Poradna duly
Jana Čurdová
Ela: jj, zavolám tam..spadám pod Prahu 8, takže nejhorší. Ale zkusit se to musí.
My máme doma 23, ale myslím, že je to víc než musí. Myslím, že těch 21-22 stačí. Však šáhni mimču na ručičky, ty jsou studený první.
Taky jsem volala na OSSZ kvůli mateřské, prý chodí kolem 20.v měsíci. Když to někde visí, je dobré určitě tam zavolat. Paní mi to přes telefon také kontrolovala.
loli ja mam malicky lavor to je jasne ze by ses ulitala
cancerka jezis to by me jeblo! mui te to hrozne mrzet, da se to nak spravit?
janco problemy s jizvou jsem nak prehlidla ale nepodcenuj to jo? ja minule malem skoncila pod kudlou znova nakonec jsme to vylecili ATB ale uz m chtel rezat! byl tam zanet.
elamo ja myslim ze je to v poho vim ze ma byt minimalne 18 v pokoji.
Loli, ja pouzivam ty ubrousky Babylove z DM porad. Asi je to drazsi varianta nez voda, ale me prislo, ze se mi po te vode malej spis oprudil. U male jsem este nezkousela. A kdyz se mimco radne pos… je lepsi fakt to umyvadlo. ALe to se mi ted s malou este nestalo. Kadi furt a po trochach. Jinac tvoje krasne miminko vypada jako muj mladsi synacek ![]()
Janco, ja teda nastesti problemy s jizvou nikdy nemela a ted porad 1× denne dezinfikuju. Ale uz to asi bude stacit.
Luci, vitej doma, uz se tesime na popis tvyho expresniho porodu ![]()
Cancerko, my jdeme ve stredu taky do poradny a jsem moc zvedava, co bude, protoze mala jeden den papa jako blazen a druhej den je to mirnejsi. A zacala taky mirne blinkat. Nekdy to poznam jen, ze ji smrdi obleceni nebo plinka pod hlavickou. Nejsou to oblouky, ale je to natraveny mlicko a to neni dobre ![]()
Eli, ja jsem zvykla tu mit taky tak 19 st, klukum to vadi, tak jsem byla nucena dat 21 a kvuli male 22, ale ted jsem to zkusila zase aspon na 21, tak uvidim. Chce to zkouset pacicky a nosik. ![]()
Mikit, nasa mala je taky poklad. Porad spinka a clovek neni vystresovanej a lecos zvlada. To u kluku neznam. Ty jsem vzdycky narocne uspala a rychle mazala neco delat nez se zase probudi. S malou se da lecos delat i kdyz nespinka. Zatim teda musim rict, ze si to uzivam.
![]()
batat to s tim natravenym lickem je nak vazne juli si taky nekdyublinkne a smrdi to ale nak to neresim, mela bych?
nasi vcera odjeli a ja jsem nucena nosit v satku jinak nic neudalam pekne mi ji rozmazlili
ale je to fajn ten satek, fakt pohodicka mit volne ruce.
jeziiis furt se mi to plete, eli, juli taky jsem mohla dat trochu odlisnejsi jmeno… ![]()
batat: me mala taky ublinkava mliko…jenom tak spis ze si brkne a trochu ujde mlika…ale v porodce rikali ze je to u malych deti normalni…co je na tom teda tak spatny jak pises???? ![]()
Holky, spatny na tom neni nic. Mel by to bejt prebytek po brknuti, ale to natraveny mlcko mi dela trochu starosti kvuli zkusenosti s malym. Takhle mu to zacalo, dokor rikal, ze vetsi mnozstvi mlicka, ktery uz je natraveny a vraci se muze znamenat reflux a pak zalezi jak moc to je. My jsme od cca 14 dnu zacali hazet oblouky natraveny a prijemny to nebylo. Ale nastesti to nebylo tak zavazny. Takze se mi uz lecos honi hlavou. Ale snad to nic nebude. Nam malej kolikrat vyblinkal pulku toho co spapal nekdy snad i vsechno. Takze to byste asi poznaly, kdyby neco.
Holky, ta zima je priserna. Byla jsem koupit par veci v Tescu, nikde extra po venku nejdu, ale dosla jsem domu a je mi zle, klepu se jak ratlik…hnus. Takze uz nikam, manza dostane seznam a basta fidli.
![]()
Ahojky, hlásím, že jsme konečně s Kačkou doma,omlouvám se, nejsem schopná nic dočíst. Pro mě je to nějaký náročný, ještě zítra budu doma sama a pak bude líp. Doufám,že jste všechny s miminky v pořádku. Mějte se pěkně.
Ahoj, tak já se taky přidávám, že K.je mnohem hodnější, skoro ho neznám, že by křičel. Starší občas prořval i hodinu v kuse a uspávání ze začátku dost děs. Tehle se nají odkrkne a spí. Jen mi občas právě hned po jídle hodí menší šavli, sice to není velký množství, ale háže to obloukem, takže mi to taky dělá starosti. Zatím to neřeším, pokud je to takhle málo a hned po jídle, kdy to ještě ohlídám. Asi menší reflux mít bude.
Batat, nám to začalo taky cca ve 14 dnech, pak se to ještě zhoršuje???, odkdy se to tak lepší, od příkrmů???Tak teď ji hodil docela slušnou, ach jo.
Loli, ty jsi v Trojský na ČSSZ, mě odtud přišla mateřská za říjen začátkem prosince, nastupovala jsem 15.10. Tam je to prý děsný a ničeho se nedovoláš, ale ze zákona mají lhůtu 1 měsíc na vyřízení a vyplatit pak ji musí v prvným řádným termínu. zaleží, kdy ti to tam poslal zaměstnavatel.
Ahoji,,Kubíček je doma takové zlatíčko,,bobíšek muj,,posílám fotečky,,
jo v porodnici mi to pry blbe zmeřili,,kubík má 55 cm,,dneska to dr 2 měřil
Holky, omlouvám se za vlez, ale koukám, zda už porodila Nel??
Dnes měla nástup na vyvolání, ale koukám, zda to nepřišlo dřív..
Ahoji holky,,juj tak mě chlapi etě spí a já už čumákuji od 8,,malý je hodný a Filípek je zatím ten nejlepší brácha pod sluncem,,je to opravdu zlatíčko,,no jinak já měla večer ty posly jak jsem psala jestli pamatujete,,bylo to tu noc po hamiltonu,,a pak o půl 4 mě probudilo to že mi praskla voda,,ale jen trošku,,pak mi to pomalu odtékalo,,o půl 5 první bolesti a o půl 6 jsme vyjeli,,byla jsem už na 4cm asistentka říkala že to půjde rychle,,od 6 bolesti neuvěřitelné nechápala jsem,,puss to prodýchaval semnou pořád mě hladil masíroval záda,,já to vůbec nemohla vydžet střílelo to do zad břicha všude,,při fifovi jsem takovéé bolesti vůbec něměla,,pak mě konečně poslali na sál,,tam jsem tlačila jak blázen a nic pak mi tlačila na břicho a po několikátem dlouhém tlačení byl malý venku,,a to mi ještě pořád jezdili v pi prste no hnus,,puss to ani nevydržel a šel ke dveřím bobek,,ja taky myslela že ze sebe vytlačím všechny střeva,,a to filípka jsem vytlačila na podruhé ani nevím jak,,mazec noc,,mám 8 stehů ale na druhý den jsem už seděla,,ale pořád mě to tak bolí,,když si blbě sednu,,no ale výsledek stál za to,,malý je hodný koblížek můj ,,takže mi ted nic nechybí ,,prsa už mě taky tak nebolí,,takže ted to pujde všechno k lepšímu
,,co ta nel ???hm???