Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@asha píše:
@marca46 Co tolik?Ockovali mne ve 14ti, jestli myslis tohle
Jo myslím.
Tomu Dr., co mě šil ten prst se zdálo 8 let moc.
![]()
@Perm píše:
Tak jsme dnes byli u nové doktorky. Ještě teď rozdejchávám rozdíl oproti té staré, ta ani nevěděla co Pediacel je. Tahle ho má dokonce v ordinaci a nemusím ho shánět po lékárnách!!! Evidentně se vyplatí hledat když člověk není spokojený s lékařem. Bavili jsme se o béčkové žloutence, řekla jsem jí že je to podla mě kravina očkovat kojence tímto a ona mi na to přikyvovala že má stejný názor a že v Americe se prý očkují už novorozenci béčkemA prý to teď už není tak že se musí neočkovaní béčkem doočkovat v 11 letech že je to na zvážení ale že ona si myslí že to potřeba není pokud člověk nemá doma feťáka
No super doktorka přesně takovou jsem hledala.
Jééé, tak to moc gratuluju k takové lékařce. Super! ![]()
@marca46 píše:
Jo myslím.Tomu Dr., co mě šil ten prst se zdálo 8 let moc.
![]()
Tak to by ze mne dostal zachvat ![]()
@asha píše:
Tak to by ze mne dostal zachvat
Jo, to by s ním švihlo o zem.
![]()
@Perm Gratuluju k dr.!!
@Elilen píše:
Pitomosti? Cože?? Ve mně neplují mikroponorky?
Dnes jsem ráno pouštěla dceři dva díly. Ten jeden byl o leukémii. Zrovna tady bych neřekla „dobře se na to kouká“.
Ale jinak jsem za, že je tam celkem dost bludů a polopravd (mikroponorky jsou zábavné, některé bludy ne).
@Mamango Pediatři nevidí nebo nechtějí vidět rozdíl mezi vakcinami. Ono je to totiž nejpohodlnější.
Holky, v Břeclavi si to užijte a chce se mi říct: natřete jim to. Přece se už konečně musí něco stát… máme 23 let svobodu, bohužel jen v něčem ![]()
Neni pravdou, ze reakce muze byt stejna, nebot v Pediacelu je mensi davka hliniku a myslim, ze tam chybi nejake atb, ktere se do hexy dava, jedna se o setrnejsi vakcinu. Navic je mozne dite nechat naockovat ve 2 letech vak. Na hepatititiu typu B, kdy v tomto veku je lepe tolerovana a dle vyrobce se vytvori i vetsi mnozstvi protilatek. Celkove. Je Pediacel doporucovan nedonosenym detem, alergikum apod.
Holky, co byly na přednášce, mohly byste mi napsat, co se tam řešilo? Nechci zašpinit toto téma jiným a tak jsem v podsložce Očkování založila diskusi. Prosím, napiště mi tam, jak přednáška probíhala, díky.
@Elilen - ja jsem videla jen cast, pak jsme se s manzelem vystridali. Maly to bojkotoval a nechtel byt v sale. Klasika Dr Prymula nejake grafy o ockovani, vymiceni nemoci diky ockovani, obrna se u nas bude ockovat i kdyz u nas uz x let neni, protoze je jeste v x statech na svete - rovnikova Afrika, Indie atd. Ockovani bude dale povinne, protoze by klesla proockovanost. Dr Elekova - povidala o skodlivosti ockovani a umrtich, o vymizeni inf nemoci diky lepsi hygiene atd. To jsem videla jen cast. Dale dotazy a rady pravnicky. Natacela to snad CT a jeste nekdo, melo by to byt na youtube. Jinak vice info na neodko maminkach. probira se to tam uz od soboty. ![]()
@Perm To ti moc zavidím a gratuluju k takové doktorce, já takovou zatím nemůžu sehnat ![]()
@Ango píše:
POUŽÍVÁ SE „ZVÍŘECÍ“ STŘEVNÍ MIKROFLORA DO MLÉČNÝCH VÝROBKŮ DANONE!!!
Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, … ničí slinivku… Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.Ing. Jiřina Charvátová
vedoucí střediska laboratoří
- nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem dělala analýzu bifidobakterií, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou zvířecího původu tedy Bifidus esencis. Je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastní - je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá.
Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobně doporučuji jogurty ve skle jihočeské nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé.
U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mutací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší povinností nepustit to do naší země… bohužel je to tu.Toto klidně můžete poslat známým mám na to diplomku a represí od Danone se nebojím.
MUDr. Dagmar Rašková
Kostelní 9, 170 00 Praha 7
Lékařka, Ambulance lékařské genetiky
GENNET, s. r.o.
Tel: +420 222 313 000
Mobil: 723 443 021
www.gennet.cz
Ale ženský, notak, vážně tomu věříte? Vždyť je to podvodný e-mail!!
http://www.hoax.cz/…erni-jogurt/
Nevěřte všemu, co se píše… Někdy je lepší používat hlavu.
@Moodymare Děkuju moc. Já se od té diskuse nechci moc cpát, asi už se tam všichni znají, připadala bych si jak vetřelec. ![]()
@adam755 píše:
Ale ženský, notak, vážně tomu věříte? Vždyť je to podvodný e-mail!! Nevěřte všemu, co se píše… Někdy je lepší používat hlavu.
a vždyť my víme, že je to hoax!
Tak to je dobře, už jsem se lekla, že tady tomu někdo věří…
@Elilen píše:
@Moodymare Děkuju moc. Já se od té diskuse nechci moc cpát, asi už se tam všichni znají, připadala bych si jak vetřelec.
já se tam nacpala taky nedávno a holky jsou tam moc fajn ![]()