Puntičkářská tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
147
5.9.16 14:47

@Padme93 Zažila jsi to osobně, že jsi někam přestala jezdit a změnilo se to k lepšímu?
Víš ona se beze mne obejde, buďme upřímné, jde jí o syna a ten, když přestane jezdit taky, viník jsem u ní já. Takže mě nebude mít ráda a syna o to víc.

Ale jak jsem psala nahoře, nejdřív zkusím promluvu do duše, pokud nic, tak prostě přestávám jezdit a přijedu až na vánoční svátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
5.9.16 14:58

@kayture No, moje máma se s tátou rozvedla. Krom toho, jak se choval táta, za to zčásti mohlo i to vměšování. S druhou manželkou se táta bude rozvádět taky, a popravdě, taky to zčísti bude tím, že jeho máma (ta babička) je organizátorka - například, ani jednu svatbu táta neměl takovou, jakou chtěl, vše zařizovala ona. Ono to do toho vztahu pak plíživě leze.

Navíc babča je taková povaha, že když není po jejím, chová se ublíženě a všechno otočí.

Já za sebe teda můžu říct, že nejlepší vztahy s rodičema mám od tý doby, co mám samostatnou domácnost.

Dřív jsem bydlela u přítele, kdy vlastně on bydlel u své mámy, která ale domů jezdila na jeden víkend v měsíci. jasně, v tý době jsem byla osmnáctiletá puboška, ale i tak to nedělalo dobrotu. Ona byla pořád ve svém, a viděla mě jako vetřelce.

• Citovat
  • Upravit
147
5.9.16 15:04

@Padme93 Tak třeba se taky dočkám, ale u nás v bytě pohoda, tam si kralujeme my dva, takže výměna názorů maximálně mezi námi dvěma.

No dnes pozvu přítele na kávu se zákuskem a tam…mu řeknu co a jak cítím. A uvidím.

Ozvu se nějak až se to vytříbří a uvidím, co z toho vzejde.

A na další víkend jedeme až na začátku října, do té doby mám hodně o čem přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
5.9.16 15:05
@kayture píše:
@pelikan21 I tak díky za názor. On je rozdíl bydlet i přes víkend ve skladišti, které z toho postupně udělala - když tam přece nikdo nebydlí, nebo prostě se tam cítit hezky. Kamna jsme si taky museli rekonstruovat a udělat, protože na co tam topit, že? Když je venku mráz, máme vlézt pod deku a stačí to - to je citace, ne výmysl. Proto to „zvelebování“. Kdybys měla chatu a jezdila tam, chceš tam být v hnusu, špíně a rozpadlém nábytku po prarodičích, nebo bys to tam dala jakž takž do kupy? O to šlo prioritně. To se tak nějak povedlo.
Ale už jsem pochopila, že nejlepší opravdu bude, zvelebovat pomalu, postupně, byt už máme, na to třeba až budou děti, aby neležely na linoleu, ale v postýlce.
A jinak řeším to její chování, ale asi to už jiní nebude a pomalu si zvykám.
V nejhorším a nejkrajnějším přestanu jezdit a budu jezdit jen jednou za měsíc, aby nebyly konflikty, což vlastně nejsou.
Promluvím s přítelem, ať v klidu!, diplomaticky, takticky a s lahví vína zajde za mámou, promluví s ní a dohodnou se na vzájemném respektu. Ty jo, to je sci-fi.

ja Vas problem naprosto chapu, ja jsem v necem takovem bydlela permanentne 3 roky a nechtela jsem take delat konflikty, az jsem jednoho dne vybuchla, sebrala si veci a odstehovala se. Bydlela jsem v tom permanentne…

Ono to bohuzel moc „nezne“ nejde, chce to razantni pristup hlavne pritele (ten muj tehdejsi to nedokazal).

Chce to pevne stanovit pravidla a dodrzovat je, i kdyz to bude tezke, kdyz tam nebydlite porad, ale jenom vikendove… :(

Ale drzim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.9.16 15:14

Mě by přišlo divný, kdyby mi návštěva chtěla říkat, co si mám kam dát.
Ona to bere jako svůj domov. To, že je to přepsané na syna, je pouze formalita. Ti starší lidé to tak berou, babička to má taky tak, její syn k ní jezdí každý měsíc na pár dní, pochybuji že by snesla, kdyby jí tam chtěl cokoli měnit. Cokoli i menšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:24

@Sany80s Mě je úplně jedno, co si jeho mamka kam dává, že má krabice všude ve skříních, že se to může hodit. Její věc, že má ve skříních plíseň, jak říká přítel. My jí to měnit nechceme, ať si tam žije jak chce, ale u nás nahoře mi přijde divné, když tam uklízí, vyhazuje saponáty, co koupím, viz. stará mýdla tam strká místo toho. Ano, jsem návštěva, která okupuje část a tu beru jako své soukromí. Copak je to tak moc těžké pochopit? Nebo chci tak moc? To si musím všechny své věci, co mám za těch x let s přítelem zase odvézt zpět do bytu? To si tam nemůžu nechat v koupelně šminky? Jako na chatě?
Opakuji, u ní nejde o žádnou změnu, nábytek má z dob, kdy se vdávala, co si vyměnila, k tomu dospěla sama, nic jí měnit nechceme a nebudeme. Je to její.
Tobě by se jako návštěvě líbilo, kdyby se ti někdo přehraboval ve věcech, protože je to vlastně jeho? :nevim:
Takže mám držet hubu a krok? Že ačkoliv si bydlí u ní dole, já nahoře nemám právo dát si nové povlečení? A ona přijde a dá nám opět nové, že tohle ne, že nám dá zimní, když se teď ochlazuje? A moje hodí do sklepa.
Ale i tak děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:27

@pelikan21 No právě, nemám ráda razantní řešení, křik, hádky, ale občas se tak dokážu naštvat, že to umím až moc razantně.
Uvidíme. Nechávám vstřebat všechny názory, co tu zazněly, neříkám vše, čím mě ubíjí, něco nechávám projít sem a tam, taky si říkám, sakra, jednou budeš taková, nech to být. Ale u všeho to nejde.
Já se jen bojím, že to dopadne tak, že to bude tchýně, která svá vnoučata vidí jednou za sto let, protože nerespektuje naše názory, prosby a že tam budeme jezdit sporadicky.
Včera mi přítel řekl, že s bývalou slečnou tam nejezdil vůbec, takže ho půl roku neviděla máma a jak to bylo jiné, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
5.9.16 15:31

Děvče zlaté, buď partner matku srovná nebo se musíte odstěhovat. V tomhle prostředí nevydržíte a půjdete od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
5.9.16 15:36

Píšeš, že expřítelkyně tam jela jednou za půl roku a v domácnosti nic nedělala… ono to asi mělo nějaký důvod… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.9.16 15:37

@kayture Ale ty tam nebydlíš. Nahoře není u vás.
Jasně že by bylo normální si tam něco nechat, ale jen s jejím souhlasem.
Já bych jí natvrdo řekla, že tam jezdit nebudu na déle, že je to její věc, co tam chce nebo nechce mít, ale že moje věc je ta, že tam sní nehodlám trávit delší čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:38

Zažila některá z vás, že by se jakýkoli konflikt s tchýní vyřešil domluvou? Ráznou, klidnou, jakoukoliv domluvou, ale vyřešil? Nebo to potom bylo ještě horší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.9.16 15:41

Ne, nikdy. Spíš se tchyně ještě víc sekla.
Ono co jí má její dítě taky co domlouvat, že. To právo je její.
Já s tchyní vždy vše pořešila v klidu, ale já jí nedomlouvala, to bych si nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:41

@melinkam Jedna expřítelkyně nedělala nic nikde, ani u nich doma, byla tak zvyklá z domova. A ta druhá, ta byla takový malý generál a ta nejezdila, protože se s mámou nesnášely. No a my dvě jsme - až na tyhle věci :-( - neměly žádný rozkol. Perfektně si rozumíme, tedy až na ty prošlé dárky pro mě. Nevím, jestli mi tím třeba nechce něco naznačit. Já už fakt nevím. Ale pořád jí mám ráda a nechci, aby u mě převážil spíš negativní pocit z ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:43

@Sany80s To jako se mám zeptat své skoro tchýně, jestli si v přítelově koupelně můžu nechat svoje šminky? No to by si klepala na čelo, jako zkusit to můžu. O to ale nejde ani tak, jako spíš o to, že koupím prostředky na nádobí, toaletu, vůně, mýdla a ona to vyhodí, ale opravdu vyhodí do popelnice - že má svoje a nemám utrácet a dá nám z krabice, co kdysi fasovali - doba expirace 1981!
Takže já se jí budu ptát, zda si tam můžu nechat nový Jar, co jsem koupila a ona to pak vyhodí?
Já nevím, ale to mi nepřijde relevantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
5.9.16 15:47

Moje tchýně je taky pošahaná :D
Ona se vždycky omluvila se slzama v očích a stejně jela dál svoji, jako kdyby nechumelilo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová