Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Elilen píše:
@Baba Prosím vysvětlení, co je HEB a EAV. Díky.
pardon.
HEB je hematoencefalicka bariera v mozku. Zaklada se jeste prenatalne a nikdy se neuzavira. Elekova prave argumentuje tim, ze se HEB zacina vytvaret az v pul roce, coz je nesmysl, staci si uvedomit, co HEB vytvari.
EAV je diagnosticka metoda alternativni mediciny, kde se meri - vlastne nemuzu ani rict co, protoze ani ti, co pristroj pouzivaji, se na tom neshodli. Male deti do 3 let se nemeri, staci znerit matku, maji mit stejnou zatez.
Existuji studie, ktere metodu objektivne hodnotily, ucinna neni. Cely ten princip je spatny, je to v podstate kyvadlo, ktery nahodne ukaze ano/ne.
Neexistují relevantní studie. Bohužel. MUDr. Eleková je vystudovaný a ví o HEB, to spíš možna byla chybně pochopení nebo interpretována. Otazniků kolem očka je mnohem více, sama za sebe pouze seznamuji kohokoli, kdo se o problematiku zajímá, k čemu jsem došla a co mi připadá zajimavé a hlavne mnohé mi ještě nebylo vysvětleno, dukazy ověřeno apod. Opět vycházím z faktů. Sám výrobce uvádí, že je realné procento, ze se ani protilátky po řádném očkováni 3+1 u infanrix hexa nevytvoří. Nekteri rodiče zjišťuji z testu protilátek po odběru krve, že jiz po roce díte protilátky nema, nebo jsou hladiny nízké. A nyní ke kolektivní imunite. Ročně se narodi cca 100000 dětí, po roce po řádném preocko už nejsou protilátky, nebo nízké hladiny, nebo je i určité procento bez vytvořených protilátek. Tzn. že kolektivní imunita ani nemůže fungovat, jak je nám prezentováno. Výrobce take uvádí, že očkováni není 100% a MŮŽE zmírnit prodělání nemoci, ovšem na toto také nejsou dukazy. Nejasností je více a mě překvapuje, že se tím málokdo zabývá. Zvlášť, kdyz se jedna o tak razantní zásah do organismu a imunity. Říká se, každý je jiný, ale očkuje se plošně skoro identický mi vakcinami pro vetsinu ve stejném veku bez ohledu na momentální vývoj jedince. Dopředu se neověřené ani dostupnými testy a vysetrenimi, jak je na tom po zdravotní strance dané dítě. Mohla bych pokracovat, ale už mám i zkušenosti, že mé příspěvky jsou prekrucovany ve snaze ztrapnit a zničit mé příspěvky. Jen o očkováni přemýšlím. Pokud by studie existovaly, které by mě uklidnily a umoznily mi tak ockovat, předpokládám, že bych už je měla. Jenže ty bohužel nejsou. A toto zjistí vesměs každý, kdo se o problematiku očkování začne zajímat. Rodiče chtějí ochránit své děti, chtějí, aby byly zdravé, ale zjistí, že očkování ma v tomto vážné trhliny.
@Baba Nepardonuj.
HEB vím, co je. Jen jsem neznala zkratku. O EAV ale slyším poprvé, ale co jsem pochopila, tak je to něco podobného, jako točení prstýnku na těhotenským břichem ve snaze dozvědět se pohlaví dítěte, ne?
Mám dokola psát - existuje? Dup, dup, dup? Umíš anglicky? Jsou jich tisíce. Nebo namátkou stačí srovnat systém očkování v tehdy ještě rozděleném Německu a jejich výsledky. Že očkování bylo/je prospěšné, je neoodiskutovatelné. ŽE neexistuje jediná studie, která by prokázala účinnost EAV, ti nevadí? To je trochu dvojí metr.
S tím HEB, to o špatnou interpretaci rozhodně nejde, píše to přímo Eleková ve svém článku. Stejně jako se nedají špatně interpretovat ty nesmysly, oc píše o paralenu, typech imunity, léčbě autismu…
Kaštinko, upřímně, neznám jediného neočkovače, co problematiku opravdu studuje. Studium vždycky spočívalo jen ve čtení protiočkovacích materiálů - Hirte, Buchwald, Strunecká, Eleková, Petek… Bez nějakého kritického zhodnocení, ověření zdrojů. Buchwald napíše, že očkování způsobuje Downův syndrom, podloží to nepřítomností postižených osob na starých obrazech a hotovo. Takhle vypadá většina těch knih. Kdo si dal tu práci a zdroje a jejich interpretaci si ověřil?
Je mi to celkem jedno, jediné, co mě na tom fascinuje je to, že si tihle,,studující" dovolí říkat o proočkovacích lidech, že jsou tupé nepřemýšlející stádo.
Jinak já Elekovou moc neznám, ale hodně názorů je mi sympatických. Viz. doporučení holkám, které mají nedonošené dítě, aby s očkováním počkaly. (Myslím, že to bylo na této diskusi.)
@Elilen píše:
@Baba Nepardonuj.
HEB vím, co je. Jen jsem neznala zkratku. O EAV ale slyším poprvé, ale co jsem pochopila, tak je to něco podobného, jako točení prstýnku na těhotenským břichem ve snaze dozvědět se pohlaví dítěte, ne?
Pardonovala sem preventivně, za používání zkratek už sem to schytala. že se prej vytahuju ![]()
Třeba tady je nějaké shrnutí. http://www.sysifos.cz/index.php?…
Vidět to v praxi je docela sranda. Smutný je teda to, že za to někdo vyhodí prachy a druhej na tom rejžuje. Výsledky,,měření" bývaj docela podobný - zátěž z očkování, těžké kovy, borelka, alergie na lepek, na mlíko, oslabená játra… Na jednom sezení ti naměří alergii na lepek, doporučí vysadit a za měsíc už ti ji nenaměří.
Tak ja stale cekam na odpoved od mudr Elekove. Iak rychle vam odepsala? Jo a nakonec zkusim malej a.sobe davat ten zeleny jecmen. Mamka mi to vytestovala, tak to zkusime. Jecmen nam ublizit nemuze.
Jinak na tom eav byla znama. Jejich mala ve dvou letech zacla najednou ochrnovat, nemuzou prijit na to proc. Tak to vyzkouseli a. zahajili dle toho lecbu. Myslim si ze je dulezite tomu verit, kazdy veri necemu jinemu. Kazdy ma jiny nazor a prijde mi trochu na hlavu porad shazovat nazor toho druheho. Hlavne lide, kteri s ockovanim nemaji negativni zkusenost chodi diskutovat do diskuzi kde se resi neocko. Tak nas nechte, nechceme ockovat myslime si o tom sve,. Az budete mit negativni zkusenost treba. zmenite nazor
No ja dr. Elekovou znam a nikoliv jen jako odmitace ockovani
To jsem s ni ani moc neprobirala. Ja ji uznavam ![]()
Jinak jsem na na rozdil od Baby uz nekolik neockovacu odborniku potkala, jeden pediatr, jeden imunolog a dalsi byli tez lekari. Ono to neni zdaleka jen tak, ze neockovaci jsou vyhradne trhly matky, co nevi, co by roupama a ctou jen protiockovaci materialy vyse zminenych autoru (mmch. ja cetla jen Hirteho a to az po letech, co jsem se o tohle zacala zajimat
) ![]()
Příspěvek upraven 07.05.13 v 10:56
@Baba píše:
Pardonovala sem preventivně, za používání zkratek už sem to schytala. že se prej vytahuju
Vidět to v praxi je docela sranda. Smutný je teda to, že za to někdo vyhodí prachy a druhej na tom rejžuje. Výsledky,,měření" bývaj docela podobný - zátěž z očkování, těžké kovy, borelka, alergie na lepek, na mlíko, oslabená játra… Na jednom sezení ti naměří alergii na lepek, doporučí vysadit a za měsíc už ti ji nenaměří.
Podivej, to je furt dokola, vsechny tu vime, ze tohle pranyrujes ![]()
Ja treba tyhle veci taky neverim, stejne jako neverim prevazny vetsine lecitelu (vlastne jsem nenasla jedinyho, ke komu bych sla, ale zas tak urputne nehledam)…ja totiz neverim lidem obecne
Ale nejak mi prijde, ze to je jednak celkem znamy, ze lidi podvadi, takze mi prijde zbytecny to furt dokola omilat, a jednak tohle proste zalezi na kazdym, jak to ma se sebou srovnany ![]()
A co se tyce jinych veci…zavidim ti tu jistotu. Ale to prave souvisi s tim, ze ja proste neverim nicemu, ani vyzkumum…pokud je sama nezfalsuju ![]()
Příspěvek upraven 07.05.13 v 10:57
@asha píše:
No ja dr. Elekovou znam a nikoliv jen jako odmitace ockovaniTo jsem s ni ani moc neprobirala. Ja ji uznavam
Jinak na na rozdil od Baby uz nekolik neockovacu odborniku potkala, jeden pediatr, jeden imunolog a dalsi byli tez lekari. Ono to neni zdaleka jen tak, ze neockovaci jsou vyhradne trhly matky, co nevi, co by roupama a ctou jen protiockovaci materialy vyse zminenych autoru (mmch. ja cetla jen Hirteho a to az po letech, co jsem se o tohle zacala zajimat
)
Myslela sem ty absolutní neočkovače. DOktory, co neočkujou všechno, znám taky. Ale doktora, co neočkuje vůbec nic, ani jednoho. Eleková taky očkovala. Mě trochu odrazuje i to, že se o očkování začala zajímat pozdě. Ono to pak někde je trochu poturčenec horší Turka.
@Baba píše:
Myslela sem ty absolutní neočkovače. DOktory, co neočkujou všechno, znám taky. Ale doktora, co neočkuje vůbec nic, ani jednoho. Eleková taky očkovala. Mě trochu odrazuje i to, že se o očkování začala zajímat pozdě. Ono to pak někde je trochu poturčenec horší Turka.
Uplny neockovace.
No zajimalo by mne, kolik odborniku neockuje (i uplne), ale verejne se k tomu nehlasi ![]()
@asha píše:A co se tyce jinych veci…zavidim ti tu jistotu. Ale to prave souvisi s tim, ze ja proste neverim nicemu, ani vyzkumum…pokud ho sama nezfalsuju
Jakou jistotu? Jistotu mám možná tak v tom, že EAV je hlopupost, na to stačí selský rozum. Ten je na očkování trochu málo, proto věřím odborníkům. Podle mě je to nejracionálnější rozhodnutí, sama to fakt nejsem schopná nastudovat.
Jedině kdybych se dala na epídu nebo hygienu ![]()
@Baba píše:
Pardonovala sem preventivně, za používání zkratek už sem to schytala. že se prej vytahuju
Nebo ti řeknou, že tvůj syn, který má nejtěžší stupeň cukrovky nepotřebuje léky, ať je vysadíš a syn ti za pár dní zemře… Kdo čte zprávy tak ví, o čem píšu.
Velmi smutný příběh. (V tomto ale EAV nebylo. Jen nějaký léčitel.)
@asha píše:
Podivej, to je furt dokola, vsechny tu vime, ze tohle pranyrujes
Ja treba tyhle veci taky neverim, stejne jako neverim prevazny vetsine lecitelu (vlastne jsem nenasla jedinyho, ke komu bych sla, ale zas tak urputne nehledam)…ja totiz neverim lidem obecneAle nejak mi prijde, ze to je jednak celkem znamy, ze lidi podvadi, takze mi prijde zbytecny to furt dokola omilat, a jednak tohle proste zalezi na kazdym, jak to ma se sebou srovnany
Asho, fajn, ale proč nenapíšeš Kaštince, že už tady každý ví, že si myslí, že její dítě má autsimus po očkování a že se vyléčilo pomocí detoxikace?
To není furt dokola a zbytečný to omílat?
Nebo že Janka furt dokola píše, že homeopatika mají NÚ?
Nezapojuju se do všech očko/neočko nebo diskuzí o alternativní medicíně. Tady sem psala jen proto, že sem chtěla říct, že ELeková se musí brát s rezervou. A velkou ![]()
@Baba Hm a kdy je ten spravny cas se o to zacit zajimat?
Kazdy to ma prece jinak. Nekdo se zacne zajimat az pri problemech, nekdo ani pak ne.
Lidi se meni, vyviji…