Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Perm Moje ségra tvrdí, že hustá je leda tak polívka.
K tomuhle se nedá říct nic jinýho, než „hustýýýýý“.
![]()
To snad není pravda!!! Změně doktora se nedivím.
Ale mám pocit, že moje dr. by o tom taky neinformovala ![]()
Tak to je
! Na to se neda nic říct! Asi bych ji se svou povahou chytla pod krkem!
Proto to píšu sem, protože je takových pediatriček nejspíš víc, kdybych to věděla předem tak se jí na rovinu zeptám jestli není nějaká epidemie. Bohužel jsem si najivně myslela že je to samozřejmost infomovat očkující maminky o nemocech kolem. Jejich děti to nejsou tak co by na něco takovýho upozorňovali, když se stane průser tak jen řeknou jeďte do nemocnice a tím se zbaví jakékoliv zodpovědnosti.
Ahoj holky, tak jsem pracně přečetla celou Vaši diskuzi a moc děkuji za rady, které jsem v ní našla. Měla jsem hodně velký strach z naší doktorky, co mi řekne, když jí řeknu, že chci očko odložit. Tvrdí mi, že dále než do půl roku mi ho odložit nemůže kvůli pojišťovně. To sotva. Eleková mi napsala, že je to blbost, že podle vyhlášky máme čas do 10 měsíců.
Jinak, proč chci hlavně odložit očko:
Moje malá (Justýnka) se narodila 14.1.2013 vyvolávaným porodem kvůli hypotrofii (byla malinká v bříšku a moc nepřibývala) a mému vysokému tlaku. Když se narodila, byla jsem 37tt+2dny a malá vážila 2060g a měřila 44cm. Je zatím plně kojená, teď má 3,5 měsíce. Rozhoduju se, zda dát Pediacel nebo Infanrix hib.. mám tak nějak pocit, že kdybych chtěla pediacel, že mi mudra spíš vyhoví, ale nevím, co je lepší pro malou. Samozřejmě bych nejraději neočkovala vůbec, ale kvůli školce a potom kvůli mimoškolním aktivitám ji načkovat budu muset. Mám v plánu použít potencované homeopatické vakcíny na tu vakcínu, pro kterou se rozhodnu. Také bych ráda věděla víc o schématu 2+1.. od kterého měsíce startu očkování už můžeme jet na tohle schéma? A viděla jste některá tohle schéma přímo v příbalové in. od doktora? Holky já kvůli tomu v noci nespím, je to strašné. Zatím jsem s Mudrou domluvená, že budem očkovat v půl roce, ale mě to nestačí. Chtěla bych začít tak v roce.
A poslední věc, úplně bych chtěla jet na tu diskuzi do Břeclavi, ale jsem z Ostravy a malou ještě plně kojím a vůbec nevím jak to udělat. Máte nějaký nápad?
.. Mám rodinu ve Velkých Opatovicích - okres Blansko, ale to je od Břeclavi furt kus. Já jsem z Vratimova u Ostravy.
Kéž by tohle nebylo tak složitý
nemám ráda konflikty. Taky plánuju sepsat dopis podle vzoru rozalio.cz kde uvedu vsechny stanoviska a duvody k odlozeni ockovani, ktery by mel MUDre poslouzit misto negativniho reversu. Nechci byt ve skatulce odpiracu ockovani.. Elekova mi radila, abych se nenechala nazvat odpurcem vseho ockovani, mam trvat akorat na odlozeni toho konkretniho očka.. takže to v tom dopise pěkně napíšu, pošlu jí poštou, ona by si to měla dát do karty a dát nám pokoj.. uvidíme jak to bude v praxi ![]()
@skirt to se divím, ze ti elekova nenapsala. At neočkuješ vůbec. Každopádně je to tvé díte a tvé rozhodnuti…takze si stůj za tím, co chces ty. U hexy můžeš začít očkovat v 10m, takze 2+1 muze byt 10,12 a 18m. To samé i u Pediacelu.
@Ango myslíš, že bych neměla očkovat vůbec?.. Já mám z toho strašný strach, malá se mi nezdá zrovna jako nějak zvlášť silné miminko.. i když my jsme zdraví, ale z toho se nedá nic odvozovat. Navíc má teď vyrážku na loktech, nevím jestli to není ekzém
.. ale říkala jsem si, že kdyby to tam zůstalo co nejdýl, bylo by fajn, abychom měli kontraindikaci..
@skirt píše:
@Ango myslíš, že bych neměla očkovat vůbec?.. Já mám z toho strašný strach, malá se mi nezdá zrovna jako nějak zvlášť silné miminko.. i když my jsme zdraví, ale z toho se nedá nic odvozovat. Navíc má teď vyrážku na loktech, nevím jestli to není ekzém.. ale říkala jsem si, že kdyby to tam zůstalo co nejdýl, bylo by fajn, abychom měli kontraindikaci..
Jestli chceš očkovat jen kvůli školce, tak jednak ani očkované dítě nemá dnes záruku, že se do školky dostane (všude je plno…) a jednak než půjde do školky, je klidně možné, že se změní zákony a nebude očkování vyžadováno jako např. na Slovensku. Navíc školka vyžaduje i očkování MMR (spalničky, zarděnky, příušnice). No a vzniká i čím dál tím víc různých lesních a alternativních školek, kde očkování nevyžadují. Být Tebou nikam nespěchám a všechno si pořádně promyslím, do školky času dost a ke splnění vyhlášky stačí začít s očkování v 10. měsíci věku dítěte.
@aiko24 jo no, já vím, však pokud bychom očkovali, začneme stejne nejdříve v roce.. a navíc my chceme mít hned druhé, tak by ta školka zas tak nehořela.. no uvidíme jak na tom bude celkove zdravotně.. achjo, ten zivot by byl tak krasny, kdybych nemela tady z toho ty stresy
.. to je hnus.. kdyz si predstavim, ze nektere matky ani nevi co je povinne nebo neni a proste ve vsem poslouchaj doktorku (a ze takovych rodicu je vetsina) tak je to smutne..
ale zase nemaj stres ![]()
@skirt Jo, bylo by fajn, kdyby bylo očkování dobrovolné.
Rodiče by nebyli tolik ve stresu. Podle mě je problém v tom, jak píšeš, že málo rodičů ví. Já hledala kvůli očkování jinou mudru. Ta naše původní chtěla za každou cenu očkovat.
Taky jsem si prošla obdobím krize, ale teď už je to snad za mnou. Člověk si prostě musí stat za svým. ![]()
@skirt píše:
@Ango myslíš, že bych neměla očkovat vůbec?.. Já mám z toho strašný strach, malá se mi nezdá zrovna jako nějak zvlášť silné miminko.. i když my jsme zdraví, ale z toho se nedá nic odvozovat. Navíc má teď vyrážku na loktech, nevím jestli to není ekzém.. ale říkala jsem si, že kdyby to tam zůstalo co nejdýl, bylo by fajn, abychom měli kontraindikaci..
Toto už není kontraindikace, bohužel. Pokud chces, můžeš být s malou u nás. Více v SZ, pokud budes chtít. Ve vratimove to trosku znám
pocházím kousek od Ostravy, tak si vypomuzem, no ne? Nás očkovací příběh na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz
Mužem si popovídat i o přirozené primární imunite, ta je stěžejní.
Do MŠ díte přijmou, jen to půjde asi i přes právníky, nás to asi taky brzy čeká
ale vydírat se státem? Dost bylo už. Fakt že jo. ![]()
@kaštinka píše:
Toto už není kontraindikace, bohužel. Pokud chces, můžeš být s malou u nás. Více v SZ, pokud budes chtít. Ve vratimove to trosku známpocházím kousek od Ostravy, tak si vypomuzem, no ne? Nás očkovací příběh na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz
Mužem si popovídat i o přirozené primární imunite, ta je stěžejní.
Do MŠ díte přijmou, jen to půjde asi i přes právníky, nás to asi taky brzy čekáale vydírat se státem? Dost bylo už. Fakt že jo.
@kaštinka to bych urcite moc rada
.. a kde to je? Klidne napis do SZ
.. Chtela bych pro to udelat vsechno… mala je fakt dost plactiva i bez ockovani, a dost mi z toho hrabe
.. jeste ve 3,5mes nemame vecerni ritual, protoze ona proste usne kazdy den jinak
..vubec nevim jak na to, a to jsem 10 let hlidala jako chuva.. a jsem uplne bezradna.
S tim ockovanim je to fakt hnus
.. o tech detoxikacich v homeopatii jsem slyšela, a je to super, že je pak aspoň nějaká naděje, kdyby se něco stalo.. chceme použít ty potencovane vakciny.. akorat tu nekdo psal, ze pry neni dobre uzivat homeo pred ockem.. ze pry lepsi po ocku.. ale ty potencovane vakciny se berou myslim dva dny pred a den po.. nevis o tom neco?..
@skirt píše:
@kaštinka to bych urcite moc rada.. a kde to je? Klidne napis do SZ
.. Chtela bych pro to udelat vsechno… mala je fakt dost plactiva i bez ockovani, a dost mi z toho hrabe
.. jeste ve 3,5mes nemame vecerni ritual, protoze ona proste usne kazdy den jinak
..vubec nevim jak na to, a to jsem 10 let hlidala jako chuva.. a jsem uplne bezradna.
S tim ockovanim je to fakt hnus.. o tech detoxikacich v homeopatii jsem slyšela, a je to super, že je pak aspoň nějaká naděje, kdyby se něco stalo.. chceme použít ty potencovane vakciny.. akorat tu nekdo psal, ze pry neni dobre uzivat homeo pred ockem.. ze pry lepsi po ocku.. ale ty potencovane vakciny se berou myslim dva dny pred a den po.. nevis o tom neco?..
S potencovanymi vakcinami opatrně. Také jsem na ne narazila, když jsem zacala pátrat na netu, co se asi děje s naší malou. Za sebe preventivní podávání homeopatik a nebo podávání homeopatických vakcín, NEMŮŽU DOPORUČIT. Však o tom pisu zaklad na našem detoxikačním webu. potencované vakcíny MOHOU, ale nemusí, dobre posloužit v pripadě, kdy nelze u dítěte po očkování dobre posoudit vhodny lék. My potencovanymi vakcinami Karince na čas i pritizili.
Zkratka: homeo vždy po ocku na konkretni problémy, nám se osvědčil joalis. No a vůbec nejlepší je nechat dítě bez násilné chemizaci a posilovat přirozenou imunitu funkčními prostředky. My, pokud nepůjde díte umístit do MŠ, kontaktuje mě právníky z ligy lidských prav, nebo i nějakého privátního. At už je brzy konec toho totalitarniho vydírání státem. Když neockuješ, dítě nemůže do MŠ. Kdyz ockujes a jsou následky, tak díte do MŠ taky nedostaneš. My dali dítě dokupy, stalo nás to mnoho úsilí a peněz. Za svou důvěru a neznalost jsme zaplatili, tak už toho bylo fakt dost, kdy jsme se podřídili blabolum o kolektivní imunitě apod. Protože tvrzení západní medicíny hlavně v ČR SE TOHO DRŽÍ, že autismus je vrozený a neví se, či jej způsobuje a jedním dechem se dodává, že za to očkování nemůže mě vytáčí do běla. Je to lež jako věž. Děti v soucasne dobe dostávají více antigenů než my, vrazednou trojkombinaci živých antigenů v kojenecké veku. My dostali až vpredpubertalnim veku. A nyni nekteré děti dostávají i nepovinné vakcíny… Takže těch chemikálií se pere do dětí více než do nás.
Když budeš potrebovat, můžeš u nás pobýt s kýmkoli, jak dlouho budes chtít. Bydlíme pod Brnem, do Breclavi kousek, mužem jet vlakem nebo autem. ![]()
@kaštinka kašti,možná hloupý dotaz, ale nenechávala jsi u Karinky dělat test na protilátky po očku?