Poradna duly
Jana Čurdová
Terro a Noono zapomněla jsem napsat, že do těch rohlíků příjde ještě 1 celé vejce
. A jinak Noono jo, ty rohlíky s mlíkem, máslem cukrem a vejcem tak rozňahňáš, podle chuti aby ještě když tak držely tvar a nebyla to sr… - tak to mám já radši ![]()
Pra:,–(ko, to je teda sila ti povim i to jak bude rodit 12leta holcicka, to si nedovedu predstavit, kamaradka ma dceru ktere je 11 a je to opravdu porad jeste holcicka, to mi rekni, co dneska ty deti delaji, kdyz v 11 otehotni pri prvnim styku s 15letym klukem - to je des
![]()
HOLCINKY - jeste jednou naprosto anti otazka - mak - koupim ho bezne v obchode? kdyz jsem ho schanela - tak jsem neuspela, tak nevim jestli neumim hledat nebo cim to je, asi jsem slepa
![]()
Asi pofrcim po praci nakoupit do alberta skubanky a budu varit, mam na ne hroznou chut i kdyz jsem teda docela fest unavena, ale snad to preziju ![]()
Mák koupíš dokonce už i mletý… nejlepší dle mě je zas v takovém bílém pytlíku od nějaké německé firmy, v kauflandu mají i nějaký český, ale ten není tak dobrý… tak dobře hledej, někde bude ![]()
Terra
Mletý mák je občas nedostatkové zboží…Ale v Globuse a v Albertu jsem je našla vždycky ![]()
OK, jolmo děkuju za tip. Už vím, co budu vařit příští týden
![]()
Holky, přišel mi manžílek, tak mu musím uvolnit místo ![]()
Přeju hezkej večír a já se zítra ozvu. Papa
Takze berusky jste rozhodly, tak ja mastim po praci do Alberta, ne ze by se mi chtelo, nemam to zrovna 2× u nosu, ale na druhou stranu chut je silnejsi a cely den jsem nemela nic poradneho tak to ted chci dohnat. Za chvilku mam padla, tak budu pomalu koncit, prijde mi kolegyne, tak at stacim vsechno pripravit, jeste jednou moc dekuju za rady a zitra dam echo jak jsem dopadla. Mejte se zatim krasne slunicka a hezky vecer, pohlazeni pro briska
![]()
Terri , jasně, že mám jinou variaci.
Dělám z rohlíků, máčím je buď do mlíka s rozšlehaným vejcem, nebo teď spíš rozložím do zapékací mísy a leju na ně rozpuštěný ovesmilk - je to zdravější a taky lepší, ovesmilk je trochu oříškový. No, na to přijou nastrouhaná jablka s cukrem nebo medem, skořicí a hrozinkama, na svou půlku si dávám i vlašské ořechy. Zase rohlíky, polít mlíkem, a ty vrstvy střídám, dokud není plno (mám ale většinou tak 3 vrstvy rohlíků a dvě jablek
), končíš rohlíkama, na to kousky másla a zapeču dozlatova.
Škubánky dělám normálně z brambor a hrubé mouky. Nevím z hlavy ty poměry, ale brambory se vaří do poloměkka, pak se stáhne oheň, sleje se polovina vody, nadělají se do nich obrácenou vařečkou díry, zasypou se moukou a na velmi mírném plameni se nechá propařit cca 20 minut. No a pak šťouchám a šťouchám a šťouchám, až toho mám plné zuby a volám manžu, ať to jde došťouchat.
Podle potřeby se může přidat voda, tak aby nebyly moc husté, ale ani řídké…
Sajso tak na škubánky někdy dojedu, já jsem to fakt v životě nejedla
.
Jsem úplně, ale úplně hotová… Mám 16 sklenic džemu, 3 láhve jahodové šťávy a v mražáku tvarohovou zmrzlinu…Necítím nohy ani záda a jediným přáním je umístit se do postele - bohužel jsem doma sama jen s prťavcem a ten hned tak spát nebude chtít…
Ta tvoje žemlovka taky nevypadá špatně ![]()
Ty jo Jolmo , to jsi teda výkonná mrazírna a konzervárna…
Já jsem sice splácala jen asi 8 stránkový dokument na letní kurz, ale hotová jsem taky. Navíc Kája dnes, ač nemusela vstávala před pátou, takže postel už taky toužebně obhlížím.
Na škubánky klidně dojeď, úžasné jsou i opečené, takže v poledne máme s mákem a večer na slano. Dá se do nich dát i salám, to ale nedělám.
Žemlovka myslím nemůže být špatná žádná. Mohu ji snídat, obědvat i večeřet, jak ostatně vidno i z mého popisu - na svou PŮLKU si dám ořechy…
![]()
Já mám sladké taky ráda…teď mám sice takový trochu útlum, ale normálně si neodpírám…vlastně moje nejoblíbenější jídla jsou asi tohoto charakteru : brambory, česnek a kefír /a jejich různé kombinace s jiným/, sladké teplé pokrmy a těstoviny na 1000 italských způsobů, nebo dobrá, vůbec italskou kuchyni pokud možno bez masa či uzenin
.
No, tak to bychom spolu klidně mohly bydlet, protože jsme na tom dost podobně.
Já taky raději dám brambory na loupačku s lučinou a pažitkou, než řízek. Sladké rozhodně ano a těstoviny 1000 krát jinak a hlavně bez masa jsou má parketa. ![]()
Taky si myslím, že bychom spolu mohly bydlet
… ale teď už jdu fakt spát - budu doufat, že nejstarší dítě uloží to nejmladší ![]()
Tak já budu držet palce, aby to obě děti zvládly.
Já už Káju taky uložila a teď se modlím za její rychlé usnutí, pak zapadnu za ní… Dobrou noc. ![]()
Krasne dobre ranko tehulinky, tak jak se dneska mate?
Koukam, ze jsem tady prvni. No to se dalo cekat, asi vas zmohla ta nocni bourka co, ja jsem v praci a skoro vubec jsem se nevyspala. Porad jsem se lekala te buriny, do toho jsme taky prubli tulenicko, jelikoz s tim nemame moc velke zkusenosti v tehu, tak jsem se docela bala, s Olim to neslo, ale rikam si, kdyz nejsou zadne problemy, tak proc ne? Myslim, ze to doma i dost zlepsilo naladicku a takovou tu domaci atmosferu. Dneska mi psala kamaradka, se kterou jsem mela jet do Francie, ze jede s jinou kamaradkou a ze si mysli, ze by Oli nezvladl tu cestu autem, takze bude lepsi, kdyz nepojedeme. Tak jsem na to jukala jak blazen, ale na druhou stranu nechci byt nikomu na obtiz a to bych ja asi s briskem a malim klucikem byla. Jsou svobodne a nebudou se prece na me nejak otacet. Ono jim to jednou dojde, az budou mit svoje deti. Ale nechci si kazit naladu, jen to cloveka zamrzi. Tak to vypada, ze budu muset more nechat na pristi rok, skoda, ale snad to preziju a doufam, ze si slunicka a tepla uziju i tady. Budu pendlovat mezi koupakem a kamaradkama s chatickama, kde jsou i deti, tak myslim, ze nakonec si to mozna uziju vic jak nejakou Francii.
![]()