Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2226
27.6.15 11:19

@Halamka @rochy Děkuji za reakce. Teplota je momentálně 38,5, tak uvidím s jakou se probudí…Co se zahlenění týče, není to tak, že by mu třeba teklo z nosu, dokonce si myslím, že bych ani nic neodsála. Co pamatuju, tak to tak měl u zubů i první syn a to docela dlouho, takže je možné, že pokud by u toho doktorka nechtěla očkovat, tak bychom tu druhou dávku ani nestihli dát. Už tak jsme ji měli posunutou, protože jsme se někde potkali s neštovicema, potom zase ze spálou…máme v rodině hodně malých dětí a je to v podstatně pořád něco. Takže jsem i ráda, že jsme nějaké to okno, kdy to šlo, našli. Měla jsem docela obavu, že to do konce července ani nestihneme (kdyby třeba dostal ty neštovice…) a doočkovávat Hexou by se mi moc nechtělo…Snad bude brzy fit a na třetí dávku si rok počkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.6.16 18:12

Uuuf, tak jsem přečetla během několika dní celou diskuzi :D díky za ní.. Načerpala jsem spoustu informací. Když jsem se začala o očkování zajímat, chtělo se mi pak uplně brečet při představě, co budu muset narvat do tak malého tělíčka.. Začala jsem se teď zajímat o Pediacel a udělala jsem díky diskuzi velký pokrok.. Rozhodla jsem se pro Pediacel, odložení očkování min. na 6 měsíců a schéma 2+1. Hned jsem o něco klidnější. A navíc jsem si po této diskuzi uvědomila, jakou máme super doktorku! Když jsem četla, jak většina doktorů dělá nátlak, lže a straší. O očkování jsem četla až později, že se dělá běžně tak brzo, ani nás snad naše nechtěla očkovat v těch 9 týdnech. Nejdřív se nás pak na jedné kontrole sama zeptala, jestli budeme chtít odložit očkování. Tak jsem řekla, že ano. Z nepovinného doporučila pneumokoky (jen ale proto, že jsem se jí zeptala na názor). Dnes jsme byli opět na kontrole (máme 3 měsíce a týden) a opět se ptala na očkování. Tak jsem řekla, že chci min. v 6 měsících, dřív ne, a že Pediacelem. Hned bylo vidět, že ví, o co jde, jen řekla, že pak podepíšeme nějaký papír. A že se to nikam nehlásí. Že je to jen kdyby přišla hygiena, tak aby bylo vidět, že nejde o zanedbání, ale o naše přání. A sama řekla že to bude schéma 2+1. také jsem se jí ptala, jestli máme objednávat sami někde a ona že ne, že to objednají a tím to zůstane v chladu atd přesně, jak má být. A že to je pak snad do týdne, takže asi teď žádný výpadek vakcíny není. Zeptala se, že tedy nepovinná asi nic, tak jsem jen potvrdila. A vše úplně jako by to byla naprosto běžná věc se k tomu takto postavit. Takže paráda. To se to hned lehčeji řeší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
3.6.16 18:16

@iva.138 No ale Pediacel výpadek má, už rok…My teď měli doočkovat a není, asi budeme končit Hexou. Tak to sleduj, ale za ty 3 měsíce už by snad mohla být..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
3.6.16 18:21

Taky cekame na 3 davku a dle informaci primo od distributora bude pry koncem cervence…tak doufam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.6.16 18:31

Tak doufam, ze bude. da se kdyztak objednat nejak dopredu vsechny tri davky? jakou to ma pak expiraci? nerada bych pak resila, ze zas nebude a ockovat necim jinym a jest to michat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
3.6.16 21:01

Ahoj. My máme u doktora v lednici schovaný Pediacel od roku 2013, teď už musíme naočkovat, ale jen proto, že mu končí expirace. Tedy budeme očkovat až na tříleté prohlídce…
Takže určitě doporučuji odkládat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.6.16 21:08

@Oli88 tak to je super, díky za info ;-) v tom případě doktorku poprosím na další kontrole, ať objedná vše a budu mít klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
5.6.16 08:56
@iva.138 píše:
@Oli88 tak to je super, díky za info ;-) v tom případě doktorku poprosím na další kontrole, ať objedná vše a budu mít klid :-)

To by bylo ideální, pokud ovšem bude vakcína k mání. Držím palce, ať už je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.6.16 15:45

@kacaba379 snad ano, neříkala doktorka, že by s tím byl problém. naštěstí je ještě spoustu času, tak si ji za měsíc objednám. díky za reakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.6.16 14:30

Ja taky cekam na obnoveni Pediacelu, snad bude v lete, abychom to stihli kvuli zapisum do skolky. Malemu bude v lete 18 mesicu a jeste nic nema. S prvnim jsem uspesne odolala taky do 18 mesice, pomohlo, ze male se projevil po roce atopicky ekzem, takze to doktorka nehrotila, a s druhym uz vubec netlaci. Navic ted bojuje kazdou chvili s kaslem, tak mi prijde, ze neni 100% zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
6.6.16 15:17

@ivik99 Ja dam kdyz tak vedet za ten mesic, co mi rekne doktorka, jaka je tedy ted dostupnost. Obdivuji, ze jsi to takhle dlouho vydrzela. Na jednu stranu bych to taky chtela odkladat co nejdele, na druhou stranu se bojim, aby preci jen nekde neco nechytl. Ted se tedy taky schazime s prateli (doma), chodim s nim ven, kdyz potrebuju na nakup, ale do velkych kolektivu ne. Jak jste to vy provadeli tech 18 mesicu? Chodili jste vsude? Mhd tedy nejezdim, bud chodim pesky nebo jezdim autem. Nerada bych, kdybych se rozhodla to odkladat dele, se uplne odrizla od ostatnich nebo se celou dobu nervovala, aby nekdo neco nepritahl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
6.6.16 17:16
@iva.138 píše:
@ivik99 Na jednu stranu bych to taky chtela odkladat co nejdele, na druhou stranu se bojim, aby preci jen nekde neco nechytl. Ted se tedy taky schazime s prateli (doma), chodim s nim ven, kdyz potrebuju na nakup, ale do velkych kolektivu ne. Jak jste to vy provadeli tech 18 mesicu? Chodili jste vsude? Mhd tedy nejezdim, bud chodim pesky nebo jezdim autem. Nerada bych, kdybych se rozhodla to odkladat dele, se uplne odrizla od ostatnich nebo se celou dobu nervovala, aby nekdo neco nepritahl..

Jak jsem psala výše, mojí malé teď budou 3 roky a dostane 1. dávku jakéhokoliv očkování..
Chodíme na nákupy, do OC, do mateřského centra, na hřiště…

Bez očkování je dle mého názoru vlastní imunita mnohem silnější..
Neměla nikdy ATB, jen občas rýmu a teploty od zubů a střevní chřipku asi 2×.

Nemoci proti kterým se očkuje jen tak lehce někdo nechytí a dají se léčit..
Je to opravdu jen obchod se strachem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
6.6.16 17:20

Do školky mi teda půjde až od 4, jsem na MD s druhým dítkem..

Kdyby očkování nebylo nutné kvůli školce, asi nedám vůbec.. Ikdyž teď zvažuju možná lesní školku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.6.16 21:50
@Oli88 píše:
Jak jsem psala výše, mojí malé teď budou 3 roky a dostane 1. dávku jakéhokoliv očkování..
Chodíme na nákupy, do OC, do mateřského centra, na hřiště…

Bez očkování je dle mého názoru vlastní imunita mnohem silnější..
Neměla nikdy ATB, jen občas rýmu a teploty od zubů a střevní chřipku asi 2×.

Nemoci proti kterým se očkuje jen tak lehce někdo nechytí a dají se léčit..
Je to opravdu jen obchod se strachem :?

souhlas, taky jsme chodili vsude. Mala taky zadna antibiotika jeste nemela. Jediny strach jsem mela u cerneho kasle do tech 6 mesicu, protoze neumeji odkaslavat, ale jinak se ostatni nemoci jen tak nechyti. Kdyby nebylo skolky, tak taky neockujeme treba do peti let.
Byl to u doktorky boj, ale vic prudila dokonce sestra. Ted kdyz vi, ze ockovat budu, tak me nechavaji byt. Jen jsem si to posunula a myslim, ze tu volbu by mel mit kazdy. My jsme za deti zodpovedni, ne stat, ktery pri zavaznych komplikaci nenese zadnou zodpovednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.6.16 19:49

@Oli88 o te lesni jsem taky premyslela, ze si zjistim info. i kdyz na to je jeste casu dot :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek