Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@zolycka píše:
@Baba @Baba ale problematika PAS je tak siroka ze nemuze existovat jediny zpusoba souhlasim s tim ze nekdo muze „rejzovat“ a klamat a to je spatny…ale stale mi unika souvislost s pripadem kastinky…
protoze oni zadneho „sarlatana“ nepropaguji a ani nerejzuji
a pokud jsi presvedcena, ze autismum zkratka vylecitelny neni, tak asi jako sarlatana budes vnimat kazdeho kdo tvrdi opak a rodic vyleceneho autisty na tebe bude pusobit jako lhar
ja jsem presvedcena ze vyleceni mozne je
Nechci se dohadovat o způsobu léčby. ![]()
Prostě jen tvrdím, že KAštinčina argumentace proti očkování není fér a zbytečně někoho může vyděsit, toť vše.
Když se na autismus najde léčba, budu jen ráda, ale zatím pro to nic nenasvědčuje.
@Baba píše:
Jaký vývoj? A kdyby, tak do kolika let autismus vzniknout může? Do 4, 5?A ne všichni dospělí mají intaktní HEB
No jo, některé nemoci se snaží jen udržet v určitých mezích, protože je vyléčit neumí. Jenže to ani alternativní medicína, ta taky neumí vyléčit DM, RS, všechny druhy nádorů, metabolické choroby…
Tak ono se o mozku zdaleka jeste nevi vsechno, ne?
Jinak o leceni a vyleceni je to na jinou diskuzi a s tebou stejne nema smysl, obe vime, co bychom asi tak napsaly ![]()
Ahoj holky, nějakou chvilku sem se sem nedostala a koukám, kolik se tady toho „nakecalo“ ![]()
hlásím, že sme po druhé dávce Pediacelu - dneska dopoledne (odestup od první 2 měsíce pro schéma 2+1). bohužel, už to není tak hladkej průběh jako po první a malej má tedka večer zvýšenou teplotu. snad bude ráno už lepší.
@whitehorse píše:
Ahoj holky, nějakou chvilku sem se sem nedostala a koukám, kolik se tady toho „nakecalo“
hlásím, že sme po druhé dávce Pediacelu - dneska dopoledne (odestup od první 2 měsíce pro schéma 2+1). bohužel, už to není tak hladkej průběh jako po první a malej má tedka večer zvýšenou teplotu. snad bude ráno už lepší.
Jéé, tak držíme palce ať je malej brzo bez teploty. ![]()
@marca46 píše:
Jéé, tak držíme palce ať je malej brzo bez teploty.
díky. věříma doufám.
až tedka sem všechno dočetla od své poslední návštěvy a že toho teda bylo.
@whitehorse .. kurna tak to je blby, ze uz u druhy davky nejaka reakce… ja si pohravam s myslenkou, ze bychom neockovali vůbec, nasla jsem zajimavy odkaz na to, jak podat zadost o prijeti do skolky i kdyz mame neocko dite.. http://www.ferovanemocnice.cz/…ck-3059.html můžete si přečíst… btw, jsi ta stejná whitehorse co na womenzone? ![]()
@skirt píše: @whitehorse .. kurna tak to je blby, ze uz u druhy davky nejaka reakce… ja si pohravam s myslenkou, ze bychom neockovali vůbec, nasla jsem zajimavy odkaz na to, jak podat zadost o prijeti do skolky i kdyz mame neocko dite.. http://www.ferovanemocnice.cz/…ck-3059.html můžete si přečíst… btw, jsi ta stejná whitehorse co na womenzone?
jj, sem ta stejná
a já si totéž říkala i u Tebe ![]()
taky sem doufala, že žádná reakce nebude. při píchnutí ani nepípl, ale reakce zatím je. snad se podaří malýho uspat a vyspí se z toho. jak řekl manžel - na noc se zapne i monitor (i když už ho skoro vůbec nepoužíváme).
@whitehorse .. ty jo, tak to drzim palce, at se z toho vyspi. Kolik ted vlastne malemu je?
@skirt píše: @whitehorse .. ty jo, tak to drzim palce, at se z toho vyspi. Kolik ted vlastne malemu je?
v pondělí měl 7 měsíců. uspat už se ho podařilo, ta uvidím, jak bude spát. byl trošku přetaženej z toho, že nespal jak byl zvyklej.
@whitehorse tak to je fajn… a kolik ma ted kg, jestli muzu vedet?.. vis jak, pro predstavu.. ale stejne bych to chtela odkladat dokud to pujde, achjo
uz se mi o tom v noci i zda. A jak spal maly?
@skirt píše: @whitehorse tak to je fajn… a kolik ma ted kg, jestli muzu vedet?.. vis jak, pro predstavu.. ale stejne bych to chtela odkladat dokud to pujde, achjouz se mi o tom v noci i zda. A jak spal maly?
má 8,14kg a 68cm. jak sme začli s příkrmy, tak začal přibírat. Spal tak nějak všelijak - ale tradičně po probuzení v noci už sem si ho přestěhovala k sobě do postele. ráno ještě teplota trvá, i když už nebyla tak vysoká jako večer.
whitehorse tak držím palce ať je všechno ok, my jsme po první dávce taky neměli žádnou reakci, druhá nás teprv čeká.
@whitehorse .. ty jo tak to je sileny! Ze ma 8 kg a stejne to celkem blbe snasi, a jeste z pediacelu.. to je hrozny
.. ja vim, ze jakmile pujdem na ocko a prijdem domu ze budu vsechno pripisovat vedlejsim ucinkum, at to budou nebo ne.. boze ja nevim jestli to chci
.. mozna precijenom fakt pockam do nastupu do skolky achjoo
@skirt Ahojky, měla jsem stejné pocity jako Ty. Noční můry, prostě hrůza. Nakonec jsme se s manželem rozhodli, že nebudeme očkovat minimálně do tří let vůbec nic.
Strašně se mi ulevilo. ![]()
@skirt, buď v klidu, pokud je to „jen“ teplota tak je to v pořádku
…Nejhorší je to rozhodování, vím o čem mluvím
, jak se rozhodnete, (je jedno jak) hned bude lépe
. Já se konečně trochu uklidnila, minulé úterý nám přišly výsledky a dle nich malá alergická na ATB není (ale ona fakt je, prostě vyšly falešně negativní, což je velmi časté
). Doma jsme se domluvili, že pokud budeme očkovat, tak až příští rok, aby malá byla schopná naprosto přesně popsat co se s ní děje (moc mluvení nedá
). (uvažujeme o tetanu- možná infarix - jezdíme na chalupu, kde jsme celé léto a rypeme se v hlíně
, jsem zvědavá jak to budu vnímat příští rok
). Drahá polovička řekla, že naočkujeme jen v případě, že nám podepíší papír, kde se zaručují, že dcera nebude mít žádnou reakci. Když je to tak neškodné.
. Jinak Dr. máme dobrého, ale já se nehádám, nedělám chtrou - říkám, že z toho mám velmi špatný pocit- což je pravda. A zatím žádné vyhrožování ![]()