Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
7.6.13 08:48
@Ango píše:
Ještě jsem si vzpomněla, že jsem někde četla, jaká to byla s tetanovkou v případě poranění blbost. Nepamatuju si to úplně přesně, ale asi takhle nějak:
Pokud očkování skutečně funguje, nastupuje jeho účinek po 14 dnech od aplikace. Pokud je podezření na tetanus a nebo opravdu má proběhnout, nasadí se atb a píchne se tetanovka-dřív. takže po 14 dnech už atb zaberou, ale tělo dostane další ránu v tom, že se teprve začínají tvořit protilátky z očkování…

Jenze ona se u zraneni nepodavala stejna vakcina jako u ockovani, ja pisu tetanovka u vseho, ale je v tom rozdil. Pri uraze se podava imunoglobulin. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
7.6.13 08:55

Prý se podávala tetanovka u lidí, co jí měli už nějak dýl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.6.13 09:12
@Ango píše:
Prý se podávala tetanovka u lidí, co jí měli už nějak dýl..

Pri zraneni se daval vzdycky imunoglobulin, na preockovani se zvali az pak. Nicmene, ted uz se to automaticky nedava a lidi o tom moc nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.6.13 09:23
@marca46 píše:
Tak to mě zajímá. ;) Já jsem zatím asi od 6ti pediatrů slyšela, že tetanus se vyléčit nedá. A ty katastrofické scénáře, co jsem si od nich musela vyslechnout. :zed: Tak jak to teda je? :nevim: Kurňa, :D ať už nám někdo řekne pravdu. Doufám, že v sobotu v Břeclavi se to trochu osvětlí. :mrgreen:

Neznáš takový ten dětský kreslený seriál o lidském těle, kde krevní destičky, vitamíny atd jezdili autama, v ponorkách a ukazovaly, co se v těle děje? Tak tam tetanus vyléčili! :D Kluk sázel růže a píchnul se otrn. Za pár minut si umýval ruce a upustil ručník, protože ho neposlouchala ruka. Jeli do nemocnice, tam mu dali injekci a byl zdráv. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.6.13 09:25
@Elilen píše:
Neznáš takový ten dětský kreslený seriál o lidském těle, kde krevní destičky, vitamíny atd jezdili autama, v ponorkách a ukazovaly, co se v těle děje? Tak tam tetanus vyléčili! :D Kluk sázel růže a píchnul se otrn. Za pár minut si umýval ruce a upustil ručník, protože ho neposlouchala ruka. Jeli do nemocnice, tam mu dali injekci a byl zdráv. :D
:mrgreen: No ty jo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.6.13 09:30

@asha Znáš ho? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.6.13 09:54
@Elilen píše:

Zive si to predstavuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
7.6.13 09:59
@asha píše:
Zive si to predstavuju :lol:

Byl jednou jeden život se to jmenuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15977
7.6.13 10:00
@mariannnka píše:
Byl jednou jeden život se to jmenuje :mrgreen:

jojo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.6.13 10:06
@Elilen píše:

Jo ten serial samozrejme znam, mame na DVD, ja myslela primo tenhle dil. Ono v tom serialu bylo takovych pitomosti, ze uz si je vsechny nepamatuju. Ale kouka se na to hezky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.6.13 10:15
@asha píše:
Jo ten serial samozrejme znam, mame na DVD, ja myslela primo tenhle dil. Ono v tom serialu bylo takovych pitomosti, ze uz si je vsechny nepamatuju. Ale kouka se na to hezky :D

Pitomosti? Cože?? Ve mně neplují mikroponorky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.6.13 10:17
@Elilen píše:
Pitomosti? Cože?? Ve mně neplují mikroponorky? 8o

Taky jsem tomu nemohla uverit 8o Cely detstvi se koukam na tohle a pak lup ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
7.6.13 10:26

@marca46 já jsem to myslela, právě že když je dcera očkovaná, tak ten kašel u ní bude mít lehčí průběh a může kojence lehce nakazit. Já bych teda byla nerada kdybychom trávili kdykoliv čas v nemocnici, ale to asi každá matka :think:
Nechápu, ale proč mi ta druhá pediatrička řekla, že nevidí profit pro dítě, zda očkovat hexou nebo pediacelem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.6.13 10:30
@Mamango píše:
@marca46 já jsem to myslela, právě že když je dcera očkovaná, tak ten kašel u ní bude mít lehčí průběh a může kojence lehce nakazit. Já bych teda byla nerada kdybychom trávili kdykoliv čas v nemocnici, ale to asi každá matka :think:
Nechápu, ale proč mi ta druhá pediatrička řekla, že nevidí profit pro dítě, zda očkovat hexou nebo pediacelem :nevim:

Tak tohle je jedno z rizik ockovani. Cerny kasel v mirnejsi forme se dost tezko rozezna a hlavne s nim lidi nezustanou v posteli. Coz je mozna duvod, proc se tak siri. Ja nevim, ale tohle ockovani se mi jevi cim dal min prinosny. Ne, ze bych si myslela, ze je cerny kasel banalni nemoc, to ani nahodou. Ale nerada vytloukam klin klinem :?

Rozdil mezi Hexou a Pediacelem spousta pediatru nebere, hodne z nich ani nevi o tyhle variante. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
7.6.13 10:35

@asha no právě, příjde mi, že řada těch pediatrů nechce mít rozhled, aby mohli co nejlíp poradit… stávají se z nich ovce co jen civí do tabulek a očkovacích kalendářů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek