prosinec 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19075
3.4.07 10:52

Ahojky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
3.4.07 10:52

Je pravda, že porodné je jednorázová dávka, tolik nevadí, že to sníží a o 2,5 tisíce, to není o moc. Chci být doma 3 roky, nemám tak placené zaměstnání, abych si mohla platit chůvu a ani nechci, 2 roky je podle mě málo. Když chce být někdo doma dýl, tak si to holt bude muset rozmyslet. Jen se mi líbí, jak pořád tloukli na poplach, že vymíráme. Teď rodí silné ročníky, tak dobrý, ale pak radši ať k nám nmigrují cizinci, než bychom podpořili vlastní lidi… :roll: Nevím nevím. Zatím to jde, ale nemyslím si, že to je konec změn.

Jinak všechny zdravíme. Jsme s Damíkem v knihovně, za chvíli nás vyhodí, maj jen do 11. Tak pozdravujte miminka :wink:

Pa tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
3.4.07 10:54

No vidíš, srovnávat to s netem mě ani nenapadlo, měla jsem na mysli spíš takové ty praktické záležitosti že všechno je, většinou na to všichni máme, když nevymýšlíme jó kraviny, příp. to lze koupit starší - já jsem kdysi šila i tepláky a ani ty ekologické látkovky si nešlo vybrat. A když jsem byla s oběma na mateřské a přestože muž pracoval, tak jsem byla jednu dobu fakt nešťastná, myslím, že jsem nechtěla moc a přesto jsem neměla ani na vánoční dárky - ušila jsem zimní bundu, kterou jsem prodala v butiku a poprvé a naposled v životě jsem vyhrála ve sportce, 600 Kč - od té doby vím, že bych vyhrála jen tehdy, kdyby bylo opravdu hodně zle a to není - já jsem spokojená jak želva :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
3.4.07 11:07

Ahoj, jen rychle doplním - společné zdanění má smysl, když jeden příjmy má a druhý ne, nebo nízké. Příjmy se sečtou a rozdělí dvěma, čímž se spadne do nižší příjmové skupiny a tím pádem je nižší daňové zatížení. Smrt progresivní dani :evil: Já vloni studovala a díky spol. zdan. nám vrátí 39000, což potěší.
Jedu se podívat s kámoškou na jejich plavání, mně ta naše plavačka leze trochu na nerv, je taková přeslazená a to já moc nemusím :evil:
Tak pěkně povídejte, já to zas večer budu hodinu číst a pak už nestihnu nic napsat :roll: :wink:
Všem přeju hezký den :D

Jo a hele, co tahle autosedačka? Chci večer kouknout na oamtc testy, zatím jsem nestihla. Líbí se mi na ní, že se dá dlouho poutat proti směru jízdy… Našla jsem ji v diskuzi na BC.
 http://www.e-kocarky.cz/…e-p-134.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
3.4.07 11:43

Agato mně se obecně zdají Bebeconfort dost úzké, ale poměřuji to pohledem matky chlapa, takže pro holčinu bude asi OK. My máme Maxi Cosi Tobi a nakonec jsem se rozhodla koupit ji i do druhého auta - Iseos sice v testech vyšel dobře, ale ne tenhle Safe side, ale Isofix /málokde to tak přesně napíšou/, která je jednak cenově někde jinde a jednak už se proti směru jízdy logicky vzhledem k tomu Isofixu poutat nedá, ta Iseos Safe Side bude možná někde ve starší ročnících, pamatuji si, že přišla na trh cca vzápětí po narození Cyrdy, tj. kolem 2001, myslím jako v testech. Mně na těch Francouzech vadí, že se nijak nesnaží udělat to lépe - např. držátka na pásy jsou tak nechutně plastové, že to ve mně nevbuzuje žádnou důvěru, byť samozřejmě je to pitomost, která na bezpečnost nemá žádný vliv /snad jen že pokud jsou všechny díly ze stejného plastu… :roll: /. No, chtěla jsem Iseos do druhého auta, což bohužel je při dvou autech nutnost,míti dvě sedačky, zvlášť, když jsou ty upínací systémy čím dál náročnější, ale přece jen pořídíme Tobi i do druhého, až prodám vajco a korbu z kočáru, tak na něj bude… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
3.4.07 11:49

Ahoj holky,

vy toho namelete, to je bes, sotva vas stacim docitat. :roll:

ad vlasy - padaji desive, mam dojem ze budu brzy plesata - fakt, protoze sem napul byla normalne, natoz ted… :oops:

ad zmena davek - myslim, ze nas stat na to bohuzelopravdu nema, aby zachoval soucasnou praxi. a deti si opravdu neridime kvuli pridavkum. a s netem dobrej primer.

my dnes jdeme na 3mes prohlidku + eventuelne ockovani, uvidime, jak posoudi situaci vzhledem k exemu, ale podle me je to ted zase docela dobry.....

zatim pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
3.4.07 12:34

Tak tohle už skutečně nepochopím :roll: :cry:
http://www.novinky.cz/…1_j1nrg.html
Dokázala bych pochopit novorozeně, popř. do 3 měsíců věku, ale teď bych Zůzu nedala ani za 100miliónů :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
3.4.07 12:36

jolmo Já tě za to kamenovatz nebudu, mám na to podobnej názor jako ty. jen jsem čekala, kdy to zase srazí zpátky. Tohle bylo douhodobě neúnosný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
3.4.07 12:37

šmarjá jak babička :?: :! 8O 8O 8O a kde je jako matka? no, dobře že ho našli v babyboxu a ne na skládce :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
3.4.07 12:40

Jolmo… jasně že na to stát ty prachy nemá, aby mohl dávat 7500 každej měsíc po 4 roky každé mamině… vůbec jsem nechápala proč to odklepli… nicméně… odstupňovaný rodičák.. no dobře… já bych taky třeba byla doma jen 3 roky… jenže jsou tu dvě proti…

Kapacita místních školek… je to fakt mazec… ve 3 letech vám dítě do školky klidně nevezmou ani nemrknou okem… nebo vám jej vezmou ale do vedlejší vesnice… tudíž každé ráno zajíždět 3 km do školky, 3 km zpátky a až potom do Brna do práce… (i když se naše vychytralé město snaží… staví novou školku… jednu starou s jednou třídou která nevyhovuje normám EU musí zrušit, tak musí prostě postavit novou… nicméně jelikož si město prodalo půdu pod nohama, muselo na školku vzít místo ze školního hřiště… školka bude tedy dost malá s malilinktou zahradou… no comment… 3 třídy bude mít… čili na celé 10000 město přibudou 2 třídy školkový..... s tím že se na všech koncích Kuřimi odkud jsem staví jak o život a přistěhovalců je tady něúrekom......

A to že nechci dávat Matěje do školky od půlky roku… já sama tak byla do školky vržena… a nezapadla jsem mezi děti který se už půl roku znaly… takže jsem toho půl roku zažívala docela peklo:o) jediný můj kamarád z tohoto období byl takovej divnej kluk se kterým si nikdo nechtěl hrát..... (ta divnost mu zůstala… nedokončil bohužel ani zvláštní školu… a když jsem ho naposled potkala , zdrhal z pasťáku a tvrdil že má revolver:o))))

Tak i takové může mít člověk ze školky kamarády))))

takzatím matěj protestuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
3.4.07 12:43

Tak holky… Našla jsem firmu, která mi je schopná dodat ukradenou taštičku… ale i s korbou za 1200 Kč… Tak nevím. Dan bude určitě proti, ale já do toho asi půjdu… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
3.4.07 12:59

Ahoj holky,

Broky , lidi jsou někdy fakt svině :evil: :evil: :evil:

Holky, co máte odsavačku na rýmu na vysavač, máte s ní dobré zkušenosti? Není moc složité nastavování a je účinnější než obyčejná? Honzík pořád strašně chrchle :( , dávaly jste na rýmu i nějaké kapky?

Dnes jedem navštívit prababičku, vůbec se mi nechce, nejradši bych zalezla do postele :(
Jdu ještě skouknout galérku, mějte se fajn :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
3.4.07 13:04

Handah - o lidech mi ani nemluv… Bydlíme tu od října a jsou tu samí idioti… Nic tu nefunguje a co je nejhorší, že ač jsou ty byty jejich, tak společné prostory jsou zhuntovaný a každou chvilku je zničenýho něco novýho… Nechápu :roll:
S tou odsávačkou se neboj a jdi do ní. Je určitě účinější než ty ostatní a vůbec s ní není těžká manipulace. Fakt! Máme jí vyzkoušenou a už bych do jiné odsávačky nešla!
Na rýmu mu můžeš dávat Nasivin - pro novorozence (cca 50 Kč) anebo mu občas stříkni do nosu mateřské mléko - soply se rozpustí a jdou lépe polknout (je to nechutnej popis :oops: , ale doporučila mi to i dětská dr.). I kapky i MM jsem vyzkoušela, obojí je dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
3.4.07 13:12

Broky , díky moc, skáknu dnes do lékárny :) , to mlíko jsem už zkoušela, no měl ho všude, jen ne v nose :lol: , ale což, to mu neublíží a jednou to třeba vyjde :D

Fotky v galerce jsou náádherný :! :) :) :)
Stejně to strašně uteklo, ještě nedávno jsme byly břichatý a já se tak těšila na jaro a už je to tady! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
3.4.07 13:41

Holky asi vás tím otravuju, ale poraďte… Teď mi napsala jedna firma, že mi můžou taštičku ušít za 440 Kč + 100 Kč poštovný… Tak co… Mám si objednat celou korbu nebo jen taštičku (která není originál, ale prý tak skoro vypadá…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí