Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ango me taky napsala, ze moje mala je rizikovy kojenec (byla hypotroficka v brisku, vyvolavany porod o tri tydny drive, porodni vaha 2kg a 44cm v 37+2… a ted ve 4 mesicich jeste nebude mit ani 5 kg.. rekla ze urcite do roka odlozit minimalne..
@skirt ja kdyz odložila, tak uz asi nenaockuju
Příspěvek upraven 06.05.13 v 21:34
@afaxi píše:
Tak jsem kontaktovala dnes Mudr. Elekovou uvidíme co poradí. Jinak teda koupim něco co obsahuje céčko a asi ten rzbí tuk teda-brrr. Chudák malá. nebo to můžu jíst já? Půjde to přes mlíko? Máte někdo zkušenost?
Déčko prý do mléka jde, jen když ho má matka opravdu dostatek nebo spíš nadbytek, takže bych dopovala Tebe i dítě. A bacha na předávkování, dávej buď rybí olej nebo Vigantol. Céčkem raději jen Tebe, pro dítě může být příliš velká dávka umělého céčka zátěží na ledviny ![]()
@aiko24 píše:
Déčko prý do mléka jde, jen když ho má matka opravdu dostatek nebo spíš nadbytek, takže bych dopovala Tebe i dítě. A bacha na předávkování, dávej buď rybí olej nebo Vigantol. Céčkem raději jen Tebe, pro dítě může být příliš velká dávka umělého céčka zátěží na ledviny
u toho céčka mi říkali v porodnici pozor, aby se dítko (když je kojené) neosypalo. jinak já pro sebe léčbu Céčkem ve velkých dávkách používám, když na mně leze nějaký bacil (bolest v krku apod.) tak dám tak 3-5g céčka za den a za 2 dny sem úplně fit. třetí den snížím na polovinu, čtvrtý den zase. a pak se vracím k normálu.
Odkaz na besedu s MUDr. Elekovou-13.5.2013 u Prahy
http://www.letanek.cz/…ockovani.php
RIZIKA OČKOVÁNÍ S MUDR. LUDMILOU ELEKOVOU
13.5. 2013 od 18:00 - 20:00, Sál u Kafků, Lety
O očkování dětí se už dlouhou dobu vedou vzrušené debaty. Na jedné straně stojí lékaři, kteří jsou pro, a na druhé straně narůstá počet rodičů, kteří své děti očkovat nechtějí. Přijďte si v tom udělat jasno s uznávanou lékařkou MUDr. Ludmilou Elekovou.
Cena: 150,– Kč
Lektorka: MUDr. Ludmila ELEKOVÁ.
Kapacita omezena!!! V případě zájmu, je nutné se předem přihlásit:info@letanek.cz. Při objednávce, prosím, zašlete - jméno, příjmení, telefon, email, město.
Uznávaná lékařka? Kým?
Sem nevěděla, že Meduňka je časopis s vysokým impakt faktorem. ![]()
Proč ne, ale informace od ní si ověřovat, ověřovat, ověřovat. Od člověka, co tvrdí, že každé očkování vždycky každého jen poškodí, se objektivní informace čekat nedají.
@Baba píše:
Uznávaná lékařka? Kým?Sem nevěděla, že Meduňka je časopis s vysokým impakt faktorem.
Proč ne, ale informace od ní si ověřovat, ověřovat, ověřovat. Od člověka, co tvrdí, že každé očkování vždycky každého jen poškodí, se objektivní informace čekat nedají.
Maminky v mem okoli i ja osobne s ni mam jine zkusenosti-jen ty nejlepsi. Snazi se poradit a najit „nejmensi zlo“, co se ockovani tyce. Jeji individualni pristup, okamzite odpovedi v mailove konverzaci a jeji znalosti jsou k nezaplaceni… Ale to je na kazdem.
Chtela jsem se o tuto akci podelit, protoze vim, ze v tehle skupine by o ni maminky mohly mit zajem.
Příspěvek upraven 07.05.13 v 09:19
Každý extrém je spatny. Já vycházím z techto faktů: nežádoucí účinky po očkování jsou podhlasene, očkováni vytváří umělou imunitu, potlačuje přirozenou, vakcíny obsahují neurotoxiny, chybi dostupné studie o prospěšnosti očkování, chybi studie, ktera by dokáží šla kolektivni imunitu. Do té doby, než se aspoň toto vyjasní, jsem velmi opatrná. Mě je Eleková velmi sympaticka, kdyz jsem ji volala, vyslechli mě, poradila a dodala odvahy. Pro ockující „dukazy“ mě ještě nepřesvědčily, abych mohla s klidem nechat očkovat. Protože je tu POŘÁD velka pravděpodobnost, že zrovna naše děti budou reagovat velmi nestandardně. Podle lékařů jsem už stará rodička, žila jsem dlouho ve velmi znecistene průmyslové oblasti a další faktory, ktere uvádí i odborná veřejnost jako rizikové pro vznik autoimunitních onemocnění po očkování. V nasem případe tedy vycházím z volne dostupných faktů. Třeba i to, že se děti ockovany vadnou kontaminovanou šarží hexa vakcíny. Kdo problematiku sleduje, přednášku s elekovou snad ani nepotrebuje. ![]()
Příspěvek upraven 07.05.13 v 09:23
@sipulik píše:
Maminky v mem okoli i ja osobne s ni mam jine zkusenosti-jen ty nejlepsi. Snazi se poradit a najit „nejmensi zlo“, co se ockovani tyce. Jeji individualni pristup, okamzite odpovedi v mailove konverzaci a jeji znalosti jsou k nezaplaceni… Ale to je na kazdem.
Chtela jsem se o tuto akci podelit, protoze vim, ze v tehle skupine by o ni maminky mohly mit zajem. To, co si o MUDr. Elekove mysli ti, kdo jeji praci neznaji, kteri nevi, kde vsude publikuje, jak se dale vzdelava apod., nebyl ten pravy duvod, proc jsem se o tento odkaz chtela podelit…
Mám velmi podobnou zkušenost. Velmi děkuji za upozorněni na akci. ![]()
@sipulik píše:
S tím nesouhlasím, na to, aby člověk viděl, že tvrdí kolikrát vyložené nesmysly, stačí otevřít jakoukoli učebnici farmakologie nebo neurologie.
Ale pokud si to někdo ověřovat nechce a věří jí, je to jeho problém. Jen mi pak příjde trochu zvláštní, že tomu říkají, že očkování studují.
Když člověk nemá aspoň nějaké základy, může si nechat nabulíkovat kde co
Třeba to, že HEB se začíná vyvíjet až v půl roce života, což je jeden z argumentů Elekové.
S očkováním je to takové ode zdi ke zdi. Jedna strana Eleková a její neočkovací fanatismus, druhá strana tvrzení o naprosté bezpečnosti očkování.
@kaštinka píše:
Každý extrém je spatny.
SOuhlas. ![]()
Nicméně k extremistickému názoru patří i to, že neexistuje studie o prospěšnosti očkování ![]()
Bohužel neexistuje. Nežádoucí účinky po ocku se sleduji krátkou dobu. S delší destrukci imunity po očkováni se nepočítá, při tom takove pripady jsou.
@kaštinka píše:
Bohužel neexistuje. Nežádoucí účinky po ocku se sleduji krátkou dobu. S delší destrukci imunity po očkováni se nepočítá, při tom takove pripady jsou.
kastinko, tohle uz je fakt extremismus, s tim nema cenu diskutovat. I kdybych ti tu nahazela studii tisice, a ne z casopisu typu Medunka, tak to s tebou nehne.
Nebo kdybych tady dala studie dokazujici, te EAV je nesmysl.
Ty ale nejsi zapojena do nejake organizace prosazujici dobrovolnost v ockovani, ne? Kdyby jo, tak by to bylo ponekud kontraproduktivni ![]()