Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Maia22 píše:
LuS: Záleží to na tom kolik kde zaplatí,ono je rozdíl když dárkyně u Apolináře dostane 8000,– a v Gennetu 23000,– My teď šetříme jak můžem,protože za IVF cyklus s darovanými vajíčky dáme 50000,– a to mi ještě část hradí pojišťovna,jinak by jsme dali kolem 90000,–
Už chci září
tak to je palba ![]()
Strsim: to je,ale v ceně je vše včetně icsi,mražení atd.
ixule: dá se to vydržet,ale ty dva roky bych nevydržela ![]()
Maio22,blahopřeju k dárkyni,je to skvělý,že jsou tyhle možnosti,moc vám fandím a přeju hodně štěstí.
My s přítelem jsme o tom mluvili a řekli si že bychom taky darovali,ale když jsem se na to dr. ptaly,řekla mi rovnou že já nejsem se svojema zdr.problémama vhodná dárkyně.
Krásný den ![]()
byla jsem teď 4 dny vkuse v práci a dočíst Vás je nadlidskej výkon, takže to fakt nestihnu…
Doufám, že mi neuniklo nic zásadního a nebudu tu za hlupáka, když se budu ptát na něco, co už se tu probralo ![]()
Maia22 píše:
ixule: dá se to vydržet,ale ty dva roky bych nevydržela
no to je fakt šílenost
.. tak dobře, že to jde i rychleji
.. člověk je pak rád, že je to „jen“ pár měsíců, že
elllis píše:
Krásný den
byla jsem teď 4 dny vkuse v práci a dočíst Vás je nadlidskej výkon, takže to fakt nestihnu…
Doufám, že mi neuniklo nic zásadního a nebudu tu za hlupáka, když se budu ptát na něco, co už se tu probralo
Elllis ahoj ![]()
Ixule: jasně
přece jen nás čas ještě netlačí,pár měsíc je jako nic
Luca22: Ahojky,díky,ale zatím to není 100% jisté. Oni mají na dárce a dárkyně dost velké nároky a kdo dneska nemá v rodině různé nemoce jako cukrovka atd,to má skoro každý,ale myslím si že budou ty nároky čim dál víc snižovat,protože dle primářky klesá plodnost tak že mladé ženy nemají vajíčka vůbec nebo nemají zdravá a muži zase nemají spermie,je to hrůza ![]()
známá vajíčka darovala, protože slíbila synovi dovolenou u moře, dostala za to 10 tisíc … bylo jí pak pěkně blbě a měla nějaké problémy, říkala, že znovu by do toho nešla … takže ono si to asi dost ženských rozmyslí ![]()
Mám holky takové menší dilema, už jsem se o tom zmínila i na „květnu“ , ale stále mi to vrtá hlavou, takže k věci.
Měla bych jít na 2.IVF koncem srpna, a dle mých výpočtů na ET někdy začátkem září, jenže zhruba po 5 dnech od ET máme rodinnou oslavu, o které vím asi 4 měsíce. Jedná se o 50.narozeniny a já pořád nevím, jestli IVF odložit, abych si pak nevyčítala, že to příp. nevyšlo kvůli té oslavě, nebo na ní nejít, což by asi nebylo dobrý a nebo to zkrátka zkusit buď a nebo, ale pak bych ten případnej nezdar fakt asi nezvládla. Pořád si říkám, že když čekám takovou dobu, tak se to o měsíc taky nezblázní… Ale na druhou stranu jsem se už těšila, že se bude zase něco dít…
Omlouvám se za takovej román, ale musela jsem se vykecat. Nějaké názory???
ellis .. taky přemýšlím dopředu a čistě hypoteticky je možné, že se to sejde s maturitníma zkouškama .. ty v nejhorším počkají do června v případě potřeby, ale tohle už o další měsíc protahovat nechci, tuplem ne ve svém věku … spousta lidí by to asi udělala opačně, o měsíc by to třeba odložili, místo odkladu matury o 10 měsíců … ale priority mám jasné ..... záleží to na tobě jak se rozhodneš ![]()
ixule, kolik ti je, jestli se můžu zeptat? Jinak jsi mi moc neporadila…
Já si taky asi před 3 rokama říkala, opatrně, budeš mít státnice, teď otěhotnět nemůžeš. A teď si říkám, že ses na to nevy…la, ony mohly počkat ![]()
Týýý jo, tak to už je fakt darda!!Ale taky bychom do toho šli i za takovou cenu…Já počítám, že mi se snad do 20.000 vlezeme…Ale i tak nářez!Co bychom ale pro ty naše prdíky malý neudělaly, co? ![]()
Tak si asi vybrala blbej CAR,tam kde málo platí,používají také nekvalitní stimulační léky,např. fostimon atd,tam kde platí víc puregon,gonal atd,přece jen ten rozdíl je potom znát ![]()