Poradna duly
Jana Čurdová
cusky holky, tady Aluska, ktere se nejde prihlasit … ![]()
tak uz me choroba pomalu opousti, tedy neni mi zrovna do skoku, ale alespon ty teploty trochu opadly, ryma se pomalu presunuje na prudusky, snad tak do tri dnu bude konec.
jojo, ten seznamek vybavy je opravdu vycerpavajici, ale myslim, ze alespon dobry v tom, ze si clovek udela predstavu… ja napriklad nemam ani sajna, co takovy maly pitrisek potrebuje a v jakem mnozstvi, az me chyti nakupni silenstvi (vidim to tak na konec srpna, ackoli mozna neco koupim uz na dovolene
, tak budu vedet alespon priblizne co a jak ![]()
jinak priznam, ze jsme asi malo organizovani, ale nepohnuli jsme jeste ani jmenem, a doma nemam ANI JEDEN kousek niceho pro miminko, obleceni, hracku, nic
… asi je to proto, ze jsem zatim nemela cas a taky nemam moc tech sentimentu … ale verim, ze je to proto, ze se obchodum s vecma pro mimca vyhybam zatim obloukem, vim, ze by mi z toho jeblo a zacala jsem utracet
![]()
jinak co se nedobrych zprav tyce, i ja pridam svou trochu do mlyna, volala mi mamca a rikala, ze ma nejaky bolestivy novotvar v prsu, takze jde v pondeli na vysetreni, tak drzte palce, at hned neni nejhur …
, meli jsme v rodine predminule Vanoce docela drsnou atmosferu, vypadalo to, ze ma tata nador na plicich, byl nemocnej a neco mu tam nasli, nakonec to dopadlo dobre a vsichni jsme si oddechli, ale vzdycky takove stesti byt nemusi …
tak konec romanu, vsem, co to potrebuji drzime palce, hlavne at jsou (i vcetne malejch mimisu) zdravi …
peknej den!
Ahooojky!
Aluško, obrovská gratulace k úspěšným státnicím!
A taky držím palečky, ať je mamča v pohodě ![]()
Holky, jsem úplně vadná, surfuju na netu a pořád se koukám co mají pro prcky, tak díky moooc za ten seznam, kouknu na něj, a´t si udělám představu a nesháním nepotřebné věcičky (mám v merku krásnou krajkovou zavinovačku - jako na vítání občánků, k dr. a na chlubení, ale tu určo upotřebím
, sice tak dvakrát třikrát, ale co plánujem ještě jedno mimčo a nechci kupovat novou
, no šílená jsem, no). Tak jdu mrknout na ten seznámek.
Jo a ještě něco, dnes jsme měli k obídku houbový řízečky, byly výborný, tedy skoro samý babky, ale mňam, mńam ![]()
zatím pa I.
Ahoj holky,
Radko,je mi líto kamarádky,doufam,že příště nám na píšeš,že je na tom mnohem líp.
Aluško,velká gratulace.
Děkuji za odpovědi ohledně pračky.My měli Wirlpool a po 6 letech se rozbila tak,že se to nevyplatí opravovat.Přemýšlím o AEG,ještě uvidíme.
Věci na mimčo kupovat nemusim,něco mam po malé,něco dostanem.Tak koupíme jen něco nového.Malá byla taky v prosinci,tak se to dá hezky použít.
Zatim se mějte,pa.
Aluško
Moc držím pěsti tvojí mamince.Doufám,že to nebude nic vážného.
Ahoj holky,
tak dnes jsem byla na ultrazvuku na šíjové projasnění a sdělili mi výsledky těhotenského screeningu. Bohužel krevní testy ukázaly zvýšenou pravděpodobnost postižení, takže mi nabídli biopsii chloria (odběr vzorku placenty), který jsem podstoupila a teď se klepu jak to dopadne, možná budou výsledky už zítra, ale spíše až v pondělí.
Tak teď tu ležím a mám strach, bojím se o kamarádku i o mimi. Kamarádku včera operovali a jestli přežije následujících pět dní, tak jí budou operovat znova. Je to strašné a doktoři jsou pesimističtí. Přeju si, aby ten zlej sen už skončil a já se probudila a ona byla zdravá a já měla testy v pořádku.
Tak se holky mějte hezky
ahoj - neprihlasena Aluska (porad s tim mam problem)
Radko, to je hrozny pribeh s tou kamaradkou … at se vsichni drzi, zivot je tak komplikovany a casto nefer … myslim na ni …
Budu samozrejme drzet palce i na testy ohledne vad, bud silna a nenech se prilis zneklidnit vysledky jsou casto matouci a strachovani nesvedci ani Tobe ani miminku …
Nam se asi tyhle stresy vyhnou, v dobe, kdy bysme meli na testy tu asi nebudeme a i kdyz to neni snadne pomysleni, miminko bysme si uz vzit nenechali … Samozrejme se modlim, aby bylo zdrave, vzdyt i ted se bojim, jestli tam je zive a v poradku … Nekdo mi rikal, ze byt rodic znamena naucit se bat a umet s tim zit … vzdyt ono se jim neco muze stat porad …
Takze vsem hodne sily, odvahy a optimismu!
Mejte se!
Aluško ,to jsi napsala moc pěkně.
Radko ,přeji ti(vlastně vám),aby výsledky byly v pořádku.Vím,že se to lehko řekne,ale snaž se myslet pozitivně.Budu na tebe,vaše miminko i tvou kamarádku myslet.A taky vám všem budu držet pěsti. Ono se říká:pěsti-štěstí. Nezoufej a drž se.
Pa pa J.
vladi , ja nedam na znacku AEG dopustit. nasi maji uz leta mycku, bezproblemovou, my si ji taky poridili a uz ji mame ctyri roky, stejne tak pracku + susicku (takovy ten set, kdy suska stoji na pracce) mame jak my, tak nasi a nemuzeme si to vynachvalit.
kdybys chtela nejake podrobnosti - presne typ apod., tak pisni SZ.
Ahoj holky
díky moc za podporu a palce, snažím se na to nemyslet.
Co se týče spotřebičů já mám Candy, pracovala jsem tam, takze byly se slevou. Mám vlastně celou domácnost (7 spotřebičů) 2 roky a žádná porucha, zatím ![]()
Ahoj holky,
v první řadě - velká gratulace Alušce!!!
Chtěla jsem se zeptat těch, co byly na tom šíjovém projasnění - musely jste si o to žádat nebo vás tam doktor poslal na základě nějakého podezření…? Moje babička totiž měla rozštěp patra,ale můj doktor mi tvrdí, že se nejedná o genetickou vadu (kdysi to prý bylo běžné a navíc, když je to jen jednou v rodině, tak prý je to víceméně náhoda). S doktorem jsem spokojená, je to primář v nemocnici, ale přece jenom, trošku mě to hlodá, že mě nikam neposlal…
V 16tt jdu na ten biochemický screening, ale tam prý je jen 60% pravděpodobnost, takže vlastně skoro 1:1. Nevím, proč už se všude nedělají ty moderní krevní testy v 10-13tt.
Radko , držím pěsti, ať ti jsou výsledky v pořádku!
Mějte se ![]()
Ahoj holky,
ty testy zatím běžné nejsou, dělá jen pár specializovaných porodnic, které mají na to grant. Našla jsem si to na internetu a můžeš tam jít i bez doporučení lékaře. Můj lékař mi řekl, že je to zbytečné!!! ze kdyz jsem viděla to krásné miminko na ultrazvuku, tak ze bych ho stejne nedala pryc. podle me je lepsi vse vedet co nejdrive a na situaci se pripravit.
ahoj holky, já myslím, že je to možná horší, čím víc testů, tím hůř, pak se pořád jen stresujeme. Kolegyni dopadly genetické testy špatně, šla na plodovku a vše ok, mimi zdravé, takže myslete pozitivně, určitě to dobře dopadne.
já taky nebyla na testech v 10 týdnu, ale doktorka snad ví co děla, věřím jí, aspoň se nemusím nervovat.
ahoj holky - zase Aluska, snad uz se mi to brzy spravi budu se moct prihlasit (nekdo mi doporucoval par dni pockat)
tak tresne jsem tuhle sehnala, ale nebyly nic moc, hrasek jsem jeste nevidela, Radko, jsem taky ze sedmicky, kde ho tady kupujes? chodis do Hol. trznice?? dej vedet
jinak KalinkoIvco, s tema houbovejma rizeckama jsi me uplne vyridila, dala bych si je mooooc! o vikendu vazne nabehnu do lesa, jen jsem skepticka, nevim, kde tam hledat, loni to bylo spis smutny, zastupy lidi s plnejma kosikama a ja jen takovy paberky …
co se tyce gen. testu, mam smiseny nazor, jsou fajn, kdyz cloveka uklidni - tedy kdyz dopadnou dobre a neni kolem toho velky stres, ale taky to muze byt falesne pozitivni … je pravda, ze muze byt i vyhodou vedet pripadne dopredu, ze miminko bude postizeny a nejak se na to pripravovat, ale na druhou stranu si nedovedu predstavit, ze bych mela klidny tehotenstvi, kdybych porad myslela na to jak bude postizeny, jak to budeme resit, shanela informace atd … no zkratka je to pekelne tezky, ale budeme doufat, ze se nas to tykat nebude … drzim nam vsem palecky ![]()
jinak uz je mi vyrazne lip, ale jsem dost vysilena, takze moje puvodni plany na generalni uklid po statnicich jsou zatim v troskach - porad je doma desivy neporadek
a asi do pristiho tydne to tak musi vydrzet, snad neshnijeme ![]()
preju vam vsem at patek rychle utece, mate-li ho pracovni - a pak uzivejte pohodoveho vikendu a koukejte dat vedet jak se mate a co delate!
pa maminky!
Aluska
Ahoj holky.
Tak už máme sbaleno všechno.A za cca 2 hoďky vyrážíme.Moje cestovní horečka vrcholí.Vůbec jsem nemohla po obědě spát.Spala jsem asi 20 minut.Začíná mě bolet žaludek.Jé já se tak těšíííím!!!! Ještě nějak přežít tu cestu a bude to paráda.
Někdy během týdne snad zajdu do internetové kavárny.Tak se ozvu.
Mějte se krásně a opatrujte pupíčky i s obsahem. ![]()
Pa pa J.