Poradna duly
Jana Čurdová
No..z Litexu mám kalhoty, ale chtěla bych nějaký šaty nebo sukni na léto…a všechno je to takový nějaký pytlovatý…
V C&A jsem byla jednou…a u nás v Brně teda hrůza…dva stojany a na nich dva druhy kalhot a 3 typy triček…
SSlunicko nebuj, určitě to bude všechno v pořádku!!!! Hlavně se nestresuj ![]()
Teda řeknu vám, že jste se pěkně rozepsaly… Dyť já to skoro ani nestíham číst… Natož odepisovat… Asi přestanu chodit do práce, abych na vás měla čas ![]()
Ty jo… S tim oblečením je to vážně hrůza.. Začíná mi růst bříško, ale zatím vypadám spíš tlustě než těhotně
Takže si dneska jdu koupit nějaký volnější trička a ještě chvilku to bříško budu maskovat. Ale jenom chvilku, pak s ním budu chodit jako pávice
Budu ho vystrkovat na všechny strany ![]()
S tím tlakem je to jako s tím oblečením… Mě je pořád mdlo (jako když jsem mívala tlak nízkej), ale pak jdu k dr. a tam mám 120/80… takže ukázkovej… Jsem z toho trochu blázen ![]()
No nic, moc vás všechny (ale opravdu všechny) zdravím a kdybych se už dneska neozvala, tak se mějte móc hezky!!!!!
Holky s tím tlakem si nedělejte hlavu. kdyby to bylo skutečně vážné, už ležíte v nemocnici ![]()
Asi to vypadá, že mě konečně našla moje ztracená energie…Peru už třetí pračku a teď jdu luxovat a vytírat celej byt.
Jo a taky je slíbená fotečka Mimíska. Zrovna se nechtěl moc fotit, takže se k nám otočil zády
Ahojky,
všem gratuluji k dobrým výsledkům a ke kontrolám.
Noono krásný mimísek.
Já už chci taky příval energie.
, doma to vypadá jako by bouchla bomba. Všude se válejí hračky a koš na žehlení už není ani vidět, vařim a peru skoro ve spánku. Alespoň už se mi nechce zvracet.
Matěj právě usnul a tak si asi půjdu taky lehnout. To horko je zničující.
Mějte se hezky večer se na vás zase kouknu co je nového. Pa
To vedro je děsný! Koukala jsem na Meteopress a teda nehrozí, že by se ochladilo…odteď až do neděle 30 - 31°C
Dneska utíkám do města a prostě někde musím splašit nějakou těhusukni nebo těhušaty. Škoda, že jsem nikdy nebyla sukýnková a nemůžu sáhnout do starejch zásob ![]()
Noono, mimísek je nádhernej!!! Taky bych chtěla nějakou takovou větší fotku…no..třeba ještě bude ![]()
Tak holky, zde pro všechny zájemkyně recept na babiččin jahodový džem :
na 1 kg opraných a očištěných jahod je třeba počítat 60dkg cukru krystal
Očištěné a odkapané jahody vrstvíme střídavě s cukrem do mísy a uložíme na cca 24hod do studena. Druhý den vaříme 18min na prudkém ohni, přičemž sbíráme pěnu, aby byla šťáva čistá, chvílemi lehce zamícháme. Pak horké plníme do sklenic.
Moje osobní poznatky - vaří se to celé i se šťávou, kterou jahody pustí, ale protože je jí obvykle hodně, tak cca v půlce vaření šťávu odliju a stejně jako tu sesbíranou pěnu pak nalévám do flašky a nechávám v lednici, kde dlouho vydrží - výborná na pudinky i s vodou. 18 min vaření je podle mne málo, já čekám, až šťáva začne tak jakoby rosolovatět, nebo prostě houstnout, což zjišťuji naléváním na studený talíř a jeho nakláněním. Plním do vyvařených sklenic a šroubuju vyvařenými víčky - jakmile sklínku zavíčkuju, otočím ji vzhůru nohama a nechám tak do druhého dne, pak skladuju normálně ve sklepě a vydrží celý rok bez plísně a různých svinstev na chemické bázi, podmínkou je ale poctivé vyvaření.
A když začíná ta jahodová sezóna tak pro všechny mlsné ještě recept na skvělou jahodovou bublaninu :
12dkg másla, 10dkg cukru krupice, 20dkg hrubé mouky, 30dkg jahod, 4 vejce, 4 lžíce mléka, na špičku nože prášku do pečiva.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky, část mouky s práškem do pečiva a mléko, citronovou kůru a nakonec vmícháme zbylou mouku se sněhem z bílků /lepší je část mouky do sněhu opatrně „zašlehat“/. Menší pekáček /takže na plech možná ze dvou dávek/ buď klasicky vymažem a vysypem moukou, nebo klasicky použijem pečící papír, nalijem těsto a pokladem okapanýma jahodama, pečeme v mírně vyhřáté troubě 35-40min.
Babička byla r.1924, takže totálně nasazená a držela zá:,–(u, že „margarín už nikdy žrát nebude“ - její recepty tudíž nejsou nízkokalorické, ale možná lepší jak s těmi všemi E
. Bohužel si před dvěma lety umřela a od té doby se zejména o přísun džemu musím starat sama - na trhu podobný nenajdete ! ![]()
Jolmo ,
vypadá to božsky!!! Už to tisknu a doufám, že i brzo vyzkouším!
No, doufám, že budete spokojené, on ten džemík není tak hustý, jak jsme zvyklí z obchodu, ale to je právě asi o zvyku… a právě díky tomu je to sice ne zcela zdravý, ale pořád samotný cukr bez chemie ![]()
Taaaak. Mám vypráno, vysáto, vytříno, všude utřenej prach…Paráda
Už to tady zase vypadá jak u lidí. Tolik práce jsem neudělala za celý 3 měsíce ![]()
Děkuju za pochvalu, nám se taky Mimín moc líbí..Ale obličej nám neukáže…Vždycky, když jsme ho fotili, se otočil…My se asi až u porodu dozvíme, jestli sdědil po tatínkovi velkej nos nebo po mě pršáček ![]()
jolmo Ten recept na džem je supr. Zkusím ho příští víkend, tenhle jedem s manželem k našim válet se do bazénu
Na tu bublaninu mám hrníčkový recept, jaksi jsem ještě nebyla schopná si koupit váhu ![]()
Jééé, Jolmo, móóc děkuju. Marmeládka nevypadá vůbec složitě
a hlavně je bez konzervantů, což oceňuji ![]()
Bublaninu znám, ale díky za připomnění.
Ahoj tehulinky,
hlasim se po delsi dobe - konec skolniho roku je ponekud hekticky, takze nestiham. Dneska jsem mela „lekarsky den“.
Kontrola na gynde v poradku, delaly jsme UTZ, mimi ma 5,7cm, odpovida 12+2, NT 1,2. Pristi kontroly: 27.6. odbery na tripletesty, dalsi kontrola 17.7. (na 2. vyroci nasi svatby
)
Odpoledne zubar - behem tehotenstvi mame narokna 3 prohlidky - vite to? Takze jdu v zari a pak jeste v prosinci pred porodem. Mam dojem, ze nebudu delat nic jineho nez chodit po doktorech...... ![]()
Jo a hlavni zprava, mam TEHUPRUKAJDU!!! (Calibri)
Jolmo, mňam mňam, díky za recepty
Už se těšim, až si to všechno ukuchtim ve své vlastní a nové kuchyni
Hormony pracujou a můj hnízdící instinkt je silnej
Zítra platíme blokovací zálohu na byt a příští týden budeme podepisovat budoucí smlouvu. Na konci července se stěhujeme na Zbraslav. Huráááá
Všechny vás zdravim ![]()
Ahoj těhulky!!
Tak teď jsem napsala dlouhatánský román a nějak jsem si to já blbka vymazala ![]()
Po dlouhé době jsem tu zas,nějak nezvládám,jezdíme teď na víkendy na chaloupku,starat se ještě o koťata…
Už mám doma taky fotečku drobečka ale za 14 dní jdu na 1.screening tak si nechám udělat další,snad bude vidět lépe..
noono nechtěla bys mi doma taky uklidit???Nějak mám pár dní binec a koukat dse na to je hrůza..jojo to je to lítání po doktorech a za manželem do práce…jinak máš pěkného drobečka ale přiznej se..že jste na něho byli oškliví a on se potom urazil a odmítal se fotit?? ![]()
jolmo a ostatní bublanářky Zkoušeli jste s rebarborou???Taky moc dobrá,ale pravda..jahůdky jsou jahůdky mňam mňam…
holky taky vám všem už jsou vidět pupíky???Já na to,kolikátý mám týden tak už vypadám dost těhotně..
jo a ještě otázečka..Už máte reservé v porodnicích???Tuším do 4.měsíce by to mělo být…
Agato gratuluji k výběru hnízda, ale na tu kuchyň bych s recepty nečekala - to už bude po jahodách
![]()
Haidule čoveče my s bratrem rebarboru nesnášíme, asi pozůstatek z dětství, kdy jsem měla pocit, že nám tím mamka mermomocí kazí každý koláč
. Onehdá dokonce přítelkyně bratrovi vyhrožovala, že jestli ona bude muset jet na dovolenou pod stan, tak on bude muset sníst celý rebarborový kompot - no, ještě pod stanem spolu nebyli
.
Noono vidíš, já jsem říkala, že kdo si počká, ten se dočká ![]()
stazko my chceme do alba foto těhuprůkajdy calibrum, tu tam ještě nemáme ![]()
jolmo jůůů no vidíš,můj manža se po ní může utlouct…teda ne tak že jako tak…ale jakože ji má moc rád ![]()
Koukala jsem na fotogalerii a už máte taky pěkné pupíky,takže ten můj je normální což jsem ráda
Kdo jste z Prahy a hodláte rodit v Podolí…nevíte nějaké stránky???Já na webu nějak nemůžu nic najít,ráda bych nějaké foto jak to tam vypadá.Ale když se tam v pořádku narodila i malá Gottová tak snad hezky… ![]()