Poradna duly
Jana Čurdová
Díky, mám velkou radost, bylo to docela náročné, i když vlastně v té firmě pracuje už přes rok, ale je to Slovák a tak mu nechtěli dát smlouvu…
Ach jo, to je krásný, že tam máte ty trimestrový metříky, ale mě to teď totálně mate… jsem na to byla zvyklá jen u Noony
.
Právě vařím k obědu zadělávanou mrkev - děkuji někomu z tohoto týdne za tip - už se těším, ňam, ňam
.
Odpoledne se vrhnu na džem, včera jsem stihla bublaninu /na velký hluboký plech stačilo 1,5 dávky, akorát vajac jsem dala jen 5, ovšem už je sežraná
/, tvarohovou zmrzku a na závěr i koktejl… a když otevřu ledničku, tak to konečně krásně voní, ne zvedžaludovsky uzeným mé drahé polovic
.
Hezké poledne!
Jolmo , tak já ti mohu zaručit, že trimestrový metřík nepořídím, bo už mám dva, takže smůla… ![]()
Do KP bych se taky mohla přihlásit… Asi to k tomu patří… ![]()
Máme další tropický den a já si truhlík ještě pekla k obědu zemlbábu…
Trouba mi tu přitopila, tak musím dělat pořádný průvan… ![]()
Jolmo ,
prosííííííím! Nechceš k nám přijet na návštěvu!!! Potřebovala bych také napéct nějakou mňamku ![]()
tutinka Tak to je supr. Hlavně už bude krytej, kdyby cokoliv ![]()
berhu Bráška je informatik- přesně správce sítě. Ale mě PC vždycky bavily. Jen je blbý, že pořád něco do PC instaluju a zase odinstaluju a časem se vždycky zanese tak, že to musím úplně celý smazat a celej systém naistalovat znova ![]()
jolmo teda, ty máš energie
Já se dneska chystám buď na bábovku nebo tu bublaninu. A k večeři budou zapékaný tousty. Nebudu furt vyvářet ![]()
čoveče berhu ani ne - čeká mě ještě ten džem a pak je víkend, tak možná ještě něco přikuchtím… ale tu mrkev jsem přesolila
- půl radosti je pryč.
Holky ta kočka, co tak blbě před 3 týdny porodila už se zase mrouská… to je hrůza, ten řev. Představte si, že bychom tak kolem ovulace ječely my
. A to odhodlání neustále rodit… ![]()
Ahoj moje chlupaté spolutěhule a „kápéčka“ ![]()
Jsem ráda (ne že bych vám to přála…), že nejsem sama samotinká chlupatice na světě
S tím KP klubem je to dobrej nápad, ale spíš než sebe, přihlásím svou drahou polovičku… Mohl by dělat předsedu ![]()
Tak vy všechny pečete nějakou mňamku a já ještě nebyla ani na obědě. Chjo, mám hlad ![]()
Co se trimestrů týče, tak to je pro mě španělaská vesnice… Všude jsem tvrdila, že jsem ve třetím měsíci (furt mi nešlo do hlavy, že by měl měsíc jenom 4 týdny) a včera mi zkušenější kamarádky řekly, že začínam 4. měsíc… Jsem z toho jelen, takže o trimestrech vůbec neuvažuju ![]()
Jolmo to je náhodou skvělý!!! Je vidět, že je číča ve formě
Já musela milulý pátek našeho kocourka nechat vykastrovat… Je mu teprve 11 měsíců, ale začal hrozně značkovat
Hrozně a všude… Dokonce mi označkoval i polštář (miláček muj malej, tam spolu totiž spinkáme). Byl to hroznej zážitek, brečela jsem jak želva. Ale už je zase ve formě a veselej
Dneska ho až do zítra opustím, tak se sním ještě před odjezdem musím pořádně pošmajchlovat… Jo jsou to miláčkové ![]()
Brokyno už jsme tu ty měsíce probíraly, kdysi…
kamarádky měly i neměly pravdu… podle klasického vnímání obyvatel jsi na konci třetího měsíce /aspoň myslím, podle týdnů/ - ve čtvrtém budeš jakmile překročíš v kalendářním měsíci datum porodu, tedy řekněme 20.6. /jen pro představu/ vstoupíš do čtvrtého měsíce, když máš datum porodu 19.12.
z lékařského hlediska jsi ve čtvrtém měsíci, protože doktoři počítají těhotenství podle lunárních měsíců a ty trvají 4 týdny, tož tak… když si to přečteš víckrát, tak možná budeš chytřejší /bo to je na palici, ta matika/ ![]()
Tak koukám -oblíbené téma -měsíce a trimestry…
Lékařské hledisko má jeden zádrhel. Obecně se ví, že těhu trvá 9 měsíců, ale lunárních měsíců 10… Takže až bych takhle někomu v prosinci sdělila, že jsem v 10. měsíci, možná by na mě zavolal Chocholouška.
![]()
Noono , no to je jasný! Máte to v rodině
Já jsem klasickej typ školeného pacienta…čili, co používám dýl, to zvládnu, do zbytku radši nerejpám a za všech okolností (když se něco rozbije)tvrdím,že TO SAMO ![]()
Jolmo , no já jsem si to myslela!
Právě mě psala sestřička, že udělala státnice! Jupííííí! I když - je odborník přes výživu člověka a ani netušíte, jak já teď dostávám zabrat
Furt mě zpovídá, jestli jím dost mléčných výrobků (nejím, páč bych jinak furt randila se záchodovou mísou), dostala jsem od ní knížku - výživa v těhotenství (podle té bych musela umřit hlady, protože 2/3 jídel se v těhu nedoporučují - samo ty, které mimísovi nejvíc chutnají). Tak doufám, že teď nebude chtít přijet a vařit mě podle výživové pyramidy
![]()
jolmo
Mno když o tom tak přemýšlím, byl by mazec, kdybysme při každý ovulaci řvaly jako kočky
![]()
S těma měsícema je to fakt divný, nelogický. Pro mě je důležitý, že mám za sebou 1.trimestr, tedy riziko potratu téměř nulové a pak už mě zajímá jen termín porodu ![]()
Aaaach, už bych tak chtěla být na zahradě pod pergolou, dlabat něco dobrýho a každou chvíli se jít vykoupat
Já se snad toho zítřka nedočkám. Četly jste zprávu na Novinkách.cz? Varují před prudkými bouřkami ![]()
berhu
Tak to přeju hodně stěstí a pevné nervy se sestřičkou..Přece jenom na to už má diplom
![]()
Ale na těch mléčných výrobkách asi něco bude..Jsem úplně sivá po mlíku. Denně ten litr mlíka vypiju… Takovou spotřebu mlíka jsme ještě nikdy neměli
![]()
Berhu , dnes mi v mailíku z Rodiny píšou, že mám jíst sice zdravě, ale samozřejmě s ohledem na těhu nevolnosti a chutě - tak to sestřičce vysvětli, že když mléko sotva ho pozřeš jde ven, nebo je po něm celé odpoledne šoufl, nemá to smysl…
Až bude těhu, taky pochopí, že jedna věc je výživová pyramida a druhá je těhotenství…
![]()
Noono ,
tak to buď ráda…já ještě donedávna mohla aspoň jogurty a pribiňáčky. Teď jsem párkrát zkusila a nikdy nedojedla…prostě mám pocit, že je to kyselý a z toho je mě zle… Takže jediný mlíko, co do sebe dostanu, je lučina a tvrdý sýry
Otázka je, jak dlouho to bude mimís ještě tolerovat než usoudí, že teda tohle on jíst nebude ![]()