Poradna duly
Jana Čurdová
Ginny: taky mi to Dr. říkala, zná ho osobně, tak ho příště budu pozdravovat
Ještě, aby byly dobré výsledky, ale ty se dozvím až příští středu nejdřív!
Jinak máš skvělé dítě
já bych se asi zbláznila strachy, ty maj ale nápady…
No s tím už vůbec nepočítej - tady jsou oči v sloup na denním pořádku - počínaje početím dalšího potomka a konče výběrem jména pro něj… Já doufám, že ty 3 roky už nějak přežiju /víc ani náhodou
/ a pak už ti dva dostanou rozum a bude s nima řeč…
Pořád jsem nic nevymyslela - na chvíli jsem ten program oddálila prací, ale teď už je nějaká akce nevyhnutelná… ![]()
Jolmo - Jsem sklerotická - kolik je malému? My jsme si tu napustily bazének a ve volných chvílích zaléváme, „vaříme“, případně jí do ruky dám velký štětec, namáčí ho a natírá (vodou), co jí přijde pod ruku. Ven se chystám s chodníkovejma křídama, protože se zabaví malováním tajných šipek. Na koupálko se mi taky nechce, protože mi tam neustále utíká a ztrácí se, o vedru nemluvě.
Ahoj holky,
všem kdo měly kontrolu, gratuluji k dobrým výsledkům.
Ke kočárkům: po Matějovi máme Deltim, je docela těžký, ale zase stabylní. Jezdili jsme s ním po Praze a na chalupě i po lese na houby a super, projeli jsme všechno. Korbička byla dost veliká měli jsme jí asi do půl roku. Ale nevím jaký typ to je, až budu u našich, tak se kouknu (máme ho tam zaparkovaný). Jen ho musím přes léto vyprat.
Dnes odjíždím na 14dní na chalupu a k manželovým rodičům. Mějte se hezky a opatrujte sebe i pupíky. Na chalupě nemám net, tak se na vás dojdu podívat až přijedu. PAPA
Já se taky loučím…venku už je docela příjemně, tak razíme na prochajdu…páček zítra a pěkný večer všem… ![]()
ginny malému bude 5 - nakonec jsme to strávili takovým nějakým blonckáním. Já jsem totiž ještě ke všemu v těchto dnech přizdechlá - už zase jsem 2 dny po sobě odpoledne musela spát… Zítra to vyřešíme návštěvou mamky a pak už mi s programem pomůže taťka - bohužel to s tím vymýšlením teď bude nadlouho a nakonec stejně tomu koupáku asi neuniknu
.
Ahoj holky,
já jen v krátkosti. Blahopřeju všem k úspěšným kontrolám. Zvláště Tutince - uvidíš, že i ty výsledky z amnia budou v pořádku. Já jdu na TT v pátek a bojim, bojim
. A ještě gratulace ke kopanečkům.
Ginny - koukám, že jste měli akční den
. Docela jsem se pobavila.
Kočárek - my máme Inglesinu a nemůžu si ji vynachválit. Odjezdili jsme s ní dvě zimy, procházky do lesa, na polňačkách atd.. Hlavně v zimě na neprotažených cestách se osvědčila. Teď jezdíme s golfáčem a to se teda člověk nadře. Ale my bydlíme na vesnici, tudíž máme na kočár asi jiné požadavky než vy ve městě.
Váha - nevím, doma nemáme, tak uvidím v pátek na kontrole u dr. Ale vzhledem k tomu, že jsem na začátku 5 kg zhubla , tak odhaduju, že mám teď stejně jako před těhu. Jestli víc, tak mě trefí
.
Nevolnosti - holky, je vám někomu ještě blbě? Mě se pořád dělá na zvracení. Hlavně když mám prázdný žaludek a taky po sladkým. A to jsem byla závislák.
Bříško - hlásím, že se mi začíná vyvalovat těhu pupík. Doteď to byl jenom obr špek.
Tak se tu zase hlásím. Odpoledne jsem vytuhla, zase mě chytnul žaludek a navíc mě chytly jakoby menstruační bolesti ![]()
Ale už je mi líp, manžílek mi donesl čokoládu jako bolestný za víkend ![]()
A navíc dostane půjčený služební autičko. Sice jen na 14 dní, ale i tak. Úplně nová Fábie. Tak se pojedem teď o svátcích podívat k jeho rodičům. Noťase s sebou berem i připojení, ale nebudu on-line pořád.
Holky při koukání na kočárky na netovým obchodu jsem našla kočárek, kterej mě fakt děsně zaujal.Designově se mi moc líbí a ta cena..No neberte to
Je to kombinovanej sporťák s nasazovatelnou hlubokou korbičkou v ceně…Jukněte samy ![]()
http://www.caryfuk.cz/…/typ/40:1744
Noono, ten kočárek je opravdu hezkej.
Koukám, holky, že u většiny z vás je vybírání kočárků v plném proudu. Tak jsem se tu teď zhroutila u počítače a přemýšlím, jakej by se mi hodil… Člověk stejně vybírá a vybírá, a nakoned by chtěl mít něco úplně jinýho. Tady moje zkušenosti, jen pro inspiraci.
Asi je důležitý vědět, kam vlastně kočárek pořizujeme. Jestli do města s tím, že budu jezdit jen v nákupních centrech a po dobrém povrchu (pak jsou ideální golfky i s hlubokou korbičkou, s na:,–(itelnou autosedačkou atd.), do města na normální ježdění, včetně MHD (můj případ) a skládání kočárku do auta, nebo na vesnici nebo chalupu (do terénu).
Golfky od narození: lehké, snadno ovladatelné, snadno se s nimi vejdete do výtahu, snadno se skládají, hezky vypadají… Zápory: přes všechno odpružení jsou tvrdé (ne každému miminku to vyhovuje), nemají přehazovací rukojeť, dítě se v nich nedá houpat. Do terénu nic moc.
Hluboký kočárek: obvykle prostornější než hluboká korbička od narození, ovšem méně skladný. Dítě v nich můžete houpat (výhoda). Nemívají přehazovací rukojeť. U některých si lze vybrat kola nafukovací nebo z tvrdé gumy. Některé mají odvětrání pod dítětem, celkově jsou pro dítě pohodlnější. Pro zimní miminka je možná zajímavé to, že korbičky bývá výš od země než korbičky trojkombinací.
Trojkombinace (sporťáky): Univerzální, od malička. Možná nevýhoda: člověk si čato koupí trojkombinaci a nakonec, sotva dítě trochu odroste, stejně koupí golfky, protože jsou lehčí a skladnější. Vyplatí se koupit kvalitnější, chcete-li s ním jezdit denně, od narození třeba do dvou let.
Vyzkoušela jsem všechno možné, od hlubokého kočárku, přes sporťák až po golfky. Tak ještě pár postřehů:
Těžko předvídat, kdo se narodí, jestli kliďas nebo citivka. Protože moje dítě zrovna byla ta citlivka, která nesnesla vítr, natož sluníčko do obličeje, osvědčila se mi kombinace hlubokého kočárku a sporťáku, koupeného později, když už jsem trochu věděla, co je to dítě zač
Takže sporťák jsem pořídila s přehazovací rukojetí (přehazovací korbičku člověk moc nepřehazuje, aspoň ne, když se zrovna otočí proti větru).
U přehazovací rukojeti pozor na to, aby dítě nemohlo strčit ručičky mezi tyč a konstrukci kočárku během přehazování rukojeti, případně aby si nemohlo skřípnout ručičky mezi tyč rukojeti a polohovací opěrku zad (právě takový kočárek bohužel mám).
Brzdy na rukojeti: pokud opravdu nejezdíte na kolečkových bruslích, klidně se bez nich obejdete. Bydlím na kopci, kočár mám s brzdou, ale stejně jsem ji moc nevyužila. To radši koupit lehčí kočárek. Navíc u některých kočárků jsou s ní spíš starosti (ABC design).
Boudička: u některých kočárků se dá krásně přetáhnout, u jiných je moc krátká, takže pod ni prší a nestíní tak dobře. Některé boudičky při zatahování dělají rámus, takže můžou mimi vzbudit (obvykle to jako na potvoru potřebujete zatáhnout, když zrovna usíná). Některé jsou různě odepínací nebo větrací, což může být fajn, ale u hlubokého kočárku v zimě to není nutnost.
Rukojeť: Fajn je polohovací - tatínkové obvykle bývají vyšší…
Kola: Nafukovací jsou do terénu, jsou ale těžší. Babo raď.
Trojkolky: Jsou hezké, obzvlášť ty zatáčecí. Některé jsou ale dost nepohodlné, nemají třeba nastavitelnou opěrku pro nožičky, takže se dítěti špatně sedí. Některé mají sedátko jako vajíčko, do kterého se vejde malé batole, ale většímu dítěti je nepohodlná, navíc dost úzká.
Košík pod kočárkem: čím větší, tím lepší…
MHD: Podívějte se, za co kočárek zvedat při nástupu do MHD, do schodů… Některé není zepředu za co chytit. Kolečka bývají špinavá…
Váha a rejd: Dvacetikilový kočárek na rovince a bez dítěte (v obchodě) jede jako po másle. Ale dítě bude přibírat, budete vozit tašku, fusak, nákup … Třicet kilo už je horší. Stejně tak pokud bydlíte ve městě, nezapoměňte, že budete nepřetržitě najíždět a sjíždět z chodníku. U odpérovaných kočárků je to snazší, u tvrdších těžší, zvlášť, když nemáte, o co se dole mezi kolečky zapřít. Určitě bych vyzkoušela najíždění na chodník s tříkolkou, není tak stabilní. Stejně tak bych přemýšlela o cestování v metru, kdy kočárek stojí jen na dvou kolech.
Ještě mám pár nápadů, ale už toho bylo dost, slibuju, že zítra si dám pohov! ![]()
Jen jestli by nebylo jednodušší pořídit nůši na záda…
SEZNÁMEK
HANNAH85 — 31 let — Královéhradecký kraj — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 13.7./14.7. Šlojma NOONA — 23 let — Praha — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 10.7. Mimín VERKO — 26 let — Zábřeh — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 24.7. Hugo TUTINKA — 25 let — Brandýs nad Labem — čeká první mimčo — TP 4.12. — kontrola 21.7.
PETARKA — 30 let — Praha — čeká první mimčo — TP 7.12. — kontrola DNES!!! Piškotek APOLENA — 30 let — Plzeň — čeká druhé mimčo — TP 9.12. — kontrola DNES!!! KRISTINAB — 24 let — střední Čechy--- čeká první mimčo — TP 10.12. — kontrola 31.7.
BERHU — 28 let — Brno — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 14.7.
NOEMMI — 20 let — Ústí nad Labem — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola ??? JOLMA — 37 let — Frýdek Místek — čeká čtvrté mimčo — TP 11.12. — kontrola 17.7.
MARIKA01 — 21let — Praha — čeká první mimčo — TP 12.12. — kontrola 25.7.
GINNY1 — 32 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 20.12. — kontrola 12.7.
VELCHI — 24 let — Praha — čeká první mimčo — TP 20.12. — kontrola 20.7.
MAKA — 26 let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola ??? SOUKUPKA — 28 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 18.7.
JUJKA — 28let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 22.12. — 13.7. Plaváček AGATA ---- 25 let — Praha — čeká první mimčo — TP 22.12. — kontrola 13.7. Prcek LENA123 — 36 let — střední Čechy — čeká čtvrté mimčo — TP 22.12. — kontrola 11.7.
KATIK — 31 let — Jablonec nad Nisou — čeká druhé mimčo — TP 23.12. — kontrola 7.7.
MAJA78 — 27 let — Jablonec nad Nisou — čeká první mimčo — TP 24.12. — kontrola ??? BROKYNA — 26 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 26.12. — kontrola 11.7.
SSLUNICKO — 27 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 28.12. — kontrola DNES!!! SAJSA — 34 let ---Příbram — čeká druhé mimčo — TP 29.12. — kontrola 24.7.
STAZKA — 26 let — Tábor — čeká první mimčo — TP 30.12. — kontrola 17.7. Fifísek ALINKA — 32 let — severní Morava — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 20.7.
PRASADKO — 36 let — Haar, Německo — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 19.7.
HAIDULE — 22 let — Praha — čeká první mimčo — TP 31.12. — kontrola ??? TERRA — 26 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 1.1.2007 — kontrola 7.7.
DANDULAK — 30 let — Mladá Boleslav — čeká druhé mimčo — TP 31.12. — kontrola DNES!!! STRITEK — ? let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola ?
POPELKA čestný host
DUHOVKA čestný host
LINDULE2 čestný host
Krásné dobré ránko!
Hned na úvod:
Marika01 Našla jsem starý registrační list, co jsem podepisovala u zubaře… A tam se píše, že změnu Dr. můžeš provést nejdříve 3 měsíce od zaregistrování
Takže bys už mohla, ne?A jak si jinak u Dr. dopadla? Mám pocit, že jsi říkala, že tam včera jdeš kvůli těm křečím…
Dneska má kontrolu Petarka , Apolena a sslunicko a Dandulak . Tak holky držím palce a jestli budee mít UTZ, tak přeju, aby se vám tam mimčo pěkně mrskalo
![]()
ginny1 Děkuju za postřehy, jsou fakt dobrý. Já bych to takhle sesumírovat neuměla
A klidně napiš ještě další. Alespoň já to ocením ![]()
Za hoďku sem přijede můj taťka a tady to vypadá jak po výbuchu atomový bomby
Jestli to zvládnu, prej dostanu od manžela medaili
![]()
Ginny: No téda, to je dobrý, bys mohla psát články do novin ![]()
Noono , zdravím! Dnes v noci jsem myslela, že se zblázním, začalo mě šíleně bolet břicho, bylo mi na zvracení, ale hůř než obvykle
Nakonec jsem se přestěhovala spát na zem a snědla puding. Může to být zhoršené magnesiem? Včera jsem ho dostala na dělohu a ještě globule Boraxu(?)…
tutinko v příbalovém letáku magnesia je, že může způsobovat nevolnosti, tak to fakt klidně mohlo být z něj
a nestraš mě - mě čeká amnio příští týden a říkala jsem si, že když tys to tak hezky zvládla… ![]()