Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Baba Musím uznat, že kdyby byla dcera očkovaná, 100% (a nenechám si to vymluvit!) věřím, že je taková, jaká je po očkování. Ve spoustě diskusí, kde se probírají tyto děti to zmiňuji, ale nikdo tu takové dítě nemá, tak to napíšu i sem. Dcera byla od narození uřvánek. Neklasický uřvánek. Ještě uřvanější.
Když nespala, což bylo ve dvou měsících i jedna hodina přes den, tak z 90% plakala. Celých osm, devět měsíců jsem jí chovala. A to myslím skoro doslovně! Pokud nespala, tak bez mé náruče byla třeba jen tři minuty denně. A to jsem musela být vedle ní. Až nyní, na přelomu devátého a desátého měsíce si dokáže i 10 minut hrát. A už jí dokonce nechovám i dvě hodiny denně, což je obrovský úspěch! A tak, - kdyby byla dcera očkovaná, mohla by za to vakcína.
Už jen z toho důvodu, že se tak začala chovat v době, kdy se očkuje 1. dávka hexy. Do té doby měla nov. žloutenku a tak se nemohla tak ukázat.
@Elilen No jo, on ale nikdo nevyvraci, ze jsou deti, co proste rvou…pricinu to zrejme nejakou ma, jen my nevime, jakou
Ale to prece neni dukaz pro to, ze ockovani nemuze zpusobit neutisitelny plac. Ono jinak se to dite vyjadrovat neumi a neco mu zjevne nedela dobre ![]()
Mne na to u prvniho syna upozornila dr. predem…a rval, mel teplotu ( achovani ani noseni zrovna moc nezabiralo), tak jsem priste nechala dat setrnejsi vakcinu, tehdy hrazeny Inf. HIB a slo to na pojistovnu. Nejmladsi mi zacal rvat po mesici (ktery komplet prospal)…ale rval proste jinak, takze jsem nosila a nosila, aby byl klid. U nej slo zrejme o dusledky porodu a separace po nem, pomahal jen tesny kontakt.
Takze ja zas verim, ze ten plac se rozpoznat da. ![]()
@Baba píše:
Souhlasím s Emari.
Očkodítě s problémem - tahání očkováné nohy při plazení, neutišitelný řev, problémy se spánkem, náhlá změna nálady, zástava mluvení nebo návrat k dřívějším tvarům - může za to očkování, i když k tomu došlo za několik měsíců po vakcinaci. Neočkodítě, ty samé problémy - to se stává.
Stejně to je se studiemi. Pro očkování - podplacené, zfalšované, nesmysl. Článek z protiočkovacího webu - jasně, to je přece logické.
A proc si myslis, ze k tomu nemuze dojit nekolik mesicu po vakcinaci? Mozek funguje zvlastne, nekdy proste potrebuje cas, nez dojde k takovymu poskozeni, ze se to nejak projevi. Navic se porad presne nevi, jak to v nem funguje. ![]()
Mozna je to mimo, ale vcera jsem videla Cas probuzeni. Slo o lidi po prodelany encefalitide. Meli encefalitidu a pokud ji prezili, za nejaky cas se jim uplne vyzkratoval mozek. Nedoslo k tomu okamzite a najednou, slo to postupne.
Ano a stava se to. Jenze nekdy proste tu pricinu neodhalime a nekdy za to holt muze ockovani. Nechapu, co je na tom tak divnyho, jiny zeme nemaji takovy problem ty NU priznat (a odskodnit) u nas se bude do roztrhani tela tvrdit, ze temer zadny nejsou, je to celkem usmevny.
Neutišitelným pláčem jsme si taky prošli. Mému druhému dítěti je teď 4,5 měsíce, první neutišitelný pláč byl zhruba ve 2,5 měsících. Opakuje se to nepravidelně, obvykle po víkendu, když bylo u nás doma víc lidí, nebo po nějakém výletě, zkrátka když bylo více podnětů. Naposledy dnes odpoledne, po výletu do města, měl celou dobu staženou boudu u kočáru a koukal ven. Není na to zvyklý, jezdíme většinou jen do parku tady u nás.
Je to docela hrůza, dítě z ničeho nic začne ze spaní vřeštět, když ho vezmu, ještě o sobě tak půl minuty neví, až pak se probere, chvilku pobrekává a po zasunutí dudlíka zase usne.
Taky bych si mohla myslet, že je to z očkování. Jenže on ještě očkovaný nebyl.
Asi to zkrátka patří k miminkovskému věku, je to jejich způsob, jak se vyrovnávat s množstvím podnětů zvenčí.
Někdy mi připadá, že očkování může i za špatné počasí!!
@adam755 píše:
Neutišitelným pláčem jsme si taky prošli. Mému druhému dítěti je teď 4,5 měsíce, první neutišitelný pláč byl zhruba ve 2,5 měsících. Opakuje se to nepravidelně, obvykle po víkendu, když bylo u nás doma víc lidí, nebo po nějakém výletě, zkrátka když bylo více podnětů. Naposledy dnes odpoledne, po výletu do města, měl celou dobu staženou boudu u kočáru a koukal ven. Není na to zvyklý, jezdíme většinou jen do parku tady u nás.
Je to docela hrůza, dítě z ničeho nic začne ze spaní vřeštět, když ho vezmu, ještě o sobě tak půl minuty neví, až pak se probere, chvilku pobrekává a po zasunutí dudlíka zase usne.
Taky bych si mohla myslet, že je to z očkování. Jenže on ještě očkovaný nebyl.
Asi to zkrátka patří k miminkovskému věku, je to jejich způsob, jak se vyrovnávat s množstvím podnětů zvenčí.Někdy mi připadá, že očkování může i za špatné počasí!!
No tak tohle fakt ten neutisitelny plac neni
Neutisitelny se utisit moc neda
U vas to byl normalni miminovsky plac, presne jak pises, z unavy, premiry podnetu ![]()
@sipulik držím palce ať je vše ok, já taky dávala Vigantol, lněný olej a ještě rakytník protože jsem nechtěla dávat umělý céčko ![]()
Bylo by fajn se držet diskuse o Pediacelu a hádky očko-neočko si jít řešit třeba do diskuse „maminky co neočkujete“ nebo podobně. Začíná to tu být díky těmto žebomyším hádkám pro maminky co hledají info o očkování Pediacelem nepřehledné.
Jak nedá utišit, to to dítě řve až do smrti??
Neutišitelným pláčem chápu to, že nereaguje na utišování a zklidní se po nějaké době nějak samo od sebe. Toto probíhá u nás. Hlavně v noci, občas i přes den. Nebo jak jinak definuješ neutišitelný pláč?
@asha píše:
No tak tohle fakt ten neutisitelny plac neniNeutisitelny se utisit moc neda
U vas to byl normalni miminovsky plac, presne jak pises, z unavy, premiry podnetu
@adam755 píše:
Neutišitelným pláčem chápu to, že nereaguje na utišování a zklidní se po nějaké době nějak samo od sebe. Toto probíhá u nás. Hlavně v noci, občas i přes den. Nebo jak jinak definuješ neutišitelný pláč?
Ale ty svoje miminko utisis kdyz ho zvednes do naruce. Neutisitelny plac bude o tom, ze ditw rve a rve treba celej den a.nezabira.nic. nemam s tim zkusenost ale takhle si to predatavuju ja. Nase mala. z premiry podnetu taky rvala, byla neklidna. Ale. zabralo pochovani, uspani…
@asha To nebylo myšleno tak, že z toho důvodu si myslím, že dítě nemůže mít neutišitelný pláč po očkování. Jen jsem přiznala, že být má dcera očkovaná, chci se pomalu soudit se státem, které mi dítě poškodilo. Přitom neoprávněně.
@adam755 píše:
Ne, ale pláče třeba tři hodiny v kuse, dokud únavou neusne. Dítě při pláči nevnímá okolí a je neutišitelné.
@afaxi To jsem se právě snažila napsat. Když ho zvednu, absolutně na mě nereaguje, je úplně mimo. Probere se až za nějakou chvíli (třeba za 2 minuty, jak kdy) a to už dávno leží na přebalovacím pultě nebo na posteli. De fakto „vřeští ze spaní“.
Moje první dítě to nikdy nedělalo a ani u tohoto dítěte to není běžný pláč. A samozřejmě bych to přisoudila očkování, kdyby očkovaný byl.
@Perm píše:
@sipulik držím palce ať je vše ok, já taky dávala Vigantol, lněný olej a ještě rakytník protože jsem nechtěla dávat umělý céčkoBylo by fajn se držet diskuse o Pediacelu a hádky očko-neočko si jít řešit třeba do diskuse „maminky co neočkujete“ nebo podobně. Začíná to tu být díky těmto žebomyším hádkám pro maminky co hledají info o očkování Pediacelem nepřehledné.
Dekujeme
Ja mu taky nechci davat umely cecko, proto si spolu davame normalni citron. Jsem rada, ze proti nemu nijak neprotestuje
A zapomnela jsem zminit sipkovy caj, ktery cecko taky obsahuje. Rakytnikovy mam jen sirup-to by asi nebylo nejvhodnejsi, vid???
@sipulik v tom sirupu je asi cukr že? To spíš záleží na tobě co všechno už prckovi dáváš. Citron a šípkový čaj je určitě taky fajn jestli proti němu neprotestuje, myslím že jakýkoliv přírodní vitamín je lepší a vstřebatelnější než ten umělý ![]()
@Perm píše:
@sipulik držím palce ať je vše ok, já taky dávala Vigantol, lněný olej a ještě rakytník protože jsem nechtěla dávat umělý céčkoBylo by fajn se držet diskuse o Pediacelu a hádky očko-neočko si jít řešit třeba do diskuse „maminky co neočkujete“ nebo podobně. Začíná to tu být díky těmto žebomyším hádkám pro maminky co hledají info o očkování Pediacelem nepřehledné.
Právě to jsem cchtěla jít napsat. Nemohly by jste si udělat vlastní diskuzi nebo jít do neočko diskuze? Takhle je v tom zmatek a už mě to ani nebaví číst. A neberte to špatně, ale fakt je to nepřehledné!
V citronu je asi tak stejně vit. C jako v květáku, je tedy spíš na chuť. Rakytník, šípek, taky například brokolice nebo zelí jsou v tomhle lepší - jen tak naokraj. ![]()