Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:papavlinka33 píše:kdybych to teď na mamku všechno vyklopila, okamžitě by věděla, že si táta mě stěžoval a bylo by ještě větší zle…on nemá kam jít,zatím,takže bych mu jen a jen přitížila…ono je to fakt složitý…
Mám takovou otázku na zakladatelku? To se té mámy opravdu všichni tak bojíte? Co jí to říct pěkně od plic, nemáš co ztratit a táta evidentně také ne, prostě to na ní vyklopit že je zlá potvora, ona hraje tím že má nad někým moc a spoléhá na to že lidé se jí bojí. Jakmile ukážete že se nebojíte bude úplně bezzbranná, takoví lidé si až v této situaci uvědomí že vlastně žádnou moc nemají a sesypou se jako domeček z karet.
Pritizila by jsi mu pouze v situaci, kdy s ni chce zustat dale, pokud s ni nechce zit dale, nemel by co ztratit…
nevyresis to, pokud on nebude chtit, to je zaklad.
Anonymní píše:papavlinka33 píše:kdybych to teď na mamku všechno vyklopila, okamžitě by věděla, že si táta mě stěžoval a bylo by ještě větší zle…on nemá kam jít,zatím,takže bych mu jen a jen přitížila…ono je to fakt složitý…
Mám takovou otázku na zakladatelku? To se té mámy opravdu všichni tak bojíte? Co jí to říct pěkně od plic, nemáš co ztratit a táta evidentně také ne, prostě to na ní vyklopit že je zlá potvora, ona hraje tím že má nad někým moc a spoléhá na to že lidé se jí bojí. Jakmile ukážete že se nebojíte bude úplně bezzbranná, takoví lidé si až v této situaci uvědomí že vlastně žádnou moc nemají a sesypou se jako domeček z karet.
Taky myslím, že konfrotovat mámu není nejlepší nápad. Asi by Ti rádoby vesele vysvětlila jak to musí být obrovské nedorozumnění. A pak by na otčíma šla možná s něčím jiným než s kopanci… Pokud by se jí měl někdo vzepřít tak je to otčím. Ale ten už zřejmě prošvihl tu dobu, kdy to pro něj byl zvládnutelný problém. Ale kdyby to dokázal, tak by to samozřejmě zafungovalo. Na nějakou dobu určitě.
no a u vás by být nemohl chvíli? když se pohádají a on odejde tak už jí nebude muset dávat peníze a psala jsi že vydělá dobře tak pro něj nebude problém najít si bydlení. Je to těžký to je fakt, když se jí neumí vzepřít on sám tak vy to za něj nevyřešíte. Měl by jí říct že odejde, co mu může udělat? Nic.
Barca12345 píše:Anonymní píše:Pritizila by jsi mu pouze v situaci, kdy s ni chce zustat dale, pokud s ni nechce zit dale, nemel by co ztratit…papavlinka33 píše:kdybych to teď na mamku všechno vyklopila, okamžitě by věděla, že si táta mě stěžoval a bylo by ještě větší zle…on nemá kam jít,zatím,takže bych mu jen a jen přitížila…ono je to fakt složitý…
Mám takovou otázku na zakladatelku? To se té mámy opravdu všichni tak bojíte? Co jí to říct pěkně od plic, nemáš co ztratit a táta evidentně také ne, prostě to na ní vyklopit že je zlá potvora, ona hraje tím že má nad někým moc a spoléhá na to že lidé se jí bojí. Jakmile ukážete že se nebojíte bude úplně bezzbranná, takoví lidé si až v této situaci uvědomí že vlastně žádnou moc nemají a sesypou se jako domeček z karet.nevyresis to, pokud on nebude chtit, to je zaklad.
ano,ale v situaci,kdy nemá zatím kam jít,tak mu nemůžu podkopat úplně všechno a říct mamce, že o všem vím…to bych fakt udělala blbost…pokud najdeme řešení a bude v dohledu bydlení,tak samozřejmě vše řeknu…
Anonymní píše:Barca12345 píše:ano,ale v situaci,kdy nemá zatím kam jít,tak mu nemůžu podkopat úplně všechno a říct mamce, že o všem vím…to bych fakt udělala blbost…pokud najdeme řešení a bude v dohledu bydlení,tak samozřejmě vše řeknu…Anonymní píše:Pritizila by jsi mu pouze v situaci, kdy s ni chce zustat dale, pokud s ni nechce zit dale, nemel by co ztratit…papavlinka33 píše:kdybych to teď na mamku všechno vyklopila, okamžitě by věděla, že si táta mě stěžoval a bylo by ještě větší zle…on nemá kam jít,zatím,takže bych mu jen a jen přitížila…ono je to fakt složitý…
Mám takovou otázku na zakladatelku? To se té mámy opravdu všichni tak bojíte? Co jí to říct pěkně od plic, nemáš co ztratit a táta evidentně také ne, prostě to na ní vyklopit že je zlá potvora, ona hraje tím že má nad někým moc a spoléhá na to že lidé se jí bojí. Jakmile ukážete že se nebojíte bude úplně bezzbranná, takoví lidé si až v této situaci uvědomí že vlastně žádnou moc nemají a sesypou se jako domeček z karet.nevyresis to, pokud on nebude chtit, to je zaklad.
Ma penez dost, takze to, ze nema kam jit je jen vymluva (at tvoje nebo jeho) k oddaleni reseni situace.
papavlinka33 píše:Anonymní píše:no a u vás by být nemohl chvíli? když se pohádají a on odejde tak už jí nebude muset dávat peníze a psala jsi že vydělá dobře tak pro něj nebude problém najít si bydlení. Je to těžký to je fakt, když se jí neumí vzepřít on sám tak vy to za něj nevyřešíte. Měl by jí říct že odejde, co mu může udělat? Nic.papavlinka33 píše:kdybych to teď na mamku všechno vyklopila, okamžitě by věděla, že si táta mě stěžoval a bylo by ještě větší zle…on nemá kam jít,zatím,takže bych mu jen a jen přitížila…ono je to fakt složitý…
mohl nemohl…ráda bych ho tu měla.nechala bych ho psychicky odpočinout…jde o to,že my bydlíme v jiném kraji,než on pracuje.Jsme od sebe 160 km a najít si práci,takhle slušně placenou v oboru ve kterém je,je hodně složitý…nebylo by to ze dne na den,že jo…ale určitě by to šlo.....a samozřejmě jsem o tom uvažovala
on hlavně musí mít určitý příjem (vyšší příjem),protože má dost placení,které musí měsíc co měsíc platit…
Barca12345 píše:Anonymní píše:Ma penez dost, takze to, ze nema kam jit je jen vymluva (at tvoje nebo jeho) k oddaleni reseni situace.Barca12345 píše:ano,ale v situaci,kdy nemá zatím kam jít,tak mu nemůžu podkopat úplně všechno a říct mamce, že o všem vím…to bych fakt udělala blbost…pokud najdeme řešení a bude v dohledu bydlení,tak samozřejmě vše řeknu…Anonymní píše:Pritizila by jsi mu pouze v situaci, kdy s ni chce zustat dale, pokud s ni nechce zit dale, nemel by co ztratit…papavlinka33 píše:kdybych to teď na mamku všechno vyklopila, okamžitě by věděla, že si táta mě stěžoval a bylo by ještě větší zle…on nemá kam jít,zatím,takže bych mu jen a jen přitížila…ono je to fakt složitý…
Barco,ale já už psala, že to není jen o penězích.....kdo to nezažil na vlastní kůži,nepochopí zcela přesně,že nejde jen o hmotný věci.....obrovskou roli hraje podlomená psychika,kdy on si nevěří…ne vždy se dá všechno řešit penězma…
Anonymní píše:papavlinka33 píše:mohl nemohl…ráda bych ho tu měla.nechala bych ho psychicky odpočinout…jde o to,že my bydlíme v jiném kraji,než on pracuje.Jsme od sebe 160 km a najít si práci,takhle slušně placenou v oboru ve kterém je,je hodně složitý…nebylo by to ze dne na den,že jo…ale určitě by to šlo.....a samozřejmě jsem o tom uvažovalaAnonymní píše:no a u vás by být nemohl chvíli? když se pohádají a on odejde tak už jí nebude muset dávat peníze a psala jsi že vydělá dobře tak pro něj nebude problém najít si bydlení. Je to těžký to je fakt, když se jí neumí vzepřít on sám tak vy to za něj nevyřešíte. Měl by jí říct že odejde, co mu může udělat? Nic.papavlinka33 píše:kdybych to teď na mamku všechno vyklopila, okamžitě by věděla, že si táta mě stěžoval a bylo by ještě větší zle…on nemá kam jít,zatím,takže bych mu jen a jen přitížila…ono je to fakt složitý…
Mám takovou otázku na zakladatelku? To se té mámy opravdu všichni tak bojíte? Co jí to říct pěkně od plic, nemáš co ztratit a táta evidentně také ne, prostě to na ní vyklopit že je zlá potvora, ona hraje tím že má nad někým moc a spoléhá na to že lidé se jí bojí. Jakmile ukážete že se nebojíte bude úplně bezzbranná, takoví lidé si až v této situaci uvědomí že vlastně žádnou moc nemají a sesypou se jako domeček z karet.on hlavně musí mít určitý příjem (vyšší příjem),protože má dost placení,které musí měsíc co měsíc platit…
No tak když teda nemá šanci utajit peníze ani na jiné bydlení tak mu pujčte vy nebo někdo jiný, zaplatí si byt, máma nic nepozná, pak se sbalí a odstěhuje se do nového, pak už peníze bude mít jen pro sebe a vrátí vám je. Může si najít byt v mistě kde pracuje, co mu máma udělá? Všechno se dá řešit jen dotyčný musí chtít.
zrovna minulý týden jsem jela v autobuse s pánem .kterého po půl roce propustili z psychiatrické léčebny.Vyprávěl mi skoro úplně stejný příběh.A až nyní se odhodlal začít nový život.
K tomu bydlení. Kdyby si vzal třeba týden před výplatou na 14 dní volno. Bydlet u Vás a najít si byt v místě práce. Ale spíš při akutní situaci… Za tu dobu se byt sehnat dá a dá mu to odpočinout. Ale na druhou stranu já bych se do toho takhle přímočaře neangažovala. Když to bude mít nějakou dohru, tak to budete řešit přímo u vás doma. Nemyslím, že by u toho Tvoje děti měly být.
No a co ale udělat s mámou? Ta evidentně potřebuje taky pomoc- odbornou
Jinak teda přeji hodně sil při řešení téhle situace, je to hrozný…
Tak s řešením bych neotálela!! Měla jsem to samé s nevlastním taťkou a mojí mámou a teď už je pozdě ! Už to nevydržel a spáchal sebevraždu.
Pěkný večer, s přítelem jsem rok a něco. Bohužel, po takové době se změnil. Mám sice jiný život než ostatní, ale nemůžu za to. Od 17 jsem žila sama v Praze a pak v 19 jsem se rozhodla jít si dodělat střední vzdělání, ale přišla jsem o práci a najednou na školné, jídlo, nájem …nic jsem neměla, tak můj přítel mi školné zaplatil, staral se o mě i přesto, že žil na druhé straně republiky. Nakonec přišel s tím, že se odstěhuju k němu, nebo respektivě i k jeho rodičům do domu. Vybral mi školu na přestup, ale náhle se něco změnilo. Začala jsem být něco míň, věčné výčitky používal mojí bolestivou minulost proti mě, jeho mamka mi začala vyčítat, že jsem bordelář, že nejsem schopná se postarat o rodinu na tož o dítě atd. Přítel se mě nikdy nezastal. Pořád mě ponižoval, dával najevo, že on je ten, který platí, tak já budu poslouchat! Často byl hnusný urážel mě a pak chtěl sex. A nakonec jsem šla na psychiatrii, kde jsem dostala kvanta prášku, ale podle přítele je nepotřebuju, jelikož jsou to svinstva. Do školy jsem neměla sílu chodit, ale nikdo nechtěl slyšet, že by byla chyba u něj. Nakonec jsem byla nucena jít do prváku od znova. To mi zase vyčítal, že nejsem schopná dokončit první ročník, že mám všechno co potřebuji, ale, když se ozvu, že to tak není, že prostě potřebuji oporu, protože nikoho jiného nemám…Pořád mi leze do soukromí. Mobil, počítač…toho je tolika, že nevím, jak moc dlouhé to je. A teď mě kamarád přesvědčuje ať beru nohy na ramena a odejdu. Nevím, jak dál. Prášky na spaní hypnotika s dávkou, jak pro koně a škola co? Já nemám ani klid se učit, když chci jet do Prahy, jelikož miluji to město, ten výhled, tak mi řekl, že už toho mám dost, že mi to prostě zakazuje. Přitom jsem tam už rok nebyla Neutrácím jeho peníze a, když tak ve velkých slevách. Nepodvádím ho, košile mu žehlím…a to mi jednou řekl, že si stěžuji, že dělám služku, ale vyžehlené prádlo mu do škříně nedám
No myslím, že to není jenom psychický teror ale i citové vydírání
pokud máš v sobě kousek hrdosti - jak říkal kamarád, ber nohy na ramena
Nebo jestli ti za pár let vystačí pobyt v Bohnicích, tak tam zůstaň
držím palečky a věř, že znám plno lidí, co byly v podobné situaci a dneska kámoška je šťastná, že je od teroristy pryč, má malou princeznu a móóóc hodného chlapa a kamaráda dokonce bila jeho vlastní žena
, ponižovala ho a byla to strašná stíhačka. Utekl, dneska je v armádě v Táboře. Děti neměli, tak se mu utíkalo od ní dobře. ![]()
Děkuji za odpověď, ale bohužel. Nemám střední školu, práci též nemám. A bojím se, že to bude zase těžké. Nikdy mě to nenapadlo, občas je tak zlatý. Ale bohužel převažuje to špatné
Bolí mě to, jsem na to úplně sama a občas si představuju, že život ve 20ti má být uplně jiný. Copak jsem něco míň, když zatím nemám střední školu? Nebo jsem něco míň, že nemám matku, která mi utře zadek pokažde, když za ní přijdu ![]()