PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
4.1.10 13:08

jo a mala mi dlabe tak nejak cca po trech hodinach…ma to trochu sem tam odchylky..vecer ma hlad casteji..to ji nekdy po 2,5 a pres den kdyz je venku vydrzi nekdy aji 4. ale ona kdyz ma hlad tak si zacne nahlas cucat rucicky..takze vim stopro ze ma hlad a jak rikas neomezuju a dam ji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
4.1.10 16:25

mikitaa: Já to u malýho moc nemám šanci zjistit, že má opravdu dost. Když dokojím - a to si dá z obou - tak do pěti minut chce dudel nebo žužlá ruce. On prostě nemá nikdy pocit totální sytosti nebo aspoň potřeby něco cucat. Je strašnej savec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
5.1.10 13:17

Ahojky holky, tady to nejak vazne! Ja ctu, ale nekdy nestiham psat. Mela jsem porad obsazeny pocitac. Od vcera jsem uz na ostro maminkou. Manzovi skoncila dofca, takze valcim s deckama sama. Ale je to fajn. Mala je zlaticko a neplace, jen kdyz ma hlad nebo je pokakana. Nekdy vecer ma krizovku, ale to si s ni stridave s manzou povidame, masirujeme brisko a pak usne a je to v poho. Mala taky papa celkem pravidelne. Dokonce jednou v noci po 5 hodinach. Tojsem uz myslela, ze mi prasknou kozy :lol: Jinak krome tech ruznejch preparatu na prdiky je dobry skrcit ditku kolinka k brisku a krouzit kolinkama proti sobe. Bud se vyprdi nebo vykaka. Taky teplo na brisko pomaha a to bud, ze si mimco polozite na brisko, zda se vam, ze je rozmazleny a uklidni se, ale mozna se uklidni, ze mu dela teplicko na brousko dobre :wink: Nebo proste rukou hladit brisko do zahrati. Ne agresivne, ale pevne. Mikit a Loli, stejne jako vy malou v jidle neomezuju, ale musim rict, ze v predchozich pripadech jsem musela zavest rezim, jinak by mi kluci za ty prsa viseli non stop. Hold maminka to tak nejak musi sama poznat jak je to spravne. To hold asi nikdo neporadi. Loli, mala by taky furt neco sala, ale nekdy umi i pekne plivat…jak dudlik tak i prso :lol: Kdyz ma proste uz dost.
Magdi, vcera bylo na TV5 neco o Svycarsku. Ze vam tam zavedli nejakou podporu pro matky nebo rodiny s detma. Manza rikal, ze mluvi o tobe :palec: :wink: Tak co mate teda noveho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
5.1.10 20:33

Ahoj holky, zas po delší době se ozývám.
Máme se docela dobře, nějak nám doma krouží rýma,ale naštěstí ne nějak velká.Klárinka pěkně roste,všichni říkají,že to nemůžu vidět, když jsem s ní pořád, ale já to vidím,jak mi před očima roste.Na stehýnkách už se začínají ukazovat faldíky :-)
Už se začínají prodlužovat dny,což je pro mě pozitivní, že zanedlouho, nebudeme odpoledne chodit za tmy ven.Verunka má radost ze sněhu,aspoň té trošky, co se tu venku sem tam válí.Ale zítra má začit sněžit a říkají,že docela dost, doufám,že jo a že si bude moct zabobovat a vyřádit.
Musím se objednat na kontrolu po šestinedělí, tento týden nám to Magdi končí.Dr. tam ale jak na potvoru nebyla,tak zkusím zavolat zítra. Manželovi jsem říkala, že se chci nechat nejprve zkontrolovat, než „ho pustím dál“ :lol: chudák tu pořád slintá :lol:

Jinak co nám pomáhá na bolení bříška je tatínek, protože když ju mám já v rukách do klubíčka nebo na tygříka, tak řve jak tur, protože cítí mlíko a chce jíst. Když ju vezme tatínek na tygříka, zahřeje jí tím bříško a mlíko po něm nechce a je klid,stačí chvíle a ona se vyprdí a usne.

Co se týče rachejtlí na silvestra, ani jedno dítě se mi nevzbudilo…takže pohoda :-)

Magdi
S tím bříškem je to už lepší, nepřekuluje se a krásně se drží na předloktí.
Kapky sab simplex, používám,ale nevím jestli zabírají nebo ne, ono se to těžko pozná.Bolení má tak jako tak, nevím jestli nemá třeba mírnější a méně časté,než kdybych to nepoužívala. :nevim:

JančoK
Zezačátku měla Klárka taky pokakanou každou plínku,ale teď už kaká míň,akorát to pak stojí za to a proteče často zkrz :roll:
Podle mě je to tím,že se střeva naučila lépe zpracovávat to mlíko a tím pádem toho méně zbyde jako odpad.

Lolinko
Puchýřek na rtíkách je normální.Když ten puchýřek mají, prý se jím i lépe saje,že jim ta bradavka tak neutíká a pak se to postupně olupuje a nakonec zmizí, pak se zas znova objeví…atd. Nemusíš mít z toho obavy.
Jinak kojení není nijak moc pravidelné, prostě podle tohojak je potřeba, někdy po 3-4 hodinách jindy klidně po hodině třikrát za sebou. Neomezuju, jen se snažím nejprve vypozorovat, jestli to není jen bolení bříška, mimčo se pak často tváří,že má hlad.

Leninko
Já ty kapky dávám tak nějak při přebalování a neřeším,jestli po nebo před jídlem.

Nel
Gratulace k holčičce, pošli mi prosím info na SZ ať to můžu dopsat do seznamu, nějak se mi to ztratilo v diskusi.

Klárka mi tu huláká, tak jdu zjistit, co jí je.
Mějte se papááá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
6.1.10 10:55

Nel, moc gratuluju k holčičce.

Tak to už jsme asi komplet, je tu podle toho mrtvo, všichni lítaj kolem miminek. Taky se chystám příští týden na gyndu na KO, s malým k dětstký a na kyčle, staršího naočkovat, to bude lékařský týden :roll: . Jinak já teda manžela už připustila (jak říká Cancerka), sice pro jistotu s kondomem, ale jinak by mně z něj asi šiblo, nebo jemu… :mrgreen: Já se spíš těším až si budu moc dát horkou vanu,pěkně si poležet, teď se radši furt jen sprchuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
6.1.10 17:37

Ahoj holky,

no tak Terezka se vždy vzbudí nějak v 8 nebo 9 ráno a až do 14h třeba nespinká. To papáme po 2 hoďkách. Pak usne a spí mi ještě ted. Je to tak už třetí den.
Furt se bojím jestli nemá málo mlíčka. Příští týden jdem do poradny. Tak jsem zvědavá kolik přibrala.
Manžu mám ještě doma, ale od příštího týdne sami. Tak jsem zvědavá jak budu zvládat a ještě, jestli nebude spinkat.

Holky dáváte už některá ty kapičky Baby Calm?? Je psáno až od 1 měsíce. Tak nevím. Zatím dáváme Saby, ale jsou o ničem se mi zdá. Akorát, že jsou sladoučké. A dávám většinou po jídle.

Jinak děkuji za gratulky a všechny mooc zdravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
6.1.10 17:40

Holky a když vám plačou necháváte vyplakat v postýlce nebo berete na ruky??? Mám strach, že moc chpováme i uspáváme na rukách. Aby si nezvykla a pak nechtěla pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
6.1.10 18:09

batat noveho teda nevim ale my jsme jediny kanton kde davaji nakou podporu nebo co to je, je to docela luxusni, skoro jak moje vyplatka… ale do tri let samorejme. mozna se neco zmenilo i vjinych kantonech fakt nic nevim.

nel podle toho co jsem vycetla a vyslechla a podle sebe tak do roku dite rozmazlit nemuzes. ja na ruce beru, potrebujou kontakt a jak pise i batat teploucko kvuli brisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
6.1.10 20:46

Nel, já dávám babycalm, připadá mi to lepší než chemické Sabky. Na ruky berem, ale nepřeháním to, někdy nechávám i vybrečet v košíku. (Páč bych se někdy ani neumyla nebo nic neuvařila). Manža taky příští týden jde do práce :cry: Tak jsem zvědavá. Andulka bude chudinka vstávat už o půl 7, ráno ji taťka bude vozit do školky. Já budu ráda, když ji odpoledne vyzvednu. JInak holky, nechápu to, ale já mám všechny kila dole. S Andulkou mi to trvalo 4 měsíce a stejně mi pak 4 kg pořád zůstaly. Je to asi tím kojením, i břicho se mi tentokrát stahuje mnohem víc, než poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.1.10 21:34

nel: davala jsem oboje kapky na doporuceni detske dr. ale jen jako sladidlo…pac na prdiky mi to nefungovalo (ted ma probiotika).a zjistila sem ze mi po tom blinkala…ted nedavam nic a dobry! do ruky beru taky…ale ono s ni neni moc kdy…vetsinou spi nebo jen tak kouka..moc nebreci.tak su rada ze ju muzu vubec kdy pomazlit :-)

batat: proto je tu mrtvo..vsichni ctem ale nestihame psat :-P

jinak ja shodila 15 kg…takze jeste 10 zbyva…no snad to pujde rychle..furt se do niceho nevlezu a chodim v tehu gatich :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
6.1.10 22:13

¨Ahoj holky,
Mikit: otěhotnět se fakt dá i v šestinedělí-máme známí, co si mysleli,že to nejde a ejhle…hned bylo na cestě druhé mimi….-)))/dnes už teda na světě/ To jsi teda dobrá shodit 15kg…já mám doma 10kg co jsem se vážila asi před týdnem, takže mi chybí 3 do původní váhy,ale obleču už věci,který ani před těhu ne-jen ten špak no….-))))

Nel: Také se přidávám ke gratulacím-sice pozdě ale přece…-) Ať jste zdraví!-)))

Já nevím jak Vy,ale já permanentně nestíhám…Nevím co se děje, ale poslední dny malá skoro nespí…pořád jí trápí ty prďáci…je to na mrkev…nakojim,dám ji odříhnout,dostane škytavku a nespí,2h ji konejším a pak chce zas baštit…když ji ale odříhnout nedám a nakojím jí vleže v naší posteli,tak usne…-( tak už fakt nevim…do toho je nenažraná a kojím jí někdy třeba 1.5hod a pořád nemá dost-je to normální?Já to nechápu…Mám černý svědomí,že jí nechávám s náma v posteli a nedávám odříhnout,jenže v zájmu zachování alespoň zbytků nervů to holt prostě jinak nejde-jinak furt řve…Už jsem měla strach,jestli třeba nemám málo mlíka,že má hlad-to snad ani nijak poznat nejde ne?Taky ji právě nechceme rozmazlit,že ji budeme pořád chovat,ale zase na druhou stranu mi přijde blbý takhle malýho prcka nechat řvat na lesy…já Vám teda nevim…už z toho začínám být chvílemi zoufalá…fakt trávím celé dny v ložnici,,,nestíhám se pomalu ani najíst…děs…

Do toho mám trápení se zuby…praskla mi osmička a bolest byla tak šílená, že jsem letěla 1.1. na pohotovost…dnes jsem byla u své zubařky a ta mi řekla,že všechny 4 osmičky musí ven-no potěš vidle…do toho mám i kazy,takže budu chodit každý týden na spravování….já, která mám fobii ze zubařů…..navíc mi nejde odstříkat mlíko,abych tu nechala manželovi když budu u doktora-buď to dělám blbě anebo nevím…i na kojení teda používám ty chrániče,protože nemám bradavky dost vystouplé a malá si je ani neumí chytit,tak jestli to má spojitost…nevim…do toho ta malá pořád brečí,ven taky nemůžeme abych ji ukodrcala…tak mám asi depku…-( Vy chodíte s miminky ven?Když je takový mráz?Nám doktorka řekla, že jak je -5st tak ven nesmí…

Teď zas ječí /ostatně jako celý den/ tak letím do boje…-)))

Doufám,že se máte dobře a hlavně že u Vs je všechno v pořádku a panuje bezva nálada!-)

Papapapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.1.10 22:43

leni: ty vole..nestras…no tak doufam ze jako nejsu znovu tehotna 8-o jinak ja tech 15kg nechala asi rovnou v porodce …jinak nam rekla mudra s mimcem co nejvic ven..ze je to pro mimi nejlepsi..takze my jsme venku kazdej den na prochazku a pak spi jeste na dvore nez se probudi…a v tom chladku vydrzi aji pet hodin spat (coz mi doktorka rikala ze na spani je to taky super)!!!…-5 tu ale nebylo uz dlouho…mame porad kolem nuly! do velkych mrazu by se asi nemelo…myslim ze ale kdyz dobre zabucas (nejakej fakt teplej fusak) tak do tech -5 jeste dobry

jinak mala v noci spi taky s nama v posteli…nebrka..a pije si kdy chce..pac ja mam kozy ven..a ona je prisavka..tak obcas se vzbudim a ona je klidne pricucnuta a chlasta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
7.1.10 10:21

Leni, já když je nejhůř dávám K. do šátku a do 10 minut je tuhej, já mám klid a aspoň stihnu něco málo s ním udělat, on má tak 2 pauzičky, kdy nespí cca 2 hodinky dopoledne a 1 h večer, to využívám na plavání ve vaně. Kdybys to chtěla zkusit, v Praze je pár dul, které tě naučí plavat s mimčem ve vaně + masáže, je to fakt super, mrkni sem: http://www.plavacek-deti.cz/…ilbazen.aspx?… - Plavání s nejmenšími doma Stačí 2-3 lekce a pak si můžeš už plavat sama a nic neplatíš. teda jestli máš vanu?

Pomáhá jim to posilovat svalíky což je dobré na prdíky, taky se tim hezky unaví a potom líp spí. Aspoň člověk nemá pocit, že jen kandí a papaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
7.1.10 10:31

ahojky holky,,juj já měla včera 39 horečky celý den šílenou zimnici,měli jsme tu 25 stupnu a á řvala že je tu šílená zima,,malý byl taky nervozní,,tak jsem sithovala že mám malo mléka,,ale dneska jsem díky bohu bez teplot a malý už v noci spinkal i 4 hodky,,prsa mam o něco více malité včera mi přišli strašně prázdné,,jinak kubíček přes den vyžaduje více pozornosti,,ale přes noc nám spinká,,já mám o dvě kila ještě mín jak před těhu,,ale břicho mi visí,,martina mám pořád doma,,takže zatím na to nejsem sama,,jinak má kamarádka taky otěhu v 6 nedělí takže raději bacha,,jinak já mám pořád steh je to normální?malého nechám pobrečet tak max 5 min a už ho beru na ruky a nebo mu dám prso,,všechny vás zdravím pusu mimískům :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
7.1.10 10:38

mikit tak tos me potesila s temi kily jsem na tom uplne stejne.

leni praskla osmicka?? 8-o me vyrvaly taky vsecky 4 je to bez nich pohoda a vytrhnuti se taky da prezit. teda pokud ti to umrtvi. :-D jinak me se taky eli zblaznila a uz treti noc vstava ve 3 jsem mrtva.. :-? leni chapu te a vycitky si nedelej, stejne to pak odneses jen a jen ty a budes muset odnaucit ty. ted jsou dulezitejsi nervy a maminka v klidu. ja ven chodim malo :oops: juli spi dopoledne i odpoledne, pres obed tu mame tatu takze bud brzo rano jdem anebo k veceru a to zas zalezi na eli kdyz si zrovna vzpomene ze ma hlad tak smula. uz se tesim na jaro a na naky trosku lepsi rezim.. jinak taky satkuju kdyz je nejhur.

roxi to plavni zni dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital