Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@marca46 píše:
@Elilen Nakonec budeme dojíždět asi 20km, ale pokud bude prudit, tak budu jezdit do Českých Budějovic, klidně. Vůbec mi to nevadí. Hlavně aby tam byl „normální“ doktor.
Tak v Budějovích tu jedna je. (Já u ní bohužel nejsem. O očkování jsem se začala zajímat až v 8 týdnu dcery.) Tak kdyby náhodou (snad ne!), tak ti dám kontakt. Aspoň bychom se pak mohly někdy sejít.
Já jí mám také v rezervě. Ale ta naše snad bude v poho. Má negat. reverz, tak je chráněná.
@simgiran píše:
No, ona je spousta věcí, co mohou ve výjimečných případech někomu způsobit vážné zdravotní problémy. Těžko se dá všem takových věcem vyhnout a těžko někdo na ně bude dávat papír. A druhá věc - co bakterie a viry, daly vám papír, že se budou vašemu dítěti zdaleka vyhýbat?
Nikdo mě nenutí nakupovat plesnivé nebo prošlé potraviny. A riziko nákazy není tak velké jako riziko nežádoucích účinků byť jen „teplotka“!!!
Příspěvek upraven 03.05.13 v 10:57
@simgiran píše:
No, ona je spousta věcí, co mohou ve výjimečných případech někomu způsobit vážné zdravotní problémy. Těžko se dá všem takových věcem vyhnout a těžko někdo na ně bude dávat papír. A druhá věc - co bakterie a viry, daly vám papír, že se budou vašemu dítěti zdaleka vyhýbat?
Ty myslíš, že viry a bakterie umí sepsat dohodu??
![]()
Jasně, že je v životě spousta věcí, co nás může ohrozit, ale když to jde eliminovat, tak proč zbytečně riskovat?? ![]()
@Elilen píše:
Tak v Budějovích tu jedna je. (Já u ní bohužel nejsem. O očkování jsem se začala zajímat až v 8 týdnu dcery.) Tak kdyby náhodou (snad ne!), tak ti dám kontakt. Aspoň bychom se pak mohly někdy sejít.Já jí mám také v rezervě. Ale ta naše snad bude v poho. Má negat. reverz, tak je chráněná.
@marca46 Přesně tak. Obyčejné nachlazení nám nezpůsobí takové problémy, jako vakcína (mnohdy i) 2,5 kilovým dětem.
@Elilen píše:
@marca46 Přesně tak. Obyčejné nachlazení nám nezpůsobí takové problémy, jako vakcína (mnohdy i) 2,5 kilovým dětem.
Jo, co píšou maminky neočkovaných dětí, tak jsou zdravé. Daleko snáz se vyrovnají s různým nachlazením. ![]()
@simgiran píše:
Porad nechapes to, ze ostatni veci stat jaksi nenarizuje. Pokud by bylo ockovani stejne dobrovolny, jako to, jestli si koupis polivku v pytliku nebo ne, nikdo tohle resit nebude.
@asha píše:
Porad nechapes to, ze ostatni veci stat jaksi nenarizuje. Pokud by bylo ockovani stejne dobrovolny, jako to, jestli si koupis polivku v pytliku nebo ne, nikdo tohle resit nebude.
Tak, tak.
![]()
@simgiran píše:
Když tu pořád chcete papír, že z očkování nehrozí žádné následky, žádáte takový papír také když jdete nakupovat jídlo?
To je reakce na mne??? Ono u „nás“ nejde ani tak o teplotku
, ale o to že dcera měla reakci na všechna ATB, se kterými přišla do styku. A to je asi trochu jiná, nebo mi budete tvrdit jako „odborníci“ z Motola, že netřeba vyšetřit, netřeba odložit, jediné co je zapotřebí, tak naočkovat- hned a vším- a uvidíme
, však co semůže stát, že? Jasně, jim nic
. Pokud jsou si tedy jistí, že u dcery nehrozí žádné riziko, jak mi bylo prezentováno, tak jsou snad schopni za svým názorem „stát“ a podepsat se pod něj. Ale ono to nejde, protože tam nikdo neví, jak bude dcera reagovat na zbytková ATB, píchnutá do svalu - oběhu- to již nemusí být „jen“ vyrážka, ale pěkný průser… Tak to si očkujte své děti, moje ne
. Tak stejně to vidím u syna, který má po MMR vakcíně již 4-tým rokem zdravotní problémy, nenechám naočkovat nemocné dítě, nikdy!!! A všichni, co to po mě chtějí, mi můžou,,, když bude nejvíc usraná
. A srovnávání s jídlem je naprosto zcestné, to musíte vidět i vy ![]()
@simgiran píše:
Když tu pořád chcete papír, že z očkování nehrozí žádné následky, žádáte takový papír také když jdete nakupovat jídlo?
To je mimo, jídlo Tě nikdo nenutí pod hrozbami socialky a pokut kupovat. Navíc bezprostředně po dobre vybraném jídle potravinach díte nema neuro poruchy.
@marca46 píše:
@skirtvšak ono to nějak půjde. U nás to maso opravdu bylo a proto jina mudra. Na kontrolu jdeme až v červnu, ale mělo by to být v pohodě. Nová mudra nás vzala s tím, že očkovat nebudeme.
Super, super.
Gratuluji k takové mudre. Kez máme v budoucnu taky štěstí.
@simgiran píše:
Rodiče chtějí podepsat papír hlavne proto, že povinnost očkovat tu je, nikdo za komlikace po ocku není zodpovědný a pokud rodiče se rozhodnou neockovat MUSI PODEPSAT negativni reverz. Očkováni ma nežádoucí účinky, viz leták, očkováni nezaručuje 100% ochranu, o kolektivni imunite vycházející z očkováni NENI ŽÁDNÁ STUDIE, statistiky nejsou přesné, nežádoucí účinky podhlasené. Mno, je mnoho divného kolem očka. Jak jinak se rodiče maji bránit, nez tím, že nastaví pediatrivi zrcadlo, že vyžadování očkováni je proti lidským právům, je proste absurdní. Státu je úplně jedno, jestli díte umře, ochrne následkem nemoci nebo vakcíny. Rodič plati dane, z nich stát financuje vakcíny, proc je perzekuovan za to, kdyz o tom pochybuje a nechce je pro dítě?
@kaštinka O kolektivní imunitě není žádná studie? Viděla jsi někdy nějaký epidemiologický model? Dokonce i ty nejjednodušší v některých případech velmi dobře fungují. Proč vypukají epidemie některých nemocí, když poklesne proočkovanost pod určitou mez? Modely to předpovídají.
@kaštinka píše:
Super, super.Gratuluji k takové mudre. Kez máme v budoucnu taky štěstí.
Děkuji. Určitě bude štěstí v budoucnu. Věřím tomu. Poku bude s mudrou problém, budeme ho řešit, ale né očkováním.
A vy už toho máte za sebou tolik. Máš můj obdiv. ![]()
@kaštinka píše:
Rodiče chtějí podepsat papír hlavne proto, že povinnost očkovat tu je, nikdo za komlikace po ocku není zodpovědný a pokud rodiče se rozhodnou neockovat MUSI PODEPSAT negativni reverz. Očkováni ma nežádoucí účinky, viz leták, očkováni nezaručuje 100% ochranu, o kolektivni imunite vycházející z očkováni NENI ŽÁDNÁ STUDIE, statistiky nejsou přesné, nežádoucí účinky podhlasené. Mno, je mnoho divného kolem očka. Jak jinak se rodiče maji bránit, nez tím, že nastaví pediatrivi zrcadlo, že vyžadování očkováni je proti lidským právům, je proste absurdní. Státu je úplně jedno, jestli díte umře, ochrne následkem nemoci nebo vakcíny. Rodič plati dane, z nich stát financuje vakcíny, proc je perzekuovan za to, kdyz o tom pochybuje a nechce je pro dítě?
Naprosto souhlasím. ![]()