Poradna duly
Jana Čurdová
já do látkovek určitě jdu, sestra má 5 msíční holčičku a jako první mohla skončit na kyčličkách, protože co se tam bavily, tak jediná používala látkovky, alespoň na doma a ty jsou na ty kyčle prostě nej. Hodím to do kýble a jednou za dva dny to vyperu. Alespoň do doby, co nám budou kyčle kontrolovat, ať tam nemusíme chodit do roka:) Ale jak říkám, do zásoby kupovat nic nebudu, mám Prahu kousek za barákem, takže sednu do auta a jedu, když uvidím že dochází nebo manža až pojede z práce…Já totiž ani moc s manžou nepatřím mezi ty, co koukají po cenách. Když něco potřebujeme, tak to koupíme tam, kde to máme nejblíž, než abychom jezdili buhví kam:)
Tam muzes latkovou plinku dat i do papirovy,ja zase koukam po cenach,sem na nemocensky a ted mame dost vydaju,v dubnu mame svatbu takze kazda kacka je k dobru.
Ahoj holky, Eliško vítej mezi náma
Já jsem s výbavičkou taky ještě nezačala, mám jen asi 5 kousků oblečků, rychlozavinovačku a fusáček, jinak nic. Počkám do 20týdne, což je 14 dní a jdu na UZ, pevně věřím, že doktor potvrdí, že je vše v pořádku, potvrdí pohlaví a pak začneme s manželem s nákupama.
Co se týká jmén, ještě nemáme favority.
S tím těhotněním je to dnes takové těžší, je to tím, že jsme bohužel mnohem starší než je ideální věk pro těhotenství. Nám se těhotenství povedlo třetí měsíc snažení, ale až na podruhé, před rokem se to nepovedlo. Včera manžel slyšel takovou zajímavou diskuzi o tom, jak klesá porodnost z důvodu posunu těhotenství do vyššího věku a mnoha párům to nejde, průměrný věk prvorodičky je 29,5, což za našich maminek bylo o 10 let méně. A myslím, že kdyby se zprůměroval náš věk, co jsme v této diskuzi, tak je mnohem vyšší, mně bude např. 33let. Řeknu Vám, teď mám sice obavy, aby bylo vše jak má být, ale na tu roli maminky se strašně těším.
Me mati mela v 18 letech,bala se abych nesla v jejich stopach,no me bude v dubnu 29 takze sem v tom prumeru.
Tak mě budu u porodu čerstvě 23, tak já do průměru nespadám, ale zase ho o něco snižuju ![]()
no mě máme v čerstvých 21. a já si dávám malého tak trochu k 27. narozeninám… já mám 29.8 a malej se má narodit 23.8. a na ultrazvuku mám termín 20.08. ( a to jsou mamky narozeniny..)..
lucka: tak to je jasné, že máte hodně výdajů a řešíš každou korunku. Jo a děkuji za typ na kočárek, hned jsme se s manželem dívali a mají tam moc hezké. Akorát že od nás je prodejna trošku z ruky a za těch 6 h, co mám vycházky, bychom to asi stíhali jen tak tak. A který model máš?
Já určitě taky budu dávat látkový plíny, ale jenom navíc k papírovým. A kupovat je nemusím, protože jich má mamka po nás ještě spoustu. Prý je vhodné je přidávat kvůli kyčlím.
A ten průměrný věk v téhle diskuzi bude asi kolem 30? Já budu mít letos 31 a TP mi vychází týden před narozkama, takže jestli to všechno bude ok, tak si nadělím dáreček. ![]()
pája1981 píše:
lucka: tak to je jasné, že máte hodně výdajů a řešíš každou korunku. Jo a děkuji za typ na kočárek, hned jsme se s manželem dívali a mají tam moc hezké. Akorát že od nás je prodejna trošku z ruky a za těch 6 h, co mám vycházky, bychom to asi stíhali jen tak tak. A který model máš?
Já určitě taky budu dávat látkový plíny, ale jenom navíc k papírovým. A kupovat je nemusím, protože jich má mamka po nás ještě spoustu. Prý je vhodné je přidávat kvůli kyčlím.
A ten průměrný věk v téhle diskuzi bude asi kolem 30? Já budu mít letos 31 a TP mi vychází týden před narozkama, takže jestli to všechno bude ok, tak si nadělím dáreček.
je.. to je pak hezký… já mám kámošku, co je stejně jako její mamka.. takže jsem zvědavá, jestli se nám to taky povede ![]()
Příspěvek upraven 14.03.12 v 14:33
Ja mam vydeko dreamlife je to lonska kolekce a nikde na netu sem ji nenasla,bylo za 8500,– trojkombinace,myslim ze tu mam i fotku v albumu.
Holky, tak koukam, ze je nas tu par co nejenom mame mit mimco v srpnu, ale i my jsme v srpnu
Ja budu mit 12.srpna 28 a mame termin 21.8
ale klidne bych to brala hned
dneska jsem si objednala tehotenske kalhotky a prebalovaci podlozky, tak uz se tesim az dojdou ![]()
Tak já jsem 16.7., manža 14.7. a mimčo očekáváme 30.8. tak nám to o měsíc a kousek nevyšlo, ale mohli jsme být všichni tři spolu ![]()
Lucko, kočárek je krásný. A ta barva ![]()
No, taky koukám, že nás je tu víc, co budou mít mimi k narozeninám. Kámoška mi říkala - hlavně, ať máš kluka, nebo se s holkou sežerete
(ona se docela zajímá o znamení, tak měla hnedka jasno
)
aha.. u nás v práci už se rozjela tipovačka, co to bude.. zatím to prý vypadá na kluka.. šest je pro kluka jedna pro holku.. takže fakt jsem zvědavá zítra na ultra:-D
je pravda,že my jsme s mamou o 9 dní,ale pár výstupu bylo. ale co jsem se odstěhovala,tak je to lepší.. a ted si vlastně každej den skoro hodinu voláme… takže jsme už takové kamarádky…
ty jo jsme se měly nazvat letní maminky čekají letní miminka ![]()
Pajo dekuji, ja sem tak nejak od zacatku vedela ze cekam chlapecka, na screeningu nam to potvrdili a muj gyndar za 14 dni mi to taky potvrdil.