Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ve-ru No, když já si to vztahuju na sebe, i když s ním nejsem ![]()
@anorganička On se takhle ve společnosti/v opilosti choval vždycky… i na začátku vztahu, takže to není tak, že by mi něco skrýval… Vždy to jen odůvodnil tím, že je prostě svůj a takhle se chová a jestli to nedokážu zkousnout, tak s ním nemám být, ale víš jak - kdykoliv to odeznělo, tak mi to přišlo malicherný se s ním rozcházet kvůli tady tomu, když mi jinak vyhovuje ve všem ![]()
@anorganička píše:
Jestli to nebude prostě tím, že se před tebou celou dobu přetvařuje a pak to musí ven. Prostě na začátku se choval jinak a ví, že bys ho jinak neskousla. Chlapi tak nějak vycítí, zda mohou s úpřímností ven a podle toho jednají…
To je přesný…bohužel.
Inko N.
@lm8000 ze zacatku jsem si rikala taky n oa co tak se opil a chova se jak debil jinak je skvelej. Vubec tim nechci rict, ze by se pak zmenil celkove jako ten muj, ale asi by to chtelo prestat vztahovat na sebe ale podle me to jen tak nejde me bylo za nej vdy tak trapne kdyz jsme se neco doslechla.
@Anonymní píše:
To je přesný…bohužel.
Inko N.
Tak mi to právě nepřijde.. přítel se nikdy nesnažil přede mnou tohle chování skrýt.. ani se nějak přetvařovat…
@lm8000 Tak ať se přestane opíjet. Taky se mi asi 2× stalo, že jsem to přepískla a byla ostuda. Od té doby si dám 1-2 sklenky vína a je to ![]()
@Anonymní píše:
@lm8000 ze zacatku jsem si rikala taky n oa co tak se opil a chova se jak debil jinak je skvelej. Vubec tim nechci rict, ze by se pak zmenil celkove jako ten muj, ale asi by to chtelo prestat vztahovat na sebe ale podle me to jen tak nejde me bylo za nej vdy tak trapne kdyz jsme se neco doslechla.
Jj, taky mi právě bývá dost trapně a už předem očekávám nějaký „stížnosti“
na jeho chování.
asi vážně bude jediným řešením si to na sebe nevztahovat a uvidíme, jak se to časem vyvine ![]()
@Ve-ru Jeee, tak to ti závidím - to máš asi hodně silnou vůli (to dokazuje i tvoje profilová fotka
![]()
Já teda nevím, jestli to je u nás realný.. Já jsem teda teď těhotná, takže se mě alkohol netýká.
Ale předtím jsem to mívala tak, že jsem sice nedělala ostudu, ale měla jsem okna a ráno mi bylo trapně, že si některý věci nepamatuju… Taky jsem si říkala, že už se nikdy nechci takhle opít, že si dám třeba jen 2 piva, ale vydrželo mi to jen pár měsíců.. Pak přišla nějaká akce, sešla jsem se třeba se známýma, který jsem dlouho neviděla, a už to jelo… Asi je to o vůli no ![]()
Když si potřebuje pravidelně čistit hlavu chlastem, tak je to chudák. Neříkám, že v určitých situacích není panák dobrej, ale nemělo by to být pravidlem. Když se neumí opilej ovládat, tak ať nepije a jde si třeba někam zaposilovat, to si tu hlavu vyčistí taky a druhá den se nebudeš dozvídat, co kde prováděl. A to musí fakt vyvádět jako pako, protože jinak tohle o sobě kamarádi neříkají a většinou drží vše mezi sebou. Nepřeju ti to, ale bude i ta jeho hnusná opice dobrá, pokud mu nebudeš odporovat a na všechno budeš kývat a mlčet. Jak se vzepřeš a něco se ti nebude líbit, tak sama uvidíš. Nebezpečná je i doba kocoviny takového člověka.
@Kobliha51 Tak samozřejmě si čistí hlavu i jinak - např. sportem a málokdy jde pít s tím, že se chce strašně opít.
Prostě jde na nějakou oslavu nebo s kámošema na pivo a pak se to zvrhne…
Ani kolikrát nevím, jak moc vyvádí - kamarádi z toho mají spíš srandu,
ne že by si přímo stěžovali, ale já si to tak beru.
A ty máš nějaký zkušenosti s takovým člověkem??
@lm8000 moje zkušenost a rada? pouštěj ho samotného, ať se vrací až za střízliva. je to jednoduché a funguje to. Můj chlap má takhle pár akcí do roka, já se nemusím bát, že do mě bude vrtat, protože přijde až po, max s pěknou opičkou.. ale tyhle „buranské“ výlevy má jinde, takže já se tím pak nestresuju ![]()
@lm8000
Já se s takovým rozvedla. Napřed pil pro náladu a bylo veselo. Pak už jsem se těm stokrát opakovaným vtipům přestávala smát a bylo zle. Pak už chodil pít sám, aby mě nemusel poslouchat. Jen o chlastu mluvil, tak mu svítila očička. Začal být velmi nespolehlivý. Začal si uvědomovat, že je tu problém a mohla jsem za to já, protože pil kvůli mě. Pak mě začal fyzicky napadat a byl konec.
Jinak je to slušný a pracovitý člověk. Alkohol z něj vždy udělal úplně jiného člověka. Jednou jsem ty jeho nadávky, výhružky atd. nahrála a za střízliva jsem mu to pustila. Byl ohromen a znechucen sám sebou ale dlouho mu to nevydrželo. Každý z nás se někdy hnusně opil, ale většina se ponaučí a dlouho se jí to nestane.
@martina.se Děkuju za radu
Jen obdivuju, že se tím nestresuješ… já jsem hrozná - i když s ním nejsem, tak musím myslet na to, co asi dělá ![]()
@Kobliha51 To je mi líto
Možná jsem naivní, ale doufám, že tak daleko to nezajde ![]()