Poradna duly
Jana Čurdová
Haidule no já se do toho nechci montovat, ale z průběhu registrace některých holčin z Prahy jsem získala pocit, že si člověk asi koncem roku nebude moct moc vybírat, kde bude rodit
. Ne že by to u nás bylo lepší… jsem připravená na porod doma
![]()
jolmo našla jsem ty stránky a pravda pravda..tam tedy budu rodit…vypadá to tam faskt dobře a v nadstandartu může semnou spát i manža.Ty peníze za ty 4dny co tam budu se vyplatí..Hlavně je tahle porodnice právě strašně moc chválená..Doma bych ale rodit já osobně nechtěla.přeci jen,v nemocnici je to lepší kdyby se nedejbůh něco stalo..
Ti přeji hodně štěstí, aby ses tam dostala… a na nadstandardu asi bude teprve narváno, přece jen, je to Praha
![]()
Haidule jak říká Jolmy.. asi si moc nevybereš, a Podolí je sice chválené, ale je to továrna na děti, já už te´d vím že tam bych rodit nechtěla.. je to tam jak na běžícím pásu a člověk tam nemá moc ani klid. Já jsem zažila holky co si to tam moc nechválily.. koukni na vysvědčení porodnic tu na emiminu a tak yna rodině.. a uvidíš. ve které části Prahy bydlíte?
Ahojky těhulky. Tak tomu se říká „se dokonale odrovnat“
Jsem úplně mrtvá a navíc jsem si natáhla stehení sval… Ale mám za sebou pořádnej kus práce, mám radost ![]()
Co se týče porodnic, pořád chci rodit ve Frýdlantě, ale teď fakt nevím, jestli do tý doby budem mít nějaký auto, aby mě tam manžel mohl odvést… A když to nevyjde, budu muset rodit na Bulovce
Tak nevím..Můžu se zaregistrovat ve dvou porodnicích?
Já jdu uvařit manžílkovi něco dobrýho na hamání a pak padnu za vlast
![]()
Ahojky
tak jsem vás přelouskala…
sslunicko , co je to ZTZ, tedy jestli o tom chceš mluvit…
Petarko: Já ty vitamíny předjídám i zajídám, právě po jedné předchozí podobné zkušenosti, ale dnes to tedy rozhodně nestačilo ![]()
Noono: Proč do Frýdlantu?
Jinak dnešní den super!!! Byla jsem za koníkem na mrkandě, vůbec si mě nevšímal, ale nechal se podrbat, tak snad to bude dobré a nezanevřel na mě úplně…
Pak jsem se prošla po trhu, koupila Laře prasečí ucho a sobě grilované kuřátko, kterým jsem si napravila chuť
po ránu (s česnekovým čerstvým chlebíčkem). Zašla si do knihovny a koupila si plyšovýho pejska ![]()
Popovídala si s prima paní oční Dr. Vyfasovla nové čočky, takže budu moci nosit tmavé brýle!!!
Zaplatila složenku na povinné ručení.
Doučila Aj a M.
Dostala třešně od kamarádky, čerstvě natrhané.
Odpoledne jsem zakončila s mamkou u našich vietnamských přátel - mám novou oranžovou sukýnku, bílé krajkové tričko a větší podprsenku! Jahody, meruňky, nektarinky a zakončila jsem to nákupem s Robím v Plusu.
Jsem hotová, ale šťastná!
Noono s tou registrací v porodnicích je to podle mne tak, že jak kde, ale většinou tě odesílá už ke kontrolám v porodnici tvůj gyndař cca 14 dní před termínem /a je mu jedno, kam jdeš rodit/. No a ty se pak jenom objevíš v té porodnici před porodem a dáš jim na vědomí, že tam hodláš porodit. Ovšem jak jsem pochopila, v Praze se registruješ už jak píšou např. v tom Podolí kolem 14-20 týdne a pak buď chodíš k nim, nebo tam jdeš až porodit a pokračuješ normálně u svého dr. Jinými slovy - na tvém místě bych se zaregistrovala na té Bulovce jak je tam zvykem a pak se podle situace nechala svým dr. odeslat do Frýdlantu, když cestu zvládnete - tam bezpečně nebudou chtít vědět půl roku dopředu, že tam přijdeš rodit
.
Já jsem např. ale na kontroly do porodnice vůbec nechodila a pokračovala jsem furt u svého dr. a pak jsem si tam šla jen porodit - je to věc domluvy, ale nechápu, proč zrovna před samotným vrcholem akce bych se měla svěřit do rukou někomu, kdo mě vidí za celé těhotenství poprvé /no, mám to štěstí, že jsem si domluvila i účast mého dr. u porodu
/, tak asi tak ![]()
Jolmo,
manzel okupoval cely vecer PC, takze sem nemela sanci. Zitra to vyfotime a pokusim se vlozit do galerky, tak mej(te) strpeni…
V Podolí bude v září rodit kamarádka, když se tam byla v květnu zaregistrovat, tak jí řekli, že jí teda ještě vezmou, ale že už mají polovinu rezervovanou, tak kdo tam chce rodit asi by se měl zaregistrovat již brzo. Já budu rodit u Apolináře. Narodil se tam Matěj a skvěle se o něj postarali (měli jsme pár problémků v začátku), a můj gynekolog tam operuje, občas je i u porodů (na přání rodičky). Už jsem tam byla na jednom UTZ a ve 20 tt tam jdu na další, tak jim hned nahlásím, že tam chci rodit.
Dneska jsem si koupila úžasný meloun a miláčkové mi ho půlku snědli, ale jsou to moji kluci, tak jim to s mimískem odpustíme (vážil tři kila, tak i na nás kousek zbyl
) Je pozdě a Matěj se právě probudil a po vyčůrání mi zalezl do postele, tak se tam jdu taky uložit než se tam zabydlí na stálo. Mějte se hezky a dobrou noc. Pa
SEZNÁMEK
HANNAH85 — 31 let — Hrálové Hradecký kraj — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola ??? NOONA — 23 let — Praha — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 10.7. Mimín VERKO — 26 let — Zábřeh — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 27.6. Hugo TUTINKA — 25 let — Brandýs nad Labem — čeká první mimčo — TP 4.12. — kontrola 28.6.
PETARKA — 30 let — Praha — čeká první mimčo — TP 7.12. — kontrola 20.6. Piškotek APOLENA — 30 let — Plzeň — čeká druhé mimčo — TP 9.12. — kontrola 4.7.
KRISTINAB — 24 let — střední Čechy--- čeká první mimčo — TP 10.12. — kontrola 21.6.
BERHU — 28 let — Brno — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 20.6.
NOEMMI — 20 let — Ústí nad Labem — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 28.6.
JOLMA — 36 let — Frýdek Místek — čeká čtvrté mimčo — TP 11.12. — kontrola 19.6.
MARIKA01 — 21let — Praha — čeká první mimčo — TP 12.12. — kontrola 27.6.
GINNY1 — 32 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 20.12. — kontrola 22.6.
VELCHI — 24 let — Praha — čeká první mimčo — TP 20.12. — kontrola 21.6.
MAKA — 26 let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 29.6.
SOUKUPKA — 28 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 18.7.
JUJKA — 28let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 22.12. — kontrola??? Plaváček AGATA ---- 25 let — Praha — čeká první mimčo — TP 22.12. — kontrola 29.6. Prcek MAJA78 — 27 let — Jablonec nad Nisou — čeká první mimčo — TP 24.12. — kontrola ??? BROKYNA — 26 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 26.12. — kontrola 11.7.
SSLUNICKO — 27 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 28.12. — kontrola 16.6.
SAJSA — 34 let ---Příbram — čeká druhé mimčo — TP 29.12. — kontrola 26.6.
STAZKA — 26 let — Tábor — čeká první mimčo — TP 30.12. — kontrola DNES!!! Fifísek ALINKA — 32 let — severní Morava — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 29.6.
PRASADKO — 36 let — Haar, Německo — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 28.6.
LENA123 — 36 let — střední Čechy — čeká čtvrté mimčo — TP 31.12. — kontrola 21.6.
HAIDULE — 22 let — Praha — čeká první mimčo — TP 31.12. — kontrola 22.6.
TERRA — 26 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 1.1.2007 — kontrola 7.7.
DANDULAK — 30 let — Mladá Boleslav — čeká druhé mimčo — TP 31.12. — kontrola 4.7.
POPELKA čestný host
DUHOVKA čestný host
LINDULE2 čestný host
Ahoj holky ![]()
Tak hlásím výsledek včerejší pátrací akce…ač mě Tveret na internetu zas až tak nenadchl, nakonec jsem tam zašla a byla mile překvapena. Obsluha perfektní, výběr docela dost velký ( a hlavně to fakt vypadá jako oblečení a ne jako pytel) a mají tam i pár věcí na mimísky. Hlavně soupravičky do porodnice
Cenově - no…není to zrovna za babku, prostě jak co. Já chtěla šaty a ty se tam pohybovaly v rozsahu 700 - cca 2000. Nakonec jsem si vybrala takové lněné a jsou mooooc fajn! Akorát se v nich to moje pupendo tak nějak ztrácí
Jediné, co mě teda dost mrzelo, byly ceny halenek a triček…ty tam teda rozhodně pod 900 nešly, ale to se dá naštěstí řešit alternativně ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat… Můj očař mě upozorňoval, že pokud se dopracuju k 5 dioptriím, může se taky stát, že budu muset rodit císařem a né spontálně…Bohužel už na tom čísle jsem (u očaře jsem nebyla a Dr. se zapomenula zeptat), nevíte co je na tom pravdy? A co se pak při tom vyšetření na tom oku šetří? A hlavně kdy? Jestli až před porodem, nebo se může už teď? A pak ještě - dostala jsem za úkol navštívit do příští poradny zubaře a obvodního…Zubař mě je jasnej, ale proboha proč obvoďák???
Omlouvám se za ten román hned po ránu ![]()
Bré ránko těhulky!
Koukala jsem, že dneska není žádná kontrola. To je škoda, vžycky se těším na zprávičky, jak je všechno v pořádku a jak se maj miminka čile k světu ![]()
Včera se manželovi povedl husarský kousek. Poslední dobou mě hrozně bolelo v kříži a občas jsem bolestí nemohla ani chodit. A včera večer mě to zase chytlo. Bolelo to fakt děsně, pořádně jsem nemohla chodit. U jsem byla rozhodnutá, že dneska zavolá Dr., co s tím mám dělat. A manžela jsem zaúkolovala, aby mi ty záda namasíroval. A světe div se, já měla snad vyhřeznutou plotýnku
Měla jsem v kříži malou bouli, a on jí tak dlouho masíroval, až mi v zádech prasklo, myslela jsem, že mi snad zlomil páteř. A on mi tam tu plotýnku vrátil
A bolest je plyč
Tak mám velkou radost ![]()
tutinka
Proč ve Frýdlantu? Bojím se rodit někde, kde to vůbec neznám, kde neznám doktory, sestřičky. A ve Frýdlantu jsem se narodila, žijí tam moji rodiče. A primář porodnice je můj býv. gynekolog a je to otec mé býv.spolužačky z gymplu
Celkově tam znám úplně všechny doktory i sestřičky a oni znají mě. A mojí mamce tam v nemocnici zahránili život, když jí prasklo tlustné střevo a ona s tím týden normálně doma fungovala… Tak proto ![]()
A ještě snad další plus. Návštěvy jsou ve Frýdlantě absolutně neomezený. Koukala jsem tady na Bulovku a pokud nedostaneš nadstandart, tak návštěvy jsou jen od 15-18hod. A to mi příjde děsně málo
a záchody a sprchy jsou na Bulovce jedny pro dva pokoje po 3 maminách
Zase pokud nemá nadstandart.
jolmo
Díky za tip, udělám to tak. Dneska zavolám na Bulovku a zeptám se, když tam chci rodit, kdy se tam mám zaregistrovat. A budu tam i chodit na přeporododní kurzy. kdyby Frýdlant nevyšel, budu aspoň vědět, do čeho jdu.
Doma bych taky rodila ráda, ale to bysme museli bydlet v baráku. V paneláku bych si to neriskla. ![]()
Ahoj,
tak Vás zdravím po delší době, pořád jsem v práci a mám toho docela dost. Energii taky nemám vůbec žádnou a špatně bývá taky pořád. No a váha, kilo mám dole takže zatím mám 63 kilo, bříško už mám pořádné až se všichni diví, že jsem nic nepřibrala. Chutě mám, ale jen na to nezdravé, předevčírem jsem snědla pytlík brambůrků.
Zdravím nové těhulky.
berhu
Mě se zdá Tveret stráásně drahej…
Já si koupila jedny těhu kalhoty v C&A za 1200,– a ještě si koupím tak dvoje halenky. Mám vybranej Litex, moc se mi u nich ty svršky líbí. A navíc tady na čerňáku máme prodejnu. A pak si ještě koupím ty moje vysněný lacláče a víc už kupovat nebudu. Na šaty ani sukně jsem nikdy nebyla. Naštěstí jsem nenabrala nikde jinde než na břichu a na prsou. Takže kalhoty a kraťasny nosím pořád svoje, jen je mám zapnutý pod pupkem. A trička zatím řeším pomalým a postupným vykrádáním manželova šatníku ![]()
Ten obvoďák asi proto, aby celkově zkontroloval tvůj zdravotní stav. V pondělí budu volat na gyndu na výsledky kultivace, tak se zeptám, kdy mám navštívit zubaře a obvoďáka. Posledně mic sestřička nic neříkala…
kristynab
Jsem ráda, že jsi se zase ozvala
Brambůrky pravidelně dostávám od manžílka, když se koukám na Ordinaci. A stejně ty kilča nahoru nejdou
Ne, že by mi to vadilo
![]()
ahojky
holky v kolikátym tak začíná růst bříško...... já už si to normálně nepamatuju. Ale jedniný co vím je to, že když jsem si před měsícem zkoušela letní věci (kratase a dvoje 3/4táky tak mi všechno bylo a dnes jsou mi naknap jen jedny bederní 3/4táky:o((((( tak jsem z toho taková zaskočená… ale myslím že když jsem čekala michala tak v 16-17 už jsem nosila kalhoty s pružným pasem:o(
asi dnes neplánovaně pojedu do Brna na nákupy, jelikož z minulýho těhu mám jen černý manžestrýky, holt potřebovala jsem je až v polovině září takže na léto nic moc:o(((
j