Poradna duly
Jana Čurdová
Zdeni jsem ráda, že se nám zákaz návštěv vyhnul.
Co se týče nadstandardu, neměla jsem ho a ani nevím jestli bych chtěla, v něčem to může být fajn,ale nevím jestli bych chtěla být sama na pokoji, občas jsem byla ráda,že problémy řešíme společně a vzájemně si mimčo na pokoji pohlídáme, když se ta druhá sprchuje, nebo je na WC, nebo si někam skočí pro čaj, jídlo apod. První dny je to totiž fakt o strach nechat byť jen minutu mimčo bez dohledu, protože se často ještě můžou dusit plodovou vodou.
Zdenulino: já jsem měla tentokrát nadstandart, a nemůžu si to vynachválit, nemusela jsem nijak omezit návštěvy, teda hlavněm manžel a syn, nikoho jsme tím neobtěžovali, když jsem potřebovala pohlídat, tak jsem poprosila sestru.
ela
ahoj
cancerko taky vubec nestiham, a verunka zlobi jo? juli je taky jako vymenena ale od vcerejska ma dost kasel tak ji to asi trapi.
mikit taky musim zacit cvicit at shodim ten rosol a hlavne tu prdel. hned jak nasi odjedou a pude to najedu na rotoped a bricho.
loli ja v tom mam taky gulas tvrdi se ze prdiky zacinaji od tri tydnu ale pritom v porodnici mi taky rikali ze ji trapi brisko, tak j jsem z toho jelen ![]()
Zdeni, já jsem taky měla nadstandard a su za něho sakra ráda
V době kdy jsem nespala 4 noci jsem fakt na nikoho nemělanáladu a hlavně když malej furt plakal, necítila jsem se trapně, jakože otravuju ostatní pacientky.
V Brně bylo další výhodou, že v době, kdy jsou návštěvy kvůli chřipce zakázaný, na nadstandard mohl jeden člověk. Nebýt manžela, který vždycky na odpoledne došel a o malýho se staral, jeblo by mi ![]()
No v porodnici jsem nechala 7 kil…takže mám o tři míň než když jsem otěhotněla JENŽE (!) já měla před těhu 78 kil, takže žádná droběna a o nejsem ani teď. Ale to břicho !!! To se klepe jak rosol, je to ještě měkčí než špek.
Co se týče cvičení, v porodnici říkali, že hned se můžou šikmý břišní svaly, po šestinedělí přímý a dál. Já s tím počkám a pak najedu na jogu a pilates doma u DVD. To zabírá perfektně. Navíc furt ještě nemlžu sedět, natož cvičit ![]()
Příspěvek upraven 19.12.09 v 20:59
Ahoj holky, já mám staršího syna pryč na víkend s tatínkem, tak jsem si myslela jak si odfrknu a K. nastoupil dnešní noc v plné síle, takže jsem kojila cca po 1,5 hodině, celou noc se nevykandil, takže ráno do 12 hodin se kroutil a tlačil. Navíc má asi trochu reflux, už mi tento týden hodil asi 3 šavle obloukem, tak stejně pořádně nezamhouřím oko, protože mám strach že bude blinkat.
Loli, mě se K. taky loupe, ptala jsem na to té pani na plavání a říkala, to co Cancerka, že jenom mění kůži. Mažu ho jojobovým olejem.
Cancerko, plavat ve vaně můžou jakmile se jim zahojí pupík. Mně sem přišla paní z plaváčka www.plavacek-deti.cz
Zdeni, čau, už jsem si myslela, že si se někde ztratila. Já jsem nadstandard neměla, ale v hořovicích byly tak super pokoje po 2 lidech se sociálkou a sprchou, že to fakt nebylo třeba.
Magdi, já jsem minulý týden, taky měla toho staršího nemocnýho, je to docela záhul. Tak ať to do vánoc zažehnáte.
Holky, já bych šla tak spát a ten prdola furt kouká, teda neřve to ne, ale ještě od rána pořádně nezabral a to normálně chrní jak zabitej. To je jak naschvál.
Holky, tak já teď chodím do nemocnice na čištění jizvy, bo se mi to pěkně zanítilo.
A nadstandard? Díky císaři a delší hospitalizaci jsem neměla, ale kdybych rodila normálně, tak jsem ho měla objednanej. Byla jsem sice na dvojlůžáku, ale moje spolubydlící si neustále chtěla povídat a když ne se mnou, tak alespoň po telefonu a v noci nemohla spát, tak si povídala s miminkem a miminko bylo nasraný a tak brečelo a tak jsme se vůbec nevyspaly s Kačkou. Nikam jsme nesměly, ani na chodbu. Fuj br. Už nikdy víc. ![]()
Ahoj,
Zdeni - my nadstandart jako takovy nemame, mame jedno a dvouluzaky. Rekla jsem si o jednoluzak, byla sem rada, ze mi tam nejeci zadne dalsi mimi, nerusila nikoho ve dne, ani v noci…
Holky kapete uz nekdo ten Sab? Klarka docela na prdy trpi, dr. rikala od tretiho tydne, ja bych ji ho uz i vrzla, jen nevim kolik? Pro takhle male tam zadny rozpis neni?? ![]()
Roxi, nase hodnoucka malicka je pretocena, takze v noci taky kojim strasne casto, zato pres den spi i 3 hodky v kuse. Co se tyce refluxu, to jsem si uzila se Sidikim az asi do 9 mesicu, pak to preslo. Byl to dost zahul vsude brat 2-3 nahradni obleceni, porad prevlikat, jinak to byl smradek. Takze nikomu nepreju. Treba to nebude ono. Nam na to ve finale nepomohlo vubec nic, ani treba Nutriton - to je takovej gel, co se da pred jidlem a ma zahustit mlicko.
Co se tyce nadstandartu, ja jsem nemela a mela jsem stesti na spolubydlici. Prvni noc jsme byly 3 a nase miminka se jen napapaly a hnedle spaly. Druhou noc jsme zustaly jen 2 a pak jsem odesla a holka tam zustala samotinka. Jinak nadstandarty narvany, nic volnyho a na normalnich pokojich byly max po 2, nekde i samotne…bez priplatku ![]()
Me by asi samotne bylo smutno, ale ty navstevy me mrzely…proto jsem masirovala rychle domu ![]()
Stazi, ja jsem dala dneska v noci male na dudlicek 2 kapky toho Sabu. Hned spinkala. Jinak davkovani teda nevim, zkus se radeji zeptat detske.
ja mam od detske napsano 8 - 10 kapek pro takhle malou.
nadstandarty u nas taky totalne plne!! brala bych ho hned…pani co byla se mnou mela chlapecka co porad brecel a ona rikala ze decko se ma nechat brecet..takze silenyyyyy
ale aspon maji pooperacni s elektrickyma postelema coz bylo super!
Batato, a měl ten reflux hned od začátku nebo se to postupně zhoršovalo, mě to donedávna vůbec nedělal, teď se mi to stalo 2 x na přebalováku a 1× manželovi na břiše, sice jenom trochu ale hodil to obloukem, tak nevím, jestli to nějak řešit, zatím jsem mu akorát zvedla postel a snažím se s ním opatrně manipulovat.Představa, že každou 1,5 hodinu mu rozdělávám Nutriton mě v noci docela děsí. Dávalas to stříkačkou nebo lžičkou?
roxi: vy vstavate kazdou hodinu a pul v noci??? to je sileny…ja teda musim zaklepat ale mam nejhodnejsi decko na svete…vubec me nijak neomezuje..krasne se vyspime vsichni, mam furu casu na vsechno…proste parada ![]()
jo a to kadeni…no me nekdy taky treba 12 hodin nekadi…ale pry nektery decka dokazou vyuzit vsechno mliko co snedi tak nemaji takovy prebytky ![]()
Mikit, to já první týden měla taky klídek, přes den pořád spí ale v noci se hodně nají a pak ho asi bolí břicho, jenže nevím jestli jsou to prdy nebo jestli ho pálí žáha.
Stazka: Sab Simplex jsem začala dávat od včerejška. Ale spíš abych v něm udržela dudlík
čili spíš jako bonbonek. Slyšela jsem, že stejně moc nefunguje, že je to spíš sladký placebo.
Od předvčerejška ale dávám probiotický kapky…mám pocit, že už se občas kroutí kvůli bříšku. Ty kapky zabíraj až po týdnu, takže zatím spíš prevence.
Holky, jaký používáte vlhčený ubrousky ?
Já mám Hipp a jedno balení stojí cca 95,–. Při té spotřebě to sou děsný prachy
Za týden spotřebuju tak dvě balení minimálně ![]()
Zvažuju zkusit Huggies nebo Niveu, to je trošku levnější…asi hlavně tím, že maji ty megapacky a vyjde to pak finančně líp.