Poradna duly
Jana Čurdová
No, hlavně ta mateřská je Noono důležitá co?
- hlavně aby to počasí vydrželo. Já jsem se včera cítila úplně trapně, když švagrová s neteřema makaly na zahradě a mně přistavily židličku, ať si hačnu - a muž mě pak ještě sprdnul, jaktože jsem jim nepomáhala ![]()
jolma
Mno mě je ta mateřská celkově docela jedno, doma jsem stejně
![]()
A pločpak bys ses měla cítit trapně? Mě je naopak úplně krásně, když se ke mě takhle chovaj..Je to pro mě úplnej balzám na duši
![]()
Když můj muž si myslí, že pro ženu v období těhotenství je nejlepší kopačka nejméně do 40.týdne těhotenství - tak má svým způsobem pravdu, že jo
. On má děsný strach, že budu rodit císařem, větší než já…
no, řejněme že nemám fyzickou kondici jako před 10 lety
- já na svou výšku /157cm/ rodím relativně velké děti /3,95 kg-3,75kg-3,85kg/, tak to dá docela práci, no a ta fyzička je určitě třeba ![]()
jolma Žjóva..Takový obříci
![]()
Kondice je snad potřeba až v tý poslední fázi, při tlačení, ne? Předtím se jen nějak musí vydržet na bolest..Aspoň teda já mám o tom takovou představu.
no, to máš pravdu - musí se nějak vydržet ta bolest
- ale vytlačit ty tři děti, to Noono byla bez kecání moje největší práce na světě, fakt, udřenější jsem nikdy nebyla, takže tu kondici holt potřebovat budem všechny…
jolma
Tak to ti věřím… Ono celkově porod je hraniční, kdy jsi na pokraji svých sil ![]()
Ale zatím jsem jen teoretik..Ale myslím, že čím víc se bude blížit termín porodu, tím víc budu panikařit a bude se bát ![]()
Panikařit není třeba a bát se už vůbec ne… jednou tam ten prcek je a ven musí. Chtěla jsem jen říct, že ta jeho teorie není zas až tak od věci a že já sama mám fakt intenzivní potřebu něco začít dělat, vědoma si svých možností…zatím se tedy taky pohybuju jen v rovině toho vědomí, ale nejpozději zítra začínám cvičit - aspoň trochu. A s kámočkou-dulou jsem domluvená, že se vrátím k břišním tancům které jsem do otěhotnění dělala, i když to není zas až tak na fyzičku
.
jolma
A můžu se zeptat, jak chceš cvičit? Já bych taky docela ráda, ale četla jsem, že v 1.trimestru jsou zakázaný cviky na břicho
a břicho je asi to nejdůležitější, ne?
Jinak já se chystám chodit na těhu cvičení, vyrazím asi teď v neděli. Ale tam se toho asi moc nenacvičí, spíš se tam protahujou svaly…
A teď si jdu zaslouženě lehnout…Jsem na nohou od 6 od rána a hrozně mě bolej záda ![]()
No, budu muset podle knížky a chci zkusit pilates. Vy v Praze se máte, tam máš možností
… Já myslím, že si právě dost namlouváme, že se něco jako nesmí - mám kámošku v Anglii o 6.týdnů těhotnější a té její lektorka jen upravila stávající program, ale klidně dělá dál i aerobní cvičení a furt mi píše, jak se skvělě cítí /a já upadám do větší deprese
/. Hezky si odpočiň, já dnes nemám šanci.
Ahoj holky,zdravím po víkendu.
Malej už je v pohodě, takže jsme si celkem užili i volné dny. Celou sobotu jsme s tchýní lítali po kytkách a zahradnictví (k nelibosti prcka) a včera u nás byli zase naši , takže si David užil ZOO.
K těm džudům, sledovat Ečka je docela fajn , hlavně se to bude hodit až se narodí mimi a začne jíst něco jiného než mlíko, pak budete mít aspoň přehled.
U těhu cvičení se opravdu nedoporučuje cvičit v prvním trimestru , dokonce některé kluby berou maminky až od 15. týdne. Na druhou stranu je zase hodně těhulek, tak asi není od věci si zamluvit těhu cvičení už tedka. Už jsem zpracovala manžu na to ,aby chodil dřív z práce a pohlídal malýho ,abych aspon stihla kurzy od 16,00 hodin. Musím tedy říct ,že při porodu mě to bodlo.
Chtěla jsem se zeptat jestli některá z vám neuvažujete od 3D ultrazvuku, prý v Podolí objednávají i na sobotu a neděli . Nejideálnější doba je asi kolem 14-16 týdne (to už bude brzy). Já si pořád nejsem jistá . Jednak rozličení na je úžasný , zrovna tak ty fotečky. Zase si říkám , co když 3. mimi už nikdy nebude a tohle je poslední příležitost.
Pro Terru: ještě se vracím k té odpovědi z www. porodnice .U gynekologů je spíše každé těhotenství jakousi rutinou a těžko dovedou pochopit pocity ,ženy která čeká miminko a má od začátku k němu vytvořený vztah. Zároveň jsem si vzpoměla taky na svoji blízkou kamarádku, která měla v prvním trimestru úplně stejný problém, dokonce jí gyn . sdělila ,že miminko odumřelo, na USG v nemocnici kde pracovala to zase vyvrátili a v termínu se jí nakonec narodila krásná , zdravá holčička.
Apolena
Ahoj zdravím vás všechny po prodlouženém víkendu.
U nás byl opět ve znamení malování a v sobotu jsme byli na krásném celodenním výletě.
Jolmo to bys mi mohla uričtě poradit. Břišním už přes 3 roky a zrovna mě čekají nějaká vystoupení, jenže se nemůžu nikde kloudně dobrat jaké pohyby ano a jaké ne. Vím že shimmy asi určitě ne, ale je ještě něco? Můj problém je, že mám radši rychlejší skladby a tam právě uplatním spíš shimmy a pod.
ahoj,právě jsem přišla z práce. V autobuse jsem myslela, že padnu. Jsem unavená,ale čekala jsem, že to bude horší. V práci už všichni ví, že jsem těhulka. Řekla jsem to jen vedení a dvoum kolegyním, a když jsem nesla před dvěma týdny neschopenku, tak to nechtě vyslechla jedna žvanilka a už to ví úplně každý, skoro u žáci.
![]()
Jolmo a Popelko: také chodím na břišní tance, a řeším problém, zda pokračovat, nebo ne. Na jednu stranu je to původně tanec těhotných,ale na druhou stranu, tančíme docela rychlé sestavy a prsa mne docela bolí, při každém prudším pohybu…
Popelce a Duhovce - já jsem teda houby rádce, protože se po těch letech považuji furt za začátečníka, kterým budu asi doživotně, ale o těhotenství jsem řekla své lektorce které věřím hned a ta mi potvrdila, že první trimestr určitě ne - ta druhá kamarádka dula se věnuje léta přímo tanci rodiček, ale ještě jsem to neabsolvovala, takže nevím co to obnáší a co je a není povoleno - nicméně sama mi řekla že bere těhule po 16.týdnu - jestli chcete, můžete jí napsat na dulyservis@seznam.cz - doufám, že adresu z paměti tahám správně. Já se budu řídit jejími radami, hodlám tanec použít hlavně jako relax a uvolňování v první době porodní…