Poradna duly
Jana Čurdová
Lucinko, ty těhotenské šaty vypadají moc pěkně. Jak jsem pročítala net, tak všechny těhulky doporučovaly těhotenskou módu v obchodním domě Omega v Brně, minulý týden jsem tam musela zavítat, protože všechny kalhoty už mě táhnou - jenže jsem nevybrala nic, měli minimum ne moc pěkných věcí za šílené ceny. V neděli jsme byli s manželem v Olympii a můžu doporučit HM, paní říkala, že dostávají zboží 3 týdně a když nemají velikost, tak ji objednají. Jedny těhotenské kalhoty jsem si koupila. Sestra včera přiletěla z Londýna a přivezla mi těhotenské elasťáky (vypadají moc dobře, jsou z perfektního materiálu a navíc stály 240Kč na naše), u nás je prostě zbytečně všechno předraženo.Na miminko zatím ještě nic nekupuju, jsem trochu pověrčivá, takže počkám ještě měsíc až 2, ale už mě to láká
. Ty malé věci jsou tak hezké ![]()
Vondrýsku, taky blahopřeji k úspěšné registraci. Zároveň jsem trochu překvapená, že někde je nutné se registrovat takto dopředu.
Já vlastně taky šaty nenosím moc často, ale říkám si,že bude léto, horko a já jako vorvaň, tak abych to vůbec rozdýchala
S oblečením na čolka jsem zatím odolala, říkám si, že počkám až budu vědět, jestli se čolek rozhodne být čolkem nebo čolkovou. Když jsem byla v HM, tak mě mile překvapilo, že tam těch těhu věcí mají aspoň trošičku víc, než třeba v CaA. Jo a ikdyž jsem nepořídila dnes to oblečení, tak jsem si koupila obří gymnastický balón na cvičení
… teď už se jen donutit cvičit ![]()
A Vondrýskovi taky gratuluji k registraci, slyšela jsem, že někde je to potřeba a nevím jak u nás, no v akutním případě mě snad vezmou ![]()
Ahoj holky, já mám na Vás takovou intimnější otázku? Já od začátku těhotenství mám těhotenský výtok - různě se měnící, doktor říkal, že je to normální, což asi je, ale moc příjemné to není. Máte s tím některá z Vás zkušenost?
Ahoj Janulen, jsem na tom podobně. Mám výtok a někdy jsem z něj docela nervózní, protože někdy je ho docela hodně, pak se to zase zmírní…říkala jsem o něm doktorovi snad při každé návštěvě, ale pořád říká, že to je normální, že pokud mě nic nepálí, nesvědí, tak je to v pořádku a že by měl býr bílý. Říkala jsem, že je spíš dožluta, ale nic na to neříkal. Myju se lactacydem a hlídám, jestli se změní nebo ne. Výstrahou by měl být asi růžový, tedy s příměsí krve,ale někdo prý to má normálně, tak nevím.
Ahojky Janulen, mam ho taky a dr. rikal, ze je to normalni
Pokud to nezacne svedit, palit, menit barvu… tak to nebudu resit
jinak mi dneska dosla nemocenska z prace za prvnich 21 dni v lednu a je do 1/4 meho platu, no hruza, tak jsem zvedava co mi jeste dojde ze socialky a hlavne kdy…
Akrim, tak jsem ráda, že v tom nejsem sama
. S tou nemocenskou je to hrůza, já jsem doma od 18.1., protože jsem chytla pěknou virozu, koncem tohoto týdne jdu k praktikovi a chci se nechat uschopnit a jít ještě do práce. Výplatu za leden, ač jsem půlku ledna odpracovala mám téměř poloviční. To jsou ty první 3 dny nemocenské, které se neplatí vůbec. Jediná výhoda je, že až budeme brát mateřskou, tak do výpočtu mateřské se neschopenka nepočítá. Rodičovský příspěvěk nám potvory od letošního roku snížili na 220tis., místo 270tis. jak to bývalo. Ale to je jedno, peníze jsou sice důležité, ale nejsou všechno, hlavně ať máme zdravé děti.
Ahoj holky, jsem tu nová, termín 14/8.
dnes jsem 14 tt.
už máte za sebou odběry krve, screening, kolikrát sono atd.?
Děkuji
Janulen, no ja uz se tesim, az mi dojde nemocenska pristi mesic, to uz bude jen ze socialky a bude to o poznani lepsi (alespon kolega co marodil loni 3 mesice mi to tvrdil…) Jinak konecne zitra jdeme na ten screening, tak se nemuzu dockat, jsme objednani na 9 tak jsem drahemu rikala, ze tak v 8 abychom vyjeli, ze bude spicka a nez proklickujem Brnem a on rikal, ze klidne muzeme i driv, coz me potesil, uz se totiz nemuzu dockat
jo a dneska jim cely den rajcata
to znamena, ze mimco bude asi po me, muj je nemuze ani videt
je, jak ja se tesim na zitra, hlavne jsem zvedava co to bude, uz jsem premyslela, ze jak pujdem se screeningu, tak koupim neco mimcu, to uz budu vedet jakou barvu
Jinak vitam Evu ![]()
Akrim, držím Ti na zítra palce, všechno dobře dopadne. Pak nám to musíš všechno napsat a jsem zvědavá, jestli už Ti řeknou pohlaví. Vítám Evu - na Tvou otázku: já mám TP 17.8. a začínám taky 14týden. Na screeningu jsem byla ve 12 týdnu. Jinak na UZ jsem byla v 5 týdnu,kde byl vidět gestační váček, v 8 týdnu kvůli špinění, 9 týdnu (průkazka) a 12týdnu screening. Na další kontrolu jsem objednaná přesně za 14dnů. Všechny se opatrujte.
Ahoj Evi, ja jsem dnes podle sona 14+4 a v průkazce mám termín 10.8. Na screeningu jsem byla, ale zvolila jsem špatné místo a výsledky ještě nemám
tak snad už tento týden, taky jsem z toho nervózní, i se mi o tom kolikrát zdálo. Na sonu jsem byla dohromady 5× a další mám asi až za 14 dní,navíc chci jít na 3D, ale řekli mi, že je to nejlepší ve 20. týdnu, tak to si ještě počkám, ale letí to ![]()
Ahoj holky, vy jste se teda rozepsaly.
Akrim, držím ti moc pěsti, aby vše bylo OK.
Koukej pak dát vědět, ju? Taky jsem zvědavá, jestli ti řeknou co to bude. ![]()
vítej Evi, já jsem dnes 14+1. Na screeningu jsem byla minulý týden, na sonu jsem byla 3×, krev mi brali někdy v prosinci. Odkud jsi?
holky, tak jsem zase nervozni, ostatne jako pred kazdym ultrazvukem… No snad bude vse OK, dneska jsem se koukala na netu a asi si poridim tohle http://www.zdravi-cz.eu/…s-p-508.html aspon neco pro uklidneni, kdyz uslysim mimco…