Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj vsici!! gratuluju taky vsem novym miminkum ![]()
janci neser
ja fut 14 kilo navrch ![]()
luci 8 stehu
ja mam na brichu 9 a uz vypada jak pred porodem fakt parada.
mikit ahoj!!! jak je? ja mam zas opacny problem je tu horko jak svina nasi furt prudi ze ji navlikam ma body a tluste pyzamko a ponozky. je fakt ze je nekdy prehrata treba pres den prikryta perinou, ja myslim ze bysme se mely spolehnout na svuj instinkt, protoze u kazde z nas je doma teplota jina, nekde tahne, nekde pere slunko.. tezko rict. v porodnici cepicku mela ale doma mame fakt hic.
a co batata jeste je tam??
Batata uz je davno doma. Dnes mi vytahli steh. Ja teda mela vzdycky 1 . Ja nevim, jak oni to maji, jestli ty ostatni vypadnou, ale jakasi snura zustava uvnitr a pak se jen vysune. Furt stejny. Ale koukat na to nechci. Tak za mesic mozna. Se mi navaluje, jen si to predstavim. To vytazeni jen malinko stipne a zatahne a ja se z toho malem vyvratila…no cita proste!
ja nemam stehy zadny…delaji to nejak specialni jakousi vnitrni spiralou (mi bylo vysvetleno
) ze pak jizva neni vubec videt..a ta spirala se vstreba do bricha.takze ja mam bruch skoro hladkej a hezkej uz ted
az na ten spek tam teda…
jooo a dr mi rekl ze od pristiho tydne uz se muzu normalne zatezovat jako bych byla ok…co myslite ze je vnodny cvicit? vsechno asi hned neee ze…co treba rotoped nebo takovej ten „slapak“ nebo neco poradte?
mikit, tyden po vyndani stehu se muzou sikmy svaly a 5 tydnu po uz i primy brisni. pristi tyden mozna ten rotoped pomalicku. ale jeste bez namahy, jen lehce…zeptej se doktorky radeji. Ale taky ti neco delali s tim stehem, ne? me vzdycky uz v nemocnici, ale proto ze jsem sla domu driv, musela jsem na chirdu. to je takova snura skrz celou jizvu, ne?
Ahooj !!!
Blahopřeji k novým miminkům !!! Upřímně už v tom mám docela zmatek…kdo je ještě 2v1 ? Nel a ještě někdo ? … su zmatená ![]()
Ale zdá se, že pomalu přejdem na novorozeneckou poradnu, neeee ? ![]()
Tak já jsem svoje splasklý prsa „rozchodila“…děkuji všem za radu ! Koupila jsem homeopatika, meltu, gravimilk a pila jsem kojící čaje. Nějak všechno dohromady zabralo a mám zase prsa jako Dolly a jsem happy
Pravda taky jsem začala víc jíst..nějak jsem stíhala jen snídani kolem 12h a něco malýho večer, po osmé jsem doslova padla na hubu a usínala. Už je líp ![]()
No a mám zase dotaz..myslíte, že může mimčo trpět na prdy už ve dvou týdnech ? Mám takový podezření, že Jakuba bolí bříško ![]()
Jo a taky se mu loupe kůžička..mažu ho denně celého olejem, ale chudinka vypadá jako had co svléká kůži ![]()
Co se týče stehů…já jsem měla nástřih, nevím kolik mám stehů..když mě šili furt jsem se ptala, kolik toho šití je a nikdo mi jasně nedopověděl. Prej, že tam jsou stehy, které se samy vstřebají. No kousek nitě mi čouhá ven a furt ne a ne upadnout…tak snad to tam nebudu mít do konce šestinedělí
Ale od včerejška už skoro můžu sedět normálně tak si myslím, že ještě 3-4 dny a budu ok.
A co vy, ženy ?
Jak to fyzicky zvládáte ?
loli: v porodnici s nama byl chlapecek co mel prdy hned od narozeni celou dobu co tam s nama byl…my nemame..ale dostali jsme od mudry kapky sab simplex kdyby naaaahodou! prej obecne kluci na to trpi vic jak holky…a sucha kuza…zkus jinej olejicek treba ne? ![]()
batat…kurna abych poridila ucebnici antomie…kerej cvik posiluje sikmy svaly? abych vedela kery to sou
a jinak mi s tim stehem fakt nic nedelali…a nic se s tim pry uz delat nebude…
tezko rict co to je za specialitu…vubec nic tam nemam na dotek…je to uplne hladky..
batat: a jeste…myslis ze se muzu koupat? jako ve vane..me by to zas bajecne pomahalo na zada…ale nevim co na to ta jizva???
Ahoj holky,nějak mi teď nezbývá času,teprve začínám kupovat dárky a chystat vánoce.
Gratulu ke všem narozeným miminkům.Pokusím se doplnit seznam a mrknout na fotky.
Pokud si někdo pamatujete,že jsem psala,že mám problémy se zavinutím dělohy a že se mi čípek předčasně uzavřel.Tak už je to v pořádku,teď v pondělí mi řekli,že už nemusím na žádnou kontrolu až po šestnedělí.Se mi ulevilo, že nemusím na výškrab.
Verunka je čím dál zlobivější a Klárka se umí taky pěkně vztekat,docela to zvládám, teda až na chvíle, kdy začnou být zlobivé obě za ráz, to mám pocit,že zešedivím.
Jdu si přečíst vše, co se tu odehrálo od mojí poslední návštěvy.
Pokud se sem už nedostanu tak všem přeji krásné vánoce a hodně štěstí a zdraví do nového roku.
Mikit a tobe uz neodchazi ocistky? Do vany bys nemela, je to infekcni. A s jizvou bych taky mela strach. Jinak me tam taky neni nic videt a je to uplne hladky, akorat ja se na to nechci koukat, tak kontrolu a dezinfekci provadi manza.
Cancerko, tak aspon, ze nemusis zase do spitalu. Ja jsem rada, ze mam uz po vsem a doktory nechci videt jak jen to bude mozne. Holky a vanocni darecky dobre zvladni!
Dneska se zase citim nejak invalidne, odpoledne jsem padla za vlast. Nespala jsem poradne od toho dne, co me prijali do nemocnice a musim rict, ze jsem nemela ani moc moznosti dospavat pres den…v nemocnici me rusily sestry a doktori a doma se mi odpo nechtelo.
batat: no me ve spitalu poradne nic nerekli a nenapadlo se me ptat na nic ani…ocistky mam…takze dokavad mam ocistky tak mam smulu…dobre teda
a jinak desinfekce? o tom taky nic nikdo nerikal…to je nutny? ja s tim vlastne nedelam vubec nic
Me rekli dezinfikovat dokud se neuloupne stroupek a pak mazat. Ja bych se taky sla nejradeji vykoupat, ale musime vydrzet ![]()
Leninko
Sofinka tě tedy nešetřila,ale hlavní je,že jste už obě OK a spolu
![]()
Určitě pak tady porod popiš ju? a ostatní holky taky ju?
Lolinko
Na bříško dávám často, ale jen pod kontrolou a ne na spaní.Většinou když jí nejde brknout v různých polohách tak na bříšku si brkne určitě a taky když jí bolí bříško,tak to pomáhá.
S tou teplotou nevím, já žádnou neměla, ale tehdy u Verunky jsem teplotu měla a taky zimnice a bylo to nejprve hojením jizvy,která se zanítila a pak taky zánět v prsu.Pokud tě prsa nebolí a jizva se hojí dobře,tak bych se raději poradila s lékařem,aby si neměla nějaký zánět v děloze.
S tím mlíkem, zezačátku jsou prsa vždycky hodně nalitá, pak se to upraví podle toho,kolik mimčo vypije.Jestli máš mlíko a dost,poznáš podle toho jak pije, pokud pije, mlíko tam je, pak už jen kojíš, dokud chce, snaž se z jednoho prsa a pokud si do hodiny řekne znova, tak dokoj z toho stejného prsa až pak můžeš dát druhé prso. Interval mezi kojením, každé dítě je jiné, Verunka byla taky kojená po hodině a půl max. po dvou hodinách a kojila jsem bez UM 7 měsíců. Klárka to má tak všelijak jednou má interval 3-4 hodiny, pak jakoby se chtěla dojíst,tak jí kojím třeba třikrát během dvou hodin a pak zas má delší pauzu.
Taky ne vždy, když se mimčo tváří, že má hlad (hledá),má opravdu hlad, většinou je to pak bolení bříška, nebo tlačí bublina v žaludku a potřebuje brknout.Oni to mimča nerozeznají jestli je to hlad nebo bolení a chovají se podobně.
Jinak odsávačka nikdy nevytáhne to, co dokáže vytáhnout mimčo.
Hodně pij vodu a často čaj pro kojící maminy a v noci koj maximálně po třech hodinách,než se mlíko rozjede.
„Svlíkání z kůže“ to je zcela normální, celé miminko se oloupe a pak bude ok ![]()
Bolení bříška mají miminka už i v porodnici.
Stázko
teeeda to byla rychlovka a přitom tak velká holčička ![]()
Lucialinko
to je taky rychlovka a velkej chlapák ![]()
S tím strachem …jojo hlavně první dny,kdy se mimča ještě zalykají plodovou vodou, to je fakt mazec.
Roxo
Plavání takhle brzy? Jsem myslela,že se to dělá ve vaně až kolem třetího měsíce a v bazéně od půl roka.
A že rovnou potápěla???
Batato
Juju jsem ráda, že nemusím do nemocnice i ty kontroly byly záhul s mimčem s sebou,naštěstí Verunka měla hlídání.
Holky moooooc krásné fotky miminek,jakmile budu mít trochu času, tak přihodím nějakou aktuálnější.
Klárinka nám začala trochu plešatět a vypadá to fakt srandovně ![]()
Loli, s prdikama je to jak pise Mikit. U kluku casteji a klido hned po porodu, hlavne kdyzavaji cerstvi rohliky mnam na snidani. Sab Simplex jsem i ja koupila preventivne, je to super vynalez. Sladky a ucinny.
Ty kapky bych mohla taky pořídit, Klárka mi na prdíky docela trpí, zatím používám kromě masáže,cvičení a zahřívání, mastičku Pupík a vypadá,že taky zabírá.
Jojo a strava pro kojící maminky v porodnici, to je taky téma na samostatnou diskusi.Za ty tři dny, jsem tam měla čerstvé pečivo,jablka,luštěniny,květákovou polívku a to nemluvím a samých tvarohových věcech, které můžou miminkům,taky dělat potíže.Mě to všechno moooc chutnalo,ale chudáci miminka.
Ahoj holky a miminka! Všem, které už porodily přejeme hooodně zdravíčka a posíláme moc gratulací
Miminka jsou krásná! Batat, vy máte vlasů!!!
Jinak se přiznám, že nestíhám moc číst, natož reagovat. U PC mám čas jen večer a to u toho sedí manža. Dnes je unavený po včerejším tahu, tak mám volnou židli.
Jinak peču a peču, zařizuju dárky,nechala jsem čistit koberce, vodím Ani do a ze školky, tanečního kroužku, účastním se různých vánočních besídek. Taky lítáme po návštěvách, které jsme poslední rok neměli, jak jsme byli mimo domov, že se až divím,že ještě držím. Naštěstí to zatím vypadá, že přes Vánoce vydržím 2v1. Nic prý nenasvědčuje přípravám na porod. I když s Ani mi to taky tvrdili ještě pár hodin před porodem, že to vůbec nevypadá. NO ale já hodlám vydržet tak nejlépe do 3.1. To bychom dali tatínkovi dárek k narozeninám. Taky jsem tento týden změnila chlapečkovi jméno, manža chce Petříka, tak jsem ustoupila od Filípka. Dokonce jsem v nemocnici na kontrole vyfasovala papír, který potřebují k porodu podepsaný i od tatínka ohledně jmen. To po mě v Olomouci nikdo nechtěl. Jsem tam tenkrát mezi stahy diktovala sestře jména.
Na prdíky mám koupené přírodní kapky z lékárny, Babycalm.
Cancerko, vidíš, ještě musím koupit tu mastičku Pupík. Jinak se přiznám, že jsem sbalená do porodky tak na půl, takže u nás žádné rození ještě nepřipadá vůbec v úvahu. Do dneška jsem měla zákaz rození i od manži, má málo dovolené, jak změnil zaměstnání od listopadu. Ale ode dneška prý už můžu
V porodnici jsou zakázané návštěvy, ještě že můžou být aspon ti tatínci u porodu. Toho jsem se bála,abych tam nebyla nakonec sama. Žádnou porodní asistentku jsem totiž nesehnala, všechny chtějí mít na Vánoce klid. Tak mám jedinou v rezervě, když budu rodit od 2.1. Taky mám jednu známou, která bude rodit ve stejné porodnici, má termín také 31.12. a doma o 2 dny mladší holčičku, než je Ani. Tak jsem zvědavá,jestli se tam sejdeme. Když tam nebudou ty návštěvy, tak by nám to mohlo vyjít.
Mám ještě dotaz, měla jste některá nadstandard???? Jaký na to máte názor?