Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na zprávy jsem se nedívala. Každý majitel je zodpovědný za svého psa, takže pán jistě ponese důsledky. Doufám, že po změně v zákoně, která vstoupila v platnost tuším na začátku tohoto roku, budou majitelé útočících psů přísněji trestáni. Není přípustné, aby se pes utekl z konce. To, že jej údajně dráždili nějací výrostci, je druhá věc.
Tvrzení, že pes útočí jen po vyprovokování, je, nezlobte se, debilní kec. Leda by se za vyprovokování dala považovat třeba prostá existence a chůze po cestě, viz moje vlastní zkušenost. Někteří psi jsou prostě agresivní. Tím netvrdím, že pes, který pokousal včera chlapečka, nebyl vyprovokován. Ale venku prostě neměl co dělat. HOWGH
@lucenka ten bude poučen ještě dost, ti psí se totiž opravdu neměli dostat z jeho pozemku
@Korexada píše:
Já budu stát vždy na straně dítěte. Jediný případ kdy bych stála na straně majitele by bylo, že dítě ke psovi schválně vlezlo. Jednou má dotyčný psy, tak má povinnost je zabezpečit, aby neutíkaly. Neberu žádné výmluvy. Jestli mu po psech házeli často kameny a plechovky (navíc pokud věděl o koho jde) nechápu proč to aspoň nehlásil na policii nebo to jinak neřešil. Navíc nikde není psáno, že ono pokousané dítě po něm přímo házelo plechovky. Majitele bych zavřela až zčerná a psy bez milosti utratila (a to jsem pejskařka)
aha, takže když tvoje dítě nabouchá druhýmu které se k němu chová jako hovado, zavřou tě a dítě dají do děcáku, protože co si to vlastně tvé dítko dovolilo, viď, vždyť se jen bránilo teroristům
@Crystal87 píše:
No těžko říct, já kromě sociálně slabších nikdy neviděla, že by děti ubližovali zvířatům nebo šahali na cizí. Svoje děti učím respektu, i od plotu chodí na rkaji chodníku, když ví, že je tam pes. Nejstaršímu je 6 a troufám si říct, že by ho fakt nenapadlo, aby házel po psech kameny![]()
To je fajn a preju ti to. Ale decka proste takovy veci delaji, a nechci tim rict, ze je to v poradku. Moje deti to taky nedelaji, ale treba zrovna nejmladsi obcas proste nemysli a musim na nej davat bacha. ![]()
Jinak to, ze jsi to nikdy nevidela, fakt nic neznamena. A driv to bylo o dost castejsi, nebyl zdaleka takovy kult zvirete, potazmo psa, jako je ted.
Navic uplne staci, ze je nejaky pes sikanovany a tvoje dite pak pujde kolem a udela neco, co na toho psa bude pusobit jako spoustec. Tvoje dite to odnese za jiny. Asi ti pak nebude jedno, jak vysoky byl plot ![]()
@kočička Evička píše:
hele, zajdi do cigánské komunity vysvětlovat a pak mi dojdi říct, jak jsi pochodila, dojdeš-li vůbec ještě někdy
já vedle cikánské komunity vyrostla a žila dost dlouho
nezastávám se jich, to fakt ne, často bývají mé názory na ně označovány jako rasistické. jen říkám, že na vině je majitel psů.
@kočička Evička píše:
aha, takže když tvoje dítě nabouchá druhýmu které se k němu chová jako hovado, zavřou tě a dítě dají do děcáku, protože co si to vlastně tvé dítko dovolilo, viď, vždyť se jen bránilo teroristům
Pane bože, co tohle je za srovnání, psi nejsou lidi. Jak to můžeš srovnávat? To už je naše společnost tak zdegenerovaná, že staví zvíře na úroveň člověka? Zákon naštěstí ještě ne. ![]()
@terinka4444 píše:
@kočička Evička pardon za OT, už jsem zjistila, jak se dá vykličkovat z toho odebrání řidičáku![]()
šikulka, tak super ![]()
@asha píše:
To je fajn a preju ti to. Ale decka proste takovy veci delaji, a nechci tim rict, ze je to v poradku. Moje deti to taky nedelaji, ale treba zrovna nejmladsi obcas proste nemysli a musim na nej davat bacha.
Jinak to, ze jsi to nikdy nevidela, fakt nic neznamena. A driv to bylo o dost castejsi, nebyl zdaleka takovy kult zvirete, potazmo psa, jako je ted.
Navic uplne staci, ze je nejaky pes sikanovany a tvoje dite pak pujde kolem a udela neco, co na toho psa bude pusobit jako spoustec. Tvoje dite to odnese za jiny. Asi ti pak nebude jedno, jak vysoky byl plot
Já to beru
Ale co mě třeba zaráží, že 6ti leté dítě s partou, ale dočetla jsem, že jde o jistou skupinu, tam to pak chápu teda spíš se nedivím, tam je možné bohužel vše…tady se totiž běžně takto malé děti fakt nepouští bez dozoru…a já s nízkými ploty a útočícími psi mám svou zkušenost bohužel…
@Cuarentena píše:
Pane bože, co tohle je za srovnání, psi nejsou lidi. Jak to můžeš srovnávat? To už je naše společnost tak zdegenerovaná, že staví zvíře na úroveň člověka? Zákon naštěstí ještě ne.
Lidi jsou často horší než zvířata.
@Burj Chalifa píše:
Ano a spoustu diskusí na emiminu to dokazuje ![]()
@Burj Chalifa píše:
@Cuarentena píše:
Pane bože, co tohle je za srovnání, psi nejsou lidi. Jak to můžeš srovnávat? To už je naše společnost tak zdegenerovaná, že staví zvíře na úroveň člověka? Zákon naštěstí ještě ne.
á, opět oblíbená větička, že se staví zvíře na úroveň člověka, něco ti řeknu, pes má daleko větší „úroveň“ než spousta lidí všude kolem nás a ano, společnost je zdegenerovaná a víš čím? Jak tady furt ustupujeme hajzlíkům co všem škodí a držíme hubu a krok, jen se schováváme v koutě a bojíme se s tím něco udělat. Kžadej, kdo škodí by neměl ve společnosti co dělat, ale omyl, nkěteré si ještě hýčkáme,.,protože se jich bojíme ![]()
@Burj Chalifa píše:
s tím souhlasím ![]()
@terinka4444 píše:
O tom žádná, nicméně zvíře je podle zákona věc, a není rovno člověku. Pokud to NOZ nezměnil
Věcí už není - naštěstí, je postaveno na vyšší úroveň - živý tvor.
@Crystal87 píše:
Já to beruAle co mě třeba zaráží, že 6ti leté dítě s partou, ale dočetla jsem, že jde o jistou skupinu, tam to pak chápu teda spíš se nedivím, tam je možné bohužel vše…tady se totiž běžně takto malé děti fakt nepouští bez dozoru…a já s nízkými ploty a útočícími psi mám svou zkušenost bohužel…
Ale ono je uplne fuk o jakou skupinu jde. Mne teda zas prijde padly na hlavu, ze dneska se ani takovyhle dite neda vypustit ven. Kdysi litaly decka presne v takovych partach. Jak je videt, ted je to povazovany za neco, co se nedela ![]()
Jo a vis co mne vadi? Presne ty nizky ploty. Predstava, ze jdu kolem neceho takovyho se svyma detma a psem… Jen at si to ten majitel odskace.
Jednou ma zodpovedost za svoje zvirata, nezabezpecil je, tak holt ponese nasledky. ![]()