Přítel prudí kvůli úklidu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7692
17.12.20 10:58

To mi připomnělo tvrzení přítelkyně o mě: „On teda bordel udělat umí, ale taky si ho umí uklidit.“

Nevím proč snášet uštěpačné poznámky od někoho kdo si ani neuklidí fusakle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
17.12.20 10:59

Protože musím denně vařit pro sebe, přítele a školního syna, mám stále hodně nádobí.
Nevařila bych každý den. A že přítel „reklamoval“ umytí sporáku. To je nálož teda. Promiň, ale tvůj muž je vůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
17.12.20 10:59
@PerličkaM. píše:
Ahoj všechny,
mám problémy s přítelem. Ne, že by se tak nechoval dřív, jen je čím dál protivnější. Jak už název napovídá, prudí kvůli úklidu. Máme 3 děti ve věku 10,4 a 3 roky. Děti chodí do školky a školy, ale kvůli distanční výuce jsem musela dočasně přestat hledat práci, protože syn nemohl být sám doma, takže zatím stále práci nemám. Jsem tedy doma a zřejmě proto ode mě můj přítel očekává dokonalý úklid a full servis, když přece sedím doma a děti jsou půl dne pryč. Já jsem teď třeba pekla cukroví a měla jsem toho tedy doma o to víc na práci a můj miláček mi vyčítal nepořádek na podlaze během pečení, ale i takové hlouposti, že utěrky nejsou na topení lépe rovně pověšené. :roll: Protože musím denně vařit pro sebe, přítele a školního syna, mám stále hodně nádobí. Navíc během odpoledne večera a rána se ho taky dost nabere. Myčku nemáme a do naší malé linky a kuchyně by se ani nevešla. Takže pořád poslouchám, že mám zase nádobí, při mytí proč je mokrá utěrka za dřezem, jednou dokonce přítel reklamoval, proč není umytý sporák ještě před obědem 5 minut potom, co jsem dovařila. Máme hodně prádla, po večerech pořád žehlím. Pořád poslouchám, že proč mám tolik nevyžehleného prádla, že jsem určitě tento týden ještě nežehlila a podobně. Podotýkám, že můj přítel je ten typ chlapa, co si po sobě neuklidí ani ponožky. Nechává za sebou obaly od jídla a šlupky z ovoce. To je v pohodě, ale že nechám jeden drobek na zemi, to je katastrofa. Sám tak max 1× za 2 týdny umyje nádobí, neutře ho a neschová. Když přijde z práce, dá si nohy nahoru a do večera odpočívá. :? Už toho mám tak akorát dost. Mám dělat vánoční úklid a dnes třeba nedělám nic, když je v práci, protože se mi už tak strašně nechce. Ať údělám cokoliv, je to špatně, připadám si jak služka. Co mám dělat… :,(

Milá zakladatelko,

já sám jsem zastáncem spíše tradičního rozdělení rolí, kdy muž přináší zdroje a ochranu, zatímco žena udržuje domácnost. Samozřejmě, pokud se oba nedohodnou jinak, protože například společné pečení s partnerem je někdy velká zábava, stejně tak další společné činnosti okolo údržby domu a podobně.

Ovšem případ, který popisuješ ty, je naprosto neakceptovatelný. Tvůj přítel je normální pokrytec, šmejd a kretén.

Jsi úžasná a zasloužíš si někoho na zcela jiné úrovni!

PS: To, že přítel nedokáže přinést dostatek zdrojů, abyste mohli mít jako velká rodina adekvátní bydlení, odpovídající kuchyň a takovou běžnou věc, jakou je myčka, znamená jediné - je to loser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42658
17.12.20 11:01

No, to by bylo něco na mě :pankac: Bych mu dala školu života. Jasně, že když jsi doma, tak je největší podíl domácí práce na tobě, ale to neznamená, že jsi takový motorový pohůnek. Když vidí, že něco nestihaš, proč nepřiloží ruku k dílu? Kdyby se ti něco stalo, třeba nějaká operace s následnou těžkou rehabilitaci, co by dělal? Já jsem byla skoro třičtvrtě roku marod s dost velkým pohybovým omezením, všechno bylo na chlapovi. Uklízet jsem teda rozhodně nemohla. Stát se to u vás, tak se ten tvůj buránek asi složí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42658
17.12.20 11:03
@https píše:
Milá zakladatelko,

já sám jsem zastáncem spíše tradičního rozdělení rolí, kdy muž přináší zdroje a ochranu, zatímco žena udržuje domácnost. Samozřejmě, pokud se oba nedohodnou jinak, protože například společné pečení s partnerem je někdy velká zábava, stejně tak další společné činnosti okolo údržby domu a podobně.

Ovšem případ, který popisuješ ty, je naprosto neakceptovatelný. Tvůj přítel je normální pokrytec, šmejd a kretén.

Jsi úžasná a zasloužíš si někoho na zcela jiné úrovni!

PS: To, že přítel nedokáže přinést dostatek zdrojů, abyste mohli mít jako velká rodina adekvátní bydlení, odpovídající kuchyň a takovou běžnou věc, jakou je myčka, znamená jediné - je to loser.

Přesně, a ještě primitiv. Prý… Určitě jsem tento týden ještě nežehlila :mrgreen: :jazyk: Při tolika dětech je myčka a sušička standard, ne luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.12.20 11:07

@PerličkaM. Zabit málo, fakt! Hned bych ho tou mokrou utěrkou pleskla po papuli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.20 11:07
@PerličkaM. píše:
Ahoj všechny,
mám problémy s přítelem. Ne, že by se tak nechoval dřív, jen je čím dál protivnější. Jak už název napovídá, prudí kvůli úklidu. Máme 3 děti ve věku 10,4 a 3 roky. Děti chodí do školky a školy, ale kvůli distanční výuce jsem musela dočasně přestat hledat práci, protože syn nemohl být sám doma, takže zatím stále práci nemám. Jsem tedy doma a zřejmě proto ode mě můj přítel očekává dokonalý úklid a full servis, když přece sedím doma a děti jsou půl dne pryč. Já jsem teď třeba pekla cukroví a měla jsem toho tedy doma o to víc na práci a můj miláček mi vyčítal nepořádek na podlaze během pečení, ale i takové hlouposti, že utěrky nejsou na topení lépe rovně pověšené. :roll: Protože musím denně vařit pro sebe, přítele a školního syna, mám stále hodně nádobí. Navíc během odpoledne večera a rána se ho taky dost nabere. Myčku nemáme a do naší malé linky a kuchyně by se ani nevešla. Takže pořád poslouchám, že mám zase nádobí, při mytí proč je mokrá utěrka za dřezem, jednou dokonce přítel reklamoval, proč není umytý sporák ještě před obědem 5 minut potom, co jsem dovařila. Máme hodně prádla, po večerech pořád žehlím. Pořád poslouchám, že proč mám tolik nevyžehleného prádla, že jsem určitě tento týden ještě nežehlila a podobně. Podotýkám, že můj přítel je ten typ chlapa, co si po sobě neuklidí ani ponožky. Nechává za sebou obaly od jídla a šlupky z ovoce. To je v pohodě, ale že nechám jeden drobek na zemi, to je katastrofa. Sám tak max 1× za 2 týdny umyje nádobí, neutře ho a neschová. Když přijde z práce, dá si nohy nahoru a do večera odpočívá. :? Už toho mám tak akorát dost. Mám dělat vánoční úklid a dnes třeba nedělám nic, když je v práci, protože se mi už tak strašně nechce. Ať údělám cokoliv, je to špatně, připadám si jak služka. Co mám dělat… :,(

Poslal bych ho do pr.ele, burana nevychovanyho. Okamzite prestat mu delat vse. At si spodky vypere sam, jako na vojne, kdyz se chova, jako zeleny mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
17.12.20 11:09
@Alriga píše:
Mně kdysi v podobné situaci zafungovala metoda „otevřených dveří“. Na podobné řeči jsem reagovala asi takto: "Máš naprostou pravdu, miláčku, je to hrůza, absolutně to nezvládám, je toho na mě moc, sám to vidíš. Neumím si s tím sama poradit, snad bys mi mohl pomoci to tady udělat pěkné a poradit mi, jak to celé zorganizovat. Teď bychom se do toho mohli spolu pustit a snad tě při tom napadne, jak si to tu mam celé zorganizovat, jak zapojit děti, uděláme celé rodině rozvrh a společně to dětem vysvětlíme, ty máš přece jen větší autoritu než já, viď? " A budou se dít věci… 😜
:lol: super
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
17.12.20 11:09
@berusa.m píše:
@PerličkaM. Zabit málo, fakt! Hned bych ho tou mokrou utěrkou pleskla po papuli. :lol:

Utěrkou? Já bych ho vzal přes obličej struhadlem, ať si to dýl pamatuje :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
17.12.20 11:11
@https píše:
Utěrkou? Já bych ho vzal přes obličej struhadlem, ať si to dýl pamatuje :pocitac:

I ty jeden extrémisto, známým bys zbortil gauč živočišným sexem a doma se dopouštěl domácího násilí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.12.20 11:11

Můj muž taky v kuchyni a při domácích pracích téměř nepomáhá. Pokud teda nepožádám, nebo se zeptá, zda nepotřebuji pomoc, když vidí, že toho mám moc. To že se zeptá mi vlastně úplně stačí. Máme to tak nastaveno a jsme spokojení. Ale!!! Když je někde nádobí i do druhého dne, nebo drobky na zemi, tak nepindá. Kolikrát mi řekne, už to nech a pojď si dát sklenku vína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42658
17.12.20 11:13

A ještě mi ty špatně srovnany utěrky na radiátoru připomněly film Noci s nepřítelem. Brrr 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
17.12.20 11:19

Hele muž taky občas přijde prudit. Jeho oblíbené je, že ví že máme moc veci a proto pořad uklizím a že to nechce takže to musíme udělat systematicky a začne třídit :lol: žel bohu začíná věcmi deti a mýma tak se pohádáme, máme den tichou domácnost a jede se dál.. jsem doma a uklizím, ale někdy se to sejde a je třeba v dětských čurbes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
17.12.20 11:21
@Dermabion píše:
Hele muž taky občas přijde prudit. Jeho oblíbené je, že ví že máme moc veci a proto pořad uklizím a že to nechce takže to musíme udělat systematicky a začne třídit :lol: žel bohu začíná věcmi deti a mýma tak se pohádáme, máme den tichou domácnost a jede se dál.. jsem doma a uklizím, ale někdy se to sejde a je třeba v dětských čurbes

Vy ženský snad tu veteš sbíráte. Neviděl jsem snad jedinou která by neměla skříně narvané krámy na které roky nesáhla. :pocitac:

Příspěvek upraven 17.12.20 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.12.20 11:22

Jo a ještě je na tyhle prudiče docela dobrá věta „Čemu to vadí?“ nebo „Proč?.
Protože obvykle z nich vyleze nějaký zcela subjektivní výplod typu "Mě se to tak líbí/nelíbí.“ „Jsem zvyklý, že…“ atd. S čímž se dá pak velmi dobře operovat a zasměčovat zpátky.
Tobě se nelíbí takhle pověšená utěrka, mě to takto vyhovuje (ta druhá část se dá použít taky jako univerzální astertivní ospověď).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí