Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, já to dneska už balím..připadám si jako sardinka ve vlastní šťávě ![]()
K výsledkům z testíku gratuluju, nás to čeká v úterý. Ale bát se přece nebudeme! Jsme šikovný holky a máme šikovné mimísky
Tak krásný víkend!!!
Petarka Když já mám hroznou chuť na okurky
![]()
berhu Tak přeju pěknej víkend!
…hmmmmm…tak aspoň doufám, že to nemáš k těm okurkám daleko…já bych musela jet k nejbližšímu ovoci sockou ![]()
Petarka
Ne, já to mám cca 5minut od baráku..Jdu na to.
Zatím pa
Tak si nech chutnat…mě dorazí manža za chvíli dom, tak se asi odmlčím.....takže zatím pěkné odpoledne a pěkný večer… ![]()
No tak to vedro bych komentovala snad jen slovy: „To je hnus, velebnosti“
![]()
Jsem zpocená jak ***. Tak jsem teď doma jen v kalhotkách ![]()
Petarka Taky přeju pěknej večír. Mě manža přijede až okolo půl osmý večer ![]()
Teda holky vy jste to dneska pěkně rozjely.
Manžel má taky těhotenské příznaky. Dokonce jsme v jedné chytré knížce našli výraz pro solidární těhotenství partnerů - Cuvade. Problém je v tom, že my většinu toho co nabereme zase zhubneme, ale manželovi to zustává. Od Matěje má nahoře ještě asi 7 kg. Jsem zvědavá kolik přibere teď.
Jdu balit a pak pojedeme na chaloupku. Mějte se hezky, dávejte na sebe pozor a odpočívejte ať máte v týdnu z čeho čerpat sílu. Já na to vždycky spoléhám a pak jsem strašně překvapená, že jsem už v pondělí odpoledne jak vyždímaný citron. Pa Petra
Soukupka
Pa a užij si chaloupku
A pozdravuj těhotnýho manžela ![]()
BERHU - teda ty mas ale chute, z toho co tady bylo dneska na vyber, jsi jednoznacne vyhrala.
SAJSO - nezlob se, jsem trosku trdlo, ale nikdy jsem nedelala zemlbabu, muzes mi poradit jak na ni, a taky jak na skubanky, nebo bramborove sisky, to jsem mela naposledy asi na zakladce, u nas to nikdo neji, ale ja bych snedla hrnec!!!
Tady pocasko taky vypada lepe, tak uvidime, mozna se jeste burinka prizene, to by bylo fajn
![]()
Terro možná že je tady ještě někdo stará škola a dělá bramborové šišky fakt z domácího bramborového těsta, ale já kupuju těsto na bramborové knedlíky v prášku nejraději od firmy Bask /ale jistě poslouží i jiné/ a pak akorát místo knedlíků z toho tvaruju šišky a vařím dokud nevyplavou - taky se jich s mákem a polité máslem můžu užrat - a myslím, že rozdíl mezi domácím těstem moc velký nebude
/v pracnosti obrovský/, škubánky bohužel neumím a myslím, že jsem je ani v životě nejedla a žemlovka je docela triviální - nakrájíš rohlíky, nebo tousty nebo třeba i starší vánočku či mazanec, zaliješ vlažným mlékem ve kterém si rozpustila máslo /já to tak všechno dávkuju od oka/, necháš chvíli vsáknout, osladíš moučkovým cukrem dle chuti a pak uděláš takové ne řídké těsto - někdo jako např. já má rád když ty rohlíky v tom drží tvar a po upečení pěkně křupou
, takže tomu musíš přizpůsobit množství mlíka a dáš raději míň a dle potřeby přidáš - spíš aby to byly jen vlhké rohlíky, pak dáš 1/2 té směsi do pekáčku vymazaného máslem /třeba i skleněného/, pokladeš ovocem co máte rádi, event. na ovoce dáš tvaroh /můžeš jej taky přisladit/ a přikryješ tou druhou 1/2 těsta. Na vrch nakrájíš hoblinky másla a pečeš, dokud nezezlátne. Já v horkovzdušné na 160 C. Žemlovka bude mít cca 150 variací, třeba Sajsa přijde s jinou
.
JOLMO - moc a moc dekuji, napisu si to a sisky urco udelam az budu mit volnicko - uz se na ne moc tesim
jsem posledni dobou nejaka prepadla. Vubec nevim proc, nestava se Vam to taky nekdy
![]()
Terro
Já škubánky dělám z pytlíku, co se prodává třeba v Albertu nebo Globusu. Más tam vzadu i návod. Všeobečne na jeden pytlík 0,5l mlíka. Do horkýho mlíka vsypeš směs z pytlíku a zormícháš. A potom můžeš vykrajovat lžící škubánky. Já to dělám tak, že to všechno kydnu na talíř, posypu moučkovým cukrem a mletým mákem, přidám trochu másla a manžel se po tom může utlouct ![]()
jolmo Ta želmovka vypadá zajímavě…Ale jak udělám to těsto, jak píšeš? To mám ty rolíky v tom mlíku s máslem a cukrem rozhňahňat?
To asi ne, co? Žemlovku jsem naposledy jedla ve školní jídelně a už si ani nepamatuju, jak to vypadalo ![]()
Teeeda, tady bouří.. Tak doufám, že aspoň trošku sprchne a pročistí se vzduch…
Opravdu velký těhotenský pupík:
http://zpravy.idnes.cz/…imavosti.asp?…