Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
20.5.15 21:43

Ona neni tak uplne super..to mi sice řekne ale nevim jestli to napise, spise mne mlcky toleruje…takze taky uvidim…asi se to da i v te rocni pauze ja jsem si jen rikala, že nechci davat naraz dve vakciny, ale zkušenost s tim nemam…to by treba stalo za to napsat Elekove ci Petrasovi co by dopurucili oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.5.15 22:13

Už to vidím v profilu. No Uherské Hradiště mám bohužel trochu z ruky :)

Ale uvítala bych spřízněnou duši z Teplicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.5.15 22:16

No když bude od každého píchnutí odstup půl roku, to by snad šlo, zkusím ještě pojzišťovat. MMR chci stejně dát max. 1. dávku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
20.5.15 22:21

A mate nejakou info ci zkusenost jestli jedna davka stačí toho MMR? taky jsem to zvazovala? nekde jsem videla ze to staci jinde jsem zase videla že ne…ja tedy nevim jestli to vubec davat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.5.15 22:30

Na Slovensku dávají prý normálně jen jednu dávku a druhou až někdy před pubertou. Do té doby ještě dost času :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.5.15 22:31

Stejně tomu očkování nevěřím, kdyby bylo dobrovolné, stoprocentně neočkuju nic a nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.5.15 22:33

Dám to jen kvůli školce a možná ani to ne… Pokud přítel kývne na sourozence :), zatím nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.5.15 22:33
@rochy píše:
A mate nejakou info ci zkusenost jestli jedna davka stačí toho MMR? taky jsem to zvazovala? nekde jsem videla ze to staci jinde jsem zase videla že ne…ja tedy nevim jestli to vubec davat…

Podle mě jsou dvě dávky přinejmenším zbytečné. Na Slovensku dávají jen jednu. Jediné, z čeho mám strach, jsou zarděnky, až by byla dcera jednou těhotná. Když naočkuješ v dětství, v dospělosti už žádné protilátky mít nebude - tak nač dvě dávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.5.15 22:36

Lepší si to odbýt v dětství a mít doživotní imunitu. Nebo očkovat v pubertě, ale jestli to vážně nefunguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
20.5.15 22:41

Tak to se potom může dcera doočkovat až před tehotenství, ale když to tak zvážíme tam i ja třicetileta matka mamkolem smae tricetilete matky a nikomu z nas očkovaní proti zardenkam nefunguje…tak ja nevim jestli to vse neni jen obchod se strachem…ale dekuji za prispevek…rozhodne jestli budu MMR ockovat tak to bude jen jedna davka tesne pred skolkou kvuli skolce a potom uz nic to uz nikdo nemuze dohledat…navic jak rikate neni tam hori hranice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.5.15 22:46

Zatím není, uvidíme, co bude příští rok s tou novelou. Ale já už stejně vyhlášku porušuju, tak mi to žíly netrhá. Dokud stát nevezme na sebe zodpovědnost a nechá starost o následky očkování jen na rodičích, tak mi můžou…leda dát pokutu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.5.15 22:48

S tímto názvem je i knížka „Obchod se strachem“… Asi na tom něco bude, Ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
20.5.15 22:51

Holky, jen si pohlídejte, co je to „před školkou“. Někdo chce potvrzení o očkování už u zápisu, tj. v dubnu nebo v květnu, někdo chce doklad až prvního září. A těch pár měsíců je celkem dost…
Já to plánovala stejně jako vy, nakonec jsem nechala MMR dát včera, protože jinak by mi ho do školky nevzali, neprošel by zápisem. Naštěstí stačí první MMR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
20.5.15 22:52

Jo a vcelku usmevne je že se zaplati pokuta a tim to končí…nikdo rodiče dale nutit nemůže…ten naš stat je banda vyděračů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
20.5.15 22:54

Děkujeme za příspěvek, ja myslím, e se to stejně jeětě každy rok bude měnit, ted vladne uplna histerie, třeba se to zase zklidní…kéž by

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek