Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@marca46 vis co, me nedela problem rozhodnout se, kdyby bylo po mem, proste bych ji naockovala az pred skolkou a jestli vubec… spis mam strach co na to ta nase doktorka ![]()
@skirt píše:
@marca46 vis co, me nedela problem rozhodnout se, kdyby bylo po mem, proste bych ji naockovala az pred skolkou a jestli vubec… spis mam strach co na to ta nase doktorka
Je dobře, že nemáš problém s rozhodnutím. Já murdu změnila. Chtěla očkovat. S tím jsem zase neměla problém já.
Doktorka se pak nebude starat o „poškozené“ dítě. Můj syn má diabetes a já si myslím, že po očku. A všechno je na nás. Nikdo Ti nepomůže a do školky stejně nemohl.
@marca46 ja vim, mas pravdu, je to jen o moji pohodlnosti, proste si musim stat na svem at se to doktorce bude libit nebo ne :/.. ale bude to asi sado maso
. ale zatim budu mlcet. 14.5. jdeme na dalsi poradnu, a v půl roce chceme ockovat (resp. nase doktorka chce) takze ja pockam do toho pul roku, ted si rekneme zatim o pribalove letaky a taky o mozne alternativy k hexe.. uvidim co nam rekne.. no a v pul roce reknu ze to chci posunout jeste dal az na 10.mesic.. a budu se hajit vyhlaskou.. no a pak to jeste trochu popotahnem rymeckama a teplotkama a snad se na ten rok dostanem ![]()
Když tu pořád chcete papír, že z očkování nehrozí žádné následky, žádáte takový papír také když jdete nakupovat jídlo?
@skirt
však ono to nějak půjde. U nás to maso opravdu bylo a proto jina mudra. Na kontrolu jdeme až v červnu, ale mělo by to být v pohodě. Nová mudra nás vzala s tím, že očkovat nebudeme. ![]()
@whitehorse píše:
má 8,14kg a 68cm. jak sme začli s příkrmy, tak začal přibírat. Spal tak nějak všelijak - ale tradičně po probuzení v noci už sem si ho přestěhovala k sobě do postele. ráno ještě teplota trvá, i když už nebyla tak vysoká jako večer.
No, tak to je „pěkný“.
Moc vám držím palce, ať se z toho brzy dostane.
Ach jo, naše ještěrka má 10 měsíců, ale jen 7,5 kila, takže vy jsme na tom váhově mnohem líp, proto si mě utvrdila v tom, že očkovat prostě nebudu. Jenže kdo neočkuje do tří let, prý už neočkuje vůbec. ![]()
Chtěla jsem reagovat na Kaštinku, ale nemám moc času. ![]()
A marci děkuju za držení palců při bezproblémové adopci, když neočkujeme. Za rok, dva se uvidí, zda je to problém.
@simgiran píše:
Když tu pořád chcete papír, že z očkování nehrozí žádné následky, žádáte takový papír také když jdete nakupovat jídlo?
A on nekdo nekoho nuti nakupovat to ktery jidlo?
To je uplne vedle, ne? ![]()
@simgiran píše:
Z jídla je cukrovka? Ekzém? Mohu z něj mít časté zápaly plic? Oslabenou imunitu? Může mi celoživotně ublížit? Může mě zabít? Nakupuji čerstvé a ty nejkvalitnější potraviny, u kterých by mě nenapadlo, že mě může ohrozit na životě. A přiznejme si, takových případů je táááák málo.
Tím ale neříkám, že mi nevhodné potraviny nemohou ublížit! Ale je to má odpovědnost. Stát mi nenakazuje, abych je kupovala. Chápeš??
@marca46 píše:
@skirtvšak ono to nějak půjde. U nás to maso opravdu bylo a proto jina mudra. Na kontrolu jdeme až v červnu, ale mělo by to být v pohodě. Nová mudra nás vzala s tím, že očkovat nebudeme.
A kam nakonec chodíte? Máte to daleko?
@skirt píše: @whitehorse .. ty jo tak to je sileny! Ze ma 8 kg a stejne to celkem blbe snasi, a jeste z pediacelu.. to je hrozny.. ja vim, ze jakmile pujdem na ocko a prijdem domu ze budu vsechno pripisovat vedlejsim ucinkum, at to budou nebo ne.. boze ja nevim jestli to chci
.. mozna precijenom fakt pockam do nastupu do skolky achjoo
jj, proto sem taky chtěla s tou vakcínou počkat, aby byl těžší. nechtěla sem očkovat malé mimčo, ale aspon o trochu většího. tak první bylo v 5ti měsících.
nevím, jestli neudělalo trochu paseku, že z místa vpichu trošku tekla krev a tak se to dostalo rychleji do oběhu.
@skirt píše:
@marca46 ja vim, mas pravdu, je to jen o moji pohodlnosti, proste si musim stat na svem at se to doktorce bude libit nebo ne :/.. ale bude to asi sado maso. ale zatim budu mlcet. 14.5. jdeme na dalsi poradnu, a v půl roce chceme ockovat (resp. nase doktorka chce) takze ja pockam do toho pul roku, ted si rekneme zatim o pribalove letaky a taky o mozne alternativy k hexe.. uvidim co nam rekne.. no a v pul roce reknu ze to chci posunout jeste dal az na 10.mesic.. a budu se hajit vyhlaskou.. no a pak to jeste trochu popotahnem rymeckama a teplotkama a snad se na ten rok dostanem
Já tě úplně chápu. Ono je to strašně nepříjemné říkat. Znám to u sebe. Za děti se ale musíme rvát my! Ony to ještě neumí. - Tohle si vždycky říkám.
Dodá mi to sílu..)
@asha píše:
A on nekdo nekoho nuti nakupovat to ktery jidlo?To je uplne vedle, ne?
přesně tak. To je přirovnání.
![]()
@Elilen píše:
Z jídla je cukrovka? Ekzém? Mohu z něj mít časté zápaly plic? Oslabenou imunitu? Může mi celoživotně ublížit? Může mě zabít? Nakupuji čerstvé a ty nejkvalitnější potraviny, u kterých by mě nenapadlo, že mě může ohrozit na životě. A přiznejme si, takových případů je táááák málo.Tím ale neříkám, že mi nevhodné potraviny nemohou ublížit! Ale je to má odpovědnost. Stát mi nenakazuje, abych je kupovala. Chápeš??
@Elilen Nakonec budeme dojíždět asi 20km, ale pokud bude prudit, tak budu jezdit do Českých Budějovic, klidně. Vůbec mi to nevadí. Hlavně aby tam byl „normální“ doktor. ![]()
No, ona je spousta věcí, co mohou ve výjimečných případech někomu způsobit vážné zdravotní problémy. Těžko se dá všem takových věcem vyhnout a těžko někdo na ně bude dávat papír. A druhá věc - co bakterie a viry, daly vám papír, že se budou vašemu dítěti zdaleka vyhýbat?