Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lluciferek když ti ho nezajistí doktorka tak si nech napsat recept a v jakékoliv lékárně jej rádi objednají. Já kvůli neshodám na očkování měnila doktorku a ta nynější ho má v ordinaci běžně a běžně s ním očkuje, sama říkala že narozdíl od hexy ještě neměla dítě který by po očku Pediacelem dostalo horečku. Béčkovou žloutenku teď očkovat nemusíš a se školkou to nemá nic společnýho, kdo neočkuje teď měl by naočkovat ve 12 letech podle nějaké vyhlášky ale dle naší doktorky to lze taky obejít, ve škole ti nemůžou říct že neočkovaný dítě nechcou ![]()
Ahoj, mam dotaz ohledne 2+1 schematu. Cetla jsem nekde, ze u nas neni povoleny ale vy pisete, ze ano. Objasnite mi to… dekuji, malinko se uz v tom zacinam ztracet ![]()
@Blanch89 v pátek dr koukala do „příručky“ k Pediacelu a je to podle toho asi kdy se začne očkovat, my v 5 měsících, a máme 2+1
@Bejbyy aha, dekuji. My bychom meli zacit v pul roku, tak by to snad taky slo
Ahojte holky, za 2 mesíce nás čeká první očkování - Pediacel 2+1, synovi bude v té době rok. Už teď z toho nepsím
Byl to docela boj, doktorku přesvědčit na odklad i ten Pediacel. Prý jsem první, kdo chce Pediacel a pořád blábolí o tom, že na Hexu neměla ještě žádnou reakci (ha ha, víme jak to je)
a že Pediacel bude mít strach píchnout, že má prý závažný vedlejší reakce! Zajímalo by mě, jak na to přišla, když ho ještě nikomu nedávala! Ach jo, každopádně bych se vás holky, co jste očkovaly Pediacelem, chtěla zeptat, jaké byly reakce u všech dávek, v jakém věku jste očkovaly a jestli jste dělali nějakou přípravu před očk. příp. detox. po očk. Projížděla jsem diskuze, ale nenašla jsem moc aktuálních příspěvků. Děkuju za odp. ![]()
Já očkovala Pediacel a Prevenar 13 a reakce ani na jedno, jen teplota max 37,3… ťuk ťuk ťuk
První očko bylo v 5m
Příprava žádná, prostě zdravé dítě, pích, a hotovo… jen po necvičíme vojtu. Béčko ještě čeká 2. Pediacel, a tradá bude na půl roku vystaráno
Mám čerstvou zkušenost. ![]()
První dávka ve dvou letech - reakce dobrá, jen bolest nohy, která do tří dnů odezněla.
Druhá dávka - bolest nohy a zapomenutí chůze a motoriky. Ve 26 měsících se několik dnů chovala, jako by jí bylo o víc jak půl roku méně.
Třetí a naštěstí poslední dávka - hrůza. Dcera si stěžovala na bolest zad, byla chvilkami apatická, malátná, nedokázala slézt z gauče a sednout si na nočník, který byl metr od ní. Byla jak hadrová panenka. Asi 9 hodin po očkování měla 6 hodin zvracejících. Nezvracela v kuse, ale po chvilkách a ve velkém množství.
Mala byla ockovana 1. Davkou ted v roce a pul. Byla jsem z toho dost nervni, ale reakce nastesti zadna. Doufam, ze to tak bude i u tech dalsich. Homeopat nam doporucil davat 10 dni po ocku thuyju a siliceu 9ch. Jsem rada, ze jsme odolali natlaku do tech 18 mesicu. I kdyz mi prislo, ze to vic resila sestra nez doktorka, ktera mi taky samozree tvrdila, ze nikdy zadnou spatnou reakci nemeli.
@Elilen docelasi me vyděsila. Rikam si, ze u stasriho ditete ty nezadouci ucinky ještě více vyniknou nez u mimina, ktere „neumi“ nic. Snad už je mala v pohodě. ![]()
@ifis u me doktorka blabolila to same. Infanrix hib a pediacel jsou zastarale, plno nežádoucích účinků. Heza uzasna, setrna a NIKDY nemela reakci ![]()
My jdeme ockovat v unoru a je mi z toho zle. Silene se toho desim a bez tak budu brecet s ni az to do ni pichnou ![]()
@Bejbyy tak to je fajn, že to u vás proběhlo v poho
A kdy budete davat Béčko? Je pravda, že když se doočkovává hepka zvlášť, tak se musí platit? Doktorka mi to tak aspoň tvrdila ![]()
@Elilen no tak to nejsou dobré zprávy
To si pak jen člověk může domýšlet, co by se dělo po hexe…
Doufám, že už je malá zas dobrá! Taky si říkám, že u větších dětí je to „víc vidět“, ale zase je dobrý, že už to dítko aspoň umí říct, co ho bolí. A dělali jste nějakou přípravu na očk. (vit C, minerály a omega 3)?
@ivik99 tak to jsem ráda, další človíček bez reakce
S těma homeopatikama je to těžký, zdá se mi, že každý homeopat má jiný názor
Dr. El. zas uvádí, že nejlepší homeopatický lék pro akutní reakci je Apis Mellifica 30C
Asi se na to ještě poptám homeopata. A jak jste to dávkovali???
@Blanch89 o Infanrix Hib jsem taky uvažovala…je to fakt těžký rozhodování! A budete teda očkovat v půl roce, jak jsi psala? My se chystáme v březnu. To jsme na tom stejně, myslím, že to obrečím už v ordinaci ![]()
@ifis taky uvažuju o nějakých homeopaticích, ale nemám homeopata, takže vůbec netuším, co dát. když tak pisni, kdyby si věděla i dávkování.
měla by jít v únoru
nejsem z toho vůbec nadšená. mám z toho strach, že se něco stane, že bude jiná. cvičíme vojtu a mám strach, že nás to posune zase zpět a to, co poctivě malá vydřela bude vniveč. moc závidím matkách, co jdou na hexu a jsou v klidu ![]()
@Blanch89 já to mám s tím strachem stejně a vím, že to není dobře. Už několikrát jsem někde četla, že se ten strach přenáší z matky na dítě a reakce pak jsou vlastně takový, jaký ta matka očekává
Asi to neplatí vždy, ale možná na tom něco bude. Zrovna nedávno jsem nad tím přemýšlela, když moje kamarádka šla se svým 5měs. synem na 3.hexu s Prevenarem, vysmátá, prostě v pohodě a žádná reakce se taky nekonala…jak se říká: čím míň víš, tím líp spíš. Ty homeopatika pozjišťuju a pisnu.
@ifis souhlasím s tím, že dítě vycítí ten matčin stres
B má poslední Pediacel 27.1.
A s placením Hepatititdy B počítám, můj jim chce dát i A
@ifis dekuji predem ![]()
@ifis @Bejbyy s tim stresem jste me vystrasily. Dam si preventivne 2dny predem vecer sklenku vina a vyrazime na ocko ![]()
Tak ja si myslela, jak se v ordinaci rozbrecim s ni, mala byla statecma, inak cisar vcastecne narkoze je tedy taky zajimava zkusenost jen neco smutne pipla, takze mi to hrozne ulehcila.
Ty homeopatika jsou vlastne takova vic vseobecna na zvyseni imunity kdyby byl konkretni problem, tak by se to muselo probrat s homeopat a ten by urcil presny lek. Jinak jsem rozpustila 5 granuli v 100 ml kojenecky vode a po troskach ji to davala po lzicce asi 3 min., 1× denne po dobu 10 dnu