Poradna duly
Jana Čurdová
magdicka píše:
mikit nevim jestli jsem ti odpovedela, ja jsem si myslela ze jsi to ty akorat si das ruku pres ksicht, to je napad![]()
![]()
prave podle toho poznaji lidi ze su to jaaaa ![]()
Jančo, to je jasanka, přijde mi to rozumný, jak to děláš. A nebuj, jsi normální
Uvidíš, jak to bude malé prospívat a pak to řeš dál.
Taky my jsme dnes měli údajně z celý republiky nejteplejc, heč
Malýmu dávám body s dlouhým rukávem, dupajdy nebo polodupajdy, teplý ponožky, teplou bundičko-mikinu, čepici a strčím ho do emitexový zavinovačky do autosedačky, přes něj pak ještě deku. V zimě byl strčenej ještě do fusaku s beránkem (starej poctivej ještě po švagrovi
) bez tý deky. No a na kočárku mám ještě takovej ten dekl, aby mu tam nefoukalo. Ještě, že už se oteplilo, jinak by se mi ten náš cvlda už za chvíli nevešel ani do fusaku, ani do kočárku…
Zítra jsme pozvaný na kontrolu po očkování TBC.
Mikitt, co plavčo?
Magdi, za náušničky se kamenovat nenech. Je to podle mě dost ošemetná záležitost. Ještě, že máme kluka, nevím, jak bych to sama řešila… Na cvíču mi říkala jedna maminka, že byli nastřelovat a že malej předtím namazala lalůčky nějakou znecitlivující mastí a prej ani nemukla. Vůbec nebrečela, takže jí to asi nebolelo. Pokud je to tak, mít slečnu, tak bych to asi takhle taky udělala.
Jo a to ráno. Malej se mi budí kolem šestý, nakojim a ještě spal tak do půl devátý. Teď má budíček už ve třičtvrtě na osm. Ani náhodou nehrozí, že by ještě usnul, má děsně po ránu rozkecáno, tak si ještě povídáme v posteli, hrajeme si s hrazdičkou a pak vstáváme. Ale pozor! Začal mi spát i přes den, takže jsem z toho celá u vytržení
Jupí, jupí!!! A prej, že kolem třetího měsíce děti začínají méně spát. U nás je to naštěstí naopak, jinak by už nespal asi nikdy ![]()
plavco super…lebedila sem si s terez ve virivce..vydrzela 3/4 hodiny…nejradeji plave na brisku a olizuje vodu (to mozna vubec ze vseho nejradej
) ta slana je asi baaajo ![]()
Ahoj holky,
chtěla jsem vás poprosit o hlasík děkujem Terezka J. máme tam dvě foto, tak pro kterou chcete.
http://www.babyroku.cz/Fotografie.aspx?id=1
Jinak se mame fajn. Terezka už bouchá a chytá hračky. Ještě se ozvu malá volá
Nel, chtěla jsem hlasovat , ale nebyla jsem přihlášená a tak jsem se přihlásila a pořád mi nejde potvrzeující e-amil, takže se nedaří přihlásit.....jinak jsem si vybrala tu fotku Terinky s fanynkou…jste to vy?
holky a co se dela s tim kdyz zacne srustat ta pipka..me se zda ze to terez zacina odspoda srustat…poctive to kazdy koupani oddeluju a stejne ![]()
janci neni to komplikovane proc? me to vyhovuje vic nez az se voda vychladi. proste mam mliko nachystane namichane uz v lednici. a ty delej jak myslis ja myslim ze maminky to vyciti nejlip jak na ty nase mrnata. treba ji fakt ten sajrajt nesedi
nam vydrzi tyden a stoji 30 franku (540kc)
jo a balim malou furt jak vy zime, pyzamko (ale tenounke), body, kombineza medvidka a zavinovacka. nevim furt mi pripadne malo jit bez zevinky nebo kombinezy, jeste nekdy studene foukne.
prikrmy ja jdu zitra do mrkve ![]()
tynko no vsak tu to tak delaji namazou anestetickou masti a deti nic neciti takze zadne vycitky nemam i kdyz drsne to teda vypada..
ale ja nevim kazdy ma proste pindy ze to k tomu miminku nepatri a ze si ani nemuze vybrat sama az bude vetsi jestli je chce nebo ne, ze rozhodujem za ne a je to nespravedlive atd atd..
jo a prosim te kdybys mluvila s tou znamou zjisti mi nazev te masti to musim poradit holkam v listopadu!
janci to mas idealni ze ti tak ji
my to mame stejne az na misto pulnociji ve tri rano.
spanek tynko jsem z toho taky hotova, spi 3 hodiny dopo, 3 hodiny po o, a v sest uz je zas tuha, v osm ji budim na jidlo dneska ji to trvalo bo u toho spala. ![]()
jooo a uz asi tri dny busime do hrazdy a snazi se chytit tucnaka ale je moc kulaty ![]()
mikit nevim
me se podarilo zkontrolovat to i julci (nadlidsky vykon) a zda se to dobry. kdyz tak brnkni dr.
Magdi, tu mastičku zjistím. Chodíme spolu cvičit úterky, akorát příští týden jde s Jájou tatínek, mě se to kryje časově s tím zákrokem. Jsem na to zvědavá, doufám, že to nebude bolet nebo krvácet a že se to rychle zhojí. Život abatyše už mě celkem neba ![]()
Mikit, jak to vypadá netuším, ale skočila bych k dr. Lepší to řešit co nejdřív, pokud jí to srůstá. Vím, že existuje dětská gynda a tam by to pak asi řešili. Dej vědět!
Ty jo, akorát zírám, jak jsou ty UM drahý!!! Kolem nás se teď narodilo spoustu dětí našim kamarádům a všichni kojí, takže jsem neměla šajn, že to jsou takový pálky. ![]()
Jo a s příkrmama počkám do toho 5. - 6. měsíce, jak se doporučuje. Kojíme dobře, malej přibírá i za ostatní děti
A jestli si je budu vyrábět doma? No, ty zeleninový a ovocný bych asi ráda, ale uvidím, jak to budem zvládat.
Taky jsem chtěla používat látkovky, ale jak malej blbě spal, vyměkla jsem. Pak totiž třeba konečně usnul a vzbudilo za chvíli mokro a bylo zase na půl dne po spaní…
A teď už jsem zpohodlněla ![]()
Jinak jsme dneska byli po dlouhé době ve městě a málem ze mě byl masovej vrah
V tramvaji se strhla málem bitka- nastoupila paní s nohou v gibsu, o berlích a s malým asi 4letým špuntem do tramvaje a nějaká paní tam začala organizovat, aby jí někdo pustil sednout. Jenže v okolí seděli samí geronti, jedna bába vedle druhý (zdravé jako řípy) a pustili se do té s nohou (!), že oni jsou chudinky staré a nemůžou. Začaly ji moralizovat a to jsem teda nevydržela a řekla jim, ať si laskavě přečtou přepravní řád, že vyhrazená místa jsou pro lidi se sníženou možností pohybu, osoby se ZTP a těhotné ženy a že tam není ani slovo o důchodovém věku. Pak se nějaká zvedla a než si ta s gibsem sedla, řekla dcerce, ať se posadí k oknu, že si k ní na tu jednu sedačku přisedne. Jenže to se zase nějaká chytroprdka začala rozčilovat. No jooo, jen jí to pěkně učte od mala, že když stojí starej člověk, že si dítě sedne. Já byla ve varu, jedinej, kdo měl problém stát, byla ta maminka (berle) a ta holčička (prcek, kterou ani maminka pořádně nemohla přidržovat, když sama chudák stála). To se ví, že jsem to hned komentovala. Idiotky báby vzteklý. Ještě další čtyři zastávky kafraly. A pak mě nas… doktorka v TBC ordinaci.
![]()
se nerozčiluj Týnko, by tě trefil šlak asi. Tý jo, tak drahý je to mlíko u vás jo, Magdi? Tak tady stojí 750g asi 350 kč.
Holky, tak já dneska vyrazila, že Kačence koupím nějakou tu jarní bundičku, tak jsem všude všechno prošmejdila a koupila, krásnou bíle kvítkovanou fešáckou bundičku velikosti 62, když jsem jí to doma oblíkla, tak si myslím, že jí to nebude ani na podzim, takže dál nevím v čem mi bude chodit. Dneska jsem jí jen přes domácí oblek ( body a polodupky) oblékla zimní teplou kombinézku a nezapla jí to a vyndala jsem i z kočáru fusak. Takže jsem jí rozeplou dala do kočáru a přes ní jen takovej ten dekl, jak se tím uzavírá vlastně kočár. A tady bylo takový vedro, že mi řvala jak praštěná a úplně po ní tekl pot, tak jsem jí slíkla tu kombinézu, ale vedro jí bylo stejně.
Loli, naprosto rozumím!! U nás to probíhá stejně. Lucinku tchánovci viděli v 5 týdnech, jinak také u nás za celou dobu nebyli. Počítám, že tak na rok mají vystaráno. A s tchýní a jejím nošením mimi jsem na tom stejně. A to jsme ji pérovali, když byla malá Andulka. Přesně podle knížky Něžná náruč. Přesto Lucinku taky tak vzala, že se jí zalomila hlavička a když mi ji dávala na kojení, tak se jí hlava zalomila znovu. I můj tatínek když to viděl, byl v šoku. A to už je Lucinka její 4. vnouče. Bohužel její dcera to u svých děcek nikdy neřešila, naopak s malou „chodili“ snad od půl roku. No magoři. My nejsme magorky!! Chceme jen to nejlepší pro naše děti a jestli to tchánovci nechápou, tak jejich problém. Tchán byl tenkrát u Andulky nasraný, že ji nechoval. Ale spíš je to o tom nezájmu o děcka. A tak měl aspon výmluvu.Holky, jsem si o vikendu pripadala jak krava. Byla u nas tchyne s tchanem a Kubu videli poprve, predtim jen kdyz hajal v postylce asi pet minut. No, chtela si ho pochovat…no jak ta ho vzala, uplne jsem nadskocila. Kuba sice pase konicky, ale to neznamena, ze udrzi hlavicku, ze..tak ho vzala..klasicky pod raminky, Kubovi se zalomila hlava a ja zdesenj vyraz..a manzel ji teda hned zpacifikoval, ze mu prece musi tu hlavicku drzet. Tak se certila, ze jako prece ji drzi, ze to s miminkama umi (delala na porodnici, ale jaksi to moc nevypada…). A pak ho nosila normalne na kolmo a on se chudak klatil..tak mu ho manzel normalne sebral, ze ma respektovat jak ji rikame aby ho drzela, ze mu nechcem nicit zadicka..
Jste taky v necem tak posahany, ze buzerujete okoli ? Ja teda bohuzel lidi co berou Kubika poucuju.,.kdz vidim, ze ho drzi blbe (vsichni maji tendenci ho ve trech mesicich sedat na klin, no na zabiti…a ja taky
No, vypadama jako debilove..aktivistiJsem cetla jakousi knizku (nezna naruc rodicu)..od jakesi ceske porodni asistentky a ona tam moc hezky vysvetluje jak deti nosit a co maji rady, aby se citili v bezpeci..no a hlavni zasadou je, ze miminka se maji chovat jako jemne schoulena do klubicka, ze to maji radi a ne jako uplne na rovno…no a ze se nema do deviti mesicu dite polohovat svisle, ze nemaji jeste tak silny zadicka, ze to musi sami zacit…
No, uznavam jsem magorA tchyne uz to vi taky…ale kdyz vidite tu zalomenou hlavicku dozadu , tak to cloveku neda, aby se neozval.
![]()
![]()
)
juu holky tak me napadlo mohly byste mi zjistit kolik stoji beba ar 1 v CR? trebba je to levnejsi a vyplatilo by se poslat.. ![]()
magdicka píše:
juu holky tak me napadlo mohly byste mi zjistit kolik stoji beba ar 1 v CR? trebba je to levnejsi a vyplatilo by se poslat..
magdi..mrkni na netu nejlip…treba tu http://www.zbozi.cz/items?…