Poradna duly
Jana Čurdová
To závidím, já jsem na nemocenské a na žádnou dovču se možná nedostanu, chci si ji nechat přepsat aspoň na léto na chatu, ale nevím, jestli mi to vyjde…
No nic, jdu sei něco ukuchtit, nemám vůbec hlad, od středy mi není moc dobře, ale sníst něco musím, tak pa a pěkný víkend!
Nech si chutnat TUTINKo - ja mam taky takove stavy, ze mi je zle od zaludku, ale mam to z hladu, jakmile neco snim tak je to ok, ale nez to do sebe dostanu - to je prace
dekuju za poklabosenicko
![]()
Zdravím při sobotě…
Teď budu chvíli odpočívat, protože jsem dnes vařila, pekla a smažila jak divá…
Ráno jsem vlezla na váhu a zjistila jsem, že jsem od poslední kontroly přibrala 2kg - to je teda pěkně nespravedlivé
- od začátku jsou to dohromady 3 a přitom mám pocit, že jím daleko méně, než před zpupíkovatěním. Rozhodně mám z naší rodiny bezkonkurenčně nejmenší porce, počítaje v to i nejmladšího syna
, za měsíc nesežeru tolik nezdravých a sladkých jídel a zákusků a čokoládek, co zvládne každé mé dítě během jediného dne a přesto tohle…
. To zas budu závidět těm maminám, co v 9 měsíci vypadaj jakože spokly přezrálý meloun a jinak na nich není nic vidět… ach jo.
Jinak tady byla taky před chvílí bouřka, ale už zas leze slunko - asi se půjdu na chvíli natáhnout na zahradu /silné slovo, je to spíš staveniště
/. Tak zatím…
Jo, a Terro z té kámošky si nic nedělej - všechno zlé je k něčemu dobré - třeba by vás tam postihla nemoc, nebo vám ukradli věci nebo něco podobného, a takhle se vám to nestane - a na druhou stranu, je ještě docela férová, že se nevymlouvá na blbosti a rovnou řekne, že se domnívá, že byste to nezvládli, furt lepší, než by ti měla lhát… že se domnívá blbě je druhá věc
, ale možná to nemá ani ze své hlavy ![]()
JOLMI - ahojky, tak jsem se tesila, ze je zase nekdo na prijmu a ty jdes zase fuc, no kazdopadne si hezky odpocin. Ja mam taky pocit ze nejim nejak hodne, kazdopadne s Olim jsem jedla mnohem vic a taky pribiram o 106 - radsi se nevazim, nemam teda doma ani vahu.
Tu kamosku neresim, ale asi mas pravdu v tom, ze si myslim, ze to nebylo tak uplne z jeji hlavy, ta druha holka totiz byla v recku a ona si myslela, ze nebude mit penize na to aby jela hnedle znovu a vida - ma je, takze jede, tak to byla asi cara pres rozpocet, no nevadi. At si to holky uzijou, ja si budu uzivat tehulkovstvi a leto tady
![]()
Že by tu dneska ještě nikdo nebyl…? Já chci jen poreferovat, jak jsem dopadla s džemem. Včera jsem vyrazila opět na plantáž, natrhala jsem necelých 5 kilo jahod, pak jsem se vypravila do OBI pro skleničky a nebyly tam
Tak jsem zkusili ještě do obchoďáku, ale tam byly samé hadry a žádné domácí potřeby
Tak jsem snědla další kilo jahod a vypila půllitr jahodového koktejlu. Ale nevzdávám to, ty skleničky někde musí být!
Dneska jsem se vypravili pro změnu na výlet, jako správní mastňáci jsme se vyvezli lanovkou na kopec, vyšlápli si zbylých 100m na vrchol a kochali se vyhlídkou. Pak jsme se ještě zchladili v jeskyni a zase jsme se svezli dolů. Žádný velký výkon a stejně jsem funěla jako hroch ![]()
Terro, ve Francii je určitě děsné vedro, není o co stát ![]()
My pojedem k moři až v září, konečně jsem vymyslela kam, akorát ještě musím vymyslet dost argumentů, proč je zrovna tohle ten nejlepší cíl ![]()
Pořád nikdo?
Nevadí, přidám recept:
Jahodový peeling - vezmete hrst jahod, nejlépe ty co mají hodně zrníček (depilované jahody ne), rozmačkáte a krouživými pohyby rozetřete na obličej. Nakonec olížete, kdo nemá dost dlouhý jazyk, může použít stěrku.
Tak a jdu na koupaliště, teď už tam snad nikdo nebude ![]()
No fakt, úplně mrtvo dnes… ![]()
Pra:,–(ko to snad neni možné, že takoví velmoc nemá zavařovací skleničky! To je třeba někde urgovat
.
No fakt, Jolmo, buď skopčáci vůbec nezavařujou, nebo si skleničky vozí z Čech ![]()
Ale vždyť takové ty jejich přiblbané časopisy pro hospodyňky jsou džemů plné…
. Možná musíš do nějakého kutilského obchodu
. Ještě kutilštějšího jak OBI ![]()
Takové obchody v Haaru nejsou
Našla jsem skleničky na netu, ale prodávají je po paletách po 55 kusech. Budu muset do Mnichova a přežít nějak ty tlačenice v centru ![]()
Tak já jdu do hajan, to je zase hodin! ![]()
SEZNÁMEK
HANNAH85 — 31 let — Královéhradecký kraj — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola ??? NOONA — 23 let — Praha — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 10.7. Mimín VERKO — 26 let — Zábřeh — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 27.6. Hugo TUTINKA — 25 let — Brandýs nad Labem — čeká první mimčo — TP 4.12. — kontrola 28.6.
PETARKA — 30 let — Praha — čeká první mimčo — TP 7.12. — kontrola 20.6. Piškotek APOLENA — 30 let — Plzeň — čeká druhé mimčo — TP 9.12. — kontrola 4.7.
KRISTINAB — 24 let — střední Čechy--- čeká první mimčo — TP 10.12. — kontrola 21.6.
BERHU — 28 let — Brno — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 20.6.
NOEMMI — 20 let — Ústí nad Labem — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 28.6.
JOLMA — 36 let — Frýdek Místek — čeká čtvrté mimčo — TP 11.12. — kontrola DNES!!! MARIKA01 — 21let — Praha — čeká první mimčo — TP 12.12. — kontrola 27.6.
GINNY1 — 32 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 20.12. — kontrola 22.6.
VELCHI — 24 let — Praha — čeká první mimčo — TP 20.12. — kontrola 21.6.
MAKA — 26 let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 29.6.
SOUKUPKA — 28 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 18.7.
JUJKA — 28let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 22.12. — kontrola??? Plaváček AGATA ---- 25 let — Praha — čeká první mimčo — TP 22.12. — kontrola 29.6. Prcek MAJA78 — 27 let — Jablonec nad Nisou — čeká první mimčo — TP 24.12. — kontrola ??? BROKYNA — 26 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 26.12. — kontrola 11.7.
SSLUNICKO — 27 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 28.12. — kontrola ?
SAJSA — 34 let ---Příbram — čeká druhé mimčo — TP 29.12. — kontrola 26.6.
STAZKA — 26 let — Tábor — čeká první mimčo — TP 30.12. — kontrola 27.6./17.7. Fifísek ALINKA — 32 let — severní Morava — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 29.6.
PRASADKO — 36 let — Haar, Německo — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 28.6.
LENA123 — 36 let — střední Čechy — čeká čtvrté mimčo — TP 31.12. — kontrola 21.6.
HAIDULE — 22 let — Praha — čeká první mimčo — TP 31.12. — kontrola 22.6.
TERRA — 26 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 1.1.2007 — kontrola 7.7.
DANDULAK — 30 let — Mladá Boleslav — čeká druhé mimčo — TP 31.12. — kontrola 4.7.
POPELKA čestný host
DUHOVKA čestný host
LINDULE2 čestný host
Krásné dobré ránko těhulky!
Tak už jsme zase zpátky z Praze
Bylo tam krásně. Jen škoda, že jsem v sobotu snědla všechno, na co jsem přišla a celou neděli mě hrozně bolel žaludek
. Nakonec pomohla vymačkaná šťáva ze syrových brambor…
Dneska má kontrolu jolma , tak držíme palce a pak dej vědět ![]()
Terro Tu slečnu ani nebudu nazývat kamarádkou- nic si z toho nedělej. Ale aspoň byla upřímná a řekla ti to…
tutinka Samozřejmě tady žádná kontrola nebyla. tak se toho neboj ![]()
Jinak jsem si dneska měřila domeček pro mimíska a máme už neuvěřitelných 99 cm
. To jsem zvědavá, co budu dělat v listopadu ![]()
Ahoj holky ![]()
Vy jste teda spisovatelky!! A takové téma - vaření! No ještě, že jsem u toho nebyla přímo i takhle slintám až dost ![]()
Terro - z kamarádky si nic nedělej! Lidi jsou různí…
Já mám za sebou víkend u rodičů. Já se vám měla! Samá mňam jídla a bez vaření
Taky jsme dostali od našich
u ponožek pro prcka, tak se nám ta výbavička začíná pomalu kupit. V sobotu byla u nás naprosto šílená průtrž mračen, takže máme rozdrcené balkónové kytí a ještě ke všemu máme celý obyvák pokrytý bílýma ťupkama (jak nebyla zavřená okna, tak z té barvy na stěnách). Když mě to manžel volal, tak jsem si myslela, že si dělá srandu…no…a včera jsem to uviděla na vlastní oči ![]()
Taky jsem se u našich vážila a vypadá to, že jsem zatím nic nepřibrala - což mě přijde divný, protože pupík roste a já se taky pomalu dostávám do stavu, že sním na co přijdu
Asi si budu muset koupit krejčovskej metr a začít měřit obvod
![]()
Hezké ráno,
tak já taky hlásím zatím žádný váhový přírůstek, ale bříško je větší, myslím, že tím jak moc nevečeřím se hubnu a do toho mimísek roste, takže je z toho nula…
Pra:,–(ko , to je neuvěřitelné, že u vás sháníš skleničky asi tak „dobře“, jako kdybych se já, na malém městě, rozhodla koupit dnes odpoledne nové BMW.
Na druhou stranu, to že aspoň někde je v takové velmoci zádrhel, to nás nemůže nepotěšit…
![]()
Držím palce Jolmě na dnešní kontrolu, možná už bude vědět náznak toho, jestli má kupovat spíš modrou, nebo růžovou… ![]()