Poradna duly
Jana Čurdová
Noono ,
nám teda v lékárně platila OZP nejlíp… VZP taky s dvouměsíčním zpožděním…
Akorát ty bonusy jim právě Rath zatrhl. Pouze ten, kdo málo čerpá má nárok na kredit a ten si využije, jak chce… Ale těhulky dostávají na začátku těhu 1200,– na vitamíny, cvičení, nebo právě ten nadstandard… A novorozenci dostanou 400,– . Loni přispívali na autosedačky a to jim zatrhli taky… ![]()
sajsa
Tak to jsem asi už prošvihla, co? Ale to nevadí… Už aby to bylo, VZP nemůžu už ani cejtit
![]()
Ahojka holky,
taky jsem u OZP, ale nepřišla jsem na to jak si zažádat o ten těhupříspěvek.. poradíte mi??????
Stejně se tam chystám kvůli nové průkazce, jak mi vystaví novou občanku…
předem díky
Jinak v centru Prahy je nádherně a teplo a slunečno, až jsem si zapla v práci klimu aby mi to tu trošku zchladila ![]()
a co u vás taky vedro k padnutí?? ![]()
Tutinko, my taky nemáme digiťák a skener jo, ale je rozbitý. Teď pojedem na dovču a foťák si půjčíme od bráchy, tak třeba něco nafotím i s bříškem. Ale chcem si ho koupit.
Holky, která je OZP? Jako myslím, co znamená to O?
Já jsem u VZP, ale už mě taky štvou. neže by něco neplatili, ale všechny preventivní akce a doplatky zrušili, dřív dopláceli ženám na hormon. antikoncepci, dárcům krve dávali vitaminy, těhotným taky........a teď ho…
Vzhledem k tomu, že studuju u práce obor ošetřovatelství a učila jsem se na zkoušku ty preventivní cíle a jak jich dosáhnout a jak tím snížit náklady na péči potom, tak mě tato strategie dost udivuje.
A nemyslete si,
koncepce zdravotnictví se tvoří a zavávdí zhruba od r.1993 a myslím, že ještě dlouho nebude hotová natolik, aby k něčemu vedla ![]()
Jdu spát, nespala jsem moc v noci!
Velchi ,
příspěvek pro těhulky připisují vždy začátkem čtvrtletí a to buď pokud lékař vykáže kód „vystavení těhotenské průkazky“ a nebo sama zašleš kopii těhu průkazky na pojišťovnu a je to… www.ozp.cz
Hannah, OZP je Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví
Jinak mrkni na jejich stránky…odkaz dávala tuším Sajsa.
Já jsem taky u OZP…koukám, že pro prosincovky je to veeeeelmi oblíbená pojišťovna
![]()
Já jsem těch 1200,– od OZP dostala myslím až po porodu, ale to byla asi zrovna novinka. Převedla jsem to na Šimona a použila na úhradu hexavakcíny.
Oni to dají i po porodu, když to třeba někdo dřív neví… Pak je to na základě rodného listu. A převést se to jasně dá.
Únor 2007 jsem zaregistrovala, pořád jsem si říkala, jak je možné, že ještě není, Kája je taky únorová, pozitivní test jsem měla už na konci května a termín 7.2.
Jen už je to 9 let…
Je hrozné, jak ty děti stárnou… ![]()
To je hrozný, jak to letí
Když si vezmu, že teprve nedávno jsem měla pozitivní test…a když teď kouknu na metříky, tak pěkná řádka z nás už je ve druhém trimestru… ![]()
Holky tak mám trochu šok, já se tu jak debil chystám že to mojí mámě a Petrovo rodičům řekneme teď o víkendu a do toho mi volá ségra že to na mě práskla Pavlovo - máti přítel - dcera… že naznačila na svatbě kráva jedna nebeská ![]()
a já jsem totiž včera mluvila s mamkou ž ebysme je chtěli někam vzít na oběd a dneska ještě jaký mají rádi pití.. no tak si dala jedna jedna dohromady a došlo jí to…takže už to ví.. no prej jen sestře říkala že se každému nepodaří mít v rodině pohřeb svatbu a narození dítěte v jeden rok.. to je fak to se asi nepovede…
Akorát jsem jí to chtěla říct sama.. bude teď dotčená ž eto nevěděla dříve.. ach jooooooooooooo
a hlavně aby to nepráskla tchánovcům.. to by byla fakt hrůza…
Holky tak mám dilema asi vyřešeno večer jí z domu zavolám a uvidíme jak na tom bude.. snad to rozchodí… a do víkendu se srovná aby se uklidnila a přijala to no třeba je to tak lepší…
Velchi
Velchi,
to je mě fakt líto
Některé „dobré duše“ by fakt zasloužily na holou…
Ahojte těhulky,
tak konečně přišlo teplíčko, i když v autě je teda na zdechnutí, a to jsem byla jen v bance (asi 3km). Dneska se v práci opravdu nenudím, ale za chvilu fičím domů.
Včera jsme měli hezkou neděli, vyrazili jsme na tůru do Jeseníků a bylo to moc fajn. Přiznávám, že celou cestu vláčkem zpět jsem prospala, večer jsem byla utahaná jako pes.
Kukala jsem na vaše hezká bříška a musím říct, že na vás nemám. Mě tam roste akorát špek a to mi ho manžel taky v so fotil ![]()
Mějte se hezky a užívejte sluníčka!
Velchi , to bych se asi neudržela a něco té dobré duši řekla.
Proč si nehledí svého? Tohle fakt nechápu, i kdybych to tušila, mlčím jako hrob. ![]()
Verko , já mám zatím taky spíš těhu špek… A taky těhu demenci - dnes jsem si dělala starosti, co dám manžovi k večeři, že nemám pečivo, tak jsem šla upéct chleba a když jsem to vše nasázela do pekárny a zapla ji, došlo mi, že k večeři mu zbyla svíčková a tudíž pečivo netřeba… Takže si po večeři může zakousnout čerstvý voňavý chlebík.
![]()
no dobrá duše nepřeje nikomu nic dobrého, bo se jí samé nedaří skoro nic v životě, však má jen pohlendého a hodného a věrného manžela, zdravé krásné dítko a navíc krásný a pěkně drahý byt.. ale co by si nepošmákla na tom někomu udělat zle.. však ona to neřekla přímo jen jim to „naznačila“ DObré duši jsme poslala sms protože si druhý dne po mé svatbě odjela na dovolenou… a tak je na živo nedostupná… takže jsme jí napsala že mě opravdu potěšila tím že jim vykecala to o prckovi že je fakt pěkně blbá.
No a co zmůžu více, maminka prý podle mojí sestry vypadá že to přežije, ale samozřejmě s ejí dotklo že to věděla Tereza dříve a ona ne… no tka snad pochopí že v případě ztráty prcka by mi byla nějaká tereza ukradená ale bolest mojí mamky by mi fakt ukradená nebyla… no uvidíme večer jí zavolám jak půjdu z práce.. snad bude v pohodě.
Velchi