Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja bych pockala az by byl uplne zdravy a vse v poradku. Jeste si zjisti ty odestupy, my ted byli po dvou mesicich na druhe davce, zacali jsme v 18 mesicich
@Markykuk
Eleková…bože, to sis vybrala našeptávače ![]()
2.dávku bych nedávala později než za 2 měsíce.
ABKM není kontraindikace. Jak ji máte stanovenou? Jak dlouho eliminujete? Reexpozice u POTVRZENÉ ABKM je za 6 měsíců.
Pokles neutrofilů je zcela normální po infektu, u dětí převládají lymfocyty, ne neutrofily. Krevní obraz není stacionární, ale promněnlivý, pokud vás s tím dr nežene na hematologii, tak se nic neděje. Drobné odchylky jsou běžné.
@BellinkaX Myslím že " našeptávačka" má asi přehled po té době, ale jasně staví se k tomu rovnou negativně..asi má důvod
. ABKM kontraindikace může být… vakcína obsahuje zbytky kaseinu ( Hexa) nebo hovězího albuminu (Pediacel)… při průdkých reakcích může také vadit… Eliminujeme od zachycení tzn 6 měsíců cca. Reexpozici můžeme dělat dle dohody u dr.. v krevních testech ABKM už nezachycena…Je dobře že obraz je proměnlivý proto jsem chtěla vyčkat alespoň ty 2 měsíce od 1. očkování… kdyf dle KO měl pokles po prodělané infekci a imunita tím pádem byla zatížená… aby se to srovnalo a ne dát hned další ďobanec
zjistila jsem že jsme byli 14.1. takže to ani ještě ty dva m nejsou jak jsem si myslela…
tak to jsem ráda a mohu být v klidu… tím pádem třeba klidně za 14 dní…
@Markykuk já osobně bych se nenechala dr. nikam tlačit! Jak jsi už psala, tak 2.dávka může být za 2 až 6 měs. od té 1., předpokládám, že výrobce Pediacelu by to jinak neuváděl v příbalovém letáku, takže na 2. dávku bych šla až bude dítko naprosto zdravé a nebude mít teplotu od zubů - ani zvýšenou (samozřejmě někdo tu asi namítne, že to není kontraindikace
ale podle mě je to pro tělíčko zátěž a evidentně s tím bojuje, když má teplotu, tak proč mu ještě přitěžovat očkováním) minimálně ty 2 měs. od 1. dávky, ale nic se nestane když to bude o nějaký ten týden déle. No co se těch BKM a ABKM týká, s tím zkušenost nemám, ale obecně není dobré kolem očkování něco zavádět a vlastně celkově je lepší se v době očkování vyhnout alergenům jako je lepek a mléčná bílkovina.
@ivik99 píše:
Ja bych pockala az by byl uplne zdravy a vse v poradku. Jeste si zjisti ty odestupy, my ted byli po dvou mesicich na druhe davce, zacali jsme v 18 mesicich
@ifis píše:jak jste zvládli 2.dávku???
Zatim vypada ok, uvidime zitra a pozitri (prvni davka byla taky bez reakci) Samozrejme mi sestricka nezapomnela pripomenout ockovani na destke nemoci, ze muzu klidne za mesic, tak jsem si o tom myslela sve
. Deti od kamosek jsou od Priorixu kazdou chvili nemocne, takze se do toho nezenu.
Jinak ted nasazuju homeopatika na 10 dni.
@ivik99 tak ať je mrňousek zase bez problému
pak dej vědět
No jasně, není nic lepšího, než do rozočkovaného Pediacelu narvat ještě Priorix
![]()
Ahoj, ach jo, sbírám o očkování info už asi měsíc, ve středu jdeme k doktorovi a čeká nás o tom asi rozhovor a já už druhou noc nespím… Tak prosím, abych nemusela číst tohle vlákno celé (62 stran), má tu někdo negativní zkušenost s touto vakcínou? Uvažuji o ní a o odkladu třeba na 1 rok věku. Jak jste doktorům argumentovali, že chcete odklad? Mám obavu, že nás bude tlačit a tlačit.. ale vzhůru do boje za naše dítka
díky za odpovědi.
Ahoj, přidávám také jednu zkušenost z očkování pediacelem. Byla jsem malou očkovat v pondělí a klepu. Žádný hysterický pláč po vpíchnutí, v místě vpichu žádný otok ani zčervenání. Malá se od té doby chová stále stejně, žádná změna. Teploty žádné. Vím, že reakce může ještě přijít, ale pevně věřím, že to je za námi.
Takže za mě pediacel ano, naprostá spokojenost ![]()
@Blanch89 píše:
Ahoj, přidávám také jednu zkušenost z očkování pediacelem. Byla jsem malou očkovat v pondělí a klepu. Žádný hysterický pláč po vpíchnutí, v místě vpichu žádný otok ani zčervenání. Malá se od té doby chová stále stejně, žádná změna. Teploty žádné. Vím, že reakce může ještě přijít, ale pevně věřím, že to je za námi.
Takže za mě pediacel ano, naprostá spokojenost
My máme za sebou před týdnem první dávku Pediacelu ve 3 a pul měsících a úplně bez problému. Vpich uz večer nebyl vidět, bez teploty beze změn chování zatim tedy… ![]()
Nevim, jestli se k vam doneslo, ale pediacel od cervence bude mit vypadek. Pokud chcete dalsi info, tak jsem nasla toto:
http://m.svobodavockovani.cz/…-srpna-2015/
a k tomu nekomu na diskuzi Petras napsal tuhle odpoved:
První dvě dávky Pediacel zajistí odpovídající ochranu na 6 případně 12 měsíců. I když pak může ochrana ubývat, přesto si imunitní systém první 2 dávky pamatuje několik let. Proto lze v očkování pokračovat nejpozději do završení věku 4 let.
Pokud by byl výpadek delší než očekávaných 12 měsíců, lze očkování dokončit jinou komerční vakcínou (např. Hexacima, jak výrobce umožňuje ve svém doporučení)
JInak Sanofi odpoved je doočkovat INFANRIX-IPV+HIB
Uz jsem volala do nekolika lekaren a nektere mi rekli, ze uz nejsou schopni ho objednat. Nakonec se mi ho podarilo objednat ve dvou, takze pokud je nekdo z Prahy a jeste ho nesehnal, muze si jeden vyzvednout misto me, dejte vedet
@ifis ahoj, omlouvám se, že odpovídám po takové dlouhé době. žádné jsme nedávali. ![]()
@ivik99 Ahoj, pracuji v lékárně. Před nedávnem jsem si ho chtěla sama v práci objednat a byl skladem. Lékař mi to ale nepovolil. Jak jsem zjistila, že nebude, hned jsem kontrolovala sklady a už je všude stáhnutý-tedy v Ostravě. Mají ho jen k dispozici lékaři. Lékárny už ti nijak nepomůžou, možná nemocniční.
Jinak vakcíny mají exp. 7/2015 a my jdeme očkovat v květnu(doufám, že mi malá neonemocní) a pak bychom měli mít 6měs. pauzu, tak budu doufat, že v lednu bude. Lékařka mi tvrdila, že nové šarže snad budou od nového roku, ale kdo ví.
Ty si psala na sanofi, co doporučují místo toho?
Pry dodavku pravdepodobne uz neobnovi, protoze o Pediacel je maly zajem… Tak nevim. Jen abyste pocitaly i s touto moznosti
Zdravím vás všechny,
posílám echo na úterní živý chat s dětskou lékařkou, odbornicí na téma dětská imunologie a alergologie.
Pokládat své otázky na alergie, vakcíny a očkování můžete už nyní. Paní doktorka Zuzana Vančíková je všechny zodpoví v úterý 14. dubna od 9:00 do 12:30.
Hezký víkend,
Monika