlíka přizpůsobí… no a ta srajda je výsledkem, takže kdyby časem opravdu došlo na UM, tudy cesta rozhodně nevede a pro sichr jsem do zásoby koupila Nutrilon HA (musíme mít hypoalergenní), ten by snad byl lepší.
Snad nepoužiju, jsem odhodlaná přikládat non-stop, ať se to zase rozjede ![]()
Jinak ještě k tomu Sunaru - vím, že nejvhodnější je asi ten Nutrilon nebo Beba (lékárnice mi říkala, že jsou nejbližší MM), ale na druhou stranu dnes jsou ty normy dost přísné, že všechna mléka musí být kvalitní (též slova lékárnice), takže když jsem si kdysi dávno kupovala něco do zásoby, pro případ nouze, koukala jsem spíš po nejmenším balení, a na to Sunar vyhovoval… nicméně teď už leží v popelnici ![]()
bříško, tak tady se přikláním na stranu Jolmy - už rozhodně ne! Nic proti, ale pro mě to byl „zdravotní teror“, prostě záhul jak prase a neustálý pobyt po špitálech, kontroly, cukrovka, píchání inzulínu…brrrrr… raději ne ![]()
Fazole, tak ať jsi brzy fit!
Dobre ranko,
Katko,
tak ja zase jsem vcera nedala Nutrilon po kojeni. Chtela jsem zjistit, jestli opravdu pomaha zasytit dite. No a vysledek je - budicek v 2.30, potom 4.30, 6.30 a 9.40
Tak se mam „dobre“…
a chce se mi spat.
Jinak mame zase vice snehu
- to bude dnes prochazka ![]()
Jo, proč musí mít šťastná matka jogurt?
Jeden teda v ledničce mám…
Taky jsme se ráno posrajdili a pěkně.Taky to už mám namočený.Bylo to všude.celé body,pyžamko i povlečení posrajděný
a to příkrm nedávám
![]()
Fazol -super.Umím si tě živě představit,protože tak nějak podobně vypadám já.Dokonce i teď.Jsem líná jak veš
![]()
No,to bříško si představit umím,ale 2 mimi doma?To ne!
Kor takového nespáče jako je Max.Ale kdyby se povedla holčička,tak by mi to snad ani nevadilo.
Leni,vy už dáváte tolik příkrmů?A co vám řekla Dr,že jste s tím tak hned začali.Ty už nekojíš?
Michell , já už nekojím dávno , bohužel
. Dr . říkala , že jako v pohodě , že by teď měla mít nedostatek železa a vlastně jí to prospěje
. Jako nedonošená prý vyčerpala dávku železa , nestačila si ode mě vzít tolik do zásoby ![]()
Ahojky
Fazole , umím si tě živě představit
Při náhodných setkáních s minulými láskami vypadám vždycky zá:,–(ně co nejhůř
- čím to? ![]()
U nás se kadění nekoná, v noci měl malej prdy
![]()
Kolikrát jsme vstávali, nevím, mám pocit, že on byl vzhůru krom pár hodin pořád, já jen kojila v polospánku
, on tlačil a mrčkal vedle mě a hnusná máma spala! Ráno už jsem to nevydržela a prošťouchla ho rourkou, ale od té doby zas ani prd ![]()
U nás je pořád hnusně a sníh, to bude procházka
![]()
kakani a prikrm ,matula se dnes dopoledne pri kojeni taky pekne pokajdil,ale kakal naposledy pred tydnem,tak to prikladam spis tomu nez dvema davkam nutrilonu v noci ![]()
alinko ,tak k cemu doslas?je to s prikrmem lepsi?mne se ty vase casy totiz zas tak spatne nezdaji,o vstavani v 6,30 se mi posedni dobou nemuze ani zdat,o 9,40 ani nemluvim.to ti spi tak dlouho stylem najist a zase spat?jak to tak vidim,tak nas mates asi v nebicku chybel na par lekci ohledne ranniho vstavani
![]()
jo alinko,jeste jak psalas o tom,ze bys brisko za miminko uz nevymenila,tak ja uz jsem teda nekolikrat od porodu snila o tom,ze by se tam dalo mimco na dva dny vratit,poradne se vyspat a vylenosit a pak ho zase mit
radeji bez porodu ![]()
Katko, ono to bude asi mymi velkymi naroky
Asi moc chci…aby dite usnulo a probudilo se az rano. Michalek byl v tomto ohledu vzorny - spal od 2mesicu az do rana, proto asi cekam, ze to bude stejne. Ale bohuzel kazde dite je jine.
Myslim si, ze urcite to tim prikrmem bude. Jsem si vedoma toho, ze pri vecernim kojeni mam malo mleka. Vim jak to tece pres den, citim jak se spousti mleko behem kojeni a jak maly nestiha nekdy polykat, zalyka se. Vecer to neni ani nahodou. Po peti minutach nic netece a on se vzteka. Proto si myslim, ze ten Nutrilon mu pomuze se zasytit.
Vis, jak holky z diskuze Listopad pojmenovaly tento stav (ze chces aby mimi bylo zase zpatky v brisku)? Zasunelismus
Jako ze chces to mimino zasunout zpatky
![]()
Ad kakani - myslite ze je to normalni, ze 3mesicni dite kaka po kazdem nebo pri kazdem kojeni???? A je toho hodne.
Ahoj všem, zas mám net, hurááá, včera jsem začala chytat nějaký hnusný depky
Emmča dneska poslušně spinká, asi tuší, že máma musí dohnat absťák tady a na baby-café ![]()
Fazole, doufám, že jsem tě nenakazila já v pondělí, přece jen mi ta rýma ještě lehce doznívala ![]()
Brokyno, ty byli na vás ale šeredný, jsi statečná, že sis pro:,–(ila, abys tam mohla být.
Alinko, my měly asi 2 týdny kakání jen jednou za 2 dny, ale už zas kadí při každým, nebo skoro při každým kojení. Ale je tojiný, než dřív - teď vyloženě zatlačí a vykadí celou nálož max na 2 tlačení, dřív to samovolně teklo. Taky už ji netrápí prdíky (tuktuktuk) a to jsem přestala dávat BabyCalm.
ad sezení - taky se snaží, zvedá se za ručky, nejradši hned do stoje. včera jsme byly na 3měs prohlídce a dr říkala, abych ji s tím stáním jen trochu krotila. A když už jsem u tý prohlídky - máme píchnutou Infanrix Hip a bez reakce. opět tuktuktuk
Váží 5670 a měří 60,5.
Jolmo, Emmča má momentálně oči temně modrý, což je blbost,nikdo v rodině modrý nemá, takže myslím, že se ještě změní. Nebo je má po sousedovi
![]()
A ještě něco jsem chtěla… ![]()
Agato , to je skvělý, že bez reakce! Tys mě určitě nenakazila, uši mě bolely už předtím. Jen mě mrzí, že Pra:,–(ko je v Praze a já se s ním nemůžu sejít. Holt někdy jindy.
Jo, ty oči, modrohnědý, naprosto podivná barva, jistě to není finální produkt, jinak ten pas taky nechci vidět. ![]()
Teď jsem s navrátivší se kámoškou sežrala napůl bonboniéru, takže vyzkouším, jestli bude malej v klidu, nebo jestli se po čokošce rozprdí jako Agátino a Shari mimínko. Že bych to vylepšila tím jogurtem?
Agato jestli jsou temně modré, budou hnědé, ale my už je máme světle modré a jistojistě budou jak mořská voda ![]()
Fazole to jsou jogurty „Šťastná máma“ víš? Fuj, ale tak šťastná bych být nechtěla - jen jsem si přečetla řadu obsažených E a už mazal zpět do chlaďáku ![]()
Alinko upřímně, taky si myslím, že chceš moc - nebo já už mám tak odolnou nervovou soustavu a dobré mateřské spaní, že mi to buzení v noci nevadí - kromě mladé žádný z kluků v noci pořádně nespal dřív jak v roce a dokud jsem kojila, tak se na kojení stejně budil…Když jen přehodím prcka, vytáhnu cecek a hned zas vytuhnu a on posléze taky, tak problém neřeším ![]()
Alinko , náš teď kadí každé druhé kojení, pro změnu. Ale on to má co týden jinak, dřív kadil po každém kojení, pak si dával celkem pauzy a teď ob, tak já nevím. Hlavně že je ta stolička v poho a mimínkovsky voňavá, ne? Včera ten bobek mě vyděsil, ale už se to neopakovalo.