Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Simí: máš můj obdiv
já dávám jen krev, to je krásnej pocit…ale vajíčko bych asi nedala
Je krásný, že jeden pár uděláš nejštastnější na světe ![]()
Ahoj všem ![]()
Strsim píše:
včera jak utekl ten doktor tak jsme o tom kecali s tou sestřičkou… už v pondělí večer mě napadlo, že bych mohla darovat ta vajíčka, v případě, že aldova operace nedopadne. Nechce totiž dárce, raději by zkusil operaci ještě jednou klidně někde jinde. A mě je zase líto nechat vyhodit do koše něco co pro jiného může znamenat jedinou šanci mít miminko. U nás to třeba taky skončí na tom, že budeme rádi za darované spermie… I když pevně doufám že to tak daleko neskončí…Sestřička mi říkala, že ona by měla problém s tím, že by věděla že po světě někde běhá „její“ dítě. Já si zase říkám, že to je buňka - stejně jako bych darovala krev… Musím si to nechat projít hlavou, ale zatím vítězí darování v případě neúspěchu operace.
Vůbec jsem entušila, že vajíčka po oplodnění musí být na 6 měsíců zamražena, pak musím znovu na testy kvůli infekčním chorobám a teprve v případě OKtestů můžou jít do dělohy
S tím darováním vajíček uděláš dobrou věc,sama jsem na druhé straně,tedy čekatelka. A jen k tomu zamražení,nemusí to tak být vždycky,jen pokud to příjemkyně bude chtít,by si například zaškrtli že chceme čerstvá 2 zavést a ostatní zamrazit,dr. v Caru nám řekla že čekat ještě dalších 6 měsíců je zbytečné,že ty testy bývají v pořádku,taky přeci nepůjde darovat vajíčka někdo kdo má nějakou vážnou pohl. nemoc že? To je blbost
ale záleží asi taky na CARu.
Glumbi nechval dne před večerem, ještě jsem se nerozhodla - byl to jen nápad a doktor mi ho v podstatě posléze i sám nabídl. Prostě to beru že to je jedna buňka a nevím ani jestli to s mojí genetickou výbavou dítko vyhraje… jsem strašný paličák a umýněnec ![]()
A hlavně chci aby s tím souhlasil i muž
Aha tak to nevím Maii… mě řekli včera ž emusí být zamražena kvůli karanténě.
Ale je to všechno odvislé od toho zda se povede operace manžela nebo ne. Nechce jít do dárce spermií hned na první pokus. Kdyby se to nepovedlo tak chce zkusit ještě operaci M/T jinde. A když to nevyjde tak asi daruju.
Alda říká, že když je to o tom, že se „domluvíme“ , tak je 98,5% jistoty, že to dopadne
- hold umýněná koza
Ahoj Maio,
tak to máš asi pravdu. Leda by to byl někdo, kdo potřebuje prachy za každou cenu,ale ty testy stejně dělají takže by to bylo k ničemu…Ale zas asi to nějakej význam má.....
Maio, a jak vy na tom zrovna jste?Už jste dárkyni našli nebo pořád čekáte?
Jinak já věřím, Simi, že jsme tě přesvědčily
Ne, tak není to lehké rozhodnutí, ale je to pro dobrou věc aspoň!Takže ať už se rozhodneš jak chceš, tak seš dobrá, že jsi o tom vůbed uvažovala..... ![]()
Strsim: Určitě to dopadne dobře,dr. dnes umí zázraky ![]()
Jinak holky ještě s tím darováním,není to uplně tak že po světě bude běhat vaše dítě,pro nás příjemkyně je to daleko lepší než adopce a to z toho důvodu,že to dítě bude alespoň manželovo biologické a bude mu podobné a odnosíme si ho v bříšku my,při adopci bychom přišli i o to nejkrásnější období,těhulkování.
LuS: My se tenhle pátek dozvíme výsledky z imunologie a v pondělí hned s výsledky do gennetu a uvidí se jestli půjdeme třeba ještě do minimálky,nebo jestli už to nemá cenu. Jinak mají pro nás dárkyni na září,už se těšim a zároveň mám nervy z tý imunologie ![]()
Maii já osobně to beru tak, žepro mě je to „jen“ buňka, pro ten pár co přijme vajíčko to už bude oněčem jiném. Jak píšeš, chlap bude biologickým otcem dítěte, a žena si k němu během těhu vytvoří svůj vztah. Už jenom to, že se konečně povede aby otěhotněla musí být pro ni zázrak. Když nemá jinou cestu.
Fakt je to hodně čerstvé - třeba sestřička ve FN říkala, že by do toho nešla.
Ono ale 3 roky čekání na zázrak s člověkem udělá své a začne přemýšlet trochu jinak…
Maio: a minimálka je co?Ještě jsem se do toho jejich hantecu úplně nedostala
Jinak to je super, že už na září!!!Já bych měla mít ET taky v září, když vše dobře dopadne!A imuno dělají automaticky nebo si o to můžeme říct?Páč to ani jeden nemáme a v CAR se ani nikdo nezmiňoval.....
Ale určo to imuno budete mít O.K. ![]()
LuS my taky nemáme imuno - taky o tom s náma nikdo nemluvil. Ono se to dělá asi až když se to opakovaně nepovede - nebo se pletu?
Díky za info, Sim. Já si právě taky říkala, že to asi dělají až po nějakým neúspěchu, ale na druhou stranu, kdyby to dělali hned tak člověk zbytečně nevyplácá pokus…
Strsim: Přesně tak. Na dárkyni čekáme v gennetu tedy do toho září 4 měsíce,ale předtím jsme byli u Apolináře a tam bychom čekali 2 roky.
LuS: minimálka je minimální stimulace k ivf,třeba clostibelgytem,při které se vytvoří málo vajíček. Imunologii u mě dělají aby se zjistila příčina proč mi selhávají vaječníky,prý to nejspíš bude autoimunitní,že si vytvářím protilátky proti buňkám ve vaječnících. Jestli budem mít obě ET v září tak to bude bomba ![]()
Maia22 píše:
Strsim: Přesně tak. Na dárkyni čekáme v gennetu tedy do toho září 4 měsíce,ale předtím jsme byli u Apolináře a tam bychom čekali 2 roky.LuS: minimálka je minimální stimulace k ivf,třeba clostibelgytem,při které se vytvoří málo vajíček. Imunologii u mě dělají aby se zjistila příčina proč mi selhávají vaječníky,prý to nejspíš bude autoimunitní,že si vytvářím protilátky proti buňkám ve vaječnících. Jestli budem mít obě ET v září tak to bude bomba
Díky Maio
Tak to já mám asi maximálku
Diphereline + ještě Puregon, Gonal či co mi dají…
To by bylo fakt super mít ET zaráz!!!Tak snad nám to výjde ![]()
Ale je drsný, že někde na dárkyni čekáš 2 roky a někde 4 měs.
LuS: Záleží to na tom kolik kde zaplatí,ono je rozdíl když dárkyně u Apolináře dostane 8000,– a v Gennetu 23000,– My teď šetříme jak můžem,protože za IVF cyklus s darovanými vajíčky dáme 50000,– a to mi ještě část hradí pojišťovna,jinak by jsme dali kolem 90000,–
Už chci září ![]()