Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4921
17.12.13 20:16

@Moodymare Jé to moc gratuluji k miminku, hlavně ať jsou obě děti zdravé, určitě to bude v pořádku to očko, MMR asi dávat budete, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
17.12.13 21:05
@Moodymare píše:
@silwuschka - tak to je super! Hlavne at je po ocku klid. :srdce: Prijde mi, ze to snad holky snasi lip nez kluci, anebo je to jen nahoda. Kazdopadne jsem moc rada, ze to mala takhle hezky zvlada. :hug:

berundo, já jsem taky moc ráda, popravdě, mám kolem sebe 1 neočkující, jednu očkující jiné vakcíny a pak spoustu kámošek a známých, které mají všichni standartní očko a neznám nikoho, kdo by měl nějaké problémy… :D tak jsem taky ráda… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
17.12.13 21:07

@Moodymare jé,tak veliká gratulace a ať jste zdraví všichni!!!užívej si mamino a neboj se, až to dáš, tak si udělej tu autovakcínu, pak mi pisni a já ti napíšu přesný postup, já to mám ted hotové v lednici naložené v lihu a dám to zas při té poslední, nemusím to už tolikrát protřepávat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
10.1.14 23:09

Ahoj holky, když jste se rozhodly pro Pediacel, tak musíte podepsat nějaký ten reverz nebo je to blbost? V této diskuzi to jedna uživatelka psala, už jsem do toho tak zamotaná, že nevim. Dle zákona mají rodiče právo si vybrat vakcínu, není tedy nutné očkovat pouze klasickou hexavakcínou ne? Můžeme očkovat Pediacelem aniž bychom museli řešit nějaké papírování a nějaké sci-fi problémy s nějakým nahlašováním na hygienu apod.? Tím, že se rozhodneme pro Pediacel neporušujeme žádnou vyhlášku/zákon, je to tak? :? díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
10.1.14 23:24

Ahoj, většina doktorů to neřeší, dle vyhlášky máš nárok na výběr vakcíny, ale ve vyhlášce je uváděna jen hexavakcína :nevim: Ohledně hlášení na sociálku či hygienu je to tedy blbost. Na hygienu nesmí, je to porušení lékařského tajemství, na sociálku jen v případě zanedbávání péče, což neočkování není. Případně jen podáš vysvětlení a fertig. My máme Pediacel a naše Mudra po nás nic nechtěla. Jen tě pak možná budou tlačit do doočkování žloutenky B, která tam není. Plus je otázka, zda ti napíše do školky že očkuješ jak máš :nevim: Strašně záleží co máte za doktora, zda očkovacího fanatika nebo se s ním dá domluvit. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
11.1.14 10:06

@Ashia Ahoj,tak my museli vyplnit jakoby neg. reverz a tam napsat, jak to chceme, napsali jsme odklad na 10m a očko Pediacelem, ted se blíží očko MMR a taky musím vyplnit ten reverz a napsat, jak to chci… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
11.1.14 18:54

@silwuschka To je zvláštní, že po tobě chtěli podepsat neg. reverz, vzdyt přeci očkuješ, neodmítla si očkování úplně, to nechápu :nevim: a jak tak koukám, tak u každého doktora je to jiné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
11.1.14 18:58

@Turante Uvidím co ta naše, ale ta je očkovací maniak ( sice na nás nijak netlačila), ale naprosto v klidu s čistým svědomím očkuje v 9. týdnech dohromady hexu+pneumo+rotaviry 8o 8o jinak ta žloutenka, by se měla dle vyhlášky naočkovat snad před pubertou ( věk přesně nevím), takže by očkování mělo být v souladu s vyhláškou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
11.1.14 20:22

@Ashia Ano, u každého doktora je to jiné. Já musela podepsat souhlas s hexou, o když je „povinná“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
11.1.14 21:03

@Ashia Panejo, tak to je opravdu očkomaniak :zed: My jen podepsali do karty, že odkládáme očkování na 10 měsíc, nakonec jsme očkovali až v 11 měsíci :-) Každopádně nepodepisovat její revers, ale vypsat si svůj. Právě proto, aby tam nebylo, že očkování odmítáš :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
11.1.14 21:31

@Ashia Ano, opravdu je to doktor od doktora. My neočkujeme vůbec a dosud jsme nic nepodepisovali. A na další prohlídku jdeme až v roce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
11.1.14 22:15
@Ashia píše:
@Turante Uvidím co ta naše, ale ta je očkovací maniak ( sice na nás nijak netlačila), ale naprosto v klidu s čistým svědomím očkuje v 9. týdnech dohromady hexu+pneumo+rotaviry 8o 8o jinak ta žloutenka, by se měla dle vyhlášky naočkovat snad před pubertou ( věk přesně nevím), takže by očkování mělo být v souladu s vyhláškou…

http://rozalio.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
12.1.14 11:32

@Bubiii Panebože, to je hrozný :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
12.1.14 11:38
@Ashia píše:
@Bubiii Panebože, to je hrozný :,( :,( :,( :,(

je to hrozny, ale to dite neumrelo kvuli ockovani, ale kvuli vrozenemu smrtelnemu onemocneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
12.1.14 11:56

@Baba takže to nebylo vyloženě jako reakce na očkování, které by zdravé dítě nemělo? Měla onemocnění a to očkování to akorát vyprovokovalo nebo by se stalo i bez očkování? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek