Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2226
11.7.16 14:02

@pe-terka dám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
11.7.16 14:08

Diky vsem ohledne informaci o dostupnosti pediacelu.
Co se zloutenky tyce, tak moje doktorka nic nerika, asi bere ohled na ten 12-13 rok ditete. Podle me, pokud ji ted nechcete, tak si nekde vyhledejte tu vekovou hranici.
Na prihlasku do skolky jsme meli 3× pediacel a jeden priorix, jedna davka staci. MOje doktorka proste na prihlasku vypsala ockovani, kdy a cim. Nevim, jestli to takhle delaji vsechny nebo jen kvuli tomu pediacelu. Kamaradce to vlastne taky udelala. Takze dve ruzne doktorky prihlasky do skolky potvrdily a to maji nase holky stejne ockovani. Do skolky prijata byla, i kdyz jsem se bala, jak na to budou reagovat. Takze si myslim, ze doktorka jen prudi a zalezi na reditelce skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.7.16 14:19
@kacaba379 píše:
@pe-terka dám :-)

Tak držím pěsti, at je vzájemná shoda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.7.16 19:57

@pe-terka já se jí na hepatitidu neptala, ale sama nic nerikala. jen nam dala podepsat ten negativni reverz, aby si ho mohla zalozit. ja stejne uvazuju o lesni skolce i proto, ze by byl hodne venku, ne vecne zavreny nekde v mistnosti. a tam jak jsem pochopila ockovani nepozaduji (?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.7.16 21:48
@iva.138 píše:
@pe-terka já se jí na hepatitidu neptala, ale sama nic nerikala. jen nam dala podepsat ten negativni reverz, aby si ho mohla zalozit. ja stejne uvazuju o lesni skolce i proto, ze by byl hodne venku, ne vecne zavreny nekde v mistnosti. a tam jak jsem pochopila ockovani nepozaduji (?)

Příspěvek upraven 11.07.16 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.7.16 22:17
@iva.138 píše:
@pe-terka já se jí na hepatitidu neptala, ale sama nic nerikala. jen nam dala podepsat ten negativni reverz, aby si ho mohla zalozit. ja stejne uvazuju o lesni skolce i proto, ze by byl hodne venku, ne vecne zavreny nekde v mistnosti. a tam jak jsem pochopila ockovani nepozaduji (?)

ne, v lesní školce pokud vím očkování neřeší. Je to jiný tip organizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.7.16 11:41

@pe-terka Zdravím, očkování Hexy má syn za sebou a je to zároveň bráno jako první dávka proti hepatitidě, takže ještě absolvuje 2 x Engerix. První za měsíc, druhý potom za pět měsíců po. Doktora se nějak nemohla shodnout se sestrou, jak to bude s úhradou. Já a Dr. si myslíme, že ty 2 dávky budu platit, sestra tvrdí, že ne :). Zítra budu chytřejší..Priorix pak budu dávat až těsně před zápisem do školky. Starší měl Priorix až skoro ve 4 letech a stejně reakce nic moc, tak uvidíme, jak bude reagovat ten mladší… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.7.16 13:32
@kacaba379 píše:
@pe-terka Zdravím, očkování Hexy má syn za sebou a je to zároveň bráno jako první dávka proti hepatitidě, takže ještě absolvuje 2 x Engerix. První za měsíc, druhý potom za pět měsíců po. Doktora se nějak nemohla shodnout se sestrou, jak to bude s úhradou. Já a Dr. si myslíme, že ty 2 dávky budu platit, sestra tvrdí, že ne :). Zítra budu chytřejší..Priorix pak budu dávat až těsně před zápisem do školky. Starší měl Priorix až skoro ve 4 letech a stejně reakce nic moc, tak uvidíme, jak bude reagovat ten mladší… :mavam:

Děkuju za info :kytka: S placením by bylo optimální, kdyby měla pravdu sestřička, ale v podstatě je to vedlejší. Hlavně at jste bez reakcí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.8.16 21:40

@rochy tak jsem zvědavá s tou obnovou Pediacelu, jak jsi psala. Jdeme na kontrolu začátkem září, tak se opět budu ptát, jestli už lze všechny dávky objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.8.16 21:54

@iva.138 Pediacel už je k dostání s expirací 2/2018 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.8.16 22:00

@Oli88 no tak sláva! :-) abychom to ale pak stihli s tou expiraci :D pokud bych zacala ockovat az po zubech, ted bych to nechtela riskovat.. ockuje se prvni davka, pak druha za dva mesice a treti za pul roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.8.16 22:29

@iva.138 Mezi první a druhou může být 2-6 měsíců a mezi druhou a třetí 6-12 měsíců…
Tak doufám, že ten výpadek byl jen vyjímečný a budou dodělávat nové várky, protože budu potřebovat i pro mladšího prcka, ale až tak za dva roky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.8.16 09:10

@Oli88 taky dozfam. tak mozna ze nebudu zatim objednavat nic, nerada bych zacala Pediacelem a musela doockovat Hexou.. ze bych to tedy ojednala az po zubech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.8.16 09:14

@Oli88 Ale ted koukam, ze to trva pekne dlouho.. staci tedy, aby zrovna v ten den byl v pohode, nebo je potreba delsi dobu pred tim vpichem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.8.16 09:27

@iva.138 Urcite je lepsi pockad na klidove obdobi… at telo nebojuje se zuby i ockovanim…
Klidne odlozte, Pediacel se da ockovat do 4 let podle vyrobce, jestli se nebojite tech nemoci, nepospichejte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek